- Konu Sahibi mutlutablo
-
- #9.041
Merhaba. Benim de 22. Haftamda 28 mm ölçüldü. Sonrasında progestan kullandım ve dinlendim . O haftalarda benim de çok kasık ağrım olmuştu. Ama ben kısalmayla ilgili olduğunu düşünmüyorum . Bebek o haftalarda hızla kilo almaya başlıyor o sebeple bence. Geçmiş olsunMerhaba kızlar. Benim 21.haftada detaylı ultrasonda rahim ağzım 45mm ölçüldü. 22.haftada kontrolümde 25mm düşmüştü. Neden kısaldı anlayamadım birden. 1 haftadır progestan kullanıyorum ve yatıyorum. Cuma günü kontrolüm var tekrar ölçülecek. Kısalık teşhisi alanlara cevaplarda çok sevinirim. Sizin de yatakta dönerken ya da oturup kalkarken kasıklarınızda ağrı vajinanızda baskı hissi oluyor mu?
Açıkçası bende istemiyorum bakalım nasıl ilerleyecek süreçBenim de ilk doktorum öyle yaptırmıştı. Bu doktor da dedi ki açlık tokluk olmaz. Valla ben istemiyorum.
Arasıra oluyor. Hiç canını sıkma dinlenmeye özen göster. 2 çocukla biraz zor farkındayım ama olabildiğince dikkat etmeye çalış.. Anormal bir ağrı olduğunda fark edilir. O yüzden olumlu düşünmeye çalış inşallah sağlıcakla kucağına alırsınMerhaba kızlar sizde de oluyormu bazen kasık ağrısı ve kasılma. Bende ankisyete var üstüne birde gebeliğim düşük riskli geçiyor hep tedirginim. Her ağrıya panikliyorum hemen 2 çocuğu nasıl doğurmuşum bazen düşününüyorum))
20-21 haftalar aradı gittim zaten detaylıdan birkaç gün önce normal kontrolüm vardı 3-4 hafta sonra görüşelim demişti. Merak etme hareketleri vs rutindeki gibiyse etkilemez. 1 ay etkiledi benide grip öksürük çok sürdü çok şükür etkisi olmadı. Hastalık başladıktan 2 hafta sonra rutin kontrolümde kan değerlerime vs baktı. Enfeksiyon değerim yükselmiş antibiyotik kullandırmıştı. Birde extra demire başlattı haftada 2 gün..Sizin doktorlar ayrıntılıdan sonra ultrasona gitmenizi kaçıncı haftaya önerdi. Ben sordum doktora bir dahaki ultrason 30.haftaya söylüyor. Grip geçirdim öksürdüm bir kaç gün, bebeği etkilermi?
Zencefil bal ayrıca ıhlamur, limon yaptım yok geçmedi 1 ay sonra kendi geçtiBu öksürüğü nasıl geçircez? Zamanla kendi mi geçer acaba?
Yani dr lar iyisini bilir sezaryen için ,nst de sancı çıkmaya başlamıştı benim de risk almayalım demiştiİlkinde benim doktor 40 haftayı tamamlattı suyum azalmasa herhalde 1 haftada daha bekletirdi
Perinatoloji doktoruma sormuştum ayrıntılı için gittiğimde 7 10 gun önden olur dedi tahmini doğum tarihinden tabi bu herhangi bir aksilik sorun filan yokken gelişim tamamlamışsaYani dr lar iyisini bilir sezaryen için ,nst de sancı çıkmaya başlamıştı benim de risk almayalım demiştiikinciler erken gelir mi acaba die düşünüyorum
Merhaba çok geçmiş olsun. Yatakta dönerken ya da kalkarken kasık ağrısı olıyor bende de , o herkeste olan bir durum diye düşünüyoeum. Ben en son detaylıya girmiştim 1 ay ım dolacak ctesi kontrole gidicem. Umarım öyle bir durım bende de yoktır. Bende yatakta dönerken aynı şeyi yaşıyorum ya da kalkarkenMerhaba kızlar. Benim 21.haftada detaylı ultrasonda rahim ağzım 45mm ölçüldü. 22.haftada kontrolümde 25mm düşmüştü. Neden kısaldı anlayamadım birden. 1 haftadır progestan kullanıyorum ve yatıyorum. Cuma günü kontrolüm var tekrar ölçülecek. Kısalık teşhisi alanlara cevaplarda çok sevinirim. Sizin de yatakta dönerken ya da oturup kalkarken kasıklarınızda ağrı vajinanızda baskı hissi oluyor mu?
geçmiş olsun, bol bol yat dinlen ev işi hiç yapma eğilme ağır kaldırma bunları doktorda söylemiştir kesin. öksürük eğer şiddetli ve uzun süre olduysa aşağı baskı yapmış olabilir belki ondan kısalma olmuştur. bende 13. haftada serklaj oldum şiddetli öksürük, ıkınma ve hareket etme durumlarım çok kısıtlıMerhaba kızlar. Bugün doktor kontrolüm vardı. Plasenta previa durumu devam ediyor. Ama rahim ağzını tam kapatmıyor.
Yalnız rahim ağzım geçen ay 41 cm iken, bu ay 26 cm e düşmüş. Doktor istirahat ve progestaran verdi. Bir de perinatolojiye yönlendirdi. Öksürük yapabilir dedi ama sanmıyorum ben pek bağ kuramadım.
Ben dün yaptırdım bir şey çıkmadı. Normalde doktorum ailede yoksa yaptırmayalım demişti ama bizim ailenin yarısında var mecburi oldu ama çok şükür bir şey yokmuş içim rahat etti en azındanKızlar şeker yuklemesi yaptirdinizi mi ben yaptırmayı düşünmüyordum ama doktorum ısrarla yaşın var yaptır dedi 28.haftaya randevu oluşturdu gidip yaptiracam
Merhaba Bende de ağrı gibi değilde nasıl anlatsam böcek ısırığı gibi oluyor kasıklarımda,karnımda. Kabızlık sorununuz varsa bağırsaklarda ağrı yapıyorMerhaba kızlar. Benim 21.haftada detaylı ultrasonda rahim ağzım 45mm ölçüldü. 22.haftada kontrolümde 25mm düşmüştü. Neden kısaldı anlayamadım birden. 1 haftadır progestan kullanıyorum ve yatıyorum. Cuma günü kontrolüm var tekrar ölçülecek. Kısalık teşhisi alanlara cevaplarda çok sevinirim. Sizin de yatakta dönerken ya da oturup kalkarken kasıklarınızda ağrı vajinanızda baskı hissi oluyor mu?
Teşekkür ederimArasıra oluyor. Hiç canını sıkma dinlenmeye özen göster. 2 çocukla biraz zor farkındayım ama olabildiğince dikkat etmeye çalış.. Anormal bir ağrı olduğunda fark edilir. O yüzden olumlu düşünmeye çalış inşallah sağlıcakla kucağına alırsın
Ben de şehir Hastanesi'nde yaptırdım. Doktor sabah aç gel erken saate al randevuyu dedi. Rutin kontrolden hemen sonra gittimMerhaba.
Ben 2012de sezaryenle doğum yaptım. Üstünden on küsür yıl geçmiş old için şimdi normal doğum yapabilirim diye düşünüyordum.
Hem devlette ( 3 farklı Dr a göründüm) hem özelde takipliyim. Bu Dr ların hepsi üstünden 13 sene geçmiş olacağı halde, içte bi yapışıklık olması riski sebebiyle normal doğum tercih edilmeyeceğini söylediler. Doğum için devlet hastanesinde de gelsen kimse bu riski almaz. Devlet de prosedür olarak bizi buna yönlendiriyor sezaryenle doğurturuz dediler.
Ssvd yapan Dr lar var. İnternette isimleri de şöhretleri de görüyorum ancak onlarla devam edilirse bi ihtimal olabilir.
Allah doğum şeklinden bağımsız, bu bebekleri kolaylıkla ve sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin
Haricen ben de bi şey sormak istiyorum. Devlet hastanesinde (ben Göztepe şehir hastanesine gidiyorum) şeker yüklemesi yaptıran var mı ?
Bunun için hastaneden elden randevu mu akmak gerekiyor, yoksa rutin MHRS randevusuyla o haftalarda muayene gittiğimizde şeker yüklemesi yapıyorlar mı ?
Merhaba :) iştah hep var bende frenliyorum kendimi heheheMerhaba güzel anneler hesaba giriş yapamıyordum uzun zamandır nasılsınız umarınm iyisinizdir beni soracak olursanız iştahlıyım bu iş nereye gidiyor birde biley sormak istiyorum oruç tutmayı düşünüyor musunuz
Yok öu önerisi olan? Aynı süreci geçirenler nasıl atlattı? Boğaz ağrısı en korktuğum şeydi çünkü ilaçsız çok zor geçiyorKızlar selam. Boğaz ağrısına ne iyi gelirbugün başladı henüz ilerlemedi ama ilerlemeden nasıl durdurabilirim. Burum akıntısı vs hiçvir şey yok sadece boğazom ağrıyor ve hafiften öksürüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?