- 17 Nisan 2023
- 2.221
- 1.673
- 53
- 31
Ay bende sıcaklık ayarlama kısmı hariç aynı böyle yapıyorum ama bazen tutmuyor ve genelde kesiliyorKızlar yoğurdu mayalarken het kavanoza ayrı ayrı maya koymayın. Ben yıllardır yoğurt tutuyorum şu şekilde yapıyorum. 5 litre süt tencereye koyup kaynatıyorum 5 10 dk arası. Soğumaya bırakıyorum parmağımı sokuyorum 7 saniye kadar sayıyorum o süre zarfında parmağınız içerde durabilecek ama 7. Saniyeye geldiğinizde artık sıcak ısırıyor parmağı çekme ihtiyacı duyuyorsunuz ben sıcaklığı böyle ayarlıyorum. 5 litre süte ben 5 yemek kaşığı oda sıcaklığında yoğurt ayırıyorum ve yoğurdu pürüzsüz kıvama getiriyorum. Sonra mayalama sıcaklığına gelen sütten birkaç kepçe koyup karıştırıyorum süte döküyorum. Karıştırıyorum bi iki tur. Sonra kavanozlara döküp ağzı açık bir şekilde fırına koyuyorum en az 5 saat duruyor bazen gece yaptığımda kalkıp çıkaramıyorum 8 10 saat kaldığı oluyor ama fazla durunca ekşi tat oluşuyor. Sonra dolaba kaldırıyorum 1 gün beklese iyi olur.
Tesekkurlerogretmen.baba hesabı baya yaratıcı bence. Onu takip ediyorum. Ama şmdilik hiç yapmadım. Biraz daha büyümesi lazım. Daha anlamıyor o işlerden.
Yok ya çatalı zaten vermiyorum çok sallıyor arada kaşık veriyorum çok özeniyo bize ama hala amacına uygun kullanamıyorKızlar bebeği çatal kaşık kullanan var mı ? Biz blw gidiyoruz en başından beri sıvılar hariç ama hala el ile yiyoruz
Salçalı ve domesli şeuler veriyorsan biraz ara ver istersenKızlar bu aralar bebeğimde inanılmaz gaz var, gece uyurken oluyor özellikle, karnı baya şiş ve çok sert oluyor büyük ihtimal bişey yaramıyor anlamıyorum ama, gaz için ne yapabilirim acaba, günlerdir ıh ıh yapıp uyuyamıyordu galiba gazdan, probiyotik felan mı kullansam
13 yaş kızımHepsi çocuğun sandım bir an ama yinede 3 çocuğun varmış helal olsun bir tanesine zor bakıyorumkaç yaşlarındalar
Derece kullanılabilir elle ayarlanamıyorsaAy bende sıcaklık ayarlama kısmı hariç aynı böyle yapıyorum ama bazen tutmuyor ve genelde kesiliyor
Bende bi jersey mayası mı denesem diyorum bakıyım yarın da onu deneyeyimAy değişik bir şey bu yoğurt yapma işi ya . Bu arada bir kaç kez jersey süt denedim omun mayası ile yaptım çok iyi oldu
Bildiğim kadarıyla süt alerjisi olan bebeklerde 1 yaştan sonra geçiyor. 1 yaştan sonra da süt alerjisi olmayan bebekte süt alerjisi çıkacağını sanmıyorum ya. Osman gonulal bu yaş grubunda gaz sancısı olmaz diyor reflü olabilir demiştiYok hep aynı şeyler aslında bu durum 1 aydır var bizde ben hep diş diyordum gece kalkıp ıh ıh yapıyordu uyutmaya çalışıyordum dalamıyordu galiba gaz ama nerden çıktı anlamadım, biraz araştırdım emen bebekler de süt alerjisi de gaz yaparmış ama 1 yaşından sonra süt alerjisi olmuş olamaz değil mi yani
Kızlar ben tasuuu yaa13 yaş kızım7 yaş oğlum birde 1 yaş bebe , bende 41
Evet canım veriyorum önceden olmuyordu şimdi olmaya başladı acaba ondan mı kiSalçalı ve domesli şeuler veriyorsan biraz ara ver istersen
Ya evet galiba reflü de olabilir bu aralar yemekten sonra yada emdikten sonra hafif kusuyor, ama gece sanki gaz var gibi karnı baya şiş gazını çıkarmak için baya zorluyor kendiniBildiğim kadarıyla süt alerjisi olan bebeklerde 1 yaştan sonra geçiyor. 1 yaştan sonra da süt alerjisi olmayan bebekte süt alerjisi çıkacağını sanmıyorum ya. Osman gonulal bu yaş grubunda gaz sancısı olmaz diyor reflü olabilir demişti
Hay allah ya doktora götürmüştün ne dedi pekiYa evet galiba reflü de olabilir bu aralar yemekten sonra yada emdikten sonra hafif kusuyor, ama gece sanki gaz var gibi karnı baya şiş gazını çıkarmak için baya zorluyor kendini
Ay maşallah ya13 yaş kızım7 yaş oğlum birde 1 yaş bebe , bende 41
Domates biraz asitli ya midesini mi yakıyor acaba dedim pişilte yapar onlar zatenEvet canım veriyorum önceden olmuyordu şimdi olmaya başladı acaba ondan mı ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?