• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    175
Canim ben de galiba. Aklimizda kalmasin diye golden goatida kiyaslattirdim

• Golden Goat bebekler için genellikle keçi sütü tercih eden aileler için uygun olabilir. Ancak, palm yağı içerebileceğini göz önünde bulundurmalısınız ve içeriği dikkatlice kontrol etmelisiniz.
  • HiPP, organik içeriği ve palm yağı içermeyen seçenekleri ile daha doğal bir seçenek sunar. Ayrıca, HiPP mamaları sindirimi desteklemek için prebiyotik ve probiyotik içeriklere sahiptir.

Her iki marka da yeni doğanlar için uygun seçenekler sunabilir, ancak hangi formülün tercih edileceği bebeğin özel ihtiyaçlarına, alerjilerine ve doktor önerilerine bağlı olarak değişebilir.

Ay turkiyede satilan mamalar niye boyle? Yurtdisinda acaba palm yagi icerilenler satiliyo mu? Regulasyonlar ne kotu burda
Onceden 1 yada 2 cesit varmis mesela bende kiz kqrdesimde mamayla buyumusuz hic anne sutu alamamisiz ama o zamnki mamalarla smdiki mamalar arasinda bile fark var hersey kotuye evriliyor sacma bir sekilde herseyde kimyasal zehir organik hicbirsey yok neye nasil guvenicegimizi sasriyoruz

Canim ben de galiba. Aklimizda kalmasin diye golden goatida kiyaslattirdim

• Golden Goat bebekler için genellikle keçi sütü tercih eden aileler için uygun olabilir. Ancak, palm yağı içerebileceğini göz önünde bulundurmalısınız ve içeriği dikkatlice kontrol etmelisiniz.
  • HiPP, organik içeriği ve palm yağı içermeyen seçenekleri ile daha doğal bir seçenek sunar. Ayrıca, HiPP mamaları sindirimi desteklemek için prebiyotik ve probiyotik içeriklere sahiptir.

Her iki marka da yeni doğanlar için uygun seçenekler sunabilir, ancak hangi formülün tercih edileceği bebeğin özel ihtiyaçlarına, alerjilerine ve doktor önerilerine bağlı olarak değişebilir.

Ay turkiyede satilan mamalar niye boyle? Yurtdisinda acaba palm yagi icerilenler satiliyo mu? Regulasyonlar ne kotu burda
Palm yagi olmayan mama diye aratinca boyle cikti:
Evet, Türkiye’de palm yağı içermeyen bazı bebek mamaları bulunmaktadır. Bunlardan bazıları şunlardır:

Similac

Palm yağı içermeyen bitkisel yağ karışımıyla üretilmiştir. Golden Goat

Keçi sütü bazlı olup, içeriğinde palm yağı bulunmamaktadır.Kendamil Organic Toddler Milk

Organik içerikli bu mama da palm yağı içermez. Bununla birlikte, bazı organik bebek maması markaları da palm yağı içermeyen ürünler sunmaktadır. Ancak, ürün içerikleri zamanla değişebileceğinden, satın almadan önce ürün etiketlerini dikkatlice incelemeniz veya üretici firmaların resmi kaynaklarından güncel bilgi almanız önemlidir.

Bir de boyle bir ozet hazirladi kizlar:

• Aptamil: En yüksek Vitamin A, C, E ve Folik Asit içeriğine sahiptir ve yüksek DHA seviyeleriyle beyin gelişimine de katkı sağlar. Bu nedenle, Aptamil genel besleyici içeriği ile öne çıkar.
  • Hipp: Organik içeriği ve dengeli Omega-3 ve Omega-6 oranları ile dikkat çeker, ayrıca DHA içeriği de oldukça yüksektir.
  • Bebelac: Yüksek B vitamini içeriği ve dengeli vitamin düzeyleri ile iyi bir seçenek olabilir.
  • SMA ve Golden Goat ise daha düşük seviyelerde bazı vitamin ve besin maddelerine sahip, ancak yine de besleyici içeriklere sahiptir.
Sonuç:
  • Aptamil genel besleyici içeriği ve yüksek vitamin/mineral seviyeleri ile en kapsamlı beslenmeyi sağlar.
  • Eğer organik ve doğal içerikler tercih ediliyorsa, Hipp ideal olabilir.
Aptamil:
  • Palm Yağı: Aptamil'in bazı formüllerinde palm yağı bulunmaktadır, ancak bazı serilerde palm yağı kullanılmamaktadır. Örneğin, Aptamil 1 (starter) ve Aptamil 2 (devam) gibi klasik formüllerde palm yağı bulunabilir.
  • Eklenmiş Şeker: Aptamil ürünlerinde genellikle eklenmiş şeker bulunmamaktadır, fakat bazı ürünlerde şeker alkolü veya farklı tatlandırıcılar kullanılabiliyor.
Hipp:
  • Palm Yağı: Hipp Organik Bebek Mamaları palm yağı içermez. Organik ürün serisi, palm yağı kullanmadan formüle edilmiştir. Bunun yerine, bitkisel yağlar (örneğin, ayçiçek yağı ve kolza yağı) kullanılır.
  • Eklenmiş Şeker: Hipp'in organik formül mamalarında eklenmiş şeker bulunmaz. Mamalar, doğal şekerler ve karbonhidratlarla formüle edilmiştir.

Onceden 1 yada 2 cesit varmis mesela bende kiz kqrdesimde mamayla buyumusuz hic anne sutu alamamisiz ama o zamnki mamalarla smdiki mamalar arasinda bile fark var hersey kotuye evriliyor sacma bir sekilde herseyde kimyasal zehir organik hicbirsey yok neye nasil guvenicegimizi sasriyoruz
Hipp i de cocuklar sevmiyomus hic dediler ama bilmiyorum tadi kotu geliyomus🥲🥲🤣

Anlık ve düzenli olmayan sancılar çok bir anlam ifade etmiyormuş 40 ve üstü ve belirli bir düzende olması gerektiğini söyledi bana doktor. Mesela bu nst doğuma alınan birine aitmiş.
Benim düzdü azda olsa artık nst de sancı çıksa iyi olur heralde ama normalde duramıyorum özellikle geceleri demekki yalancı sancı

Hipp iyi dediler onu aldım smayıda iyi diyorlardı hangisini alalım hepsi sıkıntılı inşallah sütümuz olurda gerek kalmax

Benim düzdü azda olsa artık nst de sancı çıksa iyi olur heralde ama normalde duramıyorum özellikle geceleri demekki yalancı sancı
geceleri benim de öyle, şuan yazarken bile kasılıyorum mesela, gündüz böyle değil nst de de çıkmıyor pek. Bu ara bir değişiklik oldu kasılırken bazen belden geliyor sancı değişik bir şeyler oluyor. Bakalım cumartesi gidicem ne diyecek doktor

Buhari hic bilmiyorum, duymamistim da.
Bende de daha onceden sanci var mi diye kontrol amacli yapildiginda hareket cizgisi yoktu, erken haftalarda bakmiyorlardi belki, bilmiyorum. Ama 34. Haftada artik rutin olarak yapilanda var.
Evet erken haftada bakılmıyor ama artık her gittiğimizde gireceğiz normal de 10 dk çekiliyor ben geçen ağrı var deyince 20 dk çekildi

geceleri benim de öyle, şuan yazarken bile kasılıyorum mesela, gündüz böyle değil nst de de çıkmıyor pek. Bu ara bir değişiklik oldu kasılırken bazen belden geliyor sancı değişik bir şeyler oluyor. Bakalım cumartesi gidicem ne diyecek doktor
Evet bende aynı durumdayim çok darlandim bugünleri özlüyorum sonra ama çok zor geciyo son günler bide ev yemek çocuklar çok zorluyo artik

Kizlar 32’de doktora gittim tekrar 35’te cagirdi beni. Nst falan da hic girmedim yani. 35 gec degil mi sizce? 35+2de gitmis olacagim hatta

Evet bende aynı durumdayim çok darlandim bugünleri özlüyorum sonra ama çok zor geciyo son günler bide ev yemek çocuklar çok zorluyo artik
Zor gerçekten bir de çocuk varsa x2 zorluk seviyesi, inşallah sorunsuz atlatırsın. Beni belden gelenler korkutuyor ya galiba belden başlayıp bacağa doğru iniyormuş doğum sancısı 😂 neyse düşünmeyeceğim bilmemek en iyisi yaşayıp görmez

Sancılar zaten gece başlarmış zaten kızlar Bi yerde öyle okumuştum gündüz bişey yok akşama doğru kasılma başlıyor hep

Zor gerçekten bir de çocuk varsa x2 zorluk seviyesi, inşallah sorunsuz atlatırsın. Beni belden gelenler korkutuyor ya galiba belden başlayıp bacağa doğru iniyormuş doğum sancısı 😂 neyse düşünmeyeceğim bilmemek en iyisi yaşayıp görmez
Ay benim kasiklarimda boyle anlik sanki elektrik carpmasi gibi bir sey oluyor. Bir de arada sicak bosaliyo boyle belimden asaga 1 saniyelik geciyo. Bel agrimda gecti bugun. Anammm noliii

Kizlar 32’de doktora gittim tekrar 35’te cagirdi beni. Nst falan da hic girmedim yani. 35 gec degil mi sizce? 35+2de gitmis olacagim hatta
Normal canım genelde 34 ten sonra başlıyorlar, sancı ağrı varsa erken de başlayabiliyorlar. Benim kasılmam olduğu için 32 de girdim yoksa 34-35 gibi yapacaktı

Evet beni de artik her hafta cagirdilar.
Bana hic 10dklik yapilmadi, normalde 20dk, acile gittigimde 30dk cekilmisti.
Acilde uzun çekerler Bi sıkıntı var mı diye ama geçen hep 10 dk çektiler bana da ağrım olduğu için 20 dk yazdı

Ay benim kasiklarimda boyle anlik sanki elektrik carpmasi gibi bir sey oluyor. Bir de arada sicak bosaliyo boyle belimden asaga 1 saniyelik geciyo. Bel agrimda gecti bugun. Anammm noliii
Benim o kadar kısa değil ya kasılma bitene kadar belim de ağrıyor iğne batması gibi değil de sanki tutulma gibi oluyor bir garip 😂 anlatamıyorum da

Elektrik çarpması tarzı şeyler bebişten kaynaklı genelde, elleri veya ayaklarıyla dürtüyor minnoşlar 😅 12 şubatta rahimime bıçak saplanıyor ıkınma hissi geliyor doğuruyorum galiba diyip acil apandisit ameliyatı oldum 😂 şimdi ani gelişen durumlar beni bayağı tedirgin ediyor 😅

Back
X