Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    129

İnsallah çok teşekkür ederim inanin bir gun bile atlatınca bugunu de atlattık diye sevinir duruma geldim.
30 u görene kadar huzursuz olacagim sanirim
Allahm hepimiz saglikla kavusalim evlatlarimiza insallah

Arkasını döndüğünde de az hissediliyor bebek duruşuna bağlı hareketlerin hissedilmesi demişti doktor bana en son gittiğimde sırtı donuktu kaburgaları ve kafasının arkası görünüyordu o gün çok az hissetmistim sonra duzeldi

İnsallah çok teşekkür ederim inanin bir gun bile atlatınca bugunu de atlattık diye sevinir duruma geldim.
30 u görene kadar huzursuz olacagim sanirim
Allahm hepimiz saglikla kavusalim evlatlarimiza insallah
Merhaba eğer gebelik korsesi takmıyorsanız takmanızı tavsiye ederim.

Yaaa aciklamalarini severim canimsin
Aynisini ebe dedi tetenoz yaptirdigimda istersen haftaya gel kanda bakalim sonra riskli mi degil mi ona gore seker yuklet dedi
Yarinki randevu iptal oldu bugune aldim hemen bebegim kilo almis masallah diyeyim 1 ayda 338den 748 gr mi ne olmus
O zaman 6 ay bitiyor vay be nasil guzel gecti zaman Allah'ım kucagimiza almayi nasip etsin insallah

Son gün diye hesaplayınca öyle de sezaryen sayinca ben de tahmini 90 günüm var erken olmazsa

Evet plasenta previa marjinalis var. Bir de rahim agzi kısalığı oluşmuş dedi kadın doğum doktorum. Perinatolojiye yönlendirdi yine. 23 mm cikmisti. Size de yatak istirahati verildi mi? Bir de progestan fitil kullanıyorum ben. İnşallah güzel haberler alırız.

Aa öyle bir korsenin varligindan haberim bile yok tam olarak ne yapıyor
Türkiyede marka olarak bilmiyorum ama ben bunu kullanıyorum. Bebeği yukarıda tutuyor , rahime olan baskıyı engelliyor bel ağrısına iyi geliyor. Ben ayakta çok durduğumda, ev işlerinde takıyorum. İlk gebeliğde de bebek aşağıdaydı çok faydasını gördüm.

Eklentiler

• IMG_5090.webp
    29,1 KB · Görüntüleme: 20
Çok şükür ve maşallah zaman çok güzel geçti böyle kalan zamana bakınca heyecan sarmıyor değil birazcıkta doğum ve bilinmezlik korkusu sarıyor inşallah hepimizin bı avazda sağlıklı kolay doğumları olsun sağlıkla kucağımıza alalım
Minik tospikler çok çabuk büyüyorlar şimdiye kadar takıntı yapıp karşılaştırma yapmamak için hiç boy kilo sormamıştım dün detaylı ultrason kağıdında ilk kez gördüm 644gr yazıyordu galiba bu aralıklar yeterli oluyor ayy bak yine heyecanlandım bundan sonra gram değil kilo hesaplayacaz

Kızlar hareketli olmaması bebişin yön değiştirdiğinden oluyor ben öyle olduğu zamanlar sola yatıp hiç kalkmadan vücut gücüyle sağa doğru dönüyorum göbekte sarsıldığı için tekrar yönünü çeviriyor birde ben ilk gün oruç tuttum güzelde geçti ama susuzluk yordugu için sonrasında tutmadım o günden beri alt karnimda ağrı kasılma tarzı ağrılar var arada sanciya dönüyor inşallah zararı yoktur rahim ağzı hiç ölçülmedi ama şüpheleniyorum doktora 1 ay sonra gidecem ve bebişte bu günler çok hareketli aynı anda iki farklı noktaya vuruyor bazen acaba ikiz de birbirlerinin arkasına mı saklandilar diye şüpheleniyorum çünkü sağ kasigima ve sol kaburga altıma aynı anda ve aynı şiddetle vuruyor sanki ikiside ayakmis gibi el darbesi daha yumuşak oluyor göbeğimde kıyafete rağmen dalgalanma oluyor birde babası konuşup bizi sevdiğini söyledikten sonra bı coşku kutlama oluyor içerde şimdiden şebeklikler diz boyu
Ve nedense hiç ilk doğduğu zamanları hayal edemiyorum her hayalimde 4.ay ve sonrası oluyor hep seneye kışı düşünüyorum hiç yenidoğan hayaller yok sizde oluyor mu hayal düşünceler falan
İçimi dökesim geldi sizinde kafanizi şişirdim

Kızlar iki gündür sol elimin parmak üçları uyuşuyor sürekli neden olabilir

Herkese Merhabalar, umarım sağlıklı gebelik geçiriyordur herkes . Bugün sabah moralimi çok bozan bir durum yaşandı . Aranızda geçirmiş olan varsa tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz?
Bundan 1buçuk yıl önce evlenirken sma testi yapmıştı sağlık ocağı ve üç ayda çıkmıştı hem eşimde hem bende şüpheli yazıyordu . Bizi sağlık ocağından hiç aramadılar , ben arayınca sorun yok diyip geçmişlerdi bizde bilmediğimiz için normal sandık . Doğal yolla gebe oldum ve 25 haftalık hamileyim .
Bu sabah doktor aradı sağlık ocağından . Bakanlık aramış onları bizi sma birimine sevk ediyorlar yakın takibe alacaklar . Ve sanırım yarın benim karnımdan sıvı alınacak bebekte sma var mı yok mu diye . İçimi ferah tutmaya çalışıyorum bugüne kadar Fetal DNA , detaylı ultrason , testler vs herşey yolundaydı. Çok üzgünüm dua edin bana inşallah bebeğimde sma yoktur ..

İçini ferat tut hep iyi şeyler düşün Amniyosentez yaptırdım bende hiç korkma uzan kapat gözlerini hep bebişini düşün işlem çok kısa sürüyor hazırlama işlem toplam 5 dk bile sürmüyor
güzel haberler alırsınız inşallah

Ay evet kg gecicez

Ben size demedim ki silinmiş dedim sadece
Moderatör benim o yüzden dedim canim,bende sen söyleyince baktim ceza alanlarin hepsi silinmis ama ben silmedim kimseyi niye boyle bisey olmus anlamadim

Fetal dna ve amiyosentez benzer testler diyorlar ama bilmiyorum cok karisik bu teslerin detayi
İcini ferah tut canim olumsuz bir durum oldugunu hic dusunmuyorum
Sonucunda hicbisey cikmaz insallah

Progestan çok guzel koruyor zaten marjinalde çok bir risk yok hic stres yapma ben oğlumda previaydım çok saglıklı ve rahat bir doğum gerçekleştirdik.. 38+4 te.
Rahim ağzı kısalığı hakkında çok bilgim yok ama onda da gerek gördüklerinde dikişle baya bir uzun tutuyorlar.
Ama bol bol dinlenmeyi ihmal etmeyin bol su için enfeksiyon riskine karşı

Bana da tamamen yatış verildi sadece lavb. ve oğlumu okula götürup getiriyorum.
Açılmam ilerlemesin diye.
İki gebeligimde de yatış aldım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…