- Konu Sahibi Mervenur277
-
- #12.261
ya çok güzel, dışardan görebilmek daha da heyecanlandırıyor maşallah19m haftamda harika bir gorsel solen yasadm dun gece disardan cok net gozlemledm cok duygulandim zatwn birkac gundur degisik bir buyume var gobusumde
Kayıt olman gerekiyor bebeği de ona göre gotureceksin doğduğunda aralıklarla kontrole cagiracaklar onlar arıyor tetanoz yapmayabilirler haftası var diye biliyorum 1 er ay arayla 2 doz seklinde tekrarlanacak ilki 20 hafta dolunca oluyorAile hekimliğini aramak yeterli mi gitmek gerekiyor mu illa, hiç bilmiyorum. Bir kez sabahtan gitmiştim kapalı görünce bir daha da gitmedim
Tesekkur ederım canım insallahCanım çok hafif oluyor ve sürekliliği yok heleki yeni yeni başladıysa.. Genellikle gece hareket ediyorlar. Şu an daha yoğun hissediyorum, dışarıdan da görünüyor :) ama bir anı bir anını tutmuyor. Dün çok sakindi, yatağa uzanınca vurmaya başladı. Sen de hissetmeye başlayacaksın yakında, 20 haftaya kadar hissedilmemesi normalmiş ilk gebeliklerde.
Bebek de sıkıntı olur mu diye moralim bozuldu canım kaç oldu doktorlara diyorum hiç ilaç kullanmıyorum diye bişey yazan yok dünde enfeksiyon için tahlil verdim aslında vitamin eksikliği çıktımoral bozucak bişey yok d vitamının fazla düşük o kadar.bende bu sabah kan verdım sonuçlar şimdi çıkmış kanım düşmüş ilaç kullanmıyordum iyi diye ve ıdrar yollarında enfeksıyon var sanırım bıraz daha dr a göstermedım.senınkınde d vıtamını dısında pek bıse yok bence
Doğurursa bakamaz dememiş canım iğneyi bırakmayacak sürekli kullanacak demiş yarın ilaçları alırım olmazsa iğneye başlarım birde kadın doğuma giderim iğneyi kullanmazsa bebekde de sıkıntılar olabilir demiş kilo alma açısından dedi sanırım bilmiyorum amaNe biçim konuşma şekli ya, doğursa da bakamaz ne demek çok gıcık oldum. CRP o kadar da yüksek değil, ama sınırın üstünde çıkmış. Bence doğru düzgün bir doktora gidip uygun tedaviyi alırsan kısa sürede düzelir canım. D vitamini cidden düşük ama zaten genel olarak kadınlarda hep düşük takviye yeterli gelmiyorsa iğne yaptırırsın toparlar. Bence kadın doğum uzmanına görün canım. Bu tarz yaklaşımı olan bir doktorun verdiği tedavi de çok doğru gelmiyor bana.
Ben hiç ilaç kullanmıyorum canım her gittiğim doktora söylüyorum hiç ilaç kullanmıyorum diye tamam diyorlar şunu kullan demiyorlar şimdi iğne yazmış işte hem bende hem bebek de sıkıntı olmasın diye magnezyumu da ben istedim çünkü elim ayağım uyuşuyorCanım benim de kanımda enfeksiyon hep biraz fazla çıkıyor, idrar şu an sıkıntılı değil çok şükür.
D vitaminim de seninle aynı şekilde çıkmıştı, demir, b12, magnezyum bütün vitaminlerin çok düşük demişti onun dışında kötü bir şey ifade etmedi bana. Bebek senden alıyor her şeyi, o yüzden ekstra düşüyor bu süreçte. Sen düzenli ilaçlarını kullanmaya devam et, şu an sadece b12 düşük çıktı bende bir de magnezyum onlara da ilaç kullanıyorum yeni. Doktorun takviye yazacaktır bunlar için ya da dozunu arttırır. Demiri sabah akşam almaya başladım ben. Canını sıkma hiç kadın doğum doktoruna da göster.
İlaç kullanmıyorum derken canım multivitamin de mi kullanmıyorsun?Ben hiç ilaç kullanmıyorum canım her gittiğim doktora söylüyorum hiç ilaç kullanmıyorum diye tamam diyorlar şunu kullan demiyorlar şimdi iğne yazmış işte hem bende hem bebek de sıkıntı olmasın diye magnezyumu da ben istedim çünkü elim ayağım uyuşuyor
Vitamin için iğne yazmış canım çok düşük diye 5 gün vurulsun ondan sonra haftada 1 vurulacak demiş sonrasında da ayda bir mi demiş tam anlamadım başkasını gönderdim diye bakalım kadın doğuma da giderim zaten her gittiğim doktora ilaç kullanmıyorum diyorum gerek yok diyorlar tedt yapmadan dün ben istedim testi tesadüfen öğrendimValla d vitamininiz yoka yakin (5 cikmis). Bence vitamininizi kesin kullanin, iciniz rahat etsin diye kendi kadin dogum doktorunuza da bir danisirsiniz sonra. Ama d vitamininizi almaya baslayin kesin. Nasil uyanabiliryorsunuz ki, asiri yorgunluk da yapiyor d vitamini eksikligi. Benim en son 50'ydi hamile kalmadan once, doktor iyi diye kullanmana gerek yok demisti, Sonra kesin yine dustu, bu sefer uyanamiyordum, soyledim test yapmadan hemen verdi d vitamini, su anda haftada bir 25000 UI doz aliyorum. Size daha da yuksek bir doz vermislerdir diye dusunuyorum.
Enfeksiyon icin de, bende de bi keresinde pozitif cikmisti. Hic ilac vs, kullanmadim bir sonraki idrar testinde duzelmisti. Buradan bir kisiye daha olmustu tek doz ilac vermislerdi. Sanirim enfeksiyon degeriniz cok yuksek olmayinca kendi kendine geciyor, ya da tek doz ilac onlem amacli yetiyor. Benim doktorum hic onemsememisti acikcasi. Sonraki 20.hafta kontrolumde suruntu ornegi aldi hatta, o da temiz cikmisti.
Aynen bakalım dikkat edeyim düzelir inş tekrar giderim kontrole enfeksiyon da kendiliğinden geçer inş dün aslında test yapılacak diye hiç su içmemiştim ondanda çıkmış olabilir enfeksiyon diye düşündümCanım hiç moralini bozma d vitamini takviyesini yoğun alacaksın biraz, sonrasında rutininde olacak. Türkiye’deki kadınların 4’te 3’ünde d vitamini eksikliği var demişti bir doktor bana. Benimde geçen bakteri 4 çıktı, üreme olmadı ilaç başlamayalım bir süre suyu arttır dedi doktorum ve ara öğünlerime yaban mersini ekledim faydası oluyormuş. Crp değerine gelirsek gebelerde yüksek çıkabiliyor, aşırı yüksek seviyeleri görmedikçe normal değerlendiriliyor
Yok canım sadece troid ilacı ve bir tane progestan fitil dışında bişey kullanmıyorum geçen peritonologa da söyledim yeterli dedi anlamadım oğlumda ilaç manyağı ederlerdi bunda yazmaya gerek duyan yokİlaç kullanmıyorum derken canım multivitamin de mi kullanmıyorsun?
Çok ilginç vitamine hem senin ihtiyacın var hem de bebeğin bilemedim niye öyle yapıyorlar. Vitamin kullanmazsan güçsüz kalırsın bebek her şeyimizi emiyor.Yok canım sadece troid ilacı ve bir tane progestan fitil dışında bişey kullanmıyorum geçen peritonologa da söyledim yeterli dedi anlamadım oğlumda ilaç manyağı ederlerdi bunda yazmaya gerek duyan yok
Doğurursa bakamaz dememiş canım iğneyi bırakmayacak sürekli kullanacak demiş yarın ilaçları alırım olmazsa iğneye başlarım birde kadın doğuma giderim iğneyi kullanmazsa bebekde de sıkıntılar olabilir demiş kilo alma açısından dedi sanırım bilmiyorum ama
24. Haftaya giriyorum ben yarın canım. Büyük konuşmayayım da bebeğimi oraya götürmeyi hiç düşünmüyorum bir zorunluluk olmazsa inşallah.Kayıt olman gerekiyor bebeği de ona göre gotureceksin doğduğunda aralıklarla kontrole cagiracaklar onlar arıyor tetanoz yapmayabilirler haftası var diye biliyorum 1 er ay arayla 2 doz seklinde tekrarlanacak ilki 20 hafta dolunca oluyor
Ben hamileliğimin başından beri doktor tavsiyesi ile multivitamin ve kemikler için ek vitamin ve omega kullanıyorum.Yok canım sadece troid ilacı ve bir tane progestan fitil dışında bişey kullanmıyorum geçen peritonologa da söyledim yeterli dedi anlamadım oğlumda ilaç manyağı ederlerdi bunda yazmaya gerek duyan yok
Doktordan doktora fikir ayrılıkları olabiliyor ama hiçbir şey kullanmaman da çok abartı olmuş bence. En azından demir ilacı kullanman lazım diye düşünüyorum. Ocean mummy tavsiye ederim bir de bir sürü vitamin mineral var içinde. Bende de troid sorunu var ilaç kullanıyorum o yüzden doktorum ocean mummy önerdi takviye olarak içinde iyot da olduğu için. Bu arada demir ilacı yazarlarsa eğer sakın troid ilacı ile beraber alma bana dahiliyeci hiçbir şey demedi uyarmadi troidim birden fırladı demir de düştü endokrinolojiye gönderdiler sonra o da dedi ki troid ilacı ile demir ilacı beraber alma birbirlerinin etkisini yok ediyorlar dedi en az 4 saat olması lazımmış arada.Yok canım sadece troid ilacı ve bir tane progestan fitil dışında bişey kullanmıyorum geçen peritonologa da söyledim yeterli dedi anlamadım oğlumda ilaç manyağı ederlerdi bunda yazmaya gerek duyan yok
Geçmiş olsun canım dikkat et kendineKızlar , bugün evin önünde ayağım kaydı bir düştüm o kadar korktumki bir şey olacak diye. Allah korudu resmen. Düştüğüm yerden de kalkamadım teyzeler gibi kapıdanda trendyol kurye çıkıyordu o kaldırdı saolsunhalime güleyim mi ağlayayım mı bilemedim.
Cok normal bosluk kapaniyor ama bir sure bos geziyosun pilav falan yeme:))Kızlar bu konuda bilgisi olan var mı?
geçen cumartesi 20 lik dişimi çektirdim bugün 5.gün dişteki dikişlerin biri gargara yaparken(doktor verdi ama çok sert yapmadım) düştü. Ve dişin olduğu yerde boşluk gözüküyor böyle boşluk olması normal mi? Dikiş tutmamış mı acaba? Doktora haber vermem gerekiyor mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?