• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    321
Valla siz yine iyi devam ediyormuşsunuz yoğurt yapmaya.Ben bırakalı çok oldu market yoğurtlarından malesef devam her şeyi ne yazık ki dört dörtlük yapmaya çalışırken kendimi harap ettiğimi farkedince biraz saldım🫠
Yok yaaa bende bıraktım aktivia veriyorum her şey dört dörtlük olmuyor maalesef napalım

Hahaha bende allahım beni affetsin en başa dönsem evlenmem bile diyorum niye böyle karamsarım bilmiyorum 🤣🤣 çalış ye iç gez toz oh dünya varmış
Ah ahh.. Geçen bi arkadaşım çocuk istediğini söyledi eşim sakın insanlara çocukla ilgili düşüncelerini söyleme karışma milletin işine herkes farklı diyor 🤣 yaşayan bilir anlarsan ne çare

Kızlar ben hep yoğurt yaparken yoğurt ile sütü kasede birleştirdiğimde hep yoğurdum (yani mayam ) kesiliyor mayaya sütü çok çok yavaş koyuyorum aslında ama yine de kesilşyor ne yapmalıyım acaba
Süt sıcak oluyordur veya maya soğuk oluyordur. Bende kendi mayam ile tutturamıyorum aktivia ile mayalayınca taş gibi oluyor. Jersey sütü alıyorum yine de kendi mayam ile mayalayamıyorum üstelik yoğurt yapma makinem de var. Bende nerde hata yapıyorum çözemedim. Kaynanama kendi mayam ile mayalattım onun yaptığı bile tutmadi mayada bir sıkıntı var herhalde.

Bende değiştiricem biraz hafif bişey almayı düşünüyorum birde yaz için şu Globber tarzı bisikletlerden bakıyorum onla da gezmeye çıkarırım
Biz daha doğmadan almıştık indirimde. Geçen gün kurup oturttuk bayıldı. Kaldırmamıştık, evin bi köşesinde duruyordu. Gidip gelip bis bis diyip dolaşmak istiyor diye başka yere sakladık. Şimdi gidip eliyle işaret edip binmek istiyor. Ben de havanın ısınmasını bekliyorum malum şu an burası hala sıfır derecelerde, montla da bindirmek istemem

Biz daha doğmadan almıştık indirimde. Geçen gün kurup oturttuk bayıldı. Kaldırmamıştık, evin bi köşesinde duruyordu. Gidip gelip bis bis diyip dolaşmak istiyor diye başka yere sakladık. Şimdi gidip eliyle işaret edip binmek istiyor. Ben de havanın ısınmasını bekliyorum malum şu an burası hala sıfır derecelerde, montla da bindirmek istemem
Aynen yazın kullanışlı olur

Valla bende bıraktım yapmayı, marketten el yapımı yoğurt alıyorum, bi süre güzel tutturdum taş gibi oluyordu herkese hava attım ilk defa yapıyorum ama yoğurdum taş gibi oluyor dedim nazara geldi 😂 sona doğru 3 kere sulu oldu bi de tadı süt tadı oldu canım sıkıldı bıraktım
Ay herkes bırakmış valla yapmayı

Süt sıcak oluyordur veya maya soğuk oluyordur. Bende kendi mayam ile tutturamıyorum aktivia ile mayalayınca taş gibi oluyor. Jersey sütü alıyorum yine de kendi mayam ile mayalayamıyorum üstelik yoğurt yapma makinem de var. Bende nerde hata yapıyorum çözemedim. Kaynanama kendi mayam ile mayalattım onun yaptığı bile tutmadi mayada bir sıkıntı var herhalde.
Ay değişik bir şey bu yoğurt yapma işi ya . Bu arada bir kaç kez jersey süt denedim omun mayası ile yaptım çok iyi oldu

Bende yoğurt yapmaya devam edenlerdenim ama bu bebito için değil ben kendimde hazır yoğurt sevmediğimden 🙈🙈 evlendiğimizden beri ya yazlıktan annem yapar getirirdi ya üstümüzü getirir ben mayalardım... Şimdi başka şehirdeyiz hala devamkee. Her hafta 10 kg mayalı yorum.
Not: evde 7 kişiyiz 😬😬

Bende yoğurt yapmaya devam edenlerdenim ama bu bebito için değil ben kendimde hazır yoğurt sevmediğimden 🙈🙈 evlendiğimizden beri ya yazlıktan annem yapar getirirdi ya üstümüzü getirir ben mayalardım... Şimdi başka şehirdeyiz hala devamkee. Her hafta 10 kg mayalı yorum.
Not: evde 7 kişiyiz 😬😬
Evde nasıl 7 kişisiniz ya 😞😞😞

Kızlar bu aralar bebeğimde inanılmaz gaz var, gece uyurken oluyor özellikle, karnı baya şiş ve çok sert oluyor büyük ihtimal bişey yaramıyor anlamıyorum ama, gaz için ne yapabilirim acaba, günlerdir ıh ıh yapıp uyuyamıyordu galiba gazdan, probiyotik felan mı kullansam

Kızlar bu aralar bebeğimde inanılmaz gaz var, gece uyurken oluyor özellikle, karnı baya şiş ve çok sert oluyor büyük ihtimal bişey yaramıyor anlamıyorum ama, gaz için ne yapabilirim acaba, günlerdir ıh ıh yapıp uyuyamıyordu galiba gazdan, probiyotik felan mı kullansam
Ayyy değişik bir şeyler yedirdin mi canım bu yaşta gaz nereden çıktıysa

Kızlar bebeği çatal kaşık kullanan var mı ? Biz blw gidiyoruz en başından beri sıvılar hariç ama hala el ile yiyoruz

Kızlar bebeği çatal kaşık kullanan var mı ? Biz blw gidiyoruz en başından beri sıvılar hariç ama hala el ile yiyoruz
Veriyorum eline çatalı bazen batırabiliyor bazen ben veriyorum. Yoğurt gibi kıvamlı şeyleri bazen kaşıkla veriyorum yarısı yerde yarısı ağzında

Kızlar yoğurdu mayalarken het kavanoza ayrı ayrı maya koymayın. Ben yıllardır yoğurt tutuyorum şu şekilde yapıyorum. 5 litre süt tencereye koyup kaynatıyorum 5 10 dk arası. Soğumaya bırakıyorum parmağımı sokuyorum 7 saniye kadar sayıyorum o süre zarfında parmağınız içerde durabilecek ama 7. Saniyeye geldiğinizde artık sıcak ısırıyor parmağı çekme ihtiyacı duyuyorsunuz ben sıcaklığı böyle ayarlıyorum. 5 litre süte ben 5 yemek kaşığı oda sıcaklığında yoğurt ayırıyorum ve yoğurdu pürüzsüz kıvama getiriyorum. Sonra mayalama sıcaklığına gelen sütten birkaç kepçe koyup karıştırıyorum süte döküyorum. Karıştırıyorum bi iki tur. Sonra kavanozlara döküp ağzı açık bir şekilde fırına koyuyorum en az 5 saat duruyor bazen gece yaptığımda kalkıp çıkaramıyorum 8 10 saat kaldığı oluyor ama fazla durunca ekşi tat oluşuyor. Sonra dolaba kaldırıyorum 1 gün beklese iyi olur.

Ayyy değişik bir şeyler yedirdin mi canım bu yaşta gaz nereden çıktıysa
Yok hep aynı şeyler aslında bu durum 1 aydır var bizde ben hep diş diyordum gece kalkıp ıh ıh yapıyordu uyutmaya çalışıyordum dalamıyordu galiba gaz ama nerden çıktı anlamadım, biraz araştırdım emen bebekler de süt alerjisi de gaz yaparmış ama 1 yaşından sonra süt alerjisi olmuş olamaz değil mi yani

Back