2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    249
1 yaşına kadar inek sütü yasak diye duydum
Yoğurtta sütten yapılıyor
O yüzden bi sorayım dedim
Bazı kaynaklarda inek sütü keçi sütü yazmış
Bazılarında pastörize günlük süt yazıyor
En iyisi ben de pastörize günlük süt alayım ondan yaparım
İnek sütü yasak değil fakat önerilmiyor da (içmek anlamında) yoğurdu kendin mayala dedi doktor bana. Ben dediğim gbi jersey inek sütünden yapacağım ama devamında kendi sütümden devam edeceğim

İnek sütü yasak değil fakat önerilmiyor da (içmek anlamında) yoğurdu kendin mayala dedi doktor bana. Ben dediğim gbi jersey inek sütünden yapacağım ama devamında kendi sütümden devam edeceğim
kendi sutunuzle nasil yapacaksiniz acaba? bende dusundum ama bilemedim nasil yaparim

Kızlar bugün Alp e Avakado verdim büyük dilimler halinde. Eline aldı ama ağzına götürmedi. Ağzına götürmeyi nasıl öğreteceğim 🫠

Kızlar selamm. Bebeğim 6 22 günlük yaklaşık 1 ay önce hem tadımlara hemde diyet açmaya başladık(bebeğimin çoklu besin alerjisi var) hem ona tadım yapiyoruz hem bana diyet açıyoruz o yüzden süreç çok çok yavaş ilerliyor. Şuana kadar Alp'e balkabağı havuç muz elma ve armut denedik, elmayı geçemedik dokundu. Başka sebze denemedik daha ve en az 2 hafta daha sebze deneyemicez. Bu çok aklıma takılıyor geç mi kalıyoruz ilerde yeme açısından bu sorun yaratır mı tadlarla geç mi tanışıyor diye endişeleniyorum😔

Bence diş sürecinde böyle huzursuz olmaları normal. sen teklif etmeye devam et, huzursuzluğu geçince tekrar yiyecekler
Ya diş süreci iştahsızlık yapıyor kıyamam iki tane olunca ekstra zorlaniyorsundur ama moral bozma. 9 aya kadar az yemeleri yada YEMEMELERİ çok normal tadım aşaması, alışma süreci, diş süreci hepsi etkiliyor onları. Sen yapmaya devam et eminim ki çok kısa bir sürede geçecek 😍 birde yapıyorsundur ama sende karşılarında sapır supur birşeyler ye onlara yaptıklarindan sende ye karşılarında belki faydası olur
dis surecinde cokk normal ve zaten tadim sureci hic onemsemeyin az yesede tadini ogrensin yeter🙏🏻 ben yemeklerden sikilmaya basladigini anladigimda mucver, pancake, egg bites filan yapiyorum ya da mor patates, balkabagi gibi renki sebzelerden yapiyorum ya haslanmis ya da kofte gibi. renkli renkli oluncada ilgisini cekiyor tabaklar😀

Teşekkür ederim sizlere 🙏🏻 Biraz olsun içim rahatladı. Belki de sıkılmışlardır hep aynı şeyleri yemekten. Hem uykuları düzensiz hem beslenmeleri. İnşallah tekrar düzene giricez

Kızlar bugün Alp e Avakado verdim büyük dilimler halinde. Eline aldı ama ağzına götürmedi. Ağzına götürmeyi nasıl öğreteceğim 🫠
Yaa benim Alpte başta götürmüyordu ağzına. Sonra kaşığı almaya başladı elimden. Kaşığa yiyeceğini koyuyorum elimden alıp ağzına götürüyordu bir süredir. 2-3 gündür de mama sandalyesine düşen yiyeceği eliyle alıp ağzına götürüyor. En başından beri de yiyeceklerden sonra parmak şeklinde mama sandalyesine havuç vs koyup sürekli elimle işaret ettim yada eline verdim o şekilde alıştı bence. Çok kısa sürede senin Alpte alışır bence

Ben birkaç kere yere sofra kurup önlerine 1 tabak haşlanmış sebze koydum. Mıncıra mıncıra yediler. Çoğu ezilip gitti ama olsun. Mama sandalyesinde de bazen kaşığı tutmalarına izin veriyorum. Bazen yiyorlar bazen döküyorlar.

Kızlar selamm. Bebeğim 6 22 günlük yaklaşık 1 ay önce hem tadımlara hemde diyet açmaya başladık(bebeğimin çoklu besin alerjisi var) hem ona tadım yapiyoruz hem bana diyet açıyoruz o yüzden süreç çok çok yavaş ilerliyor. Şuana kadar Alp'e balkabağı havuç muz elma ve armut denedik, elmayı geçemedik dokundu. Başka sebze denemedik daha ve en az 2 hafta daha sebze deneyemicez. Bu çok aklıma takılıyor geç mi kalıyoruz ilerde yeme açısından bu sorun yaratır mı tadlarla geç mi tanışıyor diye endişeleniyorum😔
Dişi, alerjisi, hastalığı, uykusuzluğu, gazı derken o kadar çok sorunla uğraşıyoruz ki yavrularımızın daha küçücük olduğunu unutuyoruz galiba 😔 Bence sıkmayın canınızı. Belki şimdi ıspanak yiyemiyor ama birkaç ay sonra sizinle yumurtalı ıspanak yiyebilecek ☺️

Geç kalmıyorsun bence, besin alerjisi ciddi bir durum. Bebeğine göre gidiyorsun hiç üzülme. Onun sindirim sistemine zarar vermeden elinden geleni yapıyorsun 💝

Ben birkaç kere yere sofra kurup önlerine 1 tabak haşlanmış sebze koydum. Mıncıra mıncıra yediler. Çoğu ezilip gitti ama olsun. Mama sandalyesinde de bazen kaşığı tutmalarına izin veriyorum. Bazen yiyorlar bazen döküyorlar.
Bende öyle teklif edeyim sürekli bakalım

Yaa benim Alpte başta götürmüyordu ağzına. Sonra kaşığı almaya başladı elimden. Kaşığa yiyeceğini koyuyorum elimden alıp ağzına götürüyordu bir süredir. 2-3 gündür de mama sandalyesine düşen yiyeceği eliyle alıp ağzına götürüyor. En başından beri de yiyeceklerden sonra parmak şeklinde mama sandalyesine havuç vs koyup sürekli elimle işaret ettim yada eline verdim o şekilde alıştı bence. Çok kısa sürede senin Alpte alışır bence
Evet alışkın olmadığı için sanırım. Teklif edeceğim bendee

Bende sanırım sizin önerinizdi diyetisyenle çalışmaya başladım inşallah atlatacağız bu süreci. Neden iki hafta sebze tadımı olmayacak meyveye reaksiyon gösterdiği için mi? Bence hiç sorun değil denediklerinizle yaparsınız öğünlerini zaten insanın eli hep benzer şeylere gidiyor😅 bize de somon denettirecek bu hafta bende hızlı gittiğimizi düşünüyorum🤣

Bende sanırım sizin önerinizdi diyetisyenle çalışmaya başladım inşallah atlatacağız bu süreci. Neden iki hafta sebze tadımı olmayacak meyveye reaksiyon gösterdiği için mi? Bence hiç sorun değil denediklerinizle yaparsınız öğünlerini zaten insanın eli hep benzer şeylere gidiyor😅 bize de somon denettirecek bu hafta bende hızlı gittiğimizi düşünüyorum🤣
Şuan armut tadımı yapıyoruz Alpe, sonra bana 3 gün kakao denicez sonra yine bana 8 gün süt ürünleri denicez eğer tepki gösterirse birkaç gün deneme yapmıyoruz egzamalarindan dolayı. Her şey yolunda giderse 2 hafta sonra yeni listeye gecicez anca. Sevindim diyetisyenle çalışmanıza 😍 hepsinin tarzı farklı ya bebisler için iyi olsun yeter ki

Bana hiç böyle bilgiler verilemdi kendi araştırmalarıma göre 30cc yi geçmeyecek şekilde öğün ayarlaması yapmak, bebeğe göre gıda sıklığı ayarlamak var. Birde 9.ay doyum 6-7-8.aylar tadım o yüzden 4 öğün fazla gibi geldi bana
Bilemiyorum doktorumuzun verdiği bilgi bu sekilde ve uyuyorum, bazen meyveyi aksattığım oluyor sadece.
Söylediği gibi tutuyorum porsiyonları da küçük bir kaseyi gecmiyor.
4öğün dediğinizde mesela meyve atıyorum bir dilim elmayı veriyorum bu benim gözümde porsiyon bile degil 😅

Dişi, alerjisi, hastalığı, uykusuzluğu, gazı derken o kadar çok sorunla uğraşıyoruz ki yavrularımızın daha küçücük olduğunu unutuyoruz galiba 😔 Bence sıkmayın canınızı. Belki şimdi ıspanak yiyemiyor ama birkaç ay sonra sizinle yumurtalı ıspanak yiyebilecek ☺️
Ya inşaallah 🥺 şuan yiyemiyor olması değilde çok yavaş ilerlemek onun damak zevki yiyeceklerle arasını etkiler mi o endişelendiriyor ama maalesef bir süre böyle ilerlemek zorundayız

X