- 18 Eylül 2024
- 61
- 36
- 3
Üç aydan sonra toparlanıyorsun ya az çok tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim. Az kaldı inşallahOff aynısı ya. 9 ay böyle geçmeyecektir di mi yani bedenimiz bu değişikliğe adapte olmaya calistigi icin boyledir yanibenim gördüğüm hamileler valla fildir fildir geziyordu nasil yapiliyor bu asla anlamiyorum.
İyi gekdi bu mesaj benm çok çok hafif dün geceden beri kahverengi lekelenmem var transferin 10. Günü damla damla gibi ama kahverengi âdetimde 2 gün var adet ağrısı gibi ağrımda insan ister istemez bi korkuyorr bunun için extra bişey yapmamızda gerek yok dimi arkadaşlar kahverengi lekelenme içinKızlar merhaba hepiniz lekelenme olunca panik oluyorsunuz biliyorum benim de var genelde bir kere oluyor geçiyor bir sonraki hafta bir daha oluyor bunun nedeni ise bebek beşinci haftaya kadar progesteron ihtiyacını yumurtalıklardan alıyordu beşinci haftadan sonra ise artık yoksak da yani plasenta kendini oluşturacak diye oradan alıyor doğal olarak arada bir kopuk luk oluyor bu da onuncu haftalara kadar kanamayı normal gösteriyor sağlıklı bir bebek dokuz ay kanamayla da düşmez ama eğer sağlıksızsa bizler de doktorlarda ne yaparsak yapalım düşer o konuda içinizi rahat tutun elbette panik oluyorsunuz üzülüyorsunuz ama hormonlarınız Üzülünce artıyor ve rahim kasılıyor elinizden geldiği kadarıyla stres olmamaya çalışın benim arkadaşım da tüp bebek yöntemiyle ikizlere hamile beşinci haftadan beri ped dolduracak kadar kanaması var şu an 14 haftalık yeni yeni lekelenmeye döndü ve bebeklerinin durumu gayet iyi fetal dna sonucu geldi bebekleri sağlıklı zaten tüp bebekte lekelenmeler çok normalinşallah hepimiz sağlıkla kucağımızı alırız
Çarşamba günü inşaALLAH canımAyy ben tam senin mesajlara bakıyordum ya acaba bebişleri duydu mu diye
Canım bunu hiç duymamıştım ya 12 haftaya kadar kalp dinletilmediğiniiiÇarşamba günü inşaALLAH canımama belki yinede dinletmeyebilir doktor normalde 12.haftadan önce kalp dinlemek bebeğe zararlıymış ve düşük olmasına bile sebep olabiliyormuş bakcaz artık çok heyecanlıyımmm yaaa
Evet benim bildiğimde ilk 5 6 7 haftalarda yeni atmaya başladığı için dinletmiyorlar. Ama 8 den sonra az da olsa dinletiyorlar. En azından benim gittiğim Dr lar öyle yapıyorCanım bunu hiç duymamıştım ya 12 haftaya kadar kalp dinletilmediğiniii
Doğum günü kutlu olsun paşanın Rabbim nice güzel yaşlar nasip etsinKızlar günaydın. Hepimizin günü güzel geçer inşallah. Bu günlerde biraz yoğunum bu gun oglumun 1 yaş günü bu gunde yoğun olucam. O yuzden okumadığım sayfalar çok oldu. İnşallah hepiniz iyisinizdir
Aaa ilkkez duydum canmm.. benim arkadaşımads ses olarak değil ekranda kalp atım ritmi oluyoryaa onu göstermişti ses olmadan oda zararlımı acabaEvet benim bildiğimde ilk 5 6 7 haftalarda yeni atmaya başladığı için dinletmiyorlar. Ama 8 den sonra az da olsa dinletiyorlar. En azından benim gittiğim Dr lar öyle yapıyor
Belçikada yaşıyorum burdaki doktorum öyle söyledi, mecbur kalmadıkça kalp atışını dinlemeyi önermiyolarCanım bunu hiç duymamıştım ya 12 haftaya kadar kalp dinletilmediğiniii
Amin çok teşekkür ederim. Sen kaç yaşıyorsun deyince işaret parmağını kaldırıp gösteriyorDoğum günü kutlu olsun paşanın Rabbim nice güzel yaşlar nasip etsin
İlk haftalarda pek kalp atışını dinlemeyi onermiyorlar Dr lar. Mesela ben 9 haftalikken Dr çok az dinletti kalp atışınıAaa ilkkez duydum canmm.. benim arkadaşımads ses olarak değil ekranda kalp atım ritmi oluyoryaa onu göstermişti ses olmadan oda zararlımı acaba
Hımm anladım canm ses rahatsoz ediyor demekki ekrandan gösterincede görmüştü o anladm canm :)Yok o zararlı değildir. Banada Dr kalbinin attığını ekranda gösterdi.
İlk haftalarda pek kalp atışını dinlemeyi onermiyorlar Dr lar. Mesela ben 9 haftalikken Dr çok az dinletti kalp atışını
Benim bildiğim yatış pozisyonu ileriki aylarda bebek iyice büyüyünce önemli oluyor henüz çok küçükler pozisyon önemli değilKızlar siz yatışınıza dikkat ediyor musunuz sol yan yatış öneriyorlar ya. benim bebiş solda 10.haftamızdayız ben soluma asla yatamıyorum ağrıyor hatta gece yanlışlıkla dönsem uyanıyorum . hele bu gece kabus gibiydi. Ne sırt üstü ne yüz üstü ne sola yatabildim her pozisyonda ağrı saplandı sabaha dek döndüm yatakta. Yastıkla desteklemeye çalıştım belimi falan ama çok da işe yaramadı. bu haftalarda bu mümkün mü ben ileriki haftalarda olur böyle sanıyordum
Ben henüz kullanmıyorum hatta folik asidi bile bıraktım folat değerim çok yüksek çıktı bir hafta ara verip sonra gün aşırı kullanacağım doktorum 12. Haftada takviye vereceğini söylediSelamlarMutlu pazarlar diliyorum herkese
Takviye gıda kullanmaya başladınız mı? Hangi takviyeleri kullanıyorsunuz yada kullanmayı düşünüyorsunuz?
Bende 11 haftalığm sağa yatamıyorum, sağa yatınca sol tarafımda taş varmış gibi ağrı oluyor.Kızlar siz yatışınıza dikkat ediyor musunuz sol yan yatış öneriyorlar ya. benim bebiş solda 10.haftamızdayız ben soluma asla yatamıyorum ağrıyor hatta gece yanlışlıkla dönsem uyanıyorum . hele bu gece kabus gibiydi. Ne sırt üstü ne yüz üstü ne sola yatabildim her pozisyonda ağrı saplandı sabaha dek döndüm yatakta. Yastıkla desteklemeye çalıştım belimi falan ama çok da işe yaramadı. bu haftalarda bu mümkün mü ben ileriki haftalarda olur böyle sanıyordum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?