Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• Ankete Katılan
    13
Merhaba,
Nipt testi hakkinda bilgi alirken doktorlarıniz bebegin rh/kan grubu bilgisini isteyip istemediginizi soruyor mu ? Veya o bilgiyi de iceren paket var diyor mu ? Anladığım kadariyla fetal dna testinde paket paket bilgiler degisiyor. Standart nipt ile değil de ek bir test ile belli oluyormus sanirim. Nipt hakkında pek bilgim yok. Bilgisi olan yanitlarsa sevinirim. Rh bilgisi benim için cok önemli
Bana doktorum nipt onerdi yasimdan oturu, testleri firmalar paket paket yapiyolar, doktorum hic kan grubu ogrenmek ister misiniz diye sormadi, henuz yaptirmadigim icin de sonucta boyle bi bilgi var mi bilemiyorum. Ama brosurler ustunde rh ile ilgili hicbir detay gormedim ben.

Merhaba,
Nipt testi hakkinda bilgi alirken doktorlarıniz bebegin rh/kan grubu bilgisini isteyip istemediginizi soruyor mu ? Veya o bilgiyi de iceren paket var diyor mu ? Anladığım kadariyla fetal dna testinde paket paket bilgiler degisiyor. Standart nipt ile değil de ek bir test ile belli oluyormus sanirim. Nipt hakkında pek bilgim yok. Bilgisi olan yanitlarsa sevinirim. Rh bilgisi benim için cok önemli
Chat gpt:

Evet, NIPT (Non-İnvaziv Prenatal Test) ile bebeğin kan grubu belirlenebilir. Bu, test sırasında anne kanında dolaşan fetal DNA'nın (cffDNA) analiz edilmesiyle mümkündür. Özellikle, Rh faktörünün (pozitif ya da negatif) belirlenmesi amacıyla kan grubu testi yapılabilir. Ancak bu, genellikle yalnızca annenin Rh-negatif olduğu ve bebeğin Rh-pozitif olma riski bulunduğu durumlarda yapılır.

NIPT ile Bebeğin Kan Grubu Belirleme
Rh Faktörü Belirleme:
NIPT, bebeğin RhD genini analiz ederek Rh-pozitif mi yoksa Rh-negatif mi olduğunu saptayabilir.
Bu bilgi, Rh uygunsuzluğu durumunda (anne Rh-negatif, bebek Rh-pozitifse) bağışıklık sorunlarını önlemek için önemlidir.
Tam Kan Grubu Belirleme:
Kan grubunun diğer bileşenleri (A, B, AB, 0) NIPT ile genelde rutin olarak test edilmez. Bunun için daha özel bir genetik analiz gereklidir ve nadiren yapılır.

Ne Zaman Yapılır?
Anne Rh-negatif ise ve bebeğin Rh-pozitif olabileceği durumlarda NIPT genellikle önerilir.
Eğer tam kan grubu belirlemesi isteniyorsa, bu özel bir talep gerektirir ve test kapsamına bağlıdır.

Sonuç
NIPT ile bebeğin Rh faktörü büyük ölçüde doğru şekilde belirlenebilir. Ancak tam kan grubunun öğrenilmesi, standart NIPT testlerinin dışında özel bir analiz gerektirir ve bu bilgi genellikle doğum sonrasında netleşir. Doktorunuz, bu tür bir bilgiye ihtiyaç olup olmadığını değerlendirecektir.

Chat gpt:

Evet, NIPT (Non-İnvaziv Prenatal Test) ile bebeğin kan grubu belirlenebilir. Bu, test sırasında anne kanında dolaşan fetal DNA'nın (cffDNA) analiz edilmesiyle mümkündür. Özellikle, Rh faktörünün (pozitif ya da negatif) belirlenmesi amacıyla kan grubu testi yapılabilir. Ancak bu, genellikle yalnızca annenin Rh-negatif olduğu ve bebeğin Rh-pozitif olma riski bulunduğu durumlarda yapılır.

NIPT ile Bebeğin Kan Grubu Belirleme
Rh Faktörü Belirleme:
NIPT, bebeğin RhD genini analiz ederek Rh-pozitif mi yoksa Rh-negatif mi olduğunu saptayabilir.
Bu bilgi, Rh uygunsuzluğu durumunda (anne Rh-negatif, bebek Rh-pozitifse) bağışıklık sorunlarını önlemek için önemlidir.
Tam Kan Grubu Belirleme:
Kan grubunun diğer bileşenleri (A, B, AB, 0) NIPT ile genelde rutin olarak test edilmez. Bunun için daha özel bir genetik analiz gereklidir ve nadiren yapılır.

Ne Zaman Yapılır?
Anne Rh-negatif ise ve bebeğin Rh-pozitif olabileceği durumlarda NIPT genellikle önerilir.
Eğer tam kan grubu belirlemesi isteniyorsa, bu özel bir talep gerektirir ve test kapsamına bağlıdır.

Sonuç
NIPT ile bebeğin Rh faktörü büyük ölçüde doğru şekilde belirlenebilir. Ancak tam kan grubunun öğrenilmesi, standart NIPT testlerinin dışında özel bir analiz gerektirir ve bu bilgi genellikle doğum sonrasında netleşir. Doktorunuz, bu tür bir bilgiye ihtiyaç olup olmadığını değerlendirecektir.
Teşekkürler 💐
Ben de chat gptden aldim belirlendigi bilgisini ancak googleda pek bisey bulamamistim. O yüzden emin olamadim açıkçası. Sizler bu konuda epey bilgi sahibi oldunuz o yüzden deneyimleriniz kiymetli
Yarin kontrolum var. Doktora soracagim ancak alacağım cevap pek tatmin edici olmayacak muhtemelen. Neyse olumlu düşüneyim 🤞🏻

Bence doktora gitmen gerekiyor canim ne olur ne olmaz, biz simdi burda yerlesme kanamasidir deriz ama senide yaniltiriz falan riske atma derim.
Bi gidip gostermende fayda var.
Teşekkür ederim canım progestan kullanıyorum ama nedense ara ara oluyor

Bebe pudralarindan denediniz mi? Gebelikte iyi midir degil midir ya da vajinada ise yarar mi islak bi bolge oldugu icin bilemem ama yazin bacak aram etek vs giydigimde pisik olurdu, bebe pudrasi surerdim yangisi kasintisi hafiflerdi surtunme olmadigi icin. Aklima bi bu geldi.
Travazol sürdüm zalain diye bir krem önerdi doktorum onu sürdüm yok hiç bir geçiş söz konusu olmadı Bepanthol baby aldım bugün bi de bunu deniyorum şuan bakalım

Kızlar geçmeyen vajinal pişik için öneriniz var mı artık rahat oturamıyorum acıdan günlerdir ne yaptıysam geçmedi istemsizce kaşıdım baya tahriş etmişim sanki şişlik var gibi hissediyorum bi öneriniz varsa lütfen paylaşır mısınız
Çocukluktan beri vazelin bende etkili oluyor parfümsüz doğal olan gece sürünce sabaha geçmiş oluyor derinleşmiş olsa bile sende dene istersen 🤗

İkili test zamanım gelmedi canım. 3 hafta kadar var. Gittiğim doktor perinatolojiye alan açtı, bulursam alırım da. İkili testi normal kadın doğumcu yapmıyor mu zaten. Perinatolojiye mi gitmek gerekiyor?
Kaç haftalık oldu bebişin? Ben 9+3
Perinatolojiye alan aciliyormus canim ben de hep buradan ogreniyorum🙈
İstersen ozelden yazabilirsin
Biz bugun 11+3 olduk
Ay saglikla ilerlesin insallah ♥️♥️🤲🏼

Kızlar geçmeyen vajinal pişik için öneriniz var mı artık rahat oturamıyorum acıdan günlerdir ne yaptıysam geçmedi istemsizce kaşıdım baya tahriş etmişim sanki şişlik var gibi hissediyorum bi öneriniz varsa lütfen paylaşır mısınız
Bol bol havalandırın, gerekirse boxer tarzı bir şeyle uyuyun iyice hava alsın. Pudra önerilmiyor diye biliyorum. Bepanthol ya da bebeklerde sudocream çok kullanılıyor belki size de iyi gelir. En önemlisi kuru kalsın ve hava alsın.

Travazol sürdüm zalain diye bir krem önerdi doktorum onu sürdüm yok hiç bir geçiş söz konusu olmadı Bepanthol baby aldım bugün bi de bunu deniyorum şuan bakalım
Ben kızımda pişik için neler neler aldım geçirmedi arko tuplu yeşil kapaklı kremi var ya o ertesi güne geçiriyordu hamilelikte de kullanılır diye düşünüyorum isterseniz içeriğini doktora atın kullanabilir miyim diye

Günaydın herkese bebek hareketlerini hissetmeye başlayan var mı benim ikinci bebeğim o yüzden erken hissedilir diyorlar ben de özellikle geceleri yatınca sanki birşeyler hissediyorum ama bebek mi bilemedim 13. Haftada hissedilir mi onu da bilmiyorum 9 sene geçti nerdeyse unutmusum nasıl bir şeydi ilk zamanları 🤣

Kızlar 12. Haftadan sonra hangi takviye ilaçları almaya başladınız? Demir ilacı bende bsş ağrısı yapıyor. Takviye vitamin ilacı ise mide bulantısı yapıyor. 2 gündür mahvoldum. İlaçları kullana kullana geçiyor mu bu etkileri? Yoksa doktordan ilacı değişmesini mi isteyeyim? Tüm ilaçlar ilk günler öyle yapıyorsa hiç değişmeyeyim :KK43:

Perinatolojiye alan aciliyormus canim ben de hep buradan ogreniyorum🙈
İstersen ozelden yazabilirsin
Biz bugun 11+3 olduk
Ay saglikla ilerlesin insallah ♥️♥️🤲🏼
Yok canım şunu soruyorum, normal kadın doğumcu yapmıyor mu ikili testi? İlla perinatoloğa mı git diyor? Benim perinatoloji alanım açık çünkü, ben bulduğumda randevu alabiliyorum.

Maşallah sana 🥰 ne zaman gideceksin ikili teste? Perinatolojiye gidiyosun o zaman öyle mi.
Ben oğlumda normal kadın doğuma gitmiştim 2li test için çünkü. Bi şey yok ki onda

Yok canım şunu soruyorum, normal kadın doğumcu yapmıyor mu ikili testi? İlla perinatoloğa mı git diyor? Benim perinatoloji alanım açık çünkü, ben bulduğumda randevu alabiliyorum.

Maşallah sana 🥰 ne zaman gideceksin ikili teste? Perinatolojiye gidiyosun o zaman öyle mi.
Ben oğlumda normal kadın doğuma gitmiştim 2li test için çünkü. Bi şey yok ki onda
Bana kadin dogum doktoru yapacakmış ben özellikle sormuştum perinotolog değil di mi diyee değil demişti
Hastaneden hastaneye farklılık olur mu bilemiyorum tabii

Kadin dogumcu perinatolojiye aciyormus illa oraya yonlendiriliyormus ben ilk gebeligimde (dusuk oldu) humaya gidiyordum doktorum ankaraya tayin olunca ozeli bıraktım cunku icime sinen hic doktor bulamadim
Sehir has.ayji mantiktir buyuk ihtimal,yarin gidince öğrenirim
Bana da ikili tarama icin perinatolojiye alan acmalari lazim yoksa benim sistemim kapalı hic bebegim yok dusukten 2 sene sonra tedavisiz hamile kaldim ben
Allah'ım ol dedi oldu ama sehir has.infertilite bilumunun enerjisine de cok inaniyorum asla moralini bozmuyorlar o dedigim iki doktor ve ekibi cok iyi
Benim sansima doktorlarim hep iyi cikiyor

Bana kadin dogum doktoru yapacakmış ben özellikle sormuştum perinotolog değil di mi diyee değil demişti
Hastaneden hastaneye farklılık olur mu bilemiyorum tabii
Bunu ben de yarin ogrenmis olcam bende boyle biliyordum cunku
Simdi gidince neden geldin demesinlerde 😀

Günaydın herkese bebek hareketlerini hissetmeye başlayan var mı benim ikinci bebeğim o yüzden erken hissedilir diyorlar ben de özellikle geceleri yatınca sanki birşeyler hissediyorum ama bebek mi bilemedim 13. Haftada hissedilir mi onu da bilmiyorum 9 sene geçti nerdeyse unutmusum nasıl bir şeydi ilk zamanları 🤣
bence 16'dan önce hissedemeyiz gibi ya. bazen böyle karnımda ilk bebeğimdeki gibi bir toplanma hissediyorum ama büyük ihtimal bişeylerin yanılsaması ::)

Kızlar ben bugün kontrole gittim 12+4 üm ne ikili test istedi ne kan tahlili aldı. Vitaminlere de 16. Haftada başlıyoruz dedi. Bebek sağlıklı dedi sadece. Garip geldi bana normal mi böyle bi kontrol

Günaydın kızlar bir haftanın sonunda daha iyiyim öksürük devam ama bu halime şükür 🥹
Günler sonra ilk defa düzgün kahvaltı yapabildim gün güzel başladı ☀️ hepinizin öyledir umarım 🙏🏻

X