- 17 Nisan 2023
- 2.222
- 1.673
- 53
- 31
Evet evet tabi tek uyku daha düzenli plan yapacaksan en azından kaçta uyuyacağını biliyorsunVallaha ben de iki uyku çok seviyorum o uyuyunca ben de dinleniyorum tek uyku aslında o da rahat ama alışması gerek şu an için de olan için zor geliyor
Donuk Türk somonu aldım tabi donuk olmayıp taze alınsa daha iyi ama bunlar üretme balığı oluyormuş direk denizden tutulan balık değilmiş ondan ne yem ile büyüdüğü belli olmadığından iyi değil diye okudum pişirdim oğlum yedi bende oruçlu değilim bugün tadı fena değildi sevmem normalde ama tavuk gibi kolayca yendiTürk somunu mu iyi değilmiş yoksa donmuş olması mı sorunbiz her hafta balık pazarından alıyoruz canım... Oradakiler daha taze oluyor. Maşallah benim oğlanlar seviyor ama abla sevmiyor, mırın kırın yiyor bizde genelde büyük balık alıyoruz fırınlamak, ayıklayıp yemek daha kolay diye, Türk somonu da sık alıyoruz, seviyoruz da...
Ya bilmiyprum sizde nasıl ama oğlum uyuyunca ben daha çok stres oluyorum çünkü uykusundan doğdu doğalı hep ağlayarak uyanıyor ve sesi inanılmaz gür oturma odasına gidip kapıyı kapatıyorum oğlum yatak odasında oranında kapısı kapalı yinede sesi yanımda gibi duyuyorum kamera galan alma ihtiyacı bu yüzden duymadım her türlü sesi geliyor bana yani şunu diyecektim o uyuyunca başlıyor stresim belli bir uyku düzeni yok 15 dk da uyuyanilir 1 saatte bazen nir iş yapayım diyorum pat çığlık sesi bu durum beni çok geriyor ya ağlamayı bırakırsa bende biraz daha sakin olucam stresimi azalacak ve sinirim de azalacakTek uyku gün içinde çok yoruyor ama gece erken yatıyor o iyi. İki uyku ve gece erken yatıyorsa tadından yenmez
Ya bende böyle her sabah şekillikahvaltı hazırlayanlara hayranım zaten gecem kötü geçmiş üstüne sabahın köründe kalkmış zaten paçama yapışıp ağlıyor evde kimse yok ben çocuğa en kolay ne varsa knu veririm hemen yumurta atıyorum suya o kaynayana kadar yatağı topla tuvalete git tabi devamlı dibinde ağlıyor sma yapacak bişey yok maalesef en son kahvaltı hazırlarken ağzına bişeuler tıkıştırıyoruk sussun diye öyle 10 sn susuyor sonra yine aynıBen oyle oyle delirdiim bi gun cam cerceve indirdim cocugu babasina verip disari ciktilar delirtti bu yemek yeme olayi beni var ya sonra dedim psikolojim darmadagin olmuyo boyle telefondan bisiler acarak yediriyorum oyle var ya sabahlari 1 yumurta yarim avakado ceviz labne tahin pekmez yediriyorum hizli hizli baska bisey de yemiyor eline verdigimde asla yemiyor mincirip atiyor. Bu blw olayini bence cocuklar kendi seciyor istahi olan cocuk yiyor.
Vallahi kuzum asıl seninkine maşallah Gece benimki saat başı kalkıyor işte o yüzden iki uyku mu yoksa tek uyku mu daha iyi onu tam çözemedim deneme yanılma sürecindeyim şu anda beni eskilerden bilenler bilir uyku konusunda çok çektim en son oluruna bıraktım iki uyku dönemini çok sevdim ama iki uykuda saatler gecikmeye başladığı için daha yorucu olmaya başladı benim için yani onda yatacağına tek uykuyla 8:30 dokuzda yatmasını tercih ederimBenimki de 10 da kalkiyor 2 de ogle uykusuna yatiyor ya da 1 30 da 4 bucuk gibi kalkiyor bi daha 9 30 10 gibi yatiyor gece hic kalkmiyor bu arada masallah
Bizde 7 30a geliyordu uyandık 10 buçuk olmadan uyudu 1 buçuk saate yakın uyudu 2 buçukta tekrar yattım şimdi uyandı ama hala uykusu var yanına yattım geri uyuyacak. İlle böyle yanında yatmam gerekiyorM meraklibirkisi biz bugün 08.00de uyandık 13.00de öğle uykusuna geçtik 15.00de kalktık bugün tek uyku yaptık dün de öyleydi
Kısa sürede dalıyor mu peki kalktığında uyanmıyor değil mi? Benimki 7:30’da kalktığında 10:30’da uyumuyor yani 11:30’da 12’de uyumak istiyor o saatte uyuyunca da dengesi şaşıyorBizde 7 30a geliyordu uyandık 10 buçuk olmadan uyudu 1 buçuk saate yakın uyudu 2 buçukta tekrar yattım şimdi uyandı ama hala uykusu var yanına yattım geri uyuyacak. İlle böyle yanında yatmam gerekiyor
2:30’da yatırman erken olmuyor mu mesela benimki de öyle 7:30’da uyandı sabah 10:30’da uyudu 12’de uyandı ben dörtte uyutmayı düşünüyorum yani 3 4 4 saat aralıklarla uyuyor iki uyku yapınca şimdi saat 4:00’te yatıracağım 5:10 falan en kötü uyanır üstüne 4 saat koyup dokuzda uyutacağım akşam daBizde 7 30a geliyordu uyandık 10 buçuk olmadan uyudu 1 buçuk saate yakın uyudu 2 buçukta tekrar yattım şimdi uyandı ama hala uykusu var yanına yattım geri uyuyacak. İlle böyle yanında yatmam gerekiyor
İşte o zaman tek uyku yaptırmak gerek deneye yanıla bulucaz canım yani 7:30’da uyandı 5 saat sonra yatırıyoruz 12’de 2 saat uyuyor 2,5 saat en fazla onun üstüne bir 5 saat daha koyup gece uyku uykusuna geçmesi gerekiyor tek uykuda da, sorun şu ki benim oğlum tek uyku yapayım dediğimde 1,5 saat uyuyor ve 1,5 saat tüm gün yetmiyorKısa sürede dalıyor mu peki kalktığında uyanmıyor değil mi? Benimki 7:30’da kalktığında 10:30’da uyumuyor yani 11:30’da 12’de uyumak istiyor o saatte uyuyunca da dengesi şaşıyor
İşte sorunumuz burda başlıyor aslında2:30’da yatırman erken olmuyor mu mesela benimki de öyle 7:30’da uyandı sabah 10:30’da uyudu 12’de uyandı ben dörtte uyutmayı düşünüyorum yani 3 4 4 saat aralıklarla uyuyor iki uyku yapınca şimdi saat 4:00’te yatıracağım 5:10 falan en kötü uyanır üstüne 4 saat koyup dokuzda uyutacağım akşam da
Benim kızım da böyle ya. 1 gün yiyorsa 3-4 gün yemiyor . Peşinde gezerken yedirmeye çalışıyorum dalgınlığına gelip 2-3 kaşık yerse yiyor . Ravlayı denedim 2 gündür veriyorum . Bakalım işe yarayacak mı. Kilo kaybetcek vitaminsiz kalacak diye korkuyorum . Sütüm artık kilo yapmıyor malesef .Benimkide hic oyalanmiyor,yanindan kalktigim an ihilayip dibimde,bir is yaptirmiyor,hep kucak.kolum kas yapti valla.hayir kendine bile yemek birsey hazirlayamiyorum..kasik ,cezve falan dokuyorum onune,uc dk anca oyaliyor onu.kitaplari yiyor,bakmiyor bile,akli tadinda..
Cok yoruldum,yemek yemiyor,agzini ceviriyor..ravlayi aldim ama iciremiyorumki.agzini acmiyor..Açda kaldi saatlerce yine yemiyor dogrudurust.cok bunaldim gercekten..
Aynen bu seferde akşam 2. Uykusu geçe kalır. Gündüz hemen uyutabiliyorum ama hece uyumuyor hemen bazen 2 saat oturuyor öylece bazen deli gibi ağlıyor. Uyandı aldım yanıma uyudu sonra kargo geldi yine uyandı bir daha uyuduKısa sürede dalıyor mu peki kalktığında uyanmıyor değil mi? Benimki 7:30’da kalktığında 10:30’da uyumuyor yani 11:30’da 12’de uyumak istiyor o saatte uyuyunca da dengesi şaşıyor
Bizim sütle kiloda almazlar doymazlarda mideleri büyüdü artık. Resmen sigara bağımlısı gibi meme bağımlılığından emiyorlarBenim kızım da böyle ya. 1 gün yiyorsa 3-4 gün yemiyor . Peşinde gezerken yedirmeye çalışıyorum dalgınlığına gelip 2-3 kaşık yerse yiyor . Ravlayı denedim 2 gündür veriyorum . Bakalım işe yarayacak mı. Kilo kaybetcek vitaminsiz kalacak diye korkuyorum . Sütüm artık kilo yapmıyor malesef .
Benimki doğduğundan beri memeyi uyku aracı olarak kullanıyor zaten . Şimdi de ısırmaya başladı bikaç gündür .kanattı geçen gece hatta. Ben de mama sandalyesi dışında yedirmek istemiyorum ama hiçbişey yediremiyorum öyle. 2 haftadır oynarken bikaç kaşık yiyor diye böyle yaptım ama iyi bişey değil tabiki bu defa da ona alışıyor . Gerçekten nasıl davranacağım şaştım kaldım. Elimi kolumu bağladı bu çocukBizim sütle kiloda almazlar doymazlarda mideleri büyüdü artık. Resmen sigara bağımlısı gibi meme bağımlılığından emiyorlarben mama sandalyesi dışında bir yerde yemek yedirmiyorum yüksek ihtimalle sandalyesinde bundan dolayı sevmiyor yemek yiyeceğini anlıyor ve ağlıyor ama yapacak nişey yok zaten her şey çok karışık biraz kural koymak zorundayım yemek yedirmek için peşinde koşamam bizede yazık ama ya yemesi için her şeyi yapıyoruk ama o sandalyede oturacak illede yemezse yedirmiyorum bu arada bazen bende yemiyor ama babası verdi mi çok güzek yiyor
Bugün mesela saat 10 buçuk gibi ilk uykusunu yapacaktı . Uykuya dalınca memeyi ısırdı. Canım acıdı acayip. sesimi çıkarmadım uykuda korkmasın diye ilk parmağımla ağzını açmaya çalıştım parmağımı da ısırdı bu defa . Mememi zor kurtardım. Kızım kızım diye seslendim sakince ağzını açarken . . Sonra ağladı uykusu açıldı . Yarım saat bile uyuyamadı. Bu saat oldu daha uyucak . Isırması yüzünden uykudan da olduk.Benimki doğduğundan beri memeyi uyku aracı olarak kullanıyor zaten . Şimdi de ısırmaya başladı bikaç gündür .kanattı geçen gece hatta. Ben de mama sandalyesi dışında yedirmek istemiyorum ama hiçbişey yediremiyorum öyle. 2 haftadır oynarken bikaç kaşık yiyor diye böyle yaptım ama iyi bişey değil tabiki bu defa da ona alışıyor . Gerçekten nasıl davranacağım şaştım kaldım. Elimi kolumu bağladı bu çocuk
Bir dönem bebde öyleydim yesinde nerede yesin her yer peçete yemek üstüne birde kaçıp gidiyor getir götür cidden gına geldi şimdi sadece mama sandalyesi bazen altına da sofra bezi seriyorum çünkü yemediği gibi birde yere atıyor. Cidden çok zor bazen ya 2 yaşına gelsinlerde inşallah daha rahat edicez inşallah inanıyorumBenimki doğduğundan beri memeyi uyku aracı olarak kullanıyor zaten . Şimdi de ısırmaya başladı bikaç gündür .kanattı geçen gece hatta. Ben de mama sandalyesi dışında yedirmek istemiyorum ama hiçbişey yediremiyorum öyle. 2 haftadır oynarken bikaç kaşık yiyor diye böyle yaptım ama iyi bişey değil tabiki bu defa da ona alışıyor . Gerçekten nasıl davranacağım şaştım kaldım. Elimi kolumu bağladı bu çocuk
Hep öyle diyorlar. Dertlerini anlatabildikleri dönemler gelsin daha rahat olur diye. İnşallah öyle olurBir dönem bebde öyleydim yesinde nerede yesin her yer peçete yemek üstüne birde kaçıp gidiyor getir götür cidden gına geldi şimdi sadece mama sandalyesi bazen altına da sofra bezi seriyorum çünkü yemediği gibi birde yere atıyor. Cidden çok zor bazen ya 2 yaşına gelsinlerde inşallah daha rahat edicez inşallah inanıyorum
Offf ya ne yedireceğiz de izlerimiz çok mu temiziDonuk Türk somonu aldım tabi donuk olmayıp taze alınsa daha iyi ama bunlar üretme balığı oluyormuş direk denizden tutulan balık değilmiş ondan ne yem ile büyüdüğü belli olmadığından iyi değil diye okudum pişirdim oğlum yedi bende oruçlu değilim bugün tadı fena değildi sevmem normalde ama tavuk gibi kolayca yendi
Bende de bazen oluyor öyle bağırınca çok üzülüyorum canım sıkılıyor sonra öpüyorum ama cidden bizde insanız hele gece hiç sabrım kalmıyor geçen gün 7 kere uyuttum yerine koydum kalktı saniyesinde bide uyutmakta zamanımı alıyor nerdeyse 2 saat sürdü bu döngü o gün çıldırdım artık keşke çok sabırlı olsak ama olmuyor işteKafamda saç kalmadı o kadar çok dökülüyorKi napsam bilmiyorum d vitamini de alıyorum demirim vs iyi şaştım artık strese bağlıyorum, çok zor geldi 1 yaş bana sürekli bağıran bebem var geçen hafta çok zordu hem kendimi hem bebemi çok yordum vicdanım sızım sızım sızlıyor eşime söylediğimde abartma normal duyguların diyor allahtan destekçim, travma kalmaz di mi dediğimde bizde kalmış mı oklavayla dövüyordu annem diyobağırarak yeter demekle travma olmaz abartma diyor özetle çok zor bi haftaydı şimdi beyaz dişlerini gördükçe çok suçlanıyorum sabırsız tutamadım kendimi diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?