-
- Konu Sahibi Mervenur277
- #5.341
Canım çok geçmiş olsun ben de kullanıyorum ama ben daha önce kürtejdan dolayı genetik test yaptırmıştı. Bu sebeple devlet hastanesindeki doktor hiç sıkıntı çıkarmadan rapor çıkarttı. Ama benim bildiğim genetik test olmadan rapor çıkartılmıyor. İlk hamileliğimde raporsuz ücretli alıyoduk biz de. Bu arada doktorun tavrının yanlış olduğu net hamile bir kadın bu şekilde strese sokulmaz hatta hiç bir hasta böyle terslenmemeli. Siz yine de farklı bir doktora gitmeyi deneyin ya da iğneyi tavsiye eden doktorunuzla görüşünKızlar ya hastanedeyim şuan ikili test için geldim ben 2 düşük sebebiyle oksapar kullanıyorum devlete ilk kez geldim doktor epey kızdı test yapılmadan neden kullandın rapor vermem kesinlikle falan dedi moralim bozuk karşılayacak güçte değiliz iğneler paketi bin TL bırak dedi çok korkuyorum bırakırsam bişey olur diye
Oysho danda almıştım ama bundan aşırı memnun kaldım s bedenseniz m alınben evde hiç giyemiyorum külot ya aşırı darlıyor beni. Trendyoldan çok benzer yüksek bel aldım ama anlaşamadık. Bir de bunları deneyeyim. Çok sağ ol
Şuan test yapılabilir mi acaba tıpa randevu aldım ordaki prof doktorla bı görüşecegimCanım çok geçmiş olsun ben de kullanıyorum ama ben daha önce kürtejdan dolayı genetik test yaptırmıştı. Bu sebeple devlet hastanesindeki doktor hiç sıkıntı çıkarmadan rapor çıkarttı. Ama benim bildiğim genetik test olmadan rapor çıkartılmıyor. İlk hamileliğimde raporsuz ücretli alıyoduk biz de. Bu arada doktorun tavrının yanlış olduğu net hamile bir kadın bu şekilde strese sokulmaz hatta hiç bir hasta böyle terslenmemeli. Siz yine de farklı bir doktora gitmeyi deneyin ya da iğneyi tavsiye eden doktorunuzla görüşün
Benim değerlerim düşük olunca halsizlik sıkıntım olmuyor ama vitamin vs çok etkili dediğin gibi.. keşke kaybolsa da bakalım Allah daha beterinden korusunAslında eskisi kadar dikkat etmedim bu ara canım ama çok abartmamak lazım dediğin gibi guatrojen gıdaları. Ama en önemlisi selenyum, iyot, omega gibi takviyeler, doktorum rossylia multimax diye bir takviye başlattı içerisinde tüm bunlardan var, kendimi daha zinde hissediyorum birkaç gündür. Bazen hashimoto doğumda kaybolabiliyormuş, endokrin uzmanı ile sıkı takip ederek ilerleriz ileride ilaç gerek kalmayabilir belki dedi doktor. Hayırlısı bakalım
Hayırlı olsun, ilk defa böyle yorum yapan ilgili doktor gördüm şaşırdımSelam kızlar. Uzuuun zamandır okuyorum sizleri ama yazamadım bir türlü. Biz de bugün kontrole gittik, SAT'a göre 10+6 yım ama 6 gün önde gidiyormuş. 11+5 ölçtü. Boyu da 5 cm olmuş minnoşun
Fetal DNA için de kan verdik 10 güne çıkar sonucu dedi. Doktorum da cinsiyete erkeğe benziyor dedi. Hani nub teorisindeki çıkıntı var ya onun açısına göre erkek dedi :) Mayıs anaları erkeklerine bi tane daha ekleyebiliriz. Bi tane de kızım var 6 yaşında zaten, evdeki cinsiyet dağılımını dengelemiş olacağız :) Doktorum ense kalınlığını da ölçtü gayet güzel dedi.
Hatta çok değişik bişi de söyledi onu da yazayım : Plasentadan beslenme akışı gibi bişi ölçtü bebeğin karnından, ekranda mavi kırmızı renkli şeyler göründü. Kan akış hızı da çok güzel ve ona göre de erkeğe benziyor dedi :)
Umarım hepimiz sağlıklı ve güzel hamilelikler geçiririz
3 kız var grupta ama listede 1 yazıyor yönetici arkadaş eklemedi sanırım onları11+5 ten herkese merhaba
Valla oğluma hamileyken çok sık girip yazıyodum o dönem pandemi olduğu için evdeydim ama şimdi hem çalışıyorum hem de çocuk olunca yazmayı bırakın okumaya bile fırsatım olmuyor maalesef.
Cinsiyet öğrenen herkese hayırlısı olsun biz de dün fetal DNA için kan verdik bakalım sonucu bekliyoruz. Grupta kız çıkmamış galiba henüz
Bana intergen önerdi perinatalog doktorum dr.uzerinden gidecek tahlilMerhaba kızlar
Bugün doktor kontrolüne gittim FETAL DNA testi yaptıracağım doktor 3 firma önerdi.
Omega genetik
Genox
Panorama
Sizler hangi firmada yaptırdınız önerdiğiniz firma var mı ? Genox aradım fakat ulaşamadım diğer iki firmanın fiyatı 350-400 dolar arasında.
Bu test hakkında siz ne düşünüyorsunuz ? Yardımcı olur musunuz ?
Valla ben sosyal medyalarda hep erken öğrenip cinsiyet partisi yapıp sonra cinsiyet değişen insanlara denk geliyorum biraz erken gibi geldi cinsiyet tahmini için inşallah doğru bakmıştır doktorMerhaba kızlar bugün detaylı ultrasonsa girdik cinsiyetimizi doktor gördü ama bi kağıda yazdı bakmadan pastacıya teslim ettik yarın küçük bi kutlamayla öğrenicez inşallah ama bende sizin fikirilerinizi almak istedim tahmini olan var mı sizce cinsiyet nedir 11+4 haftalık bu arada
Benimde olmustu bir igne vuruluyor progestan.sonra yatak istirahat, birsey kaldirma, uzanma biryere, sol yana yatmaya calis bebek plasenta kan akisi rahat olur, bol su için 2 lt., benim çoraplarımı bile esim giydirdi zorlama hareket yapmadım .Kizlar merhabalar, 12 haftalığım. Geçtiğimiz pazar günü oturduğum yerde kan boşaldı çok şiddetli parçalı ve pıhtılı kanama ile acile gittik hastaneye yatırdılar 24 saat kesintisiz kanama oldu fışkırır şekilde şiddetli ciğer gibi parçalar geliyordu arada ama çok şükür bebeğime bir şey olmadı iyiydi bebeğim. Kanamam azaldığı için Çarşamba günü taburcu ettiler ama kanama tamamen kesilmiyor hiçbir şekilde. Vişne renkli ve bazen pembe renkli akıntı ile karışık lekelenme geliyor sürekli çok şükür kanama denmez buna ama 1 damla dahi görmek çok huzursuz ediyor. Benim gibi kanama yaşayanlar varsa devamında lekelenmeler kaç gün sürdü acaba merak ettiğim bu tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim
teşekkür ederimm :)Maşallah hayırlı olsun oğluşsağlıkla gelsin
teşekkürler, ben de ilk defa duydum ama varmış demekkiHayırlı olsun, ilk defa böyle yorum yapan ilgili doktor gördüm şaşırdım
Ben troid ameliyatli bir hamileyim ve her ay kontrole giderim endokrin dr.lutfen ilanınızı aç alin ve en az ilaci içince 45 dk.sonra kahvslti vs.yapiniz, troid yukselebilen tahlil içerir gebelikte önemli doktorum aylik olarak çağırır beniCanım ben de 25 mg kullanıyorum bana eczane kahvaltıdan yarım saat önce kullan dedi. Şey diyorum ben mühim olmasa yeme konusu aç karnına kullan derlerdi şu kadar saat sonra ye demezlerdi ama bilemiyorum da doktora sormakta fayda var bana da bilgi verir misin sorunca
Haşimato bende de var siz hamilelik dışında da kullanıyor musunuz ilacınızıBen 9 senedir hashimoto tiroidi hastasıyım canım, sabah uyanır uyanmaz 75mg alıyorum, hazırlanırken ortalama 45 dakika sonra bir tam ceviz ve bir bardak daha su içip yola çıkıyorum, 08:30 gibi de kahvaltı yapıyorum hergün. 45 dakika yeterli demişti yıllar önce doktorum, 12 lerden 1.20 lere indirdim, şu aralar da 1.20-1.30 gidip geliyor çok şükür
Ben kürtejdan hemen sonra yapmıştım bilemiyorum ama kandan bakıyolar yapılabilir belki. Maddi olarak gerçekten zorluyor. Raporla kutusu 124 TL gibi bişeye geliyor. Gidip sorun siz çekincelerinizi durumu anlatın. Ama düşük deyince yapmayabiliyolarmış benim de tek kürtaj 3 düşüktü ben 2 kürtaj demiştimŞuan test yapılabilir mi acaba tıpa randevu aldım ordaki prof doktorla bı görüşecegim