Kendi doktorum disinda acilde vs ayri ayri doktorlara muayene oldum ve bu durumu sordum. Iclerinden sadece 1 tanesi hamileligin ilerlemeyecek dedi.
Baska bir doktor sahsi fikrim beta degerin dusuk oldugu yonunde dedi ve genel olarak olumsuz konustu.. Hersey iyi gitse bile, betan yuksek olup, duzenli artsa bile dusuk olabilir.. ilk trimesterda bu tarz seyler cok oluyor dedi.
Kendi doktorum betaya cok takilma olabilir saglikli ilerleyebilir dedi. Onun disinda kanamam olunca 2 kere acile gittim. 2 farkli doktor bakti ve betaya takilma dediler..
Ama yasadigim ulkede betaya 1 kere bakiyorlar genelde. Kese gorundukten sonra keseden takip edecegiz diyorlar. Yani bizdeki gibi en az 4-5 beta bakip gidisati degerlendirmiyorlar. Betayla cok icli disli olmadiklari icin cok onemsemiyirlar saniri.. Duzenli beta takibi yapanlar sadece infertilite, tup bebek ile ugrasan doktorlar.
O Yasadigim surecte cok arastirdim. Betasi duzenli artmayanlarin gebelikleri hep olumsuz sonuclanmis. Doktorlar duzenli takip etmese de beta hormonu hamileligin gidisati hakkinda cok onemli bir gosterge bence.
Merhaba, cok zor seyler yasamissin

Insallah bu kez sorunsuz bir hamilelik gecirirsin ve bebegini kucagina alirsin.
Ben yurt disinda yasiyorum. Sistem burada biraz farkli. Gebelik takibini yapan doktor doguma girmiyor mesela. Genel olarak kendi doktorumdan memnunum. Degistirsem de bir sey farketmeyecektir. Cunku avrupada genel sorun doktorlarin cok rahat olmasi :) Sadece jinekologlar degil hepsi cok rahat. Ilk dusugunse ustune dusmuyorlar. Olabilir her 3 kadindan birinin basina gelen bir sey diye dusunuyorlar. En azindan kendi doktorum sevecen. Doktor ararken cok soguk doktorlara denk gelip kotu tecrubeler yasadim.
Suan betam duzenli artiyor cok sukur. Sanirim saglikli ilerleyecek bu hamileligim. Yine de progesteronu fitil olarak kullaniyorum.