2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    321
Şükürsüzlüğü şu anlamda demiştim ikinci defa diyorum
rabbim bize bi evlat vermişse bunun neden sadece cinsiyeti üzerinde duruyoruz bunun için şükretmemiz gerekmiyormu
Şükredip şükretmediğimi nerden biliyorsunuz da şükürsüz kelimesini söylüyorsunuz tekrar söylüyorum fikrinizi söylemenize bu kadar takılmadım şükürsüz demeniz ve hamile bir kadına evlat acısı yaşamamışsın ondan cinsiyet ayırıyorsun demeniz hiç hoş değil. Benim o ara şakayla yaptığım bir yorumun arasına girip polemik yaratmanız bizim gülerek konuşacağımız bir konuyu buraya kadar çekmeniz hiç hoş olmadı.

İşte sizin de ben şunu anlamıyorum şükürsüzler demenize gerek yok :) anlaştık sonunda
anladığım kadarıyla sizin bi konunuzda sizi kimse anlamamıs ve beklediğiniz üzere size üzülmemiş bunu bende dillendirmeye çalısıyorsunuz bunu üstünü kapatıp arkadaşlarla aramdaki konuyu açıp duruyorsunuz
özelden yazsanız özeldende aynı cevabı veriyim ordanda yazabilirsiniz

Bence burda gerçekten kavgaya devam etmek isteyen sizsiniz gülerek resmen dalga geçiyorsunuz galiba.

Bence burda gerçekten kavgaya devam etmek isteyen sizsiniz gülerek resmen dalga geçiyorsunuz galiba.
Hayır kavga etmek asla istemiyorum kavga edince elime bişey geçmiycel
Ben arkadaşın tam anlatmak istediğini anlamaya çalısıyorum
Bana üzülmedikleri be beni anlamadıkları kanısına nasıl vardıgını merak ediyorum yoksa gerçekten ısrar etmiyvem dediği gibi topiğide kalabalık etmek istemiyorum özeldende yazabilir hiçfarketmez

Siz nasıl bir kelimeye bu kadar takıldıysanız bende o şekilde takıldım işte. Neyse
Ben sizin takıldıgınız seyi açıklamaya çalıştım ama Hanımefendiye sordugumda sadece size verdiğim cevapla bana yorum yapıyor
Dediği gibi topiği rahatsız etmeden bana yazarsa sevinirim
Israr edip ban yemekte istemiyorum

"Sözde anneler " kelimenizden hiç hoşlanmadım hiç kimse kimsenin anneliği yargılayamaz. Herkesin doğruları farklıdır. Herbirimiz evlatlarımız için çabalıyoruz.
Kızlar ben fransada hiç tetenoz aşısı duymadım
Etrafındaki hamilelerinde hiç aşı oldugunu görmedim
Tamam ikili üçlü testi bize sormadan yapıyorlar onda bi seçenek yok şeker yüklemeside aynı şekilde ama aşı hiç duymadım
Bu aşıyı olmasak sorun oluyormu ne için gerekli

Demek ki cümleniz çok hoş değilmiş ki başkalarının da dikkatini çekmiş. Neyse uzatmıyorum düşünceleriniz sizin olsun.

Her ülkenin prosedürü farklı işliyor bizde tetanoz aşısı çok yoğun bir şekilde yapılıyor 10 yıl koruyuculugu olan bir aşı 3 doz şeklinde altı ay arayla düzenli vurulduğunda. Bu aşı riskli bir bakteri türünün enfeksiyona yol acmasindan dolayi yapılıyor ciddi bir şey aslında ama aşısının bilinçli ve dozunda yapılmasından yanayım.

Dudağımda uçuk patladı eyvahlar olsun şişti normalde de çıkarıyorum uçuk ilaç süremem artık :/
Bir de sağ gözümde batıyor arpacık mı çıkacak acaba bağışıklığım düşmüş

Bidahaki gittiğimde doktoruma soruyum
Önemli bişeyse yaptırırım
Acaba benmi bilmiyorum diye hamile bi arkadaşıma yazdımda yok burda yapılmıyor dedi o da şaşırdım

Bebeğin bağışıklık kazanacak geçmiş olsun dikkat et ama daha fazla bünyen zayıflamasın.

Gelişmemiş ülkelerde bebek ölümlerinin en sık nedenlerinden birisi yenidoğan tetanozudur.Yeterince temiz yapılmayan doğum ya da düzgün yapılmayan göbek bağının bakımına bağlı olabilir.Çok ciddi bir hastalık.Daha önce tetanoz için aşılarınız tam değilse ya da üzerinden 5 yıl geçtiyse kadın doğumcular aşı olmanızı ister Türkiye’de.Eğer aşı olup olmadığını bilmiyorsanız ya da sayısından emin değilseniz o zaman hiç aşınız yokmuş gibi en baştan aşılama yaparlar.Yaptırmak istemezseniz kimse zorlamaz ama hafife alınacak bir konu değil.Aşı yüzyıllardır gebelere uygulanan bir aşı ve bebeğe herhangi bir zararı yok tam tersi sizden ona geçen antikorlar sayesinde korunmuş olacak ve bu hastalığa yakalanmayacak

Kızlar mart annesiyim ama buradakiler daha tecrübelidir yardım lütfe 5+0 da bi kanama yaşadım keseyi gördü ama içi boş dedi. Sonra dayanamayıp 2 gün sonra başka bir doktora gittim. O da bebek yok boş gebelik olabilir dedi. Tüp bebek ile anne olacağım çok emek verdik kafayı yiyeceğim. Gerçekten de ultrasona bakınca Yolk falan hiçbir şey görünmüyor. Siz kesenin içinde bebeği karından ultrason ile ne zaman gördünüz ? Korkmalı mıyım?

Ateşin felan mı çıktı ondan bazen çıkıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…