Popüler Konu 2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    129
Kızlar selam💕 ben 22. Haftaya gireceğim ve 7 kilo almışım. Doktor çok fazla almışsın, bebek sadece 500 grdır dedi. Başladı şunu yeme bunu yeme diye anlatmaya🫠 günde iki defa normal yiyorum ama dikkat ederek değil, doyana kadar klasik ne varsa yiyorum, arada illa ki çikolata meyve çerez yiyorum atıştırmalık. Benim doktorun bunu eleştirmesinden rahatsız olmam normal mi😆😆😆 hatta sinir oldum diyebilirim. Biliyorum benim iyiliğim için söylüyor ama diyet mi yapayım anlamadım.
İlk hamileliğimde 25 kiloya yakın almıştım ve Allah’a şükür bir sorun olmadı. (Tavsiye değildir😁)
Bana dedi ki normal alınması gereken maks kilo tüm hamilelik boyunca 12 kilo. Ben uzun boyluyum yani herkes bir mi? Kafamda deli sorular. İlk doğumumu yaptıran doktor hiç sorun etmedi hiç de bişe dememişti. Siz ne düşünüyorsunuz?
Bende 22.ci haftadayım 8 kilo aldım totalde🙈 doktorum doğuma 8 kiloyla girmemi istiyodu ama acıkmıştım yedim 🥲 üstelik bende 170-59 kilo hamile kalmıştım ama kilo konusunda aşırı takıntılı benimkide. 26.cı haftada şeker yüklemesi yapacağını söyledi bebeğin suyu biraz fazlalaşmış çünkü ama yarın detaylı ultrasonum var. O doktorda önerirse aklımda şüphe olmadan yaptıracağım

Arkadaşlar karnımın sol tarafında bı sertlik oluyo son bı haftadir sertleşiyor geri düzeliyor bende dün doktora gittim bunun için .
ultrasonda bebeğin kalp atışlarında yavaşlama olduğunu kalbinde bı problem olabilicegini söyledi ordan çıkınca üniversitesi Hastanesi'ne gittim hiç bı problem yok bebek gayet iyi dediler bu konu hakkında bilgisi olan varmı kalp atışı o anlık düşüp düzelmiş

Arkadaşlar karnımın sol tarafında bı sertlik oluyo son bı haftadir sertleşiyor geri düzeliyor bende dün doktora gittim bunun için .
ultrasonda bebeğin kalp atışlarında yavaşlama olduğunu kalbinde bı problem olabilicegini söyledi ordan çıkınca üniversitesi Hastanesi'ne gittim hiç bı problem yok bebek gayet iyi dediler bu konu hakkında bilgisi olan varmı kalp atışı o anlık düşüp düzelmiş olabilirmi
Rahim agzi uzunluğuna da baktırdınız değil mi? Çünkü karin sertleşmesi dediğin şey aslında rahmin kasilmasi. Eğer fark edilecek kadar sık oluyorsa rahim agzi uzunluğuna özellikle bir baktırın. Benim bu şekilde rahim agzi kısalığı keşfedildi. Acil serklaj yaptırmak zorunda kaldım. İhmal etmeyin. Başıma geldiği biraz daha hassasım bu konuda.

Kalp için zaten detaylı bakilmis:) belki de anlık bir cihaz hatasıydı? Yine de içiniz rahat etsin diye bir doktor gorusu daha alınabilir.

Bende 22.ci haftadayım 8 kilo aldım totalde🙈 doktorum doğuma 8 kiloyla girmemi istiyodu ama acıkmıştım yedim 🥲 üstelik bende 170-59 kilo hamile kalmıştım ama kilo konusunda aşırı takıntılı benimkide. 26.cı haftada şeker yüklemesi yapacağını söyledi bebeğin suyu biraz fazlalaşmış çünkü ama yarın detaylı ultrasonum var. O doktorda önerirse aklımda şüphe olmadan yaptıracağım
Sanırım 13 kiloyla rekor bende 😁 ama detaylı ultrason yapan doktor 5-6 kilo bekliyordum senden dedi kesinlikle şeker yüklemesi yaptır dedi. Kendi doktorum da almamaya özen göster hamur işi makarna yasakladı ama nafile 🫣🤤

Ahaha aynen öyle valla ben yemeyeceksem niye hamile kaldım. Ben hangi zamanımda yiyeceğim.. 🤣 yürüyüşe başladım her gün yürüyorum öneririm iyi geliyor bana ödem vs de indiriyor 😊
Şuan yürüyebilsem keşke ah isterse iki saat yürürüm ama bebeğim var bir tane daha kuyruk gibi maşallah bırakmaz her gün yürütmez de🤣 Youtube’dan hamile yogası ve hamile egzersizlerine başlicam ben de. Bir de esneme hareketleri bulmuştum gene youtube’dan. Dönüşümlü olarak yaparım artık. Ama son bir buçuk ay ne olursa olsun yürümek gerek en az bir saat günde ve aksatmadan. Benim rahim ağzım çok sertti ve doktor yürüyüş ödev verdi de tempolu yürüye yürüye anca yumuşamıştı ve doğuma ondan sonra girebildim. Yani yürüyüş en iyisi🌸
Toplamda 8 kilo mu???? Yok artık bence hiç gerçekçi değil çoğu kadın için. Anladık bebek ve suyu artı plasentası artı kan hacmimiz maksimum o kadar eder de hamileyken bir kere hareket azalıyor, bulantılar geçtikten sonra da iştah açılıyor. İnsan ister istemez bebeği beslemek için ekstra ve çeşitli yemek istiyor. Senin doktor bana aynısını dese yüzümün şeklinden alması gereken cevapları almış olurdu🤣🤣🤣
Şeker yüklemesi ben ilkinde yapmıştım, bu sefer yapmicam sanırım. Doktorlar genelde yaptırma demek yerine onu da yap bunu da yap demeyi tercih ediyor ve çoğu bizim iyiliğimize ama size kalmış bir durum.

Ben görüp arttırayım o zaman, bugün gittiğim doktor dedi ki bebeğin fotosunu veremicem, cihazın bilmemnesi bozuk, siz videosunu çekin telefonla🤦🏻‍♀️ bir de zaten baktığı da siyah beyazdı, o kadar eski bir hastane ve cihazdı ki eve gelince düşünüp düşünüp sinirlendim.
Önemli olan sağlıklı olması diyip kendimizi rahatlatıyoruzz 🫣

Kızlar merhaba ☀️ hangi ilaçları kullaniyorsunuz suan acaba . Bana dün doktor magnezyum, demir, damla yazdı dün onları kullanmaya başladım sizler ne kullaniyorsunuz ?

Kızlar selamlar, detaylıdan çıktık çok şükür bebeğimiz sağlıklı. Sadece bebeğime giden bir damarda daha az akış varmış kilo da olunca tabi, bol su iç dedi, sola yatma kendi doktorumda bebek aspirine başladı günde 1 tane, tansiyonumu takip edeceğiz, tuzlu yemicem. Dedim ben hareketlerini öyle net hissetmiyorum dedim kilodan dimi hocam evet dedi 🤣 yağ dokun seni koruduğu için daha az hissediyorsun yoksa kamerada bir hareketli. Erkek kesin ama varya çok uğraştırdı doktoru yan yattım suratını görebilmek için 🥰 bebek aspirin kullanan var mıydı ? Bir de kendi doktorum bu ay içinde AKS, insülin, insülin direnci bir de HBA1C bakalım dedi. Ona göre heralde şeker yüklemesi için şey yapacak 26-27. Haftalarda yapılıyormuş o da. Ama daha istemedi isterse baktırırım bakalım.

Eklentiler

• IMG_8499.webp
    IMG_8499.webp
    56 KB · Görüntüleme: 39
Kızlar merhaba ☀️ hangi ilaçları kullaniyorsunuz suan acaba . Bana dün doktor magnezyum, demir, damla yazdı dün onları kullanmaya başladım sizler ne kullaniyorsunuz ?
Selamlar, benim şekerim olma ihtimaline karşı glifor (hamile kalmadan önceden kullanıyordum), elenetal 2, magnezyum, bebek aspirine başlıyorum bugün, haftada 2 kere devit, haftada 1 b12 iğne 🥰

Kızlar selamlar, detaylıdan çıktık çok şükür bebeğimiz sağlıklı. Sadece bebeğime giden bir damarda daha az akış varmış kilo da olunca tabi, bol su iç dedi, sola yatma kendi doktorumda bebek aspirine başladı günde 1 tane, tansiyonumu takip edeceğiz, tuzlu yemicem. Dedim ben hareketlerini öyle net hissetmiyorum dedim kilodan dimi hocam evet dedi 🤣 yağ dokun seni koruduğu için daha az hissediyorsun yoksa kamerada bir hareketli. Erkek kesin ama varya çok uğraştırdı doktoru yan yattım suratını görebilmek için 🥰 bebek aspirin kullanan var mıydı ? Bir de kendi doktorum bu ay içinde AKS, insülin, insülin direnci bir de HBA1C bakalım dedi. Ona göre heralde şeker yüklemesi için şey yapacak 26-27. Haftalarda yapılıyormuş o da. Ama daha istemedi isterse baktırırım bakalım.
Maşallah canım benim🥰
Bizimki de yüzünü zor gösterdi ben de sola dönmüştüm görebilmek için☺️

Kilodan kaynaklı gerçekten hissedilmiyor bende kilolu hamile kaldım ilk çocuğumu 23 24 de ancak net hissetmiştim dışardan hissetmesini söylemiyorum bile birde çok ödem olmuştum onunda etkisi olmuştur belki diğerleri de aynı şekilde hissetmesi bir çok kişiye göre sonra idi yağlar hava yastığı görevi yapıyor 🤣ama bu son num 2 3 haftadır hissediyorum hemde baya sert hatta şuan diyebilirim ki durmuyor dışardanda belli oluyor bunuda 4. Hamilelikten kaynaklandığını düşünüyorum

çok şükür güzel habelerin darısı bana. Bende cumartesi gireceğim detaylıya

Kilodan kaynaklı gerçekten hissedilmiyor bende kilolu hamile kaldım ilk çocuğumu 23 24 de ancak net hissetmiştim dışardan hissetmesini söylemiyorum bile birde çok ödem olmuştum onunda etkisi olmuştur belki diğerleri de aynı şekilde hissetmesi bir çok kişiye göre sonra idi yağlar hava yastığı görevi yapıyor 🤣ama bu son num 2 3 haftadır hissediyorum hemde baya sert hatta şuan diyebilirim ki durmuyor dışardanda belli oluyor bunuda 4. Hamilelikten kaynaklandığını düşünüyorum
Doktorda diyor bak bu güzel bir şey 🤣 güreşçiler karın bölgelerine bir şey olmasın diye sararlar bellerini sende öyle düşün Ahaha 😆😆

Selamlar güzel anneler,
Bayadır yazamadım açıkçası hem yoğunluk hem can sıkıntısı. Herkesler iyidir inşallah
Biz de detaylıya girdik zar zor yüzünün yanını gösterdi bir saniye kadar 🤣 bence abisine çok benziyor🥰 doktor dürttükçe sinirinden daha da kapattı yüzünü elleriyle🤣🤣

Dun bir doktorun videosuna denk geldim. Hiç öyle anti-aşı bir insan değilimdir, ama aklım karıştı. Özetle şöyle diyor: tetanoz artık çok gereksiz, eskinden lazımdı. Çünkü köyde insanlar göbek bagini paslı şeylerle kesebiliyor göbeğe toprak basabiliyordu diyor. Artık dogumlar hastanede ve steril olduğu için tetanoz yaptırmayın diyor.

Tetanoz yaptırmayacak olan var mı aranızda? Ya da ilk doğumunda yaptırmamıs olan?
Ben de aşı karşıtı değilim, 1,5 yıl önce kedi tırmığı nedeniyle aşı yaptırmıştım ama doktorum ısrarla en azından tek doz yaptır dedi. Tetanoz da tedavisi olan bir hastalık değil, bu riske giremedim ve tek doz yaptırdım

Back
X