Herkese merhaba,
Biraz uzun bir yazı olucak şimdiden kusura bakmayın :)
Uzun zamandır forumda çok okuyorum fakat artık ben de yazmak istedim.
Bu ay ilk defa hamilelik denedik. Birkaç yıl önce rastgele gittiğim bir kontrolde “polikistik over görünümü” var sende demişlerdi. Hiçbir belirtisini yaşamadığım ve o dönem bekar olduğum için hiç üzerine düşmedim, o gün orda duydum öyle kaldı konu.
Fakat eylül ayında evlendikten sonra çocuk düşüncemizle beraber içimi bir korku aldı ve direkt ovulasyon testi ile takip yapmam gerektiğini düşündüm.
Sat 6 mart Bat 2 nisan.
18inde ovulasyon testi pozitifti, 19 unda çatlama oldu silikleşmeye başladı.
Biz 16-17-18-19-20 günlerini değerlendirdik.
Açıkçası yumurtlama ve çatlama sonrası kasık bölgem hep bi huzursuzluk hissettirdi düne kadar. Ufak ufak böyle sanki hamken spor yapmışım da kas ağrım varmış gibi bi histi.
Konu hakkında da o kadar sabırsızım ki dün sabah ovulasyon testinin yanında gelen innovi iş ta gebelik testini yaptım, 10dk içinde çok zorladığında görülebilen bir çizgi oldu fakat eşim görmedi mesela.
Dayanamayıp kan verdim, beta hcg 5.6ymış

Dün çatlamanın üzerinden geçen 8. Gündü, gebelik varsa zaten anca 5.6 olabilirdi beta

Yarın sabahı bekliyorum tekrar kan vericem umarım bir terslik olmaz.
Fakat dünden beri sol kasığımdan arkaya doğru yayılan kuyruk sokuğuma kadar olan bölgede ciddi bir ağrı yaşıyorum. Resmen belden aşağı sol yarım kopucak gibi

Bir de bu süreçte farkettiğim değişiklikleri sıralıyım
Ellerim, dudaklarım ve boğazım aşırı kuruyor normalde asla böyle bir sorunum yoktur.
Kasık böylesinde hep bi huzursuzluk
2-3 kere kısa süreli baş dönmesi
Akşamları normalden çok daha erken uykum geliyor
Son 3 gündür çok sık tuvaletim geliyor
Göğüs ucumun yanında minik minik kabartılar çok belirginleşti