2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    307
Bende geceleri çok sinirleniyorum eşime bağırıyorum sinirimi ondan çıkarıyorum maalesef napayım

Bugün ilk kez çok sinirlerim bozuldu ve sus diye bağırdım.Cünkü bir haftadır her şeye ağlamayı öğrendi sürekli mızmız Dayanamadım sinirlerim bozuldu sus diye bağırdım ve daha sonra o kadar üzüldüm ki sabredemediğim için kendimi çok kötü hissediyorum.

Arkadaşlar şimdi uyku konusunda son zamanlarda yaşadığımız tecrübeyi anlatıcam. Belki birilerine faydamız dokunur. Elbette herkesin durumh kendine özel ama yine de belki bir işe yarar.

Geçmişte yazdıklarımdan bilen bilir benim bebeğim uyku konusunda aşırı aşırı kötü değildi. Ama son zamanlarda diş çıkarma süreciyle sorunlar yaşamaya başlamıştık. Gece bir kere uyanan çocuk daha sık uyanmaya, ağlamaya, dönüp durmaya başladı. Eşimle ben majvolduk artık uykusuzluktan. Diş falan da çıktı. Karnı da aç değil. Altı temiz e niye uyanıyor sürekli bu çocuk. Giderek de uyanma süreleri kısalıyordu üstelik.

En sonunda eşim dedi ki ben olaya el koyuyorum. Çünkü sen her uyandığında yanına gidiyorsun. Ya beşik sallıyorsun ya ağzına emzik veriyorsun ya pış pış yapıyorsun. Çocuk uyumayı öğrenemiyor. Sürekli destek veriyorsun. Bu çocuğun tek sorunu uyumayı öğrenemiyor.

Ben dayanamadığım için başka odada yattım bir kaç gece:)) eşim çocuğa hiç dokunmadı. Ağladı. Ağladı ağladı. Ama her gece ağlama süresi kısaldı. Bu süreç 4-5 günümüzü aldı. Ve dün gece hiç uyanmadı. Sabah 8 e kadar hiç uyanmadı. Ve üstelik uykuya geçmekte de zorlanmadı. Arada uyanır gibi oldu. Ama kalkmadı. Devam etti uykuya.

Diyeceğim şu: çocukların diş çıkarma dönemi, yok uyku gerilemesi, yok atak haftası diye diye çocuğu destekleyerek uyutmaya çalıştım. Ve çocuüuö daha sık uyandı.

Diyeceksiniz ki en nihayetinde bir gün uyuyacak. Öyle olmuyor arkadaşlar. 7-8 yaşına gelip hala anne babayla uyumaya çalışan, odasında uyuyamayan çocuklar var. Ve bu bir sorun.

Bebeklerimiz çok sık uyanmaya başladıysa, işler iyi gitmiyor demektir.

Bu arada uyku için neler yaptığımı da yazayım.

1. Ben aylardır bebeğime program uyguluyorum. Chat gpt ye yazdırdığımı söylemiştim. Bunun dışına hiç çıkmadım. O yüzden o rutine çok alışık ve gündüz uykuları da düzenli. Aynı saatlerde uyur uyanır aylardır.

2. Bu rutin sadece saatle ilgili değil. Uykuyla ilgilş bütün ritüellerimiz aynı. Uyumadan önce ışık kısılır. Ufak bir oyun oynarız matta. Oyuncakla. Tv de sakin birşey açarız ki bu her akşam aynı şey olur. Bildiğiniz her akşamımız copy paste. Sonra uyku tulumu giyilir. Koltuğa yatırılır. Ufak masaj tarzı sakin hareketlerle vücut gevşetilir. Küçük küçük öpücükler kondurulurken gözler gitmeye başlar:) sonra zaten uyur.

3. Yattığı oda asla çok sıcak değil. 23-24 derece. Üstünde de çok kalın bir şey yok. Asla çok sıcakta uyutmuyorum ki uyuyamaz zaten. Loş küçük bir ışık var.

4. Rutin oluşturmak ve kararlı olmak. Başka hiiiiç yapacak bir şey yok. Uyku eğitimi denilen nane bu ikisinden ibaret. Ve hiç bir çocukta şaşmaz bu.

Bende her defa "ben kötü bi anneyim" diye daha çok ağlıyorum ama bebekle öğrendim ben asla sabırlı bi insan değilmişim.. Allah yardımcımız olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…