2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    315
Evet sakin bir ortamda büyüyor Eşim bile bir sabah bir akşam görüyor Benim ailem burada olmadığı için eşimin ailesiyle de çok fazla görüşmüyorum görüştüğüm zamanlarda çağırdıkları zamanlarda da gittiğimde aynı böyle çığlık çığlığa ağlamalar yaşıyorum o yüzden hiçbir yere gidemez ve misafir kabul edemez hale geldim
Biraz ondan kaynaklı oluyor diye düşünüyorum benim çocuğumda ilk 3 4 ay çok fazla kişiyi görmedi sadece annem eşim ve beni görüyordu, eşimin ailesini çok görmediği için ne zaman onlara gitsek çocuk ne uyuyordu ne ağlaması duruyordu onlar geldiğinde de aynı, hatta sokaktan biri sevmek için yüzüne doğru bakması yetiyordu ağlaması için. Ama sonra biraz kalabalığa çıkarmaya başladık arkadaşlarımızı çağırdık onlarla buluştuk birde bu yaz düğüne felan katıldık öyle atlattı, dediğim gibi hala çok sosyal değil ama önceki gibi de çığlık çığlığa ağlamıyor, sadece kucaklarına almalarını istemediğinde ağlıyor

Anlıyorum psikolojim bozulmuştu gerçekten bebeğim de bir problem mi var niye bu kadar korkuyor diye düşünmeye başlamıştım benim bir yere gitmem ya da birinin bize gelmesi hiç önemli değil aslında ama acaba bu olay Hiç mi geçmeyecek diye düşünmekten kafayı yemek üzereydim
Benim etrafımdaki çoğu kişi niye ağlıyor diye tuhaf tuhaf bakıyordu bana, özellikle kaynanam gil, kucaklarına alınca ağlıyor diye hocaya götürelim niye böyle yapıyor diyorlardı bir gün sinirlendim seni istemiyor ondan ağlıyor dedim, gerçekten bende çok yıprandım bu durumdan çok üzülüyordum neden bu kadar ağlıyor asla kimseyi istemiyor diye ama yavaş yavaş geçiyor

Kızlar 1 yaş uyku gerilemesi varmış bizim 1 yaş olmak üzere 2-4 hafta sürüyormuş.Sanırım onu yaşıyoruz biz Suan.gece yine 12 de uyudu
Bizim 2 saatte bir uyanmalar oluyordu şuan yine 2 saate şükrettiğim bir evredeyim sürekli uyanıyor ve uyutup yerine 3 4 kere koyuyorum gece. 11 aylık olduk bizde

Benim etrafımdaki çoğu kişi niye ağlıyor diye tuhaf tuhaf bakıyordu bana, özellikle kaynanam gil, kucaklarına alınca ağlıyor diye hocaya götürelim niye böyle yapıyor diyorlardı bir gün sinirlendim seni istemiyor ondan ağlıyor dedim, gerçekten bende çok yıprandım bu durumdan çok üzülüyordum neden bu kadar ağlıyor asla kimseyi istemiyor diye ama yavaş yavaş geçiyor
Ay inşallah geçer ya kış ayındayız ya ben de çok fazla dışarıya oraya buraya parka falan götüremiyorum o yüzden de alışması zor oluyor bazen dışarı çıkarmaya çalışıyorum Ama genelde yağmur yağdığı için bu ara çıkaramıyorum

Bazen kendi kendilerine değişime gidiyorlar bir ara benimki emerek uyumayı reddediyordu mesela piş piş yapa yapa uyurdu sonra tekrar memede uyumaya başladı. O değişim esnasında en az destekle uyutmaya alıştırabilsek keşke
Uyutmayı başardıkta desteksizi kaldı 🤣

Hayaller hayatlar işte 🤣
Valla ben onu bunu bilmem uyku konusunda patron bebek ,o ne derse o oluyo en kolayı en basiti en etkilisi benm için kafi😪 yoksa bende çok istedim uyku eğitimi semineri de aldım ama uygulamaya koyamadim🥲

Ay inşallah geçer ya kış ayındayız ya ben de çok fazla dışarıya oraya buraya parka falan götüremiyorum o yüzden de alışması zor oluyor bazen dışarı çıkarmaya çalışıyorum Ama genelde yağmur yağdığı için bu ara çıkaramıyorum
Bizde Ocak doğumluyuz nerdeyse marta kadar çıkaramamıştım havanın soğukluğundan dolayı, sonra çıkarmaya başladım. Dediğim gibi biraz insan görünce düzelir

Kızlar sadece mama içen bebekler günde toplam kaç cc mama içiyor. Benim kızım emmeyi bıraktı da nasıl ayarlamam gerekiyor ondan soruyorum. Her bebek farklı ama en azından ortalamayı öğrenmek istiyorum

Kızlar sadece mama içen bebekler günde toplam kaç cc mama içiyor. Benim kızım emmeyi bıraktı da nasıl ayarlamam gerekiyor ondan soruyorum. Her bebek farklı ama en azından ortalamayı öğrenmek istiyorum
Ben belirli bir ölçü vermiyorum acıktıkça veriyorum mama isteme şekli var ortalama 150-180 cc içiyor tek içtiğinde

Bu uyku konusunu nasıl çözecez kızlar 8 de uyuttum şimdiye kadar saat başı kalktı ve her uyutma da öyle kolay olmuyor yerine koyuyorum uyanıyor 2 3 kere bu döngü tekrarlanıyor nerdeyse 1 saate yakında geri uyutmaya çalışıyorum. Nasıl yapacaz bu işi gerçekten artık uykusuzluktan yorgunluktan sinir stres oluyorum, normalde bana çok sakinsin çocuk konusunda hiç sinirlenmiyorsun diyorlardı ama yavaş yavaş artık bende de sabır kalmıyor bazen yeter diyorum bağırıyorum kızıyorum sonra vicdanım sızlıyor, uyku eğitiminin çözüm olacağına inansam kabul ona da girişeceğim ama ona da inancım yok

Bizde Ocak doğumluyuz nerdeyse marta kadar çıkaramamıştım havanın soğukluğundan dolayı, sonra çıkarmaya başladım. Dediğim gibi biraz insan görünce düzelir
Aslında sık sık görümcemlere eltilerime falan gitmeye çalışıyorum çağırıyorlar kalabalık Bi aileyiz kendi ailem uzakta.. Ama katılarak ağlaması korkutuyor.. Bi de insanlar çığlık ata ata ağlayınca yok bu çocuk aç galiba yok Bi problemi var diyip sinir bozuyorlar sadece korktuğu için ağladığına inandıramıyorum moralim bozuluyor haliyle gitmek istemiyorum ama gitmedikçe de düzelmiyor :KK43:

Bu uyku konusunu nasıl çözecez kızlar 8 de uyuttum şimdiye kadar saat başı kalktı ve her uyutma da öyle kolay olmuyor yerine koyuyorum uyanıyor 2 3 kere bu döngü tekrarlanıyor nerdeyse 1 saate yakında geri uyutmaya çalışıyorum. Nasıl yapacaz bu işi gerçekten artık uykusuzluktan yorgunluktan sinir stres oluyorum, normalde bana çok sakinsin çocuk konusunda hiç sinirlenmiyorsun diyorlardı ama yavaş yavaş artık bende de sabır kalmıyor bazen yeter diyorum bağırıyorum kızıyorum sonra vicdanım sızlıyor, uyku eğitiminin çözüm olacağına inansam kabul ona da girişeceğim ama ona da inancım yok
Yani canım yanında mı yatıyorsun uyanınca gitme yanına tekrar uyur belki , pışpış falan mı yapıyorsun neye alıştırdıysan öyle gidiyor

Ben sadece uyku saatlerinde veriyorum gündüz uykusunda 150-180 falan akşam yatarken 180 -210 cc veriyorum. Gece vermiyorum artık en son gece 12 gibi 90 cc verdim. Yani dediğin gibi her bebek farklı ama ortalama böyle veriyorum.

Bizde 10.ayda mamaya başladık doktorumuzun söylediğine göre 150-210 ml günde 4-6 kere dedi. Buna göre;
150 ml 4 kere 600 ml, 6 kere 900 ml
210 ml 4 kere 840 ml, 6 kere 1.260 ml
yapıyor. Ama kızım ortalama 500-600 ml arası içiyor.

Bazen kendi kendilerine değişime gidiyorlar bir ara benimki emerek uyumayı reddediyordu mesela piş piş yapa yapa uyurdu sonra tekrar memede uyumaya başladı. O değişim esnasında en az destekle uyutmaya alıştırabilsek keşke
Deniyorum aslında ama pek başarılı olamadık

Aslında sık sık görümcemlere eltilerime falan gitmeye çalışıyorum çağırıyorlar kalabalık Bi aileyiz kendi ailem uzakta.. Ama katılarak ağlaması korkutuyor.. Bi de insanlar çığlık ata ata ağlayınca yok bu çocuk aç galiba yok Bi problemi var diyip sinir bozuyorlar sadece korktuğu için ağladığına inandıramıyorum moralim bozuluyor haliyle gitmek istemiyorum ama gitmedikçe de düzelmiyor :KK43:
Aynısını yaşadım her ağlayan çocuk aç gibi muamele ediyorlar Ağustos ayında teyzem gile şehir dışına kalmaya gitmiştim bebeğim gece ortamı yabancı bulduğu için uyuyamadı ve uyuyamadığı için çok ağladı çok huzursuz oldu gecenin 4ünde ağlama sesine gelen teyzem elinde çorba ısıtmış getirmiş bu çocuk aç açlıktan ağlıyor dedi, zorla çocuğa çorba içirmeye çalıştı aç değil yabancı buluyor dediğim halde dinlemedi zorla çorbayı bebeğime vermeye çalıştı ve bunun gibi daha bir çok şey her ağladığında doymuyor bu çocuk aç muhabbetini duymaktan gına geldi ve hala da söylüyorlar

Dün arkadasima gittim uyku konusunu konustuk. Onun bebegi 1.5 saatlik iki uyku yapiyormus. Gece de 2 saatte 1 uyamiyormus cok bitkindi üzüldüm. Benimki gündüz toplamda 1.5 saat uyuyor diyince o da benim halime üzüldü. Her bebe farklı
venim bebegim gunduz toplam 3-4 saat uyuyor. Gece de 10 saat kesintisiz hic uyanmadan uyuyor.

X