2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    248
Off ya yine aklıma geldi beni Doğum değil de ailelerin gelip kalması inanılmaz geriyor.
Evde biri olunca böyle sinir tepeme çıkıyor niye böyleyim bilmiyorum.
.. Bir de sanki mikrop oluyormuş gibi hissediyorum.
Bugün kuzenimin kızı var küçük 2 yaşında benim kızımın odasına girdi oyuncaklara dokundu diye sonrasında bütün çarşaf yatak oyuncak herşeyi yıkadım sinir oldum. Bir şey de olduğu yok ama bebeğimin eşyası diye istemedim ellemesini.
Gariplik bende demi?
Gelecek ile endişelenip bugününü neden mafediyorsun canım ya ?
Eğer böyle yaparsan kendine zarar verirsin . Bebeğin büyüdükçe takıntın artar Allah göstermesin . Akışına bırak , bebek illaki mikropralara maruz kalacak . Hem sakınan göze çöp batar sözü çok doğru . Tedbirli ol ama kendini kasmadan

Aynen yaa 😂😂 şimdi düşündüm de uyuyabiliyorken biraz daha kalsınlar 🤣 ayaklarım yanmaya başladı sadece , yoksa çoktan uyurdum 🫢 öyle yada böyle doğacaklar 😇 sende birde garklı cinsiyet heyecanı vardır 🥰
Bazen diyorum acelen ne son günler zaten. Bezende hemen doğsun istiyorum 😂
Aynen 2 kızdan sonra bakalım 1 oğluşum olacak 🥰 Rabbim hayırlı evlat eylesin hepsini 🤲🏻
Yarın kontrol var bakalım ne dicek merak ediyorum 😂

Kizlar Merhaba🍀oğlum yoğum bakimdan cikti çok şükür 🤲🏻. Sariliği var şuan . Onuniçin üç saate bir emziriyorum . Doktor mama verme dedi ama mama da veriyorum . Yeni doğan bi bebek için kac cc mama yada süt gerekli ? Birde emzik tuttu ama biberon aventi tutmadi . Diğerlerinde içincede acayip gaz oluyor . Öneriniz nedir ?

Kizlar Merhaba🍀oğlum yoğum bakimdan cikti çok şükür 🤲🏻. Sariliği var şuan . Onuniçin üç saate bir emziriyorum . Doktor mama verme dedi ama mama da veriyorum . Yeni doğan bi bebek için kac cc mama yada süt gerekli ? Birde emzik tuttu ama biberon aventi tutmadi . Diğerlerinde içincede acayip gaz oluyor . Öneriniz nedir ?
Çok geçmiş olsun canım. Sariliktan mi yogunbakimdaydi ben görmedim mesajini
Dr bana en fazla 3 saat aç kalsın demişti. Ne zaman uyanırsa emziriyordum. Sarılık olunca daha çok uyuyor bebekler sanırım. 2 saatte 1 de emzirdigim oluyor saatte bir de. Ne zaman uyanirsa. Bizimkinin başta kilo kaybı çok olmuştu. Dr emdikten sonra 10ccden 30ccye kadar bebek ne kadar alabilirse mama ya da anne sütü vermemizi söylemişti. Ben mama vermedim o süreçte sütümü sagip verdim. Bize biberonla kesinlikle vermeyin meme reddi olabilir demişti. Ya siringayla ya da kaşıkla verin demişti. Siringayla zorlanırız diye kaşıkla vermiştik

Bazen diyorum acelen ne son günler zaten. Bezende hemen doğsun istiyorum 😂
Aynen 2 kızdan sonra bakalım 1 oğluşum olacak 🥰 Rabbim hayırlı evlat eylesin hepsini 🤲🏻
Yarın kontrol var bakalım ne dicek merak ediyorum 😂
Evet ya bende aynı işte , doğacak işte 😅
Benim 3 kızdan sonra oğlum oldu. İki cinsiyetide görmek çok güzel gerçekten . Rabbim eksikliklerini göstermesin .
Yarın kontrol güzel geçer inşallah , saat kaçta ? Benimki perşembe günü 😵‍💫

Ben günde 40 cc 4 defa veriyorum canım dr browns tuttu meme reddi de olmadı Ondan içince hiç gazı olmuyor

Kızlar hala ara ara bacağıma doğru vuran sancılar ve bel ağrılarım var başına böyle bişey gelen yok mu
Kızlar demin belimden bacağıma üç defa ard arda sancı girdi yürüyemedim dikelemedim sanki elektrik verdiler bana. Şimdi uzandım biraz daha iyiyim ama arada bacağıma vuruyor agrı neden olabilir
Kızlar bugün pek dinlenemedim bayağıda yürüdüm ondan motor bilmiyorum ama bel kasık ve bacak ağrılarım arttı evin içinde bile yürüyemiyorum iki adım bile

Kızlar iyi geceler, Cuma günü bebeğimi doktora götürmüştük sarılık çok yüksek değil ama 3 günlük bebek için yüksek demişti doktorumuz. Tartıda çok kilo kaybetmişti doğum kilosuna göre normalin üstünde kilo kaybı vardı. Daha sonra kan tahlilleri istedi ve bebeğin şekeri 40larda çıktı. Hiç besleyememişim 3 gün boyunca resmen😞
Hastanede doğumdan sonra oradaki hemşireler bebeğim memeyi tutunca mama verme demişlerdi sütümün olmadığını söylediğimde bile sana göre yoktur ama olmasa bebeğin memende böyle kalmaz ve ağlar falan demişlerdi bende hiç mama vermedim. Ama sütümün çok olmadığının farkındaydım.
Neyse sonuç olarak 2 saatte 1 60cclik yemeli dedi doktorumuz. Sütümün olmadığını söyledim doktora da oda sütünü sağ ne kadar çıkıyorsa üstünü 60ccye tamamlayacak şekilde mama ver dedi. Pazartesi günü tekrar bakacağız değerlerine yoksa hastanede misafir edeceğiz dedi😞
Dua edin yarın sonuçlarımız güzel çıksın bebeğimle evimize geri gelelim😢

Canım bu cc olayını doktoruna sorsaydın keşke. Çünkü bebeğin kilosuna göre söylüyor sanırım. Benim bebeğimin de durumu yukarda yazdığım gibi.
2 saatte 1 60 cc olacak şekilde mama veya anne sütü dedi bana.
Biberon olarak aventi tuttu bizimki o yüzden farklı birşey öneremeyeceğim.
Çok geçmiş olsun şimdiden.

Evet ya bende aynı işte , doğacak işte 😅
Benim 3 kızdan sonra oğlum oldu. İki cinsiyetide görmek çok güzel gerçekten . Rabbim eksikliklerini göstermesin .
Yarın kontrol güzel geçer inşallah , saat kaçta ? Benimki perşembe günü 😵‍💫
Amin canım 11.20 de randevu

Merhaba, öncelikle Allah herkese sağlıkla doğum yapmayı ve kucağına almayı nasip etsin inşallah🙏🏻🙏🏻
Bence 37+3 haftadayim. İlk doğum ve normal bekliyoruz. Bebeğin aşağı indiğini fark ettim. İndikten ne kadar sonra doğum gerçekleşir? Deneyimli olan anneler var mı?

Merhaba, öncelikle Allah herkese sağlıkla doğum yapmayı ve kucağına almayı nasip etsin inşallah🙏🏻🙏🏻
Bence 37+3 haftadayim. İlk doğum ve normal bekliyoruz. Bebeğin aşağı indiğini fark ettim. İndikten ne kadar sonra doğum gerçekleşir? Deneyimli olan anneler var mı?
Amin canım, doğum kişiye özeldir kimisi 38de kimisi 39 kimisi 40 ta doğuruyor. O yüzden birisi hemen oldu dese senin olmayabilir. Birisi 1 hafta sonra dese senin 2 hafta sonra olabilir belli olmaz yani 🥰

Benim cahillik seviyesi peki, 3 ün biri ne ki diyorum yeni bir takı türü mü ben mi bilmiyorum diye Google ya yazdım, görsellerde nah işareti gördüm 🤣🤣🤣🤣 kız hani sana tamtur alıyordu herifin kabul etme 3 ün birini tamturdan aşağı yaklaştırma etrafına😀😀
Hahahaha ay mükemmel kötü geçen geceden sonra sabah sabah iyi güldüm 🤣🤣🤣🤣
kız doğum hediyesi o gelecek tamtur değil kelepçeye döndüm ya 🤣🤣 anneler günü için hediye gelmedi diyodum bi kucak çiçek geldi. Çiçeğe de alışkın değilim evlenmeden önce çok geliyordu evlenince ne oluyorsa kesiliyor bu adamlarda romantizm bi birinci yılımızda bi kızım doğunca bide dün geldi çiçek 6 senede 3 kere vay be 🤣🤣

Canım sen hemşireler görmeden 30luk ver bakma onlara ben birberonla veriyorum hemde emiyor bırakmıyor memeyi aç kalırsa ateşi düşmez benim ilk gün sütüm gelmedi çocuk aç kaldı sabaha kadar bagırdı yinede mama vermediler istedim şimdiki aklım olsa eşime aldırırdım gelir gelir dediler vermediler sen doyur mama ile hemde emzir bak nasıl düşüyor ateşi
Şırıngayı bıraktım canım evet çocuk memeyi de yalayarak emmeye başladı şırıngadan sonra hem de eziyet gibi saatler sürüyordu biberona geçtim şimdilik meme reddi yapmadı inşallah da yapmaz
Olmadı canım beklemede onlar da🤣 sen nasıl oldun
Daha iyiyim şükür eve gelince daha rahat hissettim 🙏🏻
Annenle eşinin konuşmasına sevindim bu arada 😍🤩
Olmadı kuzum doğuramıyoz 😂 çok şükür canım çok sevindim inşallah sarılık da çıkmaz sen nasılsın ağrın var mı çok
Neyse son günleriniz artık, bekliyoruz sizi de aramıza 😄 ağrım acım yok şükür bazen sızlama şeklinde ağrı oluyor ayakta kalınca yürüyünce falan ama çok değil. Göğüs ucumun yara olması canımı sezaryen dikişinden daha çok yakıyor şu an öyle söyliyim 🫣
Sevindim canım sarılığıda yüksek çıkmaz inşaAllah 🤲🏻

Daha bekliyoruz biz gelen giden yok 🥲 özge bi ihtimal doğurabilir uyarmış dr. Benimde yarın kontrolüm var doktora uyar lütfen demeyi düşünüyorum 😂😂
Amin canım 🙏🏻 aa hadi bakalım O ozgeeeee1 sen mi atak yapacaksınız merakla bekliyoruz 😄
Çok sevindim canım yoğun bakımdan çıkmasına 🙏🏻 ben 30 cc veriyorum emzirdikten sonra doktor öyle dedi ama hepsini içemiyor
Kızlar iyi geceler, Cuma günü bebeğimi doktora götürmüştük sarılık çok yüksek değil ama 3 günlük bebek için yüksek demişti doktorumuz. Tartıda çok kilo kaybetmişti doğum kilosuna göre normalin üstünde kilo kaybı vardı. Daha sonra kan tahlilleri istedi ve bebeğin şekeri 40larda çıktı. Hiç besleyememişim 3 gün boyunca resmen😞
Hastanede doğumdan sonra oradaki hemşireler bebeğim memeyi tutunca mama verme demişlerdi sütümün olmadığını söylediğimde bile sana göre yoktur ama olmasa bebeğin memende böyle kalmaz ve ağlar falan demişlerdi bende hiç mama vermedim. Ama sütümün çok olmadığının farkındaydım.
Neyse sonuç olarak 2 saatte 1 60cclik yemeli dedi doktorumuz. Sütümün olmadığını söyledim doktora da oda sütünü sağ ne kadar çıkıyorsa üstünü 60ccye tamamlayacak şekilde mama ver dedi. Pazartesi günü tekrar bakacağız değerlerine yoksa hastanede misafir edeceğiz dedi😞
Dua edin yarın sonuçlarımız güzel çıksın bebeğimle evimize geri gelelim😢
Aynı şeyleri yaşamışız canım ben de yazmıştım sırf o yüzden bebekten toplam 4 tüp kan aldılar ve ateşi açlıktan çıkmış meğer, ateş düşürücü ile zar zor düştü.
Doktor bana 2 emzirmede 1 30 cc ver dedi ama içemiyor o kadar. Mesela bu gece sadece emdi mamayı almadı. Bugün kontrol var tekrar. Sizin de güzel sonuçlar olsun inşallah bizim de.
Bu arada sütüm indi artık benim sağsam çıkacak ama uçları çok yara oldu sağamıyorum acıdan. Doğumdan tam 48 saat sonra göğüslerim böyle sertleşti şişti, öncesinde de hemşireler sıkıp bakıyordu sütün var diyorlardı ama yetmemiş demek ki. Senin de gelir canım süt emzirdikçe merak etme.

Ayy beni merak etmenizi yerim ya ♥️ gulumsebebek gulumsebebek eşim sabah gitmiş anneme ve bana çiçek yaptırmış geldi uyandırdı bi posta ağladım 😂😂 sonra kalktım ben de bir ananın evladıyım diyerek kahvaltı hazırladım annemi çağırdım geri dışarı çıktık lohusa tacı aldım o bile tamam ama benim oğlan gelmiyor 😂 ağrı adet olacak gibi evet 🥹
İlk anneler günümde çiçek gelince bende ağlamıştım busefer ağlamalarım geldi tuttum 🤣🤣 duygusallıklarımız da başa bela 😂 ben hissediyorum bu hafta gelecek seninki 🤭
Benim kocişim telefon aldı ama 2024 bitene kadar bütün hediyen bu dedi toplu senelik aldı 😂😂😂😂
Hahahah bide öyle yapıyolar dimi al sana bi büyük hediye bidaha da isteme bişey diye 🤣🤣🤣 bence çiçekten iyidir 😂😂 alıştın mı yeni telefonunla aranız nasıl 🤭🤭

Benimde piş piş demekten dilim şişti bugünde kpcamın ayagına koydum uyut diye kaynanam alıştırma işte diyor sanki keyfimden koydum oda sallasın diye degil tıpışlasın diye maydonoz olmaya başladılar 🤪🤪🤪🤪
Seninki zaten gitmicekmiydi hala neyi bekliyor gitsin artık 🤣🤣
Yemeğe götürdü bilmiyorum kendi canı çektiği için de olabilir 😂😂 hediyen sonra dedi ama illa neden almadı diye takılmadım zaten herşeyde en büyük destekçim normal zamanda da alıyor. Benim derdim doğurmak kafam dolu 😂
Yemeğe iki gündür bende gidiyorum annemi de gönderince baştan zorlamayım iki çocukla bide yemek diye düşündü galiba iki gün yemeğe çıkardı bugün yine 9-10 dan aşağı gelmez benim prenseslik iki gün sürdü 🤣🤣🤣

X