- 14 Mayıs 2023
- 933
- 781
- 37
-
- Konu Sahibi Mervenur277
- #5.301
Çok garip bir his canım ya ben normalde sabah kahvaltısı asla yapmazdım. Şimdi açım diye uyanıyorum ve kahvaltı hazırlamaya da üşeniyorum. Çiş hep var zaten.Günaydın canimm. Ay sabahlari aç uyanan bir ben degilim yanizaten uyandigimda saaatlerdir wc gitmemisim gibi sanciyla çise gidiyoru. halbuki daha 2 3 saat önce wc deydim yani gece boyu gidip geliyorum. Birde aç uyaniyorum midem agriyor resmen. Troid ilaci ac icilmesi gerekiyor diye cogu sabah bisey yemiyorum ama bugun yedim vallahi gozum yari açık yari kapali bir incir bir iki kuruyemis attim agzima yattim tekrar simdi
Bulantım olduğu halde 9 kilo aldım doktor diyetisyene gönderdi hatta ama onun dediklerini yapamıyorum zaten bilinen şeyler ekmeği kes vs bulantım olduğu için sadece ekmek peynir zeytin yiyorum tüm gün bana ekmeği kes diyor :)Kızlar biz 11+3 olduk ama ben +4 kilo aldım ve göbüsüm artık belli olmaya basladı ve kıyafetlerim dar gelmeyeGebeliğimi öğrendiğimden beri ve öncesinde iştahım çok açıktı. Mide bulantısı kusma vs. yaşamadım hiç. Sizde de böyle olanlar var mı acaba, bir davete katılacağım ancak hamileliğimi saklayamayacağım sanırım ne giysem belli oluyor
3 kayısıyı 1 gece önceden bardağın içine koy üstüne su ve bardağın ağzını kapat sabah önce suyu iç sonra kayısıları ye. 2 3 güne geçerKızlar kabızlık için öneriniz varmı incir kayısı ise yaramıyor
Kaç mg içiyorsun canım bende kullanıyorum şuan aç aç bekliyorumGünaydın canimm. Ay sabahlari aç uyanan bir ben degilim yanizaten uyandigimda saaatlerdir wc gitmemisim gibi sanciyla çise gidiyoru. halbuki daha 2 3 saat önce wc deydim yani gece boyu gidip geliyorum. Birde aç uyaniyorum midem agriyor resmen. Troid ilaci ac icilmesi gerekiyor diye cogu sabah bisey yemiyorum ama bugun yedim vallahi gozum yari açık yari kapali bir incir bir iki kuruyemis attim agzima yattim tekrar simdi
Bende öyleyim canim bendeeeÇok garip bir his canım ya ben normalde sabah kahvaltısı asla yapmazdım. Şimdi açım diye uyanıyorum ve kahvaltı hazırlamaya da üşeniyorum. Çiş hep var zaten.
25 lik kullaniyorum canım ben. Aslinda normal seviyelerde sayilir tiroidim ama doktor kullanmaya devam edelim düşük zaten dozu dedi bende devam ediyorum. Senin kaçlık ? Kiyamam bize. Bazen ben boyle cok acıkınca ilaci bugun icmeyeyim artik deyip yiyorum bir iki lokma bisey. Napiyim bazen de bebis beni buna itiyorKaç mg içiyorsun canım bende kullanıyorum şuan aç aç bekliyorum
Canım sanırım kılo kilo kayısı incir yedim suyami islamadim zeytinyağı mi döküp yemedim gaz bile yapmıyor yildim bu kabızlıktan3 kayısıyı 1 gece önceden bardağın içine koy üstüne su ve bardağın ağzını kapat sabah önce suyu iç sonra kayısıları ye. 2 3 güne geçer
İlacını aksatma canım çok önemli. Ben 75 mg kullanıyorum. Gebe kalmadan önce 7 seviyelerindeydi 6-7 ay uğraştım düşürmek için çok şükür düştü. Hamile kaldığımda 1.30 du. Doktorum devamlı tahlil istiyor 2 hafta önce 3.40lara çıktı doktorum da 75 mg a çıkardı tekrar tahlil verdim neyse ki 2.05 olmuş. Biraz aç kalacağız ama ilacını düzenli iç25 lik kullaniyorum canım ben. Aslinda normal seviyelerde sayilir tiroidim ama doktor kullanmaya devam edelim düşük zaten dozu dedi bende devam ediyorum. Senin kaçlık ? Kiyamam bize. Bazen ben boyle cok acıkınca ilaci bugun icmeyeyim artik deyip yiyorum bir iki lokma bisey. Napiyim bazen de bebis beni buna itiyor
Çok çok geçmiş olsun canım bolca dinlen kanama alanları ilerleyen zamanda bazen böyle ani kanama yapabiliyor diye dinlemiştim biryerde, kısa zamanda toparlanırsın inşallahMerhabalar çok teşekkür ederim. Zaten 6. Haftada ufak lekelenmem olmuştu kanama alanı vardı kese etrafında ve rahim ağzı tarafindaydi. Doktor Bebek büyüdükçe kanama alanına baskı yaptığı için ve kanama alanı da rahim ağzindan çıkış yolu bulduğu için kanam oldu dedi. Taburcu olduğum için kanama alanı kanamadan sonra ultrasonda neredeyse kaybolmuştu ama bu lekelenmeler beni çok rahatsız ediyor doktorum 1 hafta kadar olabilir demişti ama kahverengiye dönmedi hala açık pembe renkli ve vişne bordo tonlarinla geliyor huzursuzum yeni bir kanama alanı oluşacak diye.
Canım çok geçmiş olsun kanama alanı varsa belki o alan bosaliyordur doktor kontrolündesin nasılsa sıkma canını sen bol bol dinlen bisey yapma bi süre canımKizlar merhabalar, 12 haftalığım. Geçtiğimiz pazar günü oturduğum yerde kan boşaldı çok şiddetli parçalı ve pıhtılı kanama ile acile gittik hastaneye yatırdılar 24 saat kesintisiz kanama oldu fışkırır şekilde şiddetli ciğer gibi parçalar geliyordu arada ama çok şükür bebeğime bir şey olmadı iyiydi bebeğim. Kanamam azaldığı için Çarşamba günü taburcu ettiler ama kanama tamamen kesilmiyor hiçbir şekilde. Vişne renkli ve bazen pembe renkli akıntı ile karışık lekelenme geliyor sürekli çok şükür kanama denmez buna ama 1 damla dahi görmek çok huzursuz ediyor. Benim gibi kanama yaşayanlar varsa devamında lekelenmeler kaç gün sürdü acaba merak ettiğim bu tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim
Canım dün bana doktor kabızlıgın varsa magnezyum vericem dedi ama benim olmadığı için gerek görmedim. Belki öyle biseye ihtiyacın olabilir doktor randevunda doktoruna bi sor bakalımKızlar kabızlık için öneriniz varmı incir kayısı ise yaramıyor
Ben 9 senedir hashimoto tiroidi hastasıyım canım, sabah uyanır uyanmaz 75mg alıyorum, hazırlanırken ortalama 45 dakika sonra bir tam ceviz ve bir bardak daha su içip yola çıkıyorum, 08:30 gibi de kahvaltı yapıyorum hergün. 45 dakika yeterli demişti yıllar önce doktorum, 12 lerden 1.20 lere indirdim, şu aralar da 1.20-1.30 gidip geliyor çok şükürKaç mg içiyorsun canım bende kullanıyorum şuan aç aç bekliyorum
Ben activia ve kefir tüketiyorum canım, ara öğünde bir activia ve 5 tane badem yiyorum mesela, sonraki öğün bir bardan kefir bir ceviz gibiCanım sanırım kılo kilo kayısı incir yedim suyami islamadim zeytinyağı mi döküp yemedim gaz bile yapmıyor yildim bu kabızlıktan
Bende aynı hashimoto tiroidiyim. Ben genelde 1 saat duruyorum. Yani artık 1 saat durabiliyorumBen 9 senedir hashimoto tiroidi hastasıyım canım, sabah uyanır uyanmaz 75mg alıyorum, hazırlanırken ortalama 45 dakika sonra bir tam ceviz ve bir bardak daha su içip yola çıkıyorum, 08:30 gibi de kahvaltı yapıyorum hergün. 45 dakika yeterli demişti yıllar önce doktorum, 12 lerden 1.20 lere indirdim, şu aralar da 1.20-1.30 gidip geliyor çok şükür
Haklisin canim önemli gercekten ama benim max 3.50 falan olmustu sanirim. Gebeligin basindan beri de 1.50 falan seviyelerinde. O nedenle arada kacamak yapmaktan cekinmiyorum. Ama dedigin gibi yukselebilen birsey oldugunu unutmamak lazim. Tam gaz devam edeyim kullanmaya o zaman uyari icin teşekkür ederim.İlacını aksatma canım çok önemli. Ben 75 mg kullanıyorum. Gebe kalmadan önce 7 seviyelerindeydi 6-7 ay uğraştım düşürmek için çok şükür düştü. Hamile kaldığımda 1.30 du. Doktorum devamlı tahlil istiyor 2 hafta önce 3.40lara çıktı doktorum da 75 mg a çıkardı tekrar tahlil verdim neyse ki 2.05 olmuş. Biraz aç kalacağız ama ilacını düzenli iç
Hayır canım şart değil bende gebelikten önce uyanıp içip yatıyordum çoğu zaman. Şimdi açlığa dayanamadığım için bekliyorumHaklisin canim önemli gercekten ama benim max 3.50 falan olmustu sanirim. Gebeligin basindan beri de 1.50 falan seviyelerinde. O nedenle arada kacamak yapmaktan cekinmiyorum. Ama dedigin gibi yukselebilen birsey oldugunu unutmamak lazim. Tam gaz devam edeyim kullanmaya o zaman uyari icin teşekkür ederim.
Hep dra sorcam unutuyorum bilgin var mi bu konuda, mesela sabah 8de uyandim ilacimi icsem tekrar uyusam 11 gibi uyandigimda kahvalti etsem bir zarari olur mu. Illa ilaçtan 45 dk 1 saat sonra bisey yemek sart mı canım?
Ben aralıklı oruç yapıyordum 2 senedir, yani iki öğün besleniyordum, ilk öğünüm 11.30-12.00 arası olurdu ve asla acıkmazdım, şimdi sabahları şekerim düşüyor gibi oluyor hatta hamileliğimi böyle anladım bana bişeyler oluyo demiştim eşimeBende aynı hashimoto tiroidiyim. Ben genelde 1 saat duruyorum. Yani artık 1 saat durabiliyorumhamilelikten önce uyanır uyanmaz kahvaltı edemezdim saatlerce dururdum öyle şimdi açlıktan uyanıyorum
Bende aynı asla acıkmazdım. Yediklerine dikkat ediyor musun? Yani mesela brokoli, karnabahar, lahana, turp gibi sebzeler yiyor musun? Yasak olan herşey bayıldığım sebzeler.Ben aralıklı oruç yapıyordum 2 senedir, yani iki öğün besleniyordum, ilk öğünüm 11.30-12.00 arası olurdu ve asla acıkmazdım, şimdi sabahları şekerim düşüyor gibi oluyor hatta hamileliğimi böyle anladım bana bişeyler oluyo demiştim eşime
Ay artık büyüsünler ya tam anlamıyla hamiş gibi gözükelim istiyorum ben böyle karnım çıksın seviyim istiyorum vallaYa benimde aksama daha cok şişiyor o var tabi ama bu sabah normalde de göbüşlüydüm de bi baktim büyümeye baslamis karnim sekli degisiyorbu gunlerime binlerce şükür ya ayniyiz kuzum vallahiii bende diyorum aynini. Karnim büyüsün biraz hareketlensin de onu iyice hissedeyim artik diyorum. Sabirsizlaniyorum varligini tüm vucudumla gorecegim günleri düşündükçe. 12.haftadan sonra artik arkadaslarima falan da soylemeyi düşünüyorum tanidiklarima vs. Ben bu kadar zor dayanabildim galiba
Ya masallah sen yine iyi bekliyorsun. Ben olsam simdiye gitmistim. Benim normal dr kontrolum aslinda 1 ay sonraya gun vermisti ama ben 14.gün baska dra gittimsimdi yarin tekrar gidicem galiba. Karin agrim falan da artti bugun ama diyorum acaba tekrar usg ile bakilca bebise zarar verjr mi. Kafam karisiyor. Zaten devlet hastanesine gidicem orda kalbini dinletmiyorlar. Sadece görüntü var. Kafam karışık biraz.
Ya ben de bu süreci sağlıklı yönetmek için acaba diyetisyen eşliğinde mi sürdürsem diye düşündüm canım, herkesin gebelik süreci tabii ki farklıdır ama daha başlardayız diye bir endişe etmedim değil açıkcası. Bir de yürüyüş durumlarınız nasıl bana dr hiçbir sıkıntı yok yürüyüş yapabilirsin dedi ama çok ayakta kalınca ya da yürüyünce şimdiden bel ağrım olmaya başlıyorBulantım olduğu halde 9 kilo aldım doktor diyetisyene gönderdi hatta ama onun dediklerini yapamıyorum zaten bilinen şeyler ekmeği kes vs bulantım olduğu için sadece ekmek peynir zeytin yiyorum tüm gün bana ekmeği kes diyor :)