Ben havucu saymazsak yoğurtla başladım bugün. Süt ürünlerine karşı bi toleransi varmi onu bi aklımdaki şüpheyi giderebilmek adına. 3 gün arttirarak vericem. Bizim ebe yogurda havuc suyu karistip yada elma suyu karıştırıp ver demişti. Hatta demir verirken elmaya havuca karıştır demişti. Emilimi artsın diye. Havuc zaten bizde okeydi sadece aşırı gaz yaptı. Yogurttan sonra elma deniycem. Karıştırıp bakicam. O sürede de yeniden ebe ile iletişime girip ne onericeginj sorucam. Bide doktor kontrolü var bi citlatir nabız yoklarim
30 umdan sonra azar isitmeyeyim
yani sende başlarken benimki gibi suyunu çıkarıp ardından karışık şekilde verebilirsin. Daha var nasılsa baslamana. Katiya geçince de mevsim sebzelerinden ezip ezip vermeye baslarsin. Ben bu hafta pazara çıkınca bal kabağı gördüm. Eger denk gelirse al elinde bulunsun. Ben kışın buzluğa depolamistim. Bal kabağı ile bebekler çok güzel besleniyo. Mevsiminde bezelye al haşlayıp ezip veririz. Taze fasulye yeşil kabak patates havuc biberler. Suan pek sebze mevsimi değil olanları dener sonra da karışımlar yaparız. Corba püre vs