2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    315
Ben de kalabalik ortamlara goturmeye cekiniyorum. Haftasonlari bazen kafeye falan gidiyoruz. Ama uyku saati yaklasirken eve geliyoruz. Yoksa duzeni sasiyor.
Ben kafede çok uyuttum aslında bebek arabasında sende dene istersen ama misafirlikte çekiniyorum küçük çocuklar oluyor evde be çok kalabalık olduğu için

Ben kafede çok uyuttum aslında bebek arabasında sende dene istersen ama misafirlikte çekiniyorum küçük çocuklar oluyor evde be çok kalabalık olduğu için
Ben de uyutuyorum. Yani oglum zaten kalabalikta direkt uyuyor. Ama asla kaliteli bir uyku olmuyor. O yuzden aksam uykusuba yatmadan en az iki saat once evde oluyoruz. Sakin sakin takilip oyle geciriyorum uykuya.

Bebeğim iki uyku uyuyor ilki 11.30 bi bibuçuk saat uyku yapıyor 2 ye doğru uyanuyor bazen de yarım saatı uyur ama ikimci uykunun saati şaşmıyor ,ikinci uyku 4.30 bazen 5 te uyuyor ikşnci uykuyu bi saat sürüyor akşam uykusunu 11 e dopru uyuyor çok geçe kalıyor çok şaştı önceden üç uykuda 8 en geç 8.30 ta uyutuyırdum nasıl çekicem ben uykuları kızlar? Birde arkadaş dışarı neyle çıalrıyosynuz diye sormuş ben astronotla çıkartıyorum kişiden değişir kişiye ama evdeki halinin üzerine montu çekip markete gezmeye rahat çıkıyorum diğer türlü montu giydir pantolonu giydir iki iş diye üşeniyorum ama eğer dışarda mont çıkacaksa zor oluyo tabi ozamanda kısa mont ideal benimki montla gidip eve gelmelik yerler için geçerli :)

Kızlar bebeğim bir süredir gece bu saatlere kadar uykuya direniyor yorulmuyor da o kadar harekete neredeyse artık bizimle aynı zamanda uyuyacak ne yapıyorsak uyutamıyoruz uykuya direniyor eskiden ne güzel 9 civarında uyuyordu ne oldu böyle bilmiyorum

Bu ara genel bir uykuların gecikmesi durumları varsa yine yeniden bitmeyen bir atak mı
Geç uyuyan bebişlerin belki de gündüz uykuları fazla geliyordur. Osman Gönülal bizim yaş grubuna öğlen tek uyku yeter diyor. Benimki uzun zamandır kendi keyfi öyle istediği için tek uyku yapıyor bana kalsa yetiyor mu hayır çünkü 5 buçuk itibariyle terör eylemlerinin şiddeti iyice artıyor uyutmaya çalışsam da uyumuyor ha diyelim uyudu bu sefer gece saati gecikiyor değişik bir döngü

Tek uyku yapıyor çoğunlukla 4’ten 11 buçuğa kadar enerji kalır mı bitmiyor enerjisi

Biz 2 uyku yapıyorduk ve kızım 23.30-00.00’de gece uykusuna geçiyordu. Öncesinde uyutamıyordum uyusa bile yarım saatte bir kalkıyordu kaliteli uyumuyordu. 2 gündür gündüz uykularını 1’e düşürdüm ama gece yine uyumuyor. Gece 03-06 arası bazen daha erken ve daha geç saatlerde uyanık kalıyor mümkün değil uyumuyor ve huysuzluk yapıyor. Bende bir çözüm bulamadım. Ne gündüz ne akşam ne de gece kendime hiç vakit ayıramıyorum. 2-3 saatlik bölük pörçük uykularla günü tamamlıyorum. Bu yaş grubu için uykuyu sevmeme gibi bir durumun mümkün olmadığını söylüyorlar ama benim kızım net uyumayı sevmiyor başka bir açıklaması olamaz. Gündüz hiç uyumasa bile gece verimli uyumuyor.

Atak döneminde falan mıyız vallahi ben de hiç kendime vakit ayıramıyorum eskiden en azından iki saat kafamı dinliyordum şimdi hiç öyle bir vakit kalmadı.resmen uykuya direniyor nasıl erkene dönecegiz bilmiyorum

Valla bende bilmiyorum ne yaptıysam olmadı herşeyi denedim. Bundan sonra uzun bir süre böyle yaşayacağıma dair kendimi telkin etmek dışında elimden hiçbir şey gelmiyor.

Tek uyku yapıyor çoğunlukla 4’ten 11 buçuğa kadar enerji kalır mı bitmiyor enerjisi
Benimki doğru düzgün yemiyor da enerjisi nerden geliyor bilmiyorum. 6 7 saat rahat duruyor ayakta. Bide uyandığı an yürümeye başlıyor aslaaa oturmuyor yatana kadar evin içinde deli danalar gibi koşturuyoruz. Gece de Murphyy dediğin gibi yarım saat 20 dk max 1 saatte bir kalkıyor ben onunla yatağa girip çıkamıyorum. Çıktığımda wc ye gitmek için oluyor oda zaten döndüğümde ağlıyor oluyor öyle fecaat bir durumdayız bizde

Uyuduğu zaman odaya hiç girmek istemiyorum sanki ben girdiğimde uyanıyor ya da ben uyuyunca hemen kalkacak gibi hissediyorum ve bu yüzden uyusam da hiç dinlenemiyorum hep tetikteyim. İnşallah 1 yaşını geçince düzelirler valla uyumayan bebe çok zor ya.

Bizim de aynı bi kaç gündür 11 i buluyor

Bende öyle zaten uyanır diye diye uyumuyorum sürekli kalkıyor hele dün gece yerine koyduğum an kalktı sabah 5 e kadar pışpış yapıyorum yerine koyuyorum kalkıyor döngü gibi en son 5 te biraz uyudu da bende 2 saat uyudum

İnşallah düzelirler ama benim arkadaşın oğlu da bayağı zor bi çocuk 3 yaşına gelecek şimdi yeni yeni uyuyorum büyüdükçe kolaylaşıyor diyor. O büyüdükçe zorlaşıyor diyenin çocuğu küçükken rahattır ondan zor geliyordur diyor.

Benim kizimda böyle zaten derin uykuya asla dalmiyor sürekli 20 dk da yarım saatte bir uyanıyor nefes alsam uyaniyir o derecedeyiz.

Bu buyudukce zorlasir argumanina ben de katilamiyorum. Acikcasi dogdugu gunden bu yana giderek daha kolaylasti hayatim. Yani sunu dusunuyorum. Karsilikli konusabilecegimiz evreye geldigimizde bence daha kolay olacak. Derdini anlatabilecek. Acim diyecek tuvaletim var diyecek suramda agri var diyecek. Su an muneccim gibi anlamaya calisiyorum. Simarikliktan mi agliyor bir derdi mi var diye strese giriyorum. Bir de kendi yemek yiyen arkadaslariyla oynayan benden biraz daha bagimsizlasan bir cocuk nasil daha zor olabilir ki. Buyuk konusmayayim tabi tecrubeli anneler soylesin ama ben o mantigi anlayamiyorum.

Merhaba. Benim bebeğim de 5 aylık şu an aşırı derecede yabancılıyor başka sıkacağın olunca ya da yanına yaklaşınca Ben başka bir eve gidince ya da birisi bize gelince Çığlık Ata hata ağlıyor resmen susmuyor mosmor oluyor ağlarken katılacak diye korkuyorum Siz yazılı uzun bir süre olmuş toparladım bebeğiniz nasıl atlattınız

Merhaba benim bebeğim de 5 aylık aşırı derecede yabancılıyor şu anda birisi onu kucağına alsın ya da yanına yaklaşsın ben bir yere gitsem ya da birisi bizim eve gelse yabancı bir insan görünce çılgına dönüyor Çığlık ata ata ağlıyor resmen ben o ortamdan çıkmayınca ya da bize gelen kişi gitmeyince asla sakinleşmiyor gözyaşları akıyor mosmor oluyor ağlamaktan Asla sakinleştiremiyorum siz bu konuyu yazalı Baya uzun bir süre olmuş Nasıl atlattınız bebeğiniz şu an nasıl neler uyguladınız nasıl geçti ya da geçti mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…