- 4 Ağustos 2022
- 5.562
- 2.719
- 103
Evet ya bide konuşmaya başlayınca laf yetiştirince de fena zamanlar olacakZor demeyeyimde cano, veya o zorluk benlede alakalı olabilirbenim iletişim bir şekilde değişiyor, nasıl desem mesela şimdi bebeğin dağınıklığını, oyuncaklarını, yemek dökmesini, aplamalrını tolere edebiliyorum. Sinirlenmiyorum gerilmiyorum ama büyükler dağıtıp, toplamayınca birde üzerine laf yetiştirince bende ipler kopuyor
Çok iyi anlıyorum aynı şeyleri bende yaşadım. Kaynanalar çocuk bakmayı bilmediği için zannediyorlar ki çocuk sadece açlıktan ağlıyor. Benim kaynanada emzirirken hep aynı şeyi söylerdi şuan mama içiyor ve gece uyumamasını mamanın tok tutamayacağına bağlıyor. Valla bende bıktım hep tersliyorum ama hiç alınmıyor inatla karışmaya çalışıyor. Gece yatarken 210 ml mama içiyor neymiş efendim o kadarcık mama çocuğu tok tutar mıymış yemek yedirip su içirip öyle yatıracakmışımUltrason istemiştim yaptırdık çok şükür temiz çıktı, gribi devam ediyor diyedir boğazı baya tahriş olmuş dedi ama şuan gribi geçti hala ney anlamıyorum, hiç uyuyamıyorum sürekli uyutup yerine koyuyorum tekrar kalkıyor yada yarım saatte bir kalkıyor artık pertim bide üstüne dün kaynanam gidip büyük ihtimal eşime fesatlamış normal de hiç demeyen adam dün gelmiş bana acaba çocuk aç diyemi uyuyamıyor sütün mü yetmiyor mama verelim diyor ay ne tesadüf ki kaynanamın geldiği gün ve o da öncesin de bana çok zayıf sütün yaramıyor dedi akşamına da eşim çocuk doymuyor diyor büyük ihtimal eşimi doldurmuş üstüme saldı ona da ayrı canım sıkılıyor şimdi, süt yetmiyor diye gece defalarca yarım saatte bir mi kalkılır bide ben süt işi olduğunu düşünmüyorum ama yine de insanı kötü hissettiriyorlar
Çok iyi vermişsin canım ne yedin içtin bir formülün var mı anlatır mısınBu arada canlar diyete bebi 3 aylıkken başlamıştım hatırlarsanız. 10 ay oldu ve ben 20 kilo verdim çok şükür. 88.5 ile başlamıştım. 68.2 yi gördüm
Canım benim kuzenim diyetisyen, haftalık listelerle ilerledik. Ama protein ağırlıklı, bol sebzeliydi listeler. Uzun bir süre 3 ana 3 ara öğün gittik. Süt etkilenmesin diye ki, gerçekten ben bebe 3 aylıkken başladım ve diğer aylar 600 700 gr alan bebe, o ay 1 kilo almıştı. Ve ilk iki ay yemediğim kadar tatlı yemiştim. Normalde tatlı çok aramam ama resmen doğumdan sonra tatlı aşerir olmuştum.Çok iyi vermişsin canım ne yedin içtin bir formülün var mı anlatır mısın
Çok sağ ol canım işte perşembe günü doktora gideceğim sanırım domatesten oluyor bir de doğal inek sütünden kaymak yapıp yediğim zaman oluyor diye düşünüyorum çocuğa yedirmiyorum ama ben yiyince sütümmden mi geçiyor artık onu çözemedim tam olarak bir de mandalinadan şüpheleniyorum ne zaman mandalina versem daha bir artıyor büyüyor gibi geliyor ama hiç geçmiyorDaha bebekken göğsü sırtı hep egzama olmuştu b good care atopik şampuan ve kremini kullanıyorum ondan sonra oluşmadı
Canım ben hala şoklardayım ocağın son haftalarında başladı huzursuzluk üstüme yapışma hali bağırarak ağlama vs bir yaş atağı zannettim hep dişlerini kontrol ediyordum ama görünen bir şey yoktu derken işte son iki haftadır falan böyle dişi geliyor baktım beyazlıklar var en son işte cuma günü falan patladı yani Bir yaş atağı ile birlikte 1 buçuk ay kadar sürdü diyebilirim hala da devam ediyor geçmiş sayılmaz yani ama tamamen patlaması çıkması son bir haftadır bayağı yoğun bir şekilde yaşıyorduk en son cumartesi günü gördüm patladığını . Yani 2 4 6 8 azı diş varsa alt üst damaklarda toplam benim oğlum şu an dördünü birden çıkardı diyebilirim o yüzden de buralarda yoktum bayağıdırCanım bu azı dişi patlatma süreci kaç hafta sürdü sizde yani bizim 1 aydır yerleri beyaz ama çıkmıyor eli ağzında kaşınıyor salyası var ama hala patlamadı
Tebrik ederim vallahi çok iyi vermişsin vallahi ben de hiç ne diyet yaptım ne spor oğlum sağ olsun en güzel sporları yaptırıyor bana peşinde koşturarak kucağımdan inmeerek 12 kiloluk dambıl kaldırıyorum neredeyse her saatBu arada canlar diyete bebi 3 aylıkken başlamıştım hatırlarsanız. 10 ay oldu ve ben 20 kilo verdim çok şükür. 88.5 ile başlamıştım. 68.2 yi gördüm
Teşekkürler canım
Neden canım ? Yani biz mesela nadiren de olsa 8de uyanıyoruz o günlerde ben tek uyku yaptırıyorum çünkü 2 uyku yapsa akşam 11de falan uyuyor . Akşam geç yattığı için mi tek uykuya geçmek istiyorsunİnşallah yaz gelmeden tek uykuya düşeriz ya günde 2 uyku beni çok zorlamaya başladı
Bende sizin gibi kendi kendine verenlere hayranım yaaaTebrik ederim vallahi çok iyi vermişsin vallahi ben de hiç ne diyet yaptım ne spor oğlum sağ olsun en güzel sporları yaptırıyor bana peşinde koşturarak kucağımdan inmeerek 12 kiloluk dambıl kaldırıyorum neredeyse her saatama istediğim görüntüde hala değilim doğuma 72 kiloyla gittim toplam bir senede 57’ye düştüm ama önceki kilom 54 tü şu 3 kg üstüme yapıştı gitmiyor spor yapmam lazım ama onu da beceremiyorum yaza kadar şeker diyeti yapayım diyorum sadece karbonhidrat yemeyerek basit şekerleri yani ama kendimi tutamıyorum tek motivasyon kaynağım onlar gün içinde
Aslında mama içen bebek daha iyi uyur derler senin kaynana da değişikÇok iyi anlıyorum aynı şeyleri bende yaşadım. Kaynanalar çocuk bakmayı bilmediği için zannediyorlar ki çocuk sadece açlıktan ağlıyor. Benim kaynanada emzirirken hep aynı şeyi söylerdi şuan mama içiyor ve gece uyumamasını mamanın tok tutamayacağına bağlıyor. Valla bende bıktım hep tersliyorum ama hiç alınmıyor inatla karışmaya çalışıyor. Gece yatarken 210 ml mama içiyor neymiş efendim o kadarcık mama çocuğu tok tutar mıymış yemek yedirip su içirip öyle yatıracakmışımBu arada bende mamaya geçince gece uykularımız biraz daha düzeldi. Her anne bebeği için en iyi olanı bilir gerisi boş
Kesinlikle zaten hafifledikçe daha da enerji geliyor insana bnm 4 kilo fazlam var yine de ağır hissediyorum kendimi görseniz zayıfım aslında , valla metabolizmayla alakalı çok şükür bu yaşıma kadar vücudum hep beni dinledi ama 30 dan sonra özellikle bebeden sonda daha zor olmaya başladı sanki zayıflamak ve olanı korumak, canım bizim kalp hastalığı genetik olduğu için ben liseden beri yağsız tuzsuz yerim ekmek nadir makarna haftada bir falan sebze protein ağırlıklı yine de düzenli yapamadım ama sanırım yaşam tarzı olarak benimsedi vücudum diyetisyene de hiç gitmedim kalp doktorunun verdiği perhize hep uydum kolestuyüksek bnmde 380 lerde düşün o yüzden zayıf da olsam bel çevrem yağlı ve sinirimi bozuyor hiç seksi durmuyo GöbekleBende sizin gibi kendi kendine verenlere hayranım yaaabu 3. Bebe diğer ikisinde iki sene emzirdim, kızımda çalışıyordum 9 aylıkken işe başladım. Ama doğumdan çıktığım kilo ile kaldım ne aldım ne verdim kızımda 17 kilo almıştım, 10 kalmıştı. Ortanca da 12 kilo almıştım. Kilolu hamile kaldığım için yine 10 kilo fazlam vardı. Bunda 70le hamile kaldım(5 kilo yine fazlam var) 92 ile doğuma girdim. 86 ile çıktım. Sonra 88. 5 görünce dedim bunda iki sene beklemeye gerek yok (artık görünen köy kılavuz istemiyor) başla bir yerden.. Çok şükür bu yıl kendime yaptığım en iyi şey buydu... Beni daha iyi hissettiriyor...
Ya çok çıkarmış bi anda çok zor olmuştur, bizimde bir ayı geçti bu huzursuzluk ama hala gelen giden yokCanım ben hala şoklardayım ocağın son haftalarında başladı huzursuzluk üstüme yapışma hali bağırarak ağlama vs bir yaş atağı zannettim hep dişlerini kontrol ediyordum ama görünen bir şey yoktu derken işte son iki haftadır falan böyle dişi geliyor baktım beyazlıklar var en son işte cuma günü falan patladı yani Bir yaş atağı ile birlikte 1 buçuk ay kadar sürdü diyebilirim hala da devam ediyor geçmiş sayılmaz yani ama tamamen patlaması çıkması son bir haftadır bayağı yoğun bir şekilde yaşıyorduk en son cumartesi günü gördüm patladığını . Yani 2 4 6 8 azı diş varsa alt üst damaklarda toplam benim oğlum şu an dördünü birden çıkardı diyebilirim o yüzden de buralarda yoktum bayağıdır
Zaten bu aylarda tek uykuya geçiş çabaları görülse de bebeklerin ihtiyacı olan iki uykuymuş bende haftasonu babası evdeyken denedim ama olmuyo yine 1 buçuk saatte uyandı bu sefer saçma sapan bişey oldu. O yüzden yalancı geçişleri kenara bırakıp bugün iki uykuya geçtim inşallah uyur güzelce gece çok uyanıyor bnmki. Zaten maksimum 16. Aydan sonra tek uyku öneriyor doktorlar o da yazın başına geliyor.Neden canım ? Yani biz mesela nadiren de olsa 8de uyanıyoruz o günlerde ben tek uyku yaptırıyorum çünkü 2 uyku yapsa akşam 11de falan uyuyor . Akşam geç yattığı için mi tek uykuya geçmek istiyorsun
Kafamda saç kalmadı o kadar çok dökülüyorKi napsam bilmiyorum d vitamini de alıyorum demirim vs iyi şaştım artık strese bağlıyorum, çok zor geldi 1 yaş bana sürekli bağıran bebem var geçen hafta çok zordu hem kendimi hem bebemi çok yordum vicdanım sızım sızım sızlıyor eşime söylediğimde abartma normal duyguların diyor allahtan destekçim, travma kalmaz di mi dediğimde bizde kalmış mı oklavayla dövüyordu annem diyoYa çok çıkarmış bi anda çok zor olmuştur, bizimde bir ayı geçti bu huzursuzluk ama hala gelen giden yok
Bende bir tık daha kilo kalsa olurdu ama göbek oldupu için istemedim neyse o kadar çocuk doğurduk napalımBenimde göbeğim var 71 le doğum yapmıştım normal kilom 54.Diyet yaptım iki ay önce 57 ye kadar düştüm öyle de kaldı 3 kilo daha fazlam var ama çok sorun değil.Yazın spora da gidiyordum bebek uyuduktan sonra 9’da şimdi diyorum ne güçmüş nasıl enerjim bitmiyormuş da gidiyormuşum şimdi uyusa da bir bardak çay içsem diye bakıyorum hareketlendikçe daha çok yorucu oluyormuş bence.Hadi diyorum kendimi toparlayayım bi her gün saçım başım düzgün olsun.Geceden niyetleniyorum ertesi gün yine aynı koşturmaca yine o üstümdeki perişanlıktan devam
Aynen bende tesettürlü olduğum için belli olmuyor kıyafetten kurtarıcıBenim göbüş hep vardıbekarkende tombik tim üniden mezun olurken 25 kilo vermiştim. O zamanda vardı şimdi de var. Tesettürlüyüm, açıkcası göbüşümü çok dert etmiyorum kamufle oluyor bir şekilde çünkü bana 3 gün aç kal desinler ama zpor yap demesinler, çok zor geliyor evde de olsa dışarda da olsa spor alanında olsa da devamı gelmiyor nedense 63 62 olsam kafiii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?