2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    315
Merhaba, 4. Ayında başladı, çok görmediği herkese karşı yabancılama vardı, kucağına almayı geçtim suratına bakınca bile çığlık çığlığa ağlıyordu, evime misafir getiremiyordum yada bende gidemiyordum çok ağlıyordu, şuan 11 aylığız biraz toparladı bu konuda en azından yabancı kişiler bakınca ağlamıyor bazen kucağına alınca hala istemiyor ağlıyor ama onun dışında o çığlık çığlığa ağlama kısmı azaldı merak etmeyin geçecek.

Bizde sosyal kelebek değiliz yani bi yabancılama dönemi oluyormuş bebeklerde o dönemi yaşıyor olabilirsiniz

İnşallah öyle devam eder canım bizim ki baya ağlıyor tanımadığı biri olunca. Çok dışarı çıkarmadım acaba ondan dolayı mı
merhaba 5 aylık bebek annesiyim ben de. 4 aylık olduğumuzdan beri ben bir yere gidersem ya da birisi bize gelirse bebeğim Çığlık ata ata ağlamaya başlıyor gözyaşları akıyor resmen kesinlikle sakinleşmiyor Ben kucağıma alsam da almasam da ya eve gitmem gerekiyor ya da bize gelen geri gitmesi gerekiyor Bu dönemi nasıl atlatabilirim Markete falan götürüyorum ama markette ağlamıyor başkalarıyla aynı ortama girince kalabalık görünce ya da başka bir insan görünce o insanın yanına hafif yaklaşınca direk ağlamaya ve Çığlık atmaya başlıyor Yani bu durum beni çok rahatsız ediyor Ne yapabilirim bebeğin yabancılaması normal ama çok fazla Çığlık ata ata ağlıyor katılacak diye korkuyorum o yüzden hiçbir yere gidemiyorum kimse de bize gelemiyor

Evet aynı öyleydi, ekstra bişey yapmadım kendi kendine geçti biraz bizde ortamlara daha çok girmeye başladık dışarda parkta zaman geçirdik, biraz düğün vs kalabalık ortamlar çok gördü, sonra o ağlama krizleri geçti şimdi sadece biri kucağına alınca istemiyor ağlıyor

Peki 11 aylık olana kadar devam mı etti hangi ayda azaldı

Peki kaçıncı aya kadar devam etti Ben de ekstra bir şey yapamıyorum zaten bu aralar çok yağmur var ne Parka götürebiliyorum ne de doğru düzgün bir yere gidebiliyorum zaten Gitsem de çok korkuyorum hemen geri dönmek zorunda kalıyorum yani hangi aylarda azaldı daha çok

Sakin bi ortamda mı büyütüyorsunuz onun da etkisi oluyor, ben eşim ve annemle bakıyorum o yüzden çok insan görmüyordu, gördüğünde de böyle tepkiler veriyordu, yanına yaklaşmaları suratına bakmaları bile ağlama krizine sebep oluyordu

Evet sakin bir ortamda büyüyor Eşim bile bir sabah bir akşam görüyor Benim ailem burada olmadığı için eşimin ailesiyle de çok fazla görüşmüyorum görüştüğüm zamanlarda çağırdıkları zamanlarda da gittiğimde aynı böyle çığlık çığlığa ağlamalar yaşıyorum o yüzden hiçbir yere gidemez ve misafir kabul edemez hale geldim

4. Ayında başladı 8. Ayına kadar devam etti, sonra azaldı 8. Ayından beri en azından yabancı bulduğu insanlara karşı o kadar mesafeli değil
Anlıyorum psikolojim bozulmuştu gerçekten bebeğim de bir problem mi var niye bu kadar korkuyor diye düşünmeye başlamıştım benim bir yere gitmem ya da birinin bize gelmesi hiç önemli değil aslında ama acaba bu olay Hiç mi geçmeyecek diye düşünmekten kafayı yemek üzereydim

Evet bencede öyle katılıyorum. Büyüdükçe kolaylaşıyor

Kızlar 1 yaş uyku gerilemesi varmış bizim 1 yaş olmak üzere 2-4 hafta sürüyormuş.Sanırım onu yaşıyoruz biz Suan.gece yine 12 de uyudu

Geçirdiğim 1 seneye baktığımda bende öyle düşünüyorum şuan bile az çok istediğini istemediğini belli ediyor o bile bir şey

Bi süreç mi alışkanlık mı ne zaman geçecek sonu gelmez sorular
Aslında biraz düzelir gibi olmuştu son bir haftadir en azindan saat başı uyanmaya başlamıştı. Ama son 2 3 gündür tekrar böyle oldu. Birde benim kizim emerek uyuyordu. Şuan öylede uyuyamiyor, dalamiyor o yüzden sürekli uyanıyor.

Kızlar yazdiginiz gündüz uykularina inanamiyorum bana cok geliyor. Gercekten her bebek ne kadar da farklı. Benim bebegim gündüz toplamda en fazla 1.5 saat uyur 2 uyku şeklinde. Gece de 11-12 saat kadar uyur toplamda 2 kez uyanir. Bu duzeni 2 aydir oturttu. Öncesinde daha sık uyanırdı.

Dün arkadasima gittim uyku konusunu konustuk. Onun bebegi 1.5 saatlik iki uyku yapiyormus. Gece de 2 saatte 1 uyamiyormus cok bitkindi üzüldüm. Benimki gündüz toplamda 1.5 saat uyuyor diyince o da benim halime üzüldü. Her bebe farklı

Ben tek uykuya geç uyanmadığı müddetçe geçiremiyorum eğer geç uyanırsa tek uyku yapıyor bugün direttim uyumasın diye daha yeni uyandı ikinci uykusundan bugün yine 12 de uyuruz

Beni anlatırsan ağlayabilir o zaman gündüz yarım saat gece max. Saatte 1

Bazen kendi kendilerine değişime gidiyorlar bir ara benimki emerek uyumayı reddediyordu mesela piş piş yapa yapa uyurdu sonra tekrar memede uyumaya başladı. O değişim esnasında en az destekle uyutmaya alıştırabilsek keşke

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…