- Konu Sahibi mutlutablo
-
- #9.001
Siz normal doğum için istekliyseniz yaptıran doktor illa ki bulursunuz, artık çok yaygınlaştı, hem bebek hem sizin durumunuz da el veriyorsa vajinal doğum yaparsınız. Ama baştan niyetli değilseniz zaten doktorlar özel olarak ısrar etmez.Aklıma gelmişken bir şey danışmak istiyorum size 2011 yılında ben sezaryen olmuştum bebek aşağı gelmemişti çatı kontrolde filan yukarda demişti doktor son hafta sonra zaten suyum bitti diye hemen sezaryen dedi ertesi gün randevu verdi filan sezaryen oldum. şimdi ikinci doğum otomatik sezaryen olacağım değil mi normal diye bir şey demez diye düşünüyorum :) sizce üstünden yıl geçmiş normal doğum der mi ki aklıma geldi
Çok geçmiş olsun :/ ben de tam çok fena öksürüğüm başladı ne yapabilirim diye girmiştim. Öksürdükçe de arada kasıklarıma bıçak saplanır gibi oluyor endişelendim doğrusuMerhaba kızlar. Bugün doktor kontrolüm vardı. Plasenta previa durumu devam ediyor. Ama rahim ağzını tam kapatmıyor.
Yalnız rahim ağzım geçen ay 41 cm iken, bu ay 26 cm e düşmüş. Doktor istirahat ve progestaran verdi. Bir de perinatolojiye yönlendirdi. Öksürük yapabilir dedi ama sanmıyorum ben pek bağ kuramadım.
Amin inşallah çok teşekkür ederim.Aynen günde bir kez progestan fitil kullandım ve ek olarak bu şekilde dinlendim. Kalbinizi karartmayın, iyi düşünelim iyi olsun. İnşallah sağlıkla vaktinde alalım kucağımıza bebişlerimizi
Ben de öksürürsen öyle oluyor. Onun dışında bir belirti vermedi. Çok teşekkür ederim. Size de çok geçmiş olsun. Bu öksürüğe ne yapıcaz bakalım?Çok geçmiş olsun :/ ben de tam çok fena öksürüğüm başladı ne yapabilirim diye girmiştim. Öksürdükçe de arada kasıklarıma bıçak saplanır gibi oluyor endişelendim doğrusuSizin herhangi bir belirti verdi mi?
Darısı başıma inşallah. Çok teşekkür ederim. Benim 41 cm di geçen ay. Bir anda nasıl 22 ye düştü anlamadım. Öksürük grip yapabilir dedi doktor ama bana pek mantıklı gelmedi. Ben de yatıyım madem hep.İşte ben de ilk etapta öyle yapmıştım, ama maalesef aksine kötüleştim kanamalarım arttı. O sebeple ben de yeter ki bebeğim iyi olsun ben hep yatsam da olur dedim ve hep yattım. Gerçekten çok şükür ki yattıkça durumum düzeldi, tabi sadece yatmak değil bir yandan fitilleri iğneleri ilaçları da eksiksiz kullandım hep. Doktor benim fitillerimi hiç kesmemişti bana hiç serbestlik vermedi, son haftaya kadar yatış dedi. Tabii ki her hamilenin durumu bir değil. Ben yaşadığımı anlatıyorum, bende bu şekilde oldu. 37 haftalıkken doktor ilaçları kesti dolaşmak serbest oldu, 1 hafta sonra doğumum oldu.
Dün kontrolüm vardı 24+5 haftadayım sanırım çünkü artık hafta konuşmuyor doktorKızlar şeker yuklemesi yaptirdinizi mi ben yaptırmayı düşünmüyordum ama doktorum ısrarla yaşın var yaptır dedi 28.haftaya randevu oluşturdu gidip yaptiracam
Benim de ilk doktorum öyle yaptırmıştı. Bu doktor da dedi ki açlık tokluk olmaz. Valla ben istemiyorum.Dün kontrolüm vardı 24+5 haftadayım sanırım çünkü artık hafta konuşmuyor doktor6 aydayız gibi bir şey dedi. Bir önceki gebelikte şeker sorunu varmıydı diye sordu. Yok hatta siz geriye dönük şeker baktırmıştınız sorun olmadı dedim. Tamam bir sonraki randevuya aç gel dedi. Şeker yüklemesinden bahsetmedi bakalım büyük olasılık bir önceki hamileliğimdeki gibi açlık tokluk baktırır belki..
Merhaba.Normal doğum deneyimim olmadığı için bilmiyorum ki kararsızım bende prenses sezaryen doğumdan sonra heheheheh
Ben de grip oldum öksürüyorum devamlı. Rahimi etkiler mi bilmiyorum ama bebeği etkilemez. Detaylıdan üç hafta sonra doktora gittim ben.Sizin doktorlar ayrıntılıdan sonra ultrasona gitmenizi kaçıncı haftaya önerdi. Ben sordum doktora bir dahaki ultrason 30.haftaya söylüyor. Grip geçirdim öksürdüm bir kaç gün, bebeği etkilermi?
Ben de evhamlıyım. Tevekkül etmeden olmuyor. Hep bir endişe hali. Benim de hamileliğim riskli geçiyor. Tam rahat nefes alayım dedim başka bir durumum çıktı. Allah yardımcımız olsun inşallah.Merhaba kızlar sizde de oluyormu bazen kasık ağrısı ve kasılma. Bende ankisyete var üstüne birde gebeliğim düşük riskli geçiyor hep tedirginim. Her ağrıya panikliyorum hemen 2 çocuğu nasıl doğurmuşum bazen düşününüyorum))
Doktora sordum bebeğin suyunu etkilermi diye hayır dedi. Bu devletdeki doktor , özelde de başka doktora gidiyorum onada sorucam artık. Ben yurtdışındayım burda devletde doktorlar böyle soğukanlılarBen de grip oldum öksürüyorum devamlı. Rahimi etkiler mi bilmiyorum ama bebeği etkilemez. Detaylıdan üç hafta sonra doktora gittim ben.
Aynen bazen düşünüyorumda uyusamda 35. haftada uyansam.Ben de evhamlıyım. Tevekkül etmeden olmuyor. Hep bir endişe hali. Benim de hamileliğim riskli geçiyor. Tam rahat nefes alayım dedim başka bir durumum çıktı. Allah yardımcımız olsun inşallah.
Merhaba bende vardı. Doktor kontrolüne gittiğimde bebek baş aşağı doğum pozisyonunda ve mesaneye yakın olduğu söyledi. O yüzden dinlenme ve progestan kullanıyorum. Nstye girdim allahtan sancı çıkmadı. Kasılma bazen yalancı kasılma diye de geçiyomuş. Vücut doğuma hazırlık yapıyomuş galiba.Merhaba kızlar sizde de oluyormu bazen kasık ağrısı ve kasılma. Bende ankisyete var üstüne birde gebeliğim düşük riskli geçiyor hep tedirginim. Her ağrıya panikliyorum hemen 2 çocuğu nasıl doğurmuşum bazen düşününüyorum))
Doktorum tamamen açıktı dedi. Dikişle 3 cm diktiğini söyledi. Tek sorunumuz enfeksiyon olur dedi. Wc harici kalkmam yasakmış doğuma kadar. Sizin de mi aynı şekilde evde nasıl yapıyorsunuzCanim cok gecmis olsun. Cok üzüldüm. Kac mm olmus? Npbenim de düşmüş. Evde yatıyorum. Nasılsınız simdi? Allah şifa versin .
Yeme içmeyi nasıl düzenlediniz kabız olmak da sıkıntılı olur diye düşünüyorum hareketsizlikle beraber. Allahım yardım etsin bize. Süreç geçtikçe kalınlaşır mı acaba rahim ağzı onu merak ettim deTamam, benim gibisiniz o zaman siz dehalimize çok şükür. Ben ilk doktor yatış veriyorum dediğinde olayı kavrayamamıştım, durumun ehemmiyetini anlayamamıştım. Normal oturuyordum ama evde hafif hafif gezindiğim de oluyordu. Tabi iş yapmıyordum, ayakta uzun kalmıyordum. Ama hep oturduğum halde kanamalarım artınca anladım durumun ciddiyetini ve sürekli yatıp dikkat ettikçe durumum düzelmeye başladı çok şükür. Benim kısalık 20mm ydi, sonra zamanla 34mm ye kadar çıktı. Yani dinlenerek yatarak her şey yoluna giriyor inşaallah. Siz de çok iyi olacaksınız inşaallah her şey yoluna girecek. Dua edelim bol bol
Burda da bazı doktorlar öyle canım maalesef.Doktora sordum bebeğin suyunu etkilermi diye hayır dedi. Bu devletdeki doktor , özelde de başka doktora gidiyorum onada sorucam artık. Ben yurtdışındayım burda devletde doktorlar böyle soğukanlılar
Benim açılma yok ta kısalık oluşmuş. Fitil ve yatış verdi. Haftaya da perinatoloji doktoruma gidicem. Bakalım o ne dicek.Doktorum tamamen açıktı dedi. Dikişle 3 cm diktiğini söyledi. Tek sorunumuz enfeksiyon olur dedi. Wc harici kalkmam yasakmış doğuma kadar. Sizin de mi aynı şekilde evde nasıl yapıyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?