2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    309
Kızlar bel ağrısı yaşayan var mı belin bükük şekilde kalkıyorum bir süredir oturduktan sonra.Belimi doğrulamıyorum belim ağrıyor acaba spinalle bir alakası var mı ki?
bunun dışında bir de yatılı ve yemekli misafir alan var mı bebekle beraber hiç.Ben kendime ayıracak vakti bulamıyorum ama belim berbat durumda yarın da yatılı misafir gelecek bebekle beraber yemek falan akşama canım çıkmış olacak nasıl olacak böyle şeyler kızlar çok zorlanıyorum yemeğe yatıya misafir gelmesi beni bebekle beraber hem zorluyor hem de geriyor 🥲
Biz sürekli kucakta gezdiğimizden dolayı mı bilmiyorum ama benim de inanılmaz ağrıyor belim sırtıma yayılıyor resmen

Kızlar bel ağrısı yaşayan var mı belin bükük şekilde kalkıyorum bir süredir oturduktan sonra.Belimi doğrulamıyorum belim ağrıyor acaba spinalle bir alakası var mı ki?
bunun dışında bir de yatılı ve yemekli misafir alan var mı bebekle beraber hiç.Ben kendime ayıracak vakti bulamıyorum ama belim berbat durumda yarın da yatılı misafir gelecek bebekle beraber yemek falan akşama canım çıkmış olacak nasıl olacak böyle şeyler kızlar çok zorlanıyorum yemeğe yatıya misafir gelmesi beni bebekle beraber hem zorluyor hem de geriyor 🥲
Bende öyleyim. Belde fıtık da var benim. Doğum sonrası gebelikteki gibi magnezyum kullanmaya devam ediyorum. Bileklerim omzum yani genel tüm eklemlerim sizliyo. Magnezyum biraz güç veriyo. Kullanmiyosan basla derim.
Değil yatılı doğum olduğundan beri hiç misafir almadım. Ramazan öncesi iftar için de almama kararı almıştım. Iyiki almadım çünkü bebeklerin günü gününü tutmuyo. Gelecek olan misafir anlayışlı ve yardımcı olacak biridir umarım. Bide benim kız biri geldiğinde çok daha huysuz ve benci oluyo. Yakamdan hiç ayrılmıyor.

Merhaba sizin doğum haftanızla bizimki çok yakındı.Bebişinizin gündüz uykuları bu hafta nasıl rutin devam mı bir değişiklik gözlemliyor musunuz ? biz birkaç gündür gündüzleri uyuyamıyoruz sürekli ilgi bekliyoruz yalandan ağlayıp gezmek istiyoruz.Dısarı çıktığımızda mamasını alıp uyurken bugün asla öğlenden geceye kadar gözünü kırpmadı dahası dışarıda pusetinde uyurken bugün sürekli kucağa gelmek için ağladı.Atak haftası mı acaba diye bir size sormak istedim 🌸
Evet 34+1 doğum benim.
Gündüz uykuya geçiş nerdeyse hiç yok. Memede kucakta gezerken vs azcık daliyo ama en fazla 5 dk yerine yatırmaya kalmadan uyaniyo. Açık hava yorulma banyo vs ne varsa gündüz için denedim. Ama asla başarılı olamıyorum. Uykusu sıkıştığı için daha da huzursuz kucak isteyen mizmiz bi sey oluyo. Atak mı bilmiyorum ama gündüz uyku saatleri bizde yok. Ama eğer esim evdeysen gündüz uyuyo ne hikmet bilemedim. Yalnizsam asla uyumuyo

Bende öyleyim. Belde fıtık da var benim. Doğum sonrası gebelikteki gibi magnezyum kullanmaya devam ediyorum. Bileklerim omzum yani genel tüm eklemlerim sizliyo. Magnezyum biraz güç veriyo. Kullanmiyosan basla derim.
Değil yatılı doğum olduğundan beri hiç misafir almadım. Ramazan öncesi iftar için de almama kararı almıştım. Iyiki almadım çünkü bebeklerin günü gününü tutmuyo. Gelecek olan misafir anlayışlı ve yardımcı olacak biridir umarım. Bide benim kız biri geldiğinde çok daha huysuz ve benci oluyo. Yakamdan hiç ayrılmıyor.
Ben de almak istemedim hiç gücüm yok yemek yiyecek hazırlayıp yatak yorgan ayarlayacak ama hayır diyemedim.Ben oysa bebeği olan kişilere mecbursam gitmeye çok kısa süreli uğrar asla kalmak ne yemeğe dahi gitmem çünkü anne daha yeni olsam bile zor olduğunu tahmin ederdim her zaman.Karsı taraf maalesef aynı hassasiyette olamayabiliyor aynı yoldan kısa süre önce geçtikleri halde 😔

Ben de almak istemedim hiç gücüm yok yemek yiyecek hazırlayıp yatak yorgan ayarlayacak ama hayır diyemedim.Ben oysa bebeği olan kişilere mecbursam gitmeye çok kısa süreli uğrar asla kalmak ne yemeğe dahi gitmem çünkü anne daha yeni olsam bile zor olduğunu tahmin ederdim her zaman.Karsı taraf maalesef aynı hassasiyette olamayabiliyor aynı yoldan kısa süre önce geçtikleri halde 😔
Sana yardım edecek kimse yok mu esin ederse onun dışında. Görümce elti felan mi grliyo 😏

Biz sürekli kucakta gezdiğimizden dolayı mı bilmiyorum ama benim de inanılmaz ağrıyor belim sırtıma yayılıyor resmen
Muhtemelen emzirme alt değiştşrme falan derken çok fazla kambur durmaya başladınız. Sırt ve bel kaslarınız da zayıfladı bu süreçte. Her gün sırt ve bel egzersizi yapabilrseniz emin olun düzelecektir. 15 dk alır. Sırt için çok basit hareketler var. Bir havlu ile yapabilirsiniz.

Şu linkteki hareketleri her gün yapmaya çalışın.

Bir de ben doğumdan 2 hafta sonra yatak değiştirdim. Yatağım çok yumuşak gelmeye başlamıştı. Her sabah ağrıyla uyanıyordum. Çok sert bir yatak aldım. Şu an sıfır ağrı.

Çok geçmiş olsun🥰

Muhtemelen emzirme alt değiştşrme falan derken çok fazla kambur durmaya başladınız. Sırt ve bel kaslarınız da zayıfladı bu süreçte. Her gün sırt ve bel egzersizi yapabilrseniz emin olun düzelecektir. 15 dk alır. Sırt için çok basit hareketler var. Bir havlu ile yapabilirsiniz.

Şu linkteki hareketleri her gün yapmaya çalışın.

Bir de ben doğumdan 2 hafta sonra yatak değiştirdim. Yatağım çok yumuşak gelmeye başlamıştı. Her sabah ağrıyla uyanıyordum. Çok sert bir yatak aldım. Şu an sıfır ağrı.

Çok geçmiş olsun🥰

Çok teşekkür ederim fırsat buldukça denemeye gayret edeceğim 🥰
yatağın sert tarafını çevirdim ben de 🤭 ama yatak yüzü görmediğimiz için farkı farkedemedim henüz 😂😂

Kuzu bunu Kullanmadım bilmiyorum ama inan bizde Farksız değiliz..
Gece 3.4 gibi uyuyoruz hatta bazen 5..
Psikoloji kısmını hiç sorma bu günler geçecek az daha düzelecek diye bekliyorum yoksa çıldıracak gibi oluyorum.. Uykusuzluk, ev işleri hersey gözümde büyüyor..
Bugün sadece sabah 2 saat uyudu mesela,.onun dışında 20dk.. En uzun uykusu. Beynim Çatlıyor şuan
Ayyy ayyyy

En iyi ben anlarım kac kişi geldi bana ben lohisa lohusa kaldılar sindi bayram yine geliyor kaynim bu sefer tüm ailesiyle

Arkadaşlar bebeğiniz için hangi ıslak mendili kullanıuorsunuz? Ben mümkün oldupunca akan suda yıkıyorum ama illaki ıslak mendile de ihtiyacım oluyor. E bebekten farklı ıslak mendiller aldım denemek için. Ama hala karar veremedim.

Pişik yapmadı hiçbiri. Uni baby ile başladım, elime yenidoğan ne gelirse alıyorum.

Kızlar sizin de bebekleriniz gündüzleri uykuya direniyor mu? Yoksa normal misiniz 😃
Sabah 10 dan beri uyanık gözleri kızardı resmen uykusu var uyumuyor 🤦🏻‍♀️

Evet gündüz uykuları verimli değil. 45 dk uykuya felaket uykusu mu ne denirdi eskiden ondan uyuyor. Gece iyi diye çok üstüne gitmiyorum.

Kızlar emzirirken adet olan var mı içinizde sütüm zaten azdı bu biteceği anlamına mı geliyor

Yok öyle bir şey rahat ol.
Adet döneminde azalabilir sonra geri gelir. Bende azalma da olmadı.

Kızlar deneyen var mı yani canımdan bezdim yenidoğan gibi 2 saatte bir uyanıyor psikoloji diye bir şey kalmadı bende dayanamıyorum artık alayım mı bunu

Denemedim ama al gitsin. Kolay değil.
Yatak odası çok mu aydınlık niye kalkıyor o kadar?
Nerede uyutuyorsun? Salonda uyutup mu odaya götürüyorsun?
Gece gündüz ayrı yerde mi uyuyor aynı yerde mi?
Beyaz gürültü/piş piş tarzı bir sesi 3 saatten uzun açık bırakmayı denedin mi?
Yüzüstü yatırmayı denedin mi?
Zinco gaz damlası uyku yapıyordu onu bir dene istersen bir de.

Bel ağrısı bende de var. Hatta kitlenip kalıyorum bacağımı sancı içinde oynatabiliyorum

Bende bel ağrısı var diyemem.
Ama bazen kitlendiğim oluyor.
Şöyle ki yatağın üstünde giydireceksem, alt değiştireceksem iki büklüm kalıyorum.
Park yatağın alt açma aparatında yaparsam bunların hiçbiri olmuyor.

Demek ki çözüm bebeği yüksekte tutup halletmek aklınızda olsun.

Kalktık yine 6'da.
İşte benim çocuklarım da uyku sorunu beni sabahın köründe kaldırmak oluyo.
Yeteneğim güneşin batışına göre bebe uyutup doğuşuna göre uyanmasını sağlamak gibi bir şey sanırım.
Saati asla ileri alamıyorum çünkü biyolojik saati maşallah dakikası dakikasına tutuyor. Akşam 19.30 gibi son beslenme, sonra 6.30'a kadar uykuda emmiyor da biberon da almıyor. Sabah o sebeple mecbur kalkıyorum çünkü bebe net aç uyanıyor yani.

Bebiş emzik almıyor, beni mahvedecek bu durum 2 3 aya.

Sanki öğlen olmuş gibi hissediyorum.

Şu saat itibariyle kahvaltı ettik, kahvemizi içtik işe gitmek için temizlik yapacak ablanın gelmesini bekliyoruz. Daha 3 5 ay önce 10.30'dan önce gelme uyuyoruz diye mesaj atıyordum ablaya. Nereden nereye...

Bu arada yukarıdaki sistemi de yine uyguluyoruz da, uzun vadeli çalışmıyor. Büyük çocuğumun uyku saatleri gece 02.00 sabah 11.30 falan :KK70:

Evet gündüz uykuları verimli değil. 45 dk uykuya felaket uykusu mu ne denirdi eskiden ondan uyuyor. Gece iyi diye çok üstüne gitmiyorum.
Biz bu ara gece de uyumuyoruz 🤦🏻‍♀️ ilk uykusu 2saat sonra saat başı uyanma şeklinde. Güneş tutulmasının etkisi mi acaba diye düşünmeye başladım 🤷🏻‍♀️

X