2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    307
Doktor 8 ayda iki 9 ayda 3 öğün olsun ve isterse ara öğün de ver demisti. 1 minik kase olabilir öğünler demisti ama ben hep daha azini verdim. Kilo alimi iyi oldugundan doktor da az vermeme bir sey demedi. Çünkü fazla miktarda verdigimde mastit oldum doktora da dedim 1 kase verince emmiyor diye. Yarin tam 9 aylik olacak. Suan 3 ögün veriyorum ama miktarı az. 4 yemek kasigi gibi düşünün. Sizin gibi 5-7 defa emziriyorum.
Benim de neredeyse aynı düzen, emzirdiğimiz sürece bence de en makul olanı bu gibi. 3 öğün, aralarda da emzirme.
Kızlar yaaa bebeğini annesine veya kayınvalidesine bırakıp eşiyle yemeğe veya dışarı çıkan var mı hiç ? Biz çok uzun zamandır hiç yalnız çıkmadık eşimle ve o sadece bir saat bile yeter yani o kadar özledim ki. Oğlum da bana çok düşkün oldu durur mu bilemiyorum. Bu akşam ablam söyledi ben bakarım oyalarım siz çıkın diye ama bu sefer de ben vicdan yapıyorum oysaki bir saat ama sanki aklım hep bebeğimde kalıyor gibi oluyor.
Ben 2-3 kez eşime bırakıp arkadaşlarımla buluşmaya çıktım, ancak eşim ile başbaşa hiç çıkamadık birine bırakıp da.

Osman hoca diyor ya öğünler 6 tatlı kaşığını geçmesin diye onun dediğine göre yaparsak 5 ana öğün galan vermek lazım 6 kaşıkla nasıl doysunlar 30 ml e denk geliyormuş ben bir çorba kasesinin yarısını dolduruyorum ki bence normali de bu gibi geliyor
Evet o hep onu söylüyor ve fazlası kabız yapıyor diyor ama ben yediği kadar veriyorum ya ne zaman istemezse bırakıyorum

Evet o hep onu söylüyor ve fazlası kabız yapıyor diyor ama ben yediği kadar veriyorum ya ne zaman istemezse bırakıyorum
Benimki genelde yiyor ama çok ilginç yemesine göre kilo alımı çok az 8 buçuk kilo şuan 9 aylık aylık kilo alımı çok az ama takılmıyorum kiloya inanılmaz hareketli bir saniye yerinde durmuyor yediği de öyle gidiyor

Benimki oto b*ka her şeye her zaman ağlıyor o yüzden artık çok belirtmiyorum 🤣 yemek uyumak emmek oynamak gezmek dolaşmak aklına gelen ne varsa her şey vız vız
Vallahi aynı hele bu ara arttı elinden oyuncağı alsam yada kucağımdan indirsem yürüteçle tehlikeli bi yere gidince durdursam nasıl ağlıyor ya aşırı sinirleniyor

Kızlar benim çocuk birkaç gündür uyumayacağım diye direniyor ağlaya ağlaya yatırıyorum artık napacağımı şaşırdım

Ana öğün: Sabah kahvaltı, öğlen sebze/protein, akşam muhallebi
1.ara öğün: Meyve, 2.ara öğün: Yoğurt dedi. Süt ve mamadan bağımsız 5 öğün dedi ciddi ciddi 🤣

Benim düzen de böyle neredeyse sabah ve akşam ana öğün, öğlen de yoğurt+meyve+bebe bisküvisi+tahin+pekmezli ara öğün gibi ama ana öğün kadar doyurucu bir öğün daha. Ki emerken kendi bırakıyor doyuyor gibi de, çocuk aç değil bence. Ben gece uyumadığını söyledim aç olabilir ondan uyanıyor olabilir dediler, ama öyle olsa her uyandığında emzirmeden uyumaz. Ben elini tutarak kucağıma alarak ya da emzik vererek döndürüyorum uykuya çoğu uyanmasında. 1'i sabaha karşı olmak üzere maksimum 2 kez emiyor. Ne bileyim anlamadım ama bana çok fazla geldi 🤨
Bana da çok fazla geliyor bi kaç kere 3 ana öğün yaptım çocuk yemek istemedi akşam yemeğini az yedi emmek istemedi ne bilim küçükler daha ben hala o kadar kasmıyorum.

Benimki genelde yiyor ama çok ilginç yemesine göre kilo alımı çok az 8 buçuk kilo şuan 9 aylık aylık kilo alımı çok az ama takılmıyorum kiloya inanılmaz hareketli bir saniye yerinde durmuyor yediği de öyle gidiyor
Benimki de aynı öyle kilosu 8 buçuktu doktor 1 yaşında 10 kiloyu görürsünüz falan dedi ama ben görmeyiz herhalde diyorum. Dediğin gibi aşırı hareketli ter içinde kalıyorum resmen

Annem bana ver bir gece uyu sen dedi oğlum evde olmadan hayatta uyuyamam ya evet çok uyanıyor diye söyleniyorm hep ama uykusuz kalmaya çok alıştım artık bu biraz rahatsızlığa döndü bende çok zor uyuyorum birde oğlumu versem hiç uyuyamam meraktan çünkü hen rahatsız olmiyin diye ağlasada söylemezler gidip alırım gece bile olsa
Seninki mama mı alıyor? Bende şuan da veremem belki 2 yaşından sonra 😂

Vallahi aynı hele bu ara arttı elinden oyuncağı alsam yada kucağımdan indirsem yürüteçle tehlikeli bi yere gidince durdursam nasıl ağlıyor ya aşırı sinirleniyor
Benimki sinir krizi geçirmeye başladı artık durduk yerde kendini yerlere atıp çığlık atıyor bir şeyleri fırlatıyor 🤣

Benimki sinir krizi geçirmeye başladı artık durduk yerde kendini yerlere atıp çığlık atıyor bir şeyleri fırlatıyor 🤣
Hahahaha 😂 küçücük boyları ile bu ne sinir 😂 benimki beni dövüyor eline ne geçse bana vurmaya başladı 😂 ah felan dedim bi kaç kere oyun mu sandı ne yaptı ne bulsa kafama vuruyor geçen burnumu kırdı sandım 😂

5 aylıkken başladım belki erken davrandım ondan kabızlık sorunu oluyor olabilir. Düzeliyor geri oluyor 3 öğün vermiyorum çoğu zaman 2 öğün veriyorum hala. Ama sıvı beslenmiyor çorba sevmiyor hep katı şeyler yiyiyor ondan mı bilmiyorum
Kuzum süt içiyor mu ? Pazı ıspanak yap yoğurtla yedir düzene girer kuzum.
Kızlar bi benim bebeğim mi burun temizlenmesinden bu kadar nefret ediyor, aşırı ağlıyor burnunu temizleyemiyorum baya dolmuş bu aralar çokta akıyor ama izin vermiyor ki düzgün temizleyim ne yapacam böyle ya her burun temizleme bir kaos ortamı :KK43:
Bizimkide nefret ediyor ne yazık ki . Çok agliyor. Banyo yaptirmadan önce iyice buharlaştır oda fayda sağlar.
Kızlar yaaa bebeğini annesine veya kayınvalidesine bırakıp eşiyle yemeğe veya dışarı çıkan var mı hiç ? Biz çok uzun zamandır hiç yalnız çıkmadık eşimle ve o sadece bir saat bile yeter yani o kadar özledim ki. Oğlum da bana çok düşkün oldu durur mu bilemiyorum. Bu akşam ablam söyledi ben bakarım oyalarım siz çıkın diye ama bu sefer de ben vicdan yapıyorum oysaki bir saat ama sanki aklım hep bebeğimde kalıyor gibi oluyor.
Kuzum vallahi fırsat buldukça çıkıyorum. İse gidiyorum zaten ama hiç olmadı bir markete gidiyoruz arada kahve içmeye. İşleri birlikte hallediyoruz. Bebek evde babaannesi ile kalıyor çünkü havalarda soğudu. İmkan buldukça kaç ver kaç vallahi çok iyi geliyor. Birde eşler arasında soğukluk oluyor. Bizim yataklar ayrı şuan eşimin işi gece benim agrilarimdan en azından böyle bir araya geliyoruz:)

X