Merhaba, bu konu beni de zorluyor hamilelikte,
tüp bebek olduğu için zaten yumurta toplama işleminden itibaren dönem dönem yaşadım kabizligi. Progestanin da yan etkisi olabileceğini düşünüyorum, yaziyor prospektuste. Her ne kadar tam anlamıyla cozemesem de birkaç şey var kendimde gözlemlediğim, belki size de yardımcı olur. Öncelikle sabah granola gibi lifli şeyler içine de kuru erik, incir iyi oluyor. Üstüne de bal veya pekmez koyuyorum ben. İçtiğim suyu takip ediyorum, 10 bardağı geçmeye çalışıyorum. Gluten(hasimatodan dolayı zaten kisitliyorum bunu) ve laktozun tetiklediğini dusunuyorum ama bu bana özel bir durum olabilir; belki sizde başka gıdalar yapıyordur aynı şeyi. Bu nedenle bu ikisine de dikkat ediyorum. Ekmek/makarna/fastfood pek yemiyorum örneğin-bazen dayanamiyorum elbette
. Ama belki de hepsinden önemlisi hareket etmek, evden çalışmaya dayalı olduğu için mesleğim zaten hareketsizlige egilimliyim. Kendimi zorlayıp her gün en az 30 dakika yürüyorum(tabii bunu da doktor onerisiyle yapiyorum, kisiye gore degisebilir). Hatta daha fazla yürüdüğüm günler, ne yersem yiyim hiç böyle bir sorun olmadığını fark ettim. Tüm bunlara rağmen 2 gun tuvalete cikamazsam da lif desteği alıyorum sabah aç karna, doktorum önerdi. Şimdilik ilaçsız idare edebildim, umarım yakında düzelir bu sorunumuz hepimizin.