• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    102
2. Çocuk mu belki 2.de kızsa bu şekilde tepki vermiştir diye umuyorum 🙄benim 4. De erkek olduğu için kendime OLSUN temennisinde buluyorum çünkü ister istemez🤣
Evet canım 2. Kız. Doğal olarak insan isteyebiliyor olmayanı ama kız kardeşi olursa yoldaş olur diye de zaten çok istiyordum onu da. Senin durumda olsam demek annem ne dicekti hahah
Ahaha bizimkiler hep kız istiyordu 🤣 kız bebek sevmedik uzun zamandır diye.. eşimle bende kız istiyorduk ama oğlumuz olacak. Sağlıklı olsunda cinsiyetin ne önemi var 🤲🏻
Canım bizde de öyle erkek öyledir böyledir gibi bir özelliği yok, sadece annemler kız kardeşler, ben de öyle iki kız kardeş olunca doğal olarak insan çocuk yaparken hadi bir de erkek olsun diyebiliyor ama doğduktan sonra allah ne verdiyse insan diyor ki hiçbir başka bebeğe değişmem, öyle bir sevgi. Tek derdimiz bu olsun 😊😊😊

Kızlar selam ben de pazartesi günü 3 hafta aradan sonra kontrole gittim. Bebeğimin gelişimi 1 hafta öne geçmiş çok şükür her şey yolunda görünüyor. Yalnız bebek baş aşağı duruyordu kafası rahim ağzı tarafındaydı doktor bir yorum yapmadı ama çıktıktan sonra annem o iyi bir şey değil dediği için anksiyete oldum. İşim çok stresli ve yorucu bu durumun olumsuz bir şeye dönüşmesinden kaygılanıyorum 😔
Diğer arkadaşların yorumuna katılıyorum kalbini ferah tut, doktorlarınız her şeyi görebiliyor zaten ortalama 200 gr olan bir bebeğimiz var ve tabiki baş aşağı da durabilir. Doktor bebeğe gelen kan akışına bakıyor, erken doğum riskine bakıyor. Sorun olsa söylerdi ☺️

Merhaba kızlar. Bugün kontrolümüz vardı çok şükür herşey yolunda gelişimi iyi.
Ağrılarım içinde rahim ağzında sorun yok dedi bebeğin ayakları aşagıda hareketleri yapıyo olabilir dedi.
magnezyum başladık idrar tahlili vericem enfeksiyon oluncada olurmuş daha önce idrar da kum vardı az miktarda ondan dolayı istedi.
22 haftada detaylı ultrason yaptıracağız inşallah.

bacak agrisi yasayan varmi acaba dun gece agridan zor uyudum bide detayli icin en iyi hafta 22 mi ?

bacak agrisi yasayan varmi acaba dun gece agridan zor uyudum bide detayli icin en iyi hafta 22 mi ?
Bacak agrisi benim var ama fitik vuruyor ondan oldugunu dusunuyorum. İlk gebeligimde gece aniden uyandiran bacak agrisi oluyordu o tarz biseyse kesinlikle magnezyumdan.

Kizlar hamilelikte sarimsi akinti normal mi? Forumda cok fazla kisi yasamis ama bilemedim doktoruyla bu konuyu konusmus biri var mi?

Kızlar iyi geceler. Bebek için alışverişe kaçıncı haftada başlamalıyız? İlk öncelik neler almalıyız

Kızlar iyi geceler. Bebek için alışverişe kaçıncı haftada başlamalıyız? İlk öncelik neler almalıyız
Aileden kimse bilmediği için muallaktayim yaz çocuğum hiç olmadı hepsi Mart nisan.. ilk etapta normal yeni dogan giydirip 1 2 haftanın ardından direk kısa kol bacak tulum mu giydirilir ona göre mi almam gerekiyor diye kafa yoruyorum ama karar veremiyorum ben çok fazla alışveriş yapmıyorum zamanı geldikçe alma taraftarıyım ihtiyaç dahilinde.. çocuk sayısı 4 olunca evdeki kalabalık yeterli geliyor ne kadar az eşya o kadar iyi😅 sadece yavaş yavaş kendime pijama takımı falan alayim kenara koyayım diye düşünüyorum

Kızlar selam ben de pazartesi günü 3 hafta aradan sonra kontrole gittim. Bebeğimin gelişimi 1 hafta öne geçmiş çok şükür her şey yolunda görünüyor. Yalnız bebek baş aşağı duruyordu kafası rahim ağzı tarafındaydı doktor bir yorum yapmadı ama çıktıktan sonra annem o iyi bir şey değil dediği için anksiyete oldum. İşim çok stresli ve yorucu bu durumun olumsuz bir şeye dönüşmesinden kaygılanıyorum 😔
Canim hiiiiic endişe etme hatta son haftalarda Allah'ım baş aşağı dönsün diye dua etcez 😂 şu an yeri zaten çok geniş bil bol döner o içini ferah tut önemli olan rahim ağzı uzunluğu kısalığı eğer bir sorun olsaydı doktorun muhakkak önlem açısından bir şey söylerdi ❤️ kaygilanmak çok doğal tabi ki hepimiz bebeklerimiz iyi olsun istiyoruz ama doktorlar aksini soylemedikce her şey yolunda demektir 🥰
Bacak ağrısına bir şey diyemeyeceğim kuzum ama genelde magnezyum eksikliğinden kaynaklandığını biliyorum. Yatmadan muz ye 🥰

Detaylı ultrason için de 20-22 arası diyorlar ben 20+1 de gidecegim oğlum da 20+3 de gitmisim. 21. Hafta oluyor yani ❤️
Kizlar hamilelikte sarimsi akinti normal mi? Forumda cok fazla kisi yasamis ama bilemedim doktoruyla bu konuyu konusmus biri var mi?
Normal canım kötü koku kaşıntı ve yeşil akıntı varsa o zaman endiselenmeknlazimm akıntının rengi biraz değişiyor gebelikte ben ilk gebeligimde çok takilmistim buna ama hiç sorun çıkmadı bunda da olunca haaa demek ki gebelikte böyle oluyor dedim 😂

Kızlar amme hizmeti ile geldim ❤️

Yavaş yavaş ihtiyaçları almaya başlayacağım hastane çantası eksikleri ile başlamak istedim. Onun için de bir hastane çantası listesi yaptım. Ben biberon, emzik koymuyorum oğlumda da koymamistim. Emzirme eğer zorlarsa kolaya kaçmamak kendimi biraz daha motive etmek için. Emzige zaten mesafeliyim. Göğüs pedi meme ucu kremi de koymuyorum çünkü hem krem yerine gümüş kapak kullanırım ki ilk iki üç gün bende hassasiyet çok yoğun değildi, göğüs pedi de henüz ilk günler öyle memeden şaldır şaldır akacak kadar süt gelmiyor bebeğin ihtiyacı kadar geliyor. 🙈süt pompası da hastanede zaten ihtiyaç olursa bulunuyor. Diye eklemedim. Bir de sıcak havalara uygun olsun istedim. Siz kendinize göre kişiselleştirebilirsiniz ❤️

Anne

✅ Giyim

2 adet ince, terletmeyen, önden düğmeli veya emzirme kolaylığı sağlayan gecelik/pijama takımı

Hafif ve bol bir sabahlık

1 çift rahat terlik

İnce bilek çorapları (hastanede klima olabilir)

Çıkışta giymek için bol, pamuklu veya keten bir elbise ya da rahat kıyafet

✅ Hijyen & Kişisel Bakım

Lohusa kilodu

Diş fırçası, diş macunu, tarak, deodorant

Dudak nemlendiricisi

Yüz spreyi veya termal su (ferahlamak için)

Islak mendil veya küçük bir havlu

Gevşek toplayabileceğin saç tokaları, toka veya taç

✅ Diğer

Kimlik, SGK kartı ve hastane evrakları

Telefon ve şarj aleti

Küçük atıştırmalıklar (hurma, kuru meyve, çikolata, bisküvi)

Büyük bir su şişesi veya termal bardak

Yelpaze veya küçük taşınabilir fan

---

Bebek İçin

✅ Giyim

2-3 adet pamuklu, kısa kollu veya kolsuz tulum

1 adet ince pamuklu battaniye

Çıkışta giymek için mevsime uygun, hafif bir kıyafet

✅ Bebek Bakımı

1 paket yenidoğan bezi

Pamuk ve su ya da yenidoğan dostu ıslak mendil

Bebek için küçük bir havlu

Bebek bezi değişim altlığı

✅ Diğer

Bebek oto koltuğu

Dokuma wrap

Arkadaşlar merhaba bı sorum olacaktı dün özel bölge agdaya gitmiştim o an acıyla kendimi kastm galiba karnım göbek deliğimin olduğu yerde top gibi toplandı gibi oldu dört beş saniyelik bı sorun olurmu yaşayan oldu mu acaba korkuyorum

Arkadaşlar merhaba bı sorum olacaktı dün özel bölge agdaya gitmiştim o an acıyla kendimi kastm galiba karnım göbek deliğimin olduğu yerde top gibi toplandı gibi oldu dört beş saniyelik bı sorun olurmu yaşayan oldu mu acaba korkuyorum
Canim devami olmayan kasılmalar ve ağrısız kasılmalar normal. Hiç bir sorun olmaz. İçin rahat olsun ben 80 kilo annemi kaldırdım indirdim 1 tabi onerdigim.icin söylemiyorum ama olacağı varsa oluyor genelde olacağı yoksa bu tür minik rahatsizliklar geçer ve her şey yoluna girer ❤️

Canim devami olmayan kasılmalar ve ağrısız kasılmalar normal. Hiç bir sorun olmaz. İçin rahat olsun ben 80 kilo annemi kaldırdım indirdim 1 tabi onerdigim.icin söylemiyorum ama olacağı varsa oluyor genelde olacağı yoksa bu tür minik rahatsizliklar geçer ve her şey yoluna girer ❤️
Çok teşekkür ederim 🌸 Evet orası öyle tabi olucak oldumu herşey oluyor ama bian çok korktum karnımn yanları boş kaldı göbek deliğimin orda küçük bir yuvarlak oluştu gibi oldu inşallah bir sorun olmamıştır

Ben hiç konusmadım ama benimde oluyor. En başından beri vardı pek sorun etmedim
Normal canım kötü koku kaşıntı ve yeşil akıntı varsa o zaman endiselenmeknlazimm akıntının rengi biraz değişiyor gebelikte ben ilk gebeligimde çok takilmistim buna ama hiç sorun çıkmadı bunda da olunca haaa demek ki gebelikte böyle oluyor dedim 😂
Yaa o zaman normal. Doktorum monurol verdi kasinti yanma olursa kullan enfeksiyon tabani olusmasini istemeyiz dedi. Kasinti yanma yok ama akintidan emin olamadim bosuna da ilac kullanmak istemedim. Sagolun kizlar

Benim kizim haziran ortasinda dogdu. Ama asiri sicaklar yoktu tabi simdi agustos olacak. Evim de serindi pisik vs olmadi. Ama ilk dogdugu gunler uzun kollu penye zibin giydirmistik yeni dogan cok usur derler. Kontrollu bir sekilde devam edicem bir kac gun uzun kollu giydiririm sonra ince muslin takimlara gecerim gibi.

Back
X