Arkadaşlar şimdi uyku konusunda son zamanlarda yaşadığımız tecrübeyi anlatıcam. Belki birilerine faydamız dokunur. Elbette herkesin durumh kendine özel ama yine de belki bir işe yarar.
Geçmişte yazdıklarımdan bilen bilir benim bebeğim uyku konusunda aşırı aşırı kötü değildi. Ama son zamanlarda diş çıkarma süreciyle sorunlar yaşamaya başlamıştık. Gece bir kere uyanan çocuk daha sık uyanmaya, ağlamaya, dönüp durmaya başladı. Eşimle ben majvolduk artık uykusuzluktan. Diş falan da çıktı. Karnı da aç değil. Altı temiz e niye uyanıyor sürekli bu çocuk. Giderek de uyanma süreleri kısalıyordu üstelik.
En sonunda eşim dedi ki ben olaya el koyuyorum. Çünkü sen her uyandığında yanına gidiyorsun. Ya beşik sallıyorsun ya ağzına emzik veriyorsun ya pış pış yapıyorsun. Çocuk uyumayı öğrenemiyor. Sürekli destek veriyorsun. Bu çocuğun tek sorunu uyumayı öğrenemiyor.
Ben dayanamadığım için başka odada yattım bir kaç gece:)) eşim çocuğa hiç dokunmadı. Ağladı. Ağladı ağladı. Ama her gece ağlama süresi kısaldı. Bu süreç 4-5 günümüzü aldı. Ve dün gece hiç uyanmadı. Sabah 8 e kadar hiç uyanmadı. Ve üstelik uykuya geçmekte de zorlanmadı. Arada uyanır gibi oldu. Ama kalkmadı. Devam etti uykuya.
Diyeceğim şu: çocukların diş çıkarma dönemi, yok uyku gerilemesi, yok atak haftası diye diye çocuğu destekleyerek uyutmaya çalıştım. Ve çocuüuö daha sık uyandı.
Diyeceksiniz ki en nihayetinde bir gün uyuyacak. Öyle olmuyor arkadaşlar. 7-8 yaşına gelip hala anne babayla uyumaya çalışan, odasında uyuyamayan çocuklar var. Ve bu bir sorun.
Bebeklerimiz çok sık uyanmaya başladıysa, işler iyi gitmiyor demektir.