2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    248
Anlayan var mı?

Kızlar göğsünüz sertmi yumşak mı?
2 çocuk doğurdum ama hatırlamıyorum ya doğumdan sonra mı sertleşiyodu
Dogumdan önce sütüm gelmişti sıktıkça geliyordu.
Ama gayet yumusaktı.
Dogum sonrası birden sertleşmeye başladı.
Özellikle 2.gün sabahı yani bu sabah iki göğsümde baya patlayacak gibi olmuşlar.
Bebişler daha minik sütü tam boşaltamadığı için sanırım içi doluyor.
Bi 5 -10 güne onlarda bizde alışıriz gibi.

Bu süreçte inşlalah birde mastrit filan olmayız.
Çok dikkat etmek lazım.
O tam bir felaket olur.
Rabbim bu emzirme aşamalarınıda kolayca atlatmayı nasip etsin.
Dogumla bitmiyor yani
Annelik sonsuza kadar sürüyor :)

mastit olmamak için ne yapmalıyız, emziremesek bile sağmamız mı gerekir

Ben geldim teyseley
Oyy maşallah sana süslü fıstık
Allah’ımm çok tatlılar ya hepsini kucağıma alıp sevesim geldi

nst ye kaçıncı hafta başlanıyor, pazartesi gideceğim bende 34+2 deyim
Senin şikayetlerine bağli canım . Ben bi ara çok kötüydüm 28. Hafta koydu sonra 30. da koydu kendimi iyi hissedince 34 e kadar koymadi. 35 ten sonra her hafta koyuyor . Bazen bebeğin hareketi az olunca iki kere koyuyor .

Evet ya mastit zor inşaAllah herkesin doğum sonrası süreci güzel geçer emzirme süreci de çok önemli

mastit olmamak için ne yapmalıyız, emziremesek bile sağmamız mı gerekir
Canım çokkk çok rahatsız etmedikçe sağım yapma sağımda da meme extra uyarılıyor ve süt üretimi artıyor bu seferde çocuk boşaltamıyor yine sağmak zorunda kalıyorsun kısır bi döngü oluyor. Çok dolup bebek boşaltamadı diyelim sıcak duşa girip masajla birazını sağarsın rahatlıcak kadar

Ben her hafta nst ye giriyorum . Bebeğin hareketleri azalinca göbeğime bağladiği aletlerin yerlerini değiştirmeden böyle içe doğru itiriyor.
Hareket ederken mesela kasılıyor benimki o zaman artıyor hemen sıfırlayıp yer değiştiriyor seninki belki bebeği bulmak içindir

Kızlar göğüs uçu kremi kullanıyorum ama buna rağmen göğüs ucum çok kuru hatta soyulur gibi olmuş bunun için daha etkili ne kullanabilirim

inşallah gelir hayırlısıyla

kızlar birde hangi bebek bezini aldınız ben sleppy öneriliyor bu ara diye onu aldım ama prima molfix de alsam mı hastane çantası için diye düşünüyorum, birde hastaneye giderken de mama götürmek gerekiyor diyorlar bilgisi olan var mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…