Popüler Konu 2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    129
Ya vücut kütle indexin neyse ona göre alın diyor zayıflar da max 18 kilo alsın. Ben mesela obezim abi kabul etmişim kendimi 🤣 hamile kaldık çok şükür ama zayıflayamıyordum ben zaten pcostan. Maximum 9 kg almam lazım tüm hamilelikte. Ben zaten aldım belkide o kadar 🤣 Doktor da bana çok kilo aldın diyor ama napayım yani ? Bende istemem ama hayatımda 4 ay boyunca hiç yatmadım yatınca daha da aldım ben. Tartılmayı bıraktım 🤣🤣
Ben de ilk gebeliğimde bu haftalarda hiç almamışım, şimdi bayram öncesi 3 kg almıştım bayram sonrası tartılmadım🤣 ama iştahım çok fazla kendimi dizginlemeye çalışıyorum hep. Ay bir de ilk gebeliğimde bu aylarda hep yatıyordum🥶

Bende 22.ci haftadayım 8 kilo aldım totalde🙈 doktorum doğuma 8 kiloyla girmemi istiyodu ama acıkmıştım yedim 🥲 üstelik bende 170-59 kilo hamile kalmıştım ama kilo konusunda aşırı takıntılı benimkide. 26.cı haftada şeker yüklemesi yapacağını söyledi bebeğin suyu biraz fazlalaşmış çünkü ama yarın detaylı ultrasonum var. O doktorda önerirse aklımda şüphe olmadan yaptıracağım
Merhaba benide listeye ekler misiniz
Son adet trh: 22.11..2024
Kese kalp atışı 8+0
Tahmini doğum:22.08.2025

Nazda nasılsın gittin mi detaylıya ? cinsiyeti belli oldumu?
İyiyim çok şükür canım detaylı ya girmedim doktor alan açtı perotolojiye randevu alacam daha bugün kontrolüm vardı çok şükür bebek iyi bir kızım 💞olucak hayırlısıyla oğlum erkek çok istiyordu. 4 .cü gebelik bu arada 2 kızım 1 oğlum var.Herseyin hayırlısı artık sağlıklı olsunlarda 😊 senin durumun nasıl hamilelik nasıl gidiyor.🥰

İyiyim çok şükür canım detaylı ya girmedim doktor alan açtı perotolojiye randevu alacam daha bugün kontrolüm vardı çok şükür bebek iyi bir kızım 💞olucak hayırlısıyla oğlum erkek çok istiyordu. 4 .cü gebelik bu arada 2 kızım 1 oğlum var.Herseyin hayırlısı artık sağlıklı olsunlarda 😊 senin durumun nasıl hamilelik nasıl gidiyor.🥰
Maşallah :) sağlıklı sıhatli olsunlarda cinsiyet işin eğlence kısmı kalıyor. Benimde cumartesi detaylı randevum, güzel haberler almayı nasip etsin rabbim bana da tüm hamişlere de inşallah. benimde 3. gebelik yaşlarımızda doğum zamanlarımızda hemen hemen aynı :)

Arkadaşlar karnımın sol tarafında bı sertlik oluyo son bı haftadir sertleşiyor geri düzeliyor bende dün doktora gittim bunun için .
ultrasonda bebeğin kalp atışlarında yavaşlama olduğunu kalbinde bı problem olabilicegini söyledi ordan çıkınca üniversitesi Hastanesi'ne gittim hiç bı problem yok bebek gayet iyi dediler bu konu hakkında bilgisi olan varmı kalp atışı o anlık düşüp düzelmiş olabilirmi
O ilk gebeligimde bende de oluyordu. Ayaklarini ya da kafasini dayadiginda o bolge sertlesiyor pozisyon degistiginde geciyor ama daha ilerleyen haftalardaydi yine de oyle bir sey de olabilir ayaklarini bastirip gerindiginde tas gibi oluyor o kisim.
Şeker yüklemesi yaptırdınız mı yaptıracak mısınız? Doktorum kesinlikle yaptırmamı istiyor ilk gebeliğimde de aynı doktora gitmiş yaptırmıştım . Ama şimdi her kafadan bir ses çıkıyor
Ben yaptiracagim. Kizimda da yaptirmistim tadi igrenc ama gebelik sekeri riskli bir sey. Evde aletim var cok sınır cikiyor aclik da tokluk da. Belirtilere bakarsak var gibi zaten
Kızlar selam💕 ben 22. Haftaya gireceğim ve 7 kilo almışım. Doktor çok fazla almışsın, bebek sadece 500 grdır dedi. Başladı şunu yeme bunu yeme diye anlatmaya🫠 günde iki defa normal yiyorum ama dikkat ederek değil, doyana kadar klasik ne varsa yiyorum, arada illa ki çikolata meyve çerez yiyorum atıştırmalık. Benim doktorun bunu eleştirmesinden rahatsız olmam normal mi😆😆😆 hatta sinir oldum diyebilirim. Biliyorum benim iyiliğim için söylüyor ama diyet mi yapayım anlamadım.
İlk hamileliğimde 25 kiloya yakın almıştım ve Allah’a şükür bir sorun olmadı. (Tavsiye değildir😁)
Bana dedi ki normal alınması gereken maks kilo tüm hamilelik boyunca 12 kilo. Ben uzun boyluyum yani herkes bir mi? Kafamda deli sorular. İlk doğumumu yaptıran doktor hiç sorun etmedi hiç de bişe dememişti. Siz ne düşünüyorsunuz?
İlk gebeliginizde gebelik sekeriniz vardi muhtemelen. 25 kilo genelde ona yoruluyor. Ben de ilk 3 ay hic kilo almayip son 2 ayda 6 kilo almisim🥶🥶 ama yemek yiyorum yarim saat dayanamayip tekrar yemek istiyorum sekere yoruyorum🤷🏻‍♀️ fazla kilo tansiyon seker vs gibi seylere de neden oldugu icin ikaz ediyorlar. Benim hem gebelikten hemen once belimde fıtık patladigindan hem de gebelik tansiyonu riskinden her gittigim doktor kilo muhabbeti yapiyor. Ben de almamam lazim desem de ise yariyo mu hayir🤣Boydan ziyade iste ortalama 500 gr meme dokusu, 3.5 kilo cocuk. Bir o kadar esi vs diye hesaplayip 4-5 kilo yag alimi saglikli sinir diyorlar ama bunu belirleyenler erkek heralde hic hamile halinden anlamamislar uymak baya zor😅😅
Sosyal medyadak insanların gittiği usgleri izliyorum benimkiyle alakası yok , üzüldüm bi tık ikimiz içinde 🥲 neyse sağlıklı olsunlar
Ben 10 sene once kizimin detaylisinda yasamistim o hissi. Ay herkesin bebesi poz vermis benim elimde korkutucu bir goruntu vardi sadece. Gecenlerde kizima gosterdim ay anne korkunc bakmicam dedi baya baya urkunc bir fotoydu🤣 bunda da oyle olacak gibi hissediyorum nasipsizim heralde🤣

Maşallah :) sağlıklı sıhatli olsunlarda cinsiyet işin eğlence kısmı kalıyor. Benimde cumartesi detaylı randevum, güzel haberler almayı nasip etsin rabbim bana da tüm hamişlere de inşallah. benimde 3. gebelik yaşlarımızda doğum zamanlarımızda hemen hemen aynı :
Aynen öyle canım her şeyin başı sağlık sağlıkla hepimiz alırız kucağımıza inşallah 💞 🤲 ikimiz beraberiz gün farkı var sadece birde benim 2 gebelik normal doğum 3 cü sezeryan oldu.Sezeryan çok zordu benim için normal doğum yapaan bir doktor bulabilirsem normal yapmak istiyorum. Allah kısmet ederse 😊

Maşallah :) sağlıklı sıhatli olsunlarda cinsiyet işin eğlence kısmı kalıyor. Benimde cumartesi detaylı randevum, güzel haberler almayı nasip etsin rabbim bana da tüm hamişlere de inşallah. benimde 3. gebelik yaşlarımızda doğum zamanlarımızda hemen hemen aynı :)
Amin inşaallah sende güzel haberler alırsın detaylı da inşallah 🤲 bende detaylı ultrasonda daa cinsiyeti kesinleşsin bebek hazırlıklarına başlicam hayırlısıyla 🥰 sen başladın mı?

Amin inşaallah sende güzel haberler alırsın detaylı da inşallah 🤲 bende detaylı ultrasonda daa cinsiyeti kesinleşsin bebek hazırlıklarına başlicam hayırlısıyla 🥰 sen başladın mı?
Ayy amin inşallah, güzel şeyler duymaya çok ihtiyacım var. Bende alışveriş yapmadım henüz, detaylıdan sonra yapmaya başlayacağım.

Kızlar bizde çıktık detaylıdan. Çok şükür herşey yolundaymış doktor dakikalarca hiç susmadan anlattı nefessiz izledim ekranı🥹 bu doktorda bebeğim çok kuduruk olduğunu söyledi hiç sabit durmadı 😂oysa bu sefer sakin dursun diye hafif bi kahvaltı yaptım çikolata bile yemedim🤭 şeker yüklemesini sordum 8 kilo için gayet normal ultrasonda da sıkıntı yok ben olsam istemezdim ama doktorun ne derse onu yaptır tehlikeli bişey değil dedi. Tek sıkıntı olarak plasentaya yapışık bir lob varmış. Bebeğe bir sıkıntısı yok ama doğumda tamamen temizlenmesi çok önemli o yüzden doktoruna ben yazacağım dedi 🤷🏻‍♀️ chatgbt de sıkıntı yok diyince rahatladım😂

Kızlar bizde çıktık detaylıdan. Çok şükür herşey yolundaymış doktor dakikalarca hiç susmadan anlattı nefessiz izledim ekranı🥹 bu doktorda bebeğim çok kuduruk olduğunu söyledi hiç sabit durmadı 😂oysa bu sefer sakin dursun diye hafif bi kahvaltı yaptım çikolata bile yemedim🤭 şeker yüklemesini sordum 8 kilo için gayet normal ultrasonda da sıkıntı yok ben olsam istemezdim ama doktorun ne derse onu yaptır tehlikeli bişey değil dedi. Tek sıkıntı olarak plasentaya yapışık bir lob varmış. Bebeğe bir sıkıntısı yok ama doğumda tamamen temizlenmesi çok önemli o yüzden doktoruna ben yazacağım dedi 🤷🏻‍♀️ chatgbt de sıkıntı yok diyince rahatladım😂
Maşallah güzel haberler almışsın sağlıkla alın kucağınıza inşallah 🤲 🥰 darısı bana ve bekleyen tüm hamişlere inşallah 💞

Birde canım eksik söylemişim listeye eklenecekleri
4cü gebelik
Cinsiyet kız 💓

Kızlar merhaba ☀️ hangi ilaçları kullaniyorsunuz suan acaba . Bana dün doktor magnezyum, demir, damla yazdı dün onları kullanmaya başladım sizler ne kullaniyorsunuz ?
Demir: gyno ferro sanol
magnezyum kalsiyum dvit: osterocare
Coraspin yeni başladık uterin arter direnci bitmediği için
Omega 3: ocean
Bide bulantı hala var günde 1 prilam
Omega 3 ve kalsiyumu gün aşırı dönüşümlü kulanıyorum.

Kızlar selamlar, detaylıdan çıktık çok şükür bebeğimiz sağlıklı. Sadece bebeğime giden bir damarda daha az akış varmış kilo da olunca tabi, bol su iç dedi, sola yatma kendi doktorumda bebek aspirine başladı günde 1 tane, tansiyonumu takip edeceğiz, tuzlu yemicem. Dedim ben hareketlerini öyle net hissetmiyorum dedim kilodan dimi hocam evet dedi 🤣 yağ dokun seni koruduğu için daha az hissediyorsun yoksa kamerada bir hareketli. Erkek kesin ama varya çok uğraştırdı doktoru yan yattım suratını görebilmek için 🥰 bebek aspirin kullanan var mıydı ? Bir de kendi doktorum bu ay içinde AKS, insülin, insülin direnci bir de HBA1C bakalım dedi. Ona göre heralde şeker yüklemesi için şey yapacak 26-27. Haftalarda yapılıyormuş o da. Ama daha istemedi isterse baktırırım bakalım.
Ben de dün başladım coraspirine. Bende de tek taraflı direnç çıktı. Tansiyon takibi zaten yapıyorum 1 aydır cihaz almıştım evde yapıyorum. Tuzluyu hiç yemicez artık tamamen kesmek lazım özellikle biz ama. Nasıl yapcaz hiç tuzsuz bilmiyorum

Kızlar ben 3 çü doğumu sezeryan oldum. Çok zor bir süreçti benim için sezeryandan sonra bu doğumu mu normal doğum yapmak istiyorum. Sizin görüşleriniz benim için önemli sezeryandan sonra normal doğum yapan oldu mu çevrenizde birde Adana'da ssvd destekleyen doktor duydunuz mu?

Maşallah canım benim🥰
Bizimki de yüzünü zor gösterdi ben de sola dönmüştüm görebilmek için☺️
Beni de sola yatırdı dürtükledi bişiler yaptı. Yüzü bana içeri kısma dönüktü bir de plasenta denk gelmiş. Baya uğraştık ilk kez yüzünü görebildik detaylıda. Doktorun istediği pozisyona gelince de eliyle tek taraftan bastırdı ki hareket etmesin tepinmesin diye sıkıştırdık kenara çocuğu öylelikle yüzünü görebildik dkjdfj ama nasıl tekmeliyor sinir oldu yazık. Şükür 1 kez gördük hanımefendiyi daha da rahatsız etmeyiz :KK53:

Kızlar merhaba ☀️ hangi ilaçları kullaniyorsunuz suan acaba . Bana dün doktor magnezyum, demir, damla yazdı dün onları kullanmaya başladım sizler ne kullaniyorsunuz ?
Ben tiroid ilacı
Elenetal 2
Magni4
Haftada 2 gün d colefor 20000lik
Gece aç karnına da gyno ferro demir hapı kullanıyorum.

bebek büyük diye şeker var şüphesiyle benden tok karınla şeker için kan alındı ve değerin altında çıktı, bu durumda şeker yok yani değil mi

en son 19+2 de 462gram dı şu an 21haftalıkım
Bende 21 haftaliktaligim 375 gram cikti ondan merak ettim

Ben de dün başladım coraspirine. Bende de tek taraflı direnç çıktı. Tansiyon takibi zaten yapıyorum 1 aydır cihaz almıştım evde yapıyorum. Tuzluyu hiç yemicez artık tamamen kesmek lazım özellikle biz ama. Nasıl yapcaz hiç tuzsuz bilmiyorum
Canim ikili testte bendede tek tarafli centik direnc vardi yazismistik doktor detaylida centigin gectigini soyledi ben 8.haftadan beri kan sulandirici kullaniyorum centigin tek cagresi kan sulandirici insallah seninde gecer

Bende belki hamileliğimin başından beri tansiyonuma bakıyorum hep normal ama insan korkuyor işte. Tuzlu yeme tatlı yeme 🤣🤣 ne yiyelim ne 🤣🤣

Back
X