- 23 Kasım 2014
- 1.868
- 4.593
Kesi gerçekten hiç korkulacak bir şey değil, çabuk da iyileşiyor kendi kendine kaynayan dikiş atılıyor zaten. Sonrasında başka konular da düşündürmesin hiç, eskisi gibi oluyor yinePerine masajının nasıl yapılacağını gösterdiler bize. Maket vardı bi tane ebe anlattı orada göstererek. Ama ben tek başıma yapamıyorum eşime yaptırıyorum haftada 3 gün. Umarım faydası olur. Epizyoyu anlattılar yine maket üstünde. Ama korkutucu bişey değil zaten uyuşturuyorlar. Eğer yapılmazsa rastgele yırtılma riski var o daha kötü. Makata doğru yırtılma olmasın diye yana doğru minik bi kesi atılıyor. Zaten doğum yapanlar genelde hissetmiyormuş bile o acıyı. O yüzden ondan çok korkma. Çok iyi doğumlarda bile gerekebiliyor bikaç minik dikiş Mümkün mertebe gevşemek gerekiyor. Sakin kalabilirsek kolay doğuracağız kesi de gerekmeyecek. İyi düşünelim
Benim bacağıma hafif bir uyuşturucu iğne vurmuştu doktorum dikişten önce, hiç bi şey hissetmedim bile ki zaten bebeğin sağlıkla doğmuş o doğum anı bitmiş, acayip bir mutluluk ve saftiriklik geliyor insana