- 4 Ağustos 2022
- 5.137
- 2.512
Merhaba, 4. Ayında başladı, çok görmediği herkese karşı yabancılama vardı, kucağına almayı geçtim suratına bakınca bile çığlık çığlığa ağlıyordu, evime misafir getiremiyordum yada bende gidemiyordum çok ağlıyordu, şuan 11 aylığız biraz toparladı bu konuda en azından yabancı kişiler bakınca ağlamıyor bazen kucağına alınca hala istemiyor ağlıyor ama onun dışında o çığlık çığlığa ağlama kısmı azaldı merak etmeyin geçecek.Merhaba. Benim bebeğim de 5 aylık şu an aşırı derecede yabancılıyor başka sıkacağın olunca ya da yanına yaklaşınca Ben başka bir eve gidince ya da birisi bize gelince Çığlık Ata hata ağlıyor resmen susmuyor mosmor oluyor ağlarken katılacak diye korkuyorum Siz yazılı uzun bir süre olmuş toparladım bebeğiniz nasıl atlattınız
Bizde sosyal kelebek değiliz yanibi yabancılama dönemi oluyormuş bebeklerde o dönemi yaşıyor olabilirsiniz
merhaba 5 aylık bebek annesiyim ben de. 4 aylık olduğumuzdan beri ben bir yere gidersem ya da birisi bize gelirse bebeğim Çığlık ata ata ağlamaya başlıyor gözyaşları akıyor resmen kesinlikle sakinleşmiyor Ben kucağıma alsam da almasam da ya eve gitmem gerekiyor ya da bize gelen geri gitmesi gerekiyor Bu dönemi nasıl atlatabilirim Markete falan götürüyorum ama markette ağlamıyor başkalarıyla aynı ortama girince kalabalık görünce ya da başka bir insan görünce o insanın yanına hafif yaklaşınca direk ağlamaya ve Çığlık atmaya başlıyor Yani bu durum beni çok rahatsız ediyor Ne yapabilirim bebeğin yabancılaması normal ama çok fazla Çığlık ata ata ağlıyor katılacak diye korkuyorum o yüzden hiçbir yere gidemiyorum kimse de bize gelemiyorİnşallah öyle devam eder canımbizim ki baya ağlıyor tanımadığı biri olunca. Çok dışarı çıkarmadım acaba ondan dolayı mı
Evet aynı öyleydi, ekstra bişey yapmadım kendi kendine geçti biraz bizde ortamlara daha çok girmeye başladık dışarda parkta zaman geçirdik, biraz düğün vs kalabalık ortamlar çok gördü, sonra o ağlama krizleri geçti şimdi sadece biri kucağına alınca istemiyor ağlıyorMerhaba benim bebeğim de 5 aylık aşırı derecede yabancılıyor şu anda birisi onu kucağına alsın ya da yanına yaklaşsın ben bir yere gitsem ya da birisi bizim eve gelse yabancı bir insan görünce çılgına dönüyor Çığlık ata ata ağlıyor resmen ben o ortamdan çıkmayınca ya da bize gelen kişi gitmeyince asla sakinleşmiyor gözyaşları akıyor mosmor oluyor ağlamaktan Asla sakinleştiremiyorum siz bu konuyu yazalı Baya uzun bir süre olmuş Nasıl atlattınız bebeğiniz şu an nasıl neler uyguladınız nasıl geçti ya da geçti mi
Peki 11 aylık olana kadar devam mı etti hangi ayda azaldıMerhaba, 4. Ayında başladı, çok görmediği herkese karşı yabancılama vardı, kucağına almayı geçtim suratına bakınca bile çığlık çığlığa ağlıyordu, evime misafir getiremiyordum yada bende gidemiyordum çok ağlıyordu, şuan 11 aylığız biraz toparladı bu konuda en azından yabancı kişiler bakınca ağlamıyor bazen kucağına alınca hala istemiyor ağlıyor ama onun dışında o çığlık çığlığa ağlama kısmı azaldı merak etmeyin geçecek.
Peki kaçıncı aya kadar devam etti Ben de ekstra bir şey yapamıyorum zaten bu aralar çok yağmur var ne Parka götürebiliyorum ne de doğru düzgün bir yere gidebiliyorum zaten Gitsem de çok korkuyorum hemen geri dönmek zorunda kalıyorum yani hangi aylarda azaldı daha çokEvet aynı öyleydi, ekstra bişey yapmadım kendi kendine geçti biraz bizde ortamlara daha çok girmeye başladık dışarda parkta zaman geçirdik, biraz düğün vs kalabalık ortamlar çok gördü, sonra o ağlama krizleri geçti şimdi sadece biri kucağına alınca istemiyor ağlıyor
Sakin bi ortamda mı büyütüyorsunuz onun da etkisi oluyor, ben eşim ve annemle bakıyorum o yüzden çok insan görmüyordu, gördüğünde de böyle tepkiler veriyordu, yanına yaklaşmaları suratına bakmaları bile ağlama krizine sebep oluyordumerhaba 5 aylık bebek annesiyim ben de. 4 aylık olduğumuzdan beri ben bir yere gidersem ya da birisi bize gelirse bebeğim Çığlık ata ata ağlamaya başlıyor gözyaşları akıyor resmen kesinlikle sakinleşmiyor Ben kucağıma alsam da almasam da ya eve gitmem gerekiyor ya da bize gelen geri gitmesi gerekiyor Bu dönemi nasıl atlatabilirim Markete falan götürüyorum ama markette ağlamıyor başkalarıyla aynı ortama girince kalabalık görünce ya da başka bir insan görünce o insanın yanına hafif yaklaşınca direk ağlamaya ve Çığlık atmaya başlıyor Yani bu durum beni çok rahatsız ediyor Ne yapabilirim bebeğin yabancılaması normal ama çok fazla Çığlık ata ata ağlıyor katılacak diye korkuyorum o yüzden hiçbir yere gidemiyorum kimse de bize gelemiyor
4. Ayında başladı 8. Ayına kadar devam etti, sonra azaldı 8. Ayından beri en azından yabancı bulduğu insanlara karşı o kadar mesafeli değilPeki 11 aylık olana kadar devam mı etti hangi ayda azaldı
Evet aynı öyleydi, ekstra bişey yapmadım kendi kendine geçti biraz bizde ortamlara daha çok girmeye başladık dışarda parkta zaman geçirdik, biraz düğün vs kalabalık ortamlar çok gördü, sonra o ağlama krizleri geçti şimdi sadece biri kucağına alınca istemiyor ağlıyor
Evet sakin bir ortamda büyüyor Eşim bile bir sabah bir akşam görüyor Benim ailem burada olmadığı için eşimin ailesiyle de çok fazla görüşmüyorum görüştüğüm zamanlarda çağırdıkları zamanlarda da gittiğimde aynı böyle çığlık çığlığa ağlamalar yaşıyorum o yüzden hiçbir yere gidemez ve misafir kabul edemez hale geldimSakin bi ortamda mı büyütüyorsunuz onun da etkisi oluyor, ben eşim ve annemle bakıyorum o yüzden çok insan görmüyordu, gördüğünde de böyle tepkiler veriyordu, yanına yaklaşmaları suratına bakmaları bile ağlama krizine sebep oluyordu
Anlıyorum psikolojim bozulmuştu gerçekten bebeğim de bir problem mi var niye bu kadar korkuyor diye düşünmeye başlamıştım benim bir yere gitmem ya da birinin bize gelmesi hiç önemli değil aslında ama acaba bu olay Hiç mi geçmeyecek diye düşünmekten kafayı yemek üzereydim4. Ayında başladı 8. Ayına kadar devam etti, sonra azaldı 8. Ayından beri en azından yabancı bulduğu insanlara karşı o kadar mesafeli değil
Evet bencede öyle katılıyorum. Büyüdükçe kolaylaşıyorİnşallah düzelirler ama benim arkadaşın oğlu da bayağı zor bi çocuk 3 yaşına gelecek şimdi yeni yeni uyuyorum büyüdükçe kolaylaşıyor diyor. O büyüdükçe zorlaşıyor diyenin çocuğu küçükken rahattır ondan zor geliyordur diyor.
Olmayan uykunun neyi gerileyecek acabaKızlar 1 yaş uyku gerilemesi varmış bizim 1 yaş olmak üzere 2-4 hafta sürüyormuş.Sanırım onu yaşıyoruz biz Suan.gece yine 12 de uyudu
Bi süreç mi alışkanlık mı ne zaman geçecek sonu gelmez sorularBenim kizimda böyle zaten derin uykuya asla dalmiyor sürekli 20 dk da yarım saatte bir uyanıyor nefes alsam uyaniyir o derecedeyiz.
Geçirdiğim 1 seneye baktığımda bende öyle düşünüyorum şuan bile az çok istediğini istemediğini belli ediyor o bile bir şeyBu buyudukce zorlasir argumanina ben de katilamiyorum. Acikcasi dogdugu gunden bu yana giderek daha kolaylasti hayatim. Yani sunu dusunuyorum. Karsilikli konusabilecegimiz evreye geldigimizde bence daha kolay olacak. Derdini anlatabilecek. Acim diyecek tuvaletim var diyecek suramda agri var diyecek. Su an muneccim gibi anlamaya calisiyorum. Simarikliktan mi agliyor bir derdi mi var diye strese giriyorum. Bir de kendi yemek yiyen arkadaslariyla oynayan benden biraz daha bagimsizlasan bir cocuk nasil daha zor olabilir ki. Buyuk konusmayayim tabi tecrubeli anneler soylesin ama ben o mantigi anlayamiyorum.
Aslında biraz düzelir gibi olmuştu son bir haftadir en azindan saat başı uyanmaya başlamıştı. Ama son 2 3 gündür tekrar böyle oldu. Birde benim kizim emerek uyuyordu. Şuan öylede uyuyamiyor, dalamiyor o yüzden sürekli uyanıyor.Bi süreç mi alışkanlık mı ne zaman geçecek sonu gelmez sorular
Beni anlatırsan ağlayabilir o zaman gündüz yarım saat gece max. Saatte 1Dün arkadasima gittim uyku konusunu konustuk. Onun bebegi 1.5 saatlik iki uyku yapiyormus. Gece de 2 saatte 1 uyamiyormus cok bitkindi üzüldüm. Benimki gündüz toplamda 1.5 saat uyuyor diyince o da benim halime üzüldü. Her bebe farklı
Bazen kendi kendilerine değişime gidiyorlar bir ara benimki emerek uyumayı reddediyordu mesela piş piş yapa yapa uyurdu sonra tekrar memede uyumaya başladı. O değişim esnasında en az destekle uyutmaya alıştırabilsek keşkeAslında biraz düzelir gibi olmuştu son bir haftadir en azindan saat başı uyanmaya başlamıştı. Ama son 2 3 gündür tekrar böyle oldu. Birde benim kizim emerek uyuyordu. Şuan öylede uyuyamiyor, dalamiyor o yüzden sürekli uyanıyor.