2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    309
Ben ek gıdaya takılı kalınca 😂 boy 63 cm kilo 6300 gr suan.asagı yukarı aynı gidiyorlardır bizim kızlar 🌸
Masallah kuzuya. Evet son kontrolde de aynılardi. Boy attığına sevindim 😍 bende ölçüm yaptığımda 61 63 arasında olcuyorum. Her zaman değişiyor 🤣
Gecen gün dışarı çıktım. Gebelik öncesi ve gebelikte alışveriş yaptığım yerlere gittim bebisle. Kızı gören ay çok küçük ne kadar diyo. Dedim 5 aylık amma benim kızım savaşçı prematüre doğdu diyorum o zaman çok güzel büyümüş diyolar 🤣🤣 aslinda takıntı yapmıyorum ama gelisimleri özellikle bizim bebitolar için çok önemli 💜 o yüzden sıkı takip ediyorum 🥲🤭

Masallah kuzuya. Evet son kontrolde de aynılardi. Boy attığına sevindim 😍 bende ölçüm yaptığımda 61 63 arasında olcuyorum. Her zaman değişiyor 🤣
Gecen gün dışarı çıktım. Gebelik öncesi ve gebelikte alışveriş yaptığım yerlere gittim bebisle. Kızı gören ay çok küçük ne kadar diyo. Dedim 5 aylık amma benim kızım savaşçı prematüre doğdu diyorum o zaman çok güzel büyümüş diyolar 🤣🤣 aslinda takıntı yapmıyorum ama gelisimleri özellikle bizim bebitolar için çok önemli 💜 o yüzden sıkı takip ediyorum 🥲🤭
Evet öyle diyorlar da persentil olarak kız bebeklerin bu ay gelişimlerinde gayet ortalamalardalar nasıl küçük geliyor ben de şaşırıyorum.Ben geçen hafta Ocak grubu annelerine yazmıştım bebeklerinizin kilo boyu nasıl diye iki kişi yazdı ikisinde de boy ve kilo bizimki gibi.prematüre olmalarını geçtim normal doğan Ocak ayındaki bazı bebeklerle aynı bile diyebiliriz 🌸

Ben aldım onu onda tarifler var da ilk başladığımızda üç gün kuralıyla nelerden başlanmalı ben onun için sormuştum 🌸
Ben havucu saymazsak yoğurtla başladım bugün. Süt ürünlerine karşı bi toleransi varmi onu bi aklımdaki şüpheyi giderebilmek adına. 3 gün arttirarak vericem. Bizim ebe yogurda havuc suyu karistip yada elma suyu karıştırıp ver demişti. Hatta demir verirken elmaya havuca karıştır demişti. Emilimi artsın diye. Havuc zaten bizde okeydi sadece aşırı gaz yaptı. Yogurttan sonra elma deniycem. Karıştırıp bakicam. O sürede de yeniden ebe ile iletişime girip ne onericeginj sorucam. Bide doktor kontrolü var bi citlatir nabız yoklarim 🤣 30 umdan sonra azar isitmeyeyim 🤣 yani sende başlarken benimki gibi suyunu çıkarıp ardından karışık şekilde verebilirsin. Daha var nasılsa baslamana. Katiya geçince de mevsim sebzelerinden ezip ezip vermeye baslarsin. Ben bu hafta pazara çıkınca bal kabağı gördüm. Eger denk gelirse al elinde bulunsun. Ben kışın buzluğa depolamistim. Bal kabağı ile bebekler çok güzel besleniyo. Mevsiminde bezelye al haşlayıp ezip veririz. Taze fasulye yeşil kabak patates havuc biberler. Suan pek sebze mevsimi değil olanları dener sonra da karışımlar yaparız. Corba püre vs

Evet öyle diyorlar da persentil olarak kız bebeklerin bu ay gelişimlerinde gayet ortalamalardalar nasıl küçük geliyor ben de şaşırıyorum.Ben geçen hafta Ocak grubu annelerine yazmıştım bebeklerinizin kilo boyu nasıl diye iki kişi yazdı ikisinde de boy ve kilo bizimki gibi.prematüre olmalarını geçtim normal doğan Ocak ayındaki bazı bebeklerle aynı bile diyebiliriz 🌸
Evet o prsentile göre değişiyor. Baktığımızda öyle küçük de degil aslinda ama gorene küçük geliyo 🤣 bide benim kollari görseler pazu yaptım 🤣🤣

Merhaba arkadaşlar. Bebeğim bir buçuk aylıkken kakasında mukus ve kan şikayeti ile doktora gittik süt alerjisi dendi fakat süt,süt ürünleri ve paketli ürünleri kesmemize rağmen şikayetimiz geçmedi. Sonraki süreçte Yumurta, tavuk, dana eti ,kuruyemiş, domates ,pirinç, balık gibi şeyleri de kestik. Şu an bebeğim üç buçuk aylık. Alerji ve kanlı mukuslu kaka sebebiyle rota virüs aşısı önermedi doktorumuz. Yaklaşık 1 hafta önce klaire labs probiyotik başladık ve ilk defa 1 haftadır kakasında hiç kan yok. Bebegi çoklu besin alerjisi olup rota virüs aşısı yaptıran oldu mu?

Benim ki şimdi de tadım yaptırabilirsin ama haziranı bitir istersen öyle başla dedi.. Bn bi cesaretle başladım valla
Oturmaya başladı mı bebeğiniz. Yazdiginizi gözden kacirdiysam kusura bakmayın.
Bende bi kaç haftaya ufaktan denemek istiyorum ama destekli tam oturma sağlanmayinca katı gıda da tereddüt ediyorum hani yutamaz felan diye. Sivi şeyler minik minik gidiyo da katı da yutmadan zorluk oluyo mu merak ettim

Kızlar ben sonunda evime geldim 😂 kaynanam da 3 gün kaldım ama ömrümden ömür gitti dün de kalıyorduk da son anda ucuz yırttım. Benim bebiş TV de ışıkta seste uyumuyor kendi de biliyor kaç gündür kapatıyordu diğer gün gideceğimizi duydu diye dün akşam TV'yi ışığı açtı bilerek yaptı kalacaktık ama öyle yapınca çocuk uyuyamadı bende eşime gidip söyledim bilerek yapıyor dedim o da gidelim o zaman dedi akşam 10 da çıktık eve geldik. Eve gelince nefes aldığımı hissettim
Benimki de bendeydi gitti dün aynı ferahlama 🤪

Benimde bebeme gören ne kadar küçük yenidoğan gibi diyor 😬

Oturmaya başladı mı bebeğiniz. Yazdiginizi gözden kacirdiysam kusura bakmayın.
Bende bi kaç haftaya ufaktan denemek istiyorum ama destekli tam oturma sağlanmayinca katı gıda da tereddüt ediyorum hani yutamaz felan diye. Sivi şeyler minik minik gidiyo da katı da yutmadan zorluk oluyo mu merak ettim
Mama sandalyesinde değil ama şu babyjemin oturağı var ya orda oturuyor sırtona hafif bi minder koyuyorum ama bn de yanına oturuyorum.. Seviyo zaten oturmayı kucaktan ya da uzanırken durmuyo benim ki hep oturtmamızı istiyo

X