Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Biz henüz 6 ay 10 günlüğüz. Yaklaşık bir aydır tadım yapıyoruz ama bu hafta artık öğün haline geldi hacim olarak 60-90 cc kadar veriyorum. Yoğurt çok seviyor sebze püresini de sebzesine göre zorlamadan yiyor ama kahvaltı kötü yumurta sarısını hiç sevmedi, neyle karıştırırsam karıştırayım bir şekilde anlıyor :). Mümkün olduğunca pütürlü vermeye çalışıyorum ben de, çatalla ezip veriyorum veya blenderdan az geçiriyorum. Alışmaya başladı pütürlüye.Kızlar nasılsınız ek gıda nasıl gidiyor ? Pütürlü mü veriyorsunuz
Biz 6 ay 10 günlüğüz, uyku düzenimiz 4. Ve 5. Ayımızda nispeten bir uyku düzeni vardı. Gece genelde bir defa bazen de 2 defa kalkardı. Ama 6. Ayda önce covit üstüne bronşiolit, sonrada diş çıkarma derken uyku düzeni altüst oldu, bir de atak haftalarına denk gelmiş. Gece bazen saat başı bazen 2 saatte bir ağlayarak uyanıyordu resmen yenidoğan dönemindeki gibi uykusuz perişan oldum Neyseki şimdi bir haftadır biraz daha iyi sadece bir kez kalkıyor akşam 20-21 arası uyuyor sabah 6-7 arası kalkıyor. Gündüz de öğleden önce ve sonra 2 defa uyuyor, toplam gündüz uykusu2-3 saat arasında. Dişleri 5 ay 28 günlükken patladıKizlar merhaba bücürler kaç aylık oldu. Bizimki ayın 9 na 7 aylık olucak. Gece gündüz uykulari nasıl. Bizimki 11 12 1 gibi uyuyor daha geç uyuduğu bile oluyor ama genellikle bu saatlerde uyuyor. Saat 4 5 e kadar iyi uyuyor sonra saatte bir yarım saatte bir uyanmaya başlıyor zorla uyutuyorum resmen. Boyle yapa yapa 8 9 gibi uyaniyor. Sonra 10 11 gibi yine uyuyor 2 3 saat uyuyor çünkü sabah uyumadı ya acisini çıkarıyor. Olan benim uykuma oluyor tabi. Akşama kadar 1 1.5 saat uyuyarak 2 saat uyanık oyle geçiyor. Son uyanišdan 5 6 saat sonra gece uykusuna geçiyor. Kendim uyku eğitimi vermek istiyorum. Aglatmadan sizin bebisler nasıl uykulari gündüz uykulari kaç defa. Şuan dış dönemi bizimki daha patlamadı bi ara her gun patladımi ne halde diye bakıyordum şimdi arada bir hatırlasam bakiyorum.
Yaklaşık 500 gr aldı canım ama gerçekten kiloya hiç takılmamalısın doktor eğer mevcut kilosuna normal diyorsa. Benim bebeğim mesela aslında iştahlı bu aya kadar mama miktarını arttırsam fazlasıyla alırdı her ay ama bu aylarda fazla kilo ileride obeziteyle birlikte pek çok sağlık sorununu getiriyor. Anne sütü oranı azalmasın diye hep az tutmaya çalıltım mamayı. Persantil kaybetmediği sürece zayıf da olsa benişlerimiz aslında gayet sağlıklı oluyorlar.Kızlar 6, Ayda bebekleriniz kaç kilo aldı.
5 ay 11 günlükken oldum. Bu aralar ikinciyi bekliyorum 2 gün gecikti ama biraz düzensizlik olması narmalmiş.Kızlar siz adet oldunuz mu? Biz 7 aylık olacağız . Hala adet olamadım
MASALLAH yatmadan önce mama mi veriyorsunuz. Kaç ml veriyorsunuz. Sabaha kadar uyanmadan uyuyor mu. Benim bebegim de 3 gün sonra 7 aylık olucak. Genellikle 23 23.30 gibi uyuyor. Ama mesela bzn 1 saat uyuyor 2 3 gibi uyuyor. Uykulari hiç iyi değil. Bide dişi hala patlamadıBiz henüz 6 ay 10 günlüğüz. Yaklaşık bir aydır tadım yapıyoruz ama bu hafta artık öğün haline geldi hacim olarak 60-90 cc kadar veriyorum. Yoğurt çok seviyor sebze püresini de sebzesine göre zorlamadan yiyor ama kahvaltı kötü yumurta sarısını hiç sevmedi, neyle karıştırırsam karıştırayım bir şekilde anlıyor :). Mümkün olduğunca pütürlü vermeye çalışıyorum ben de, çatalla ezip veriyorum veya blenderdan az geçiriyorum. Alışmaya başladı pütürlüye.
Biz 6 ay 10 günlüğüz, uyku düzenimiz 4. Ve 5. Ayımızda nispeten bir uyku düzeni vardı. Gece genelde bir defa bazen de 2 defa kalkardı. Ama 6. Ayda önce covit üstüne bronşiolit, sonrada diş çıkarma derken uyku düzeni altüst oldu, bir de atak haftalarına denk gelmiş. Gece bazen saat başı bazen 2 saatte bir ağlayarak uyanıyordu resmen yenidoğan dönemindeki gibi uykusuz perişan oldum Neyseki şimdi bir haftadır biraz daha iyi sadece bir kez kalkıyor akşam 20-21 arası uyuyor sabah 6-7 arası kalkıyor. Gündüz de öğleden önce ve sonra 2 defa uyuyor, toplam gündüz uykusu2-3 saat arasında. Dişleri 5 ay 28 günlükken patladı
Yaklaşık 500 gr aldı canım ama gerçekten kiloya hiç takılmamalısın doktor eğer mevcut kilosuna normal diyorsa. Benim bebeğim mesela aslında iştahlı bu aya kadar mama miktarını arttırsam fazlasıyla alırdı her ay ama bu aylarda fazla kilo ileride obeziteyle birlikte pek çok sağlık sorununu getiriyor. Anne sütü oranı azalmasın diye hep az tutmaya çalıltım mamayı. Persantil kaybetmediği sürece zayıf da olsa benişlerimiz aslında gayet sağlıklı oluyorlar.
5 ay 11 günlükken oldum. Bu aralar ikinciyi bekliyorum 2 gün gecikti ama biraz düzensizlik olması narmalmiş.
Ameliyat olacağız, bu ay olacaktık ama oğlkö çok hastlandı, Salı günü tekrar kardiyoloji ile görüşeceğizSizin bebeğinizin kalbi nasıl oldu grubu takip ederken görmüştüm. İnşallah ameliyat olmasına gerek kalmadan düzelmiştir
Yaaa maşallah kuzuma maşallah, biz bu ay alamadık hatta kilo bile verdi. Bakalım şu 10 günde azıcık alsa kontrole kadarDün gttik cnm 7.ay kontrolune
9 kg olmuş.
Son 3 ayda her ay 700 gr aldı hemşirede bişy demedi açıkçası
Her ay gitmeye bukadar almaz artık dıye gdıyorum ama, ne zamn azalacak alımlar
özellikle akşama doğru sütüm iyice azaldığı için yatmadan önce 90 cc yani 3 ölçek mama veriyorum. 20-20.30 gibi mamayı veriyorum eds ile, sonra zaten ya hemen ya da yarın saat sonra uyuyor. Geçen hafta genellikle gece 1 kez saat 4 gibi uyandı emip geri uyudu. Ama birkaç kez gece 2 kere uyandı.MASALLAH yatmadan önce mama mi veriyorsunuz. Kaç ml veriyorsunuz. Sabaha kadar uyanmadan uyuyor mu. Benim bebegim de 3 gün sonra 7 aylık olucak. Genellikle 23 23.30 gibi uyuyor. Ama mesela bzn 1 saat uyuyor 2 3 gibi uyuyor. Uykulari hiç iyi değil. Bide dişi hala patlamadı
Biz henüz 6 ay 10 günlüğüz. Yaklaşık bir aydır tadım yapıyoruz ama bu hafta artık öğün haline geldi hacim olarak 60-90 cc kadar veriyorum. Yoğurt çok seviyor sebze püresini de sebzesine göre zorlamadan yiyor ama kahvaltı kötü yumurta sarısını hiç sevmedi, neyle karıştırırsam karıştırayım bir şekilde anlıyor :). Mümkün olduğunca pütürlü vermeye çalışıyorum ben de, çatalla ezip veriyorum veya blenderdan az geçiriyorum. Alışmaya başladı pütürlüye.
Biz 6 ay 10 günlüğüz, uyku düzenimiz 4. Ve 5. Ayımızda nispeten bir uyku düzeni vardı. Gece genelde bir defa bazen de 2 defa kalkardı. Ama 6. Ayda önce covit üstüne bronşiolit, sonrada diş çıkarma derken uyku düzeni altüst oldu, bir de atak haftalarına denk gelmiş. Gece bazen saat başı bazen 2 saatte bir ağlayarak uyanıyordu resmen yenidoğan dönemindeki gibi uykusuz perişan oldum Neyseki şimdi bir haftadır biraz daha iyi sadece bir kez kalkıyor akşam 20-21 arası uyuyor sabah 6-7 arası kalkıyor. Gündüz de öğleden önce ve sonra 2 defa uyuyor, toplam gündüz uykusu2-3 saat arasında. Dişleri 5 ay 28 günlükken patladı
Yaklaşık 500 gr aldı canım ama gerçekten kiloya hiç takılmamalısın doktor eğer mevcut kilosuna normal diyorsa. Benim bebeğim mesela aslında iştahlı bu aya kadar mama miktarını arttırsam fazlasıyla alırdı her ay ama bu aylarda fazla kilo ileride obeziteyle birlikte pek çok sağlık sorununu getiriyor. Anne sütü oranı azalmasın diye hep az tutmaya çalıltım mamayı. Persantil kaybetmediği sürece zayıf da olsa benişlerimiz aslında gayet sağlıklı oluyorlar.
5 ay 11 günlükken oldum. Bu aralar ikinciyi bekliyorum 2 gün gecikti ama biraz düzensizlik olması narmalmiş.
Ben en az 120 cc bazen 150 bile veriyorum. Ama saat 1 2 gibi veriyorum çünkü mama içtiği zamn 3 4 saat kadar uyuyor. Sonra meme emince 2 saatde bir uyaniyor.özellikle akşama doğru sütüm iyice azaldığı için yatmadan önce 90 cc yani 3 ölçek mama veriyorum. 20-20.30 gibi mamayı veriyorum eds ile, sonra zaten ya hemen ya da yarın saat sonra uyuyor. Geçen hafta genellikle gece 1 kez saat 4 gibi uyandı emip geri uyudu. Ama birkaç kez gece 2 kere uyandı.
Ben tek sarısını veriyorum sarısını tek yemiyor su kattım zeytin kattım yine boğuyor ondan yoğurtla veriyorum..kendi yediğimiz yemekten hiçbir şey vermiyorum ayrı yapıyorum Instagram'da tarifler ordan görüp yapıyorumKizlar oğlum yarın 7 aylık olucak. Günlük olarak siz neler veriyorsunuz nasıl hazırlıyorsunz. Hadi bir birimize fikir olalım Günlük olarak ne verdiğimizi yazalım. Simdi ben şuan yumurta kaynattim ilk defa vericem. Sadece sarısını mi vermeliyim yoksa beyazda olurmu. Elma rendeledim akşama doğru onu vericem. Kendi yediğimiz çorbadan kaseye koyup pataetesini ezip karıştırarak iciriyorum.
Bende verdim az su kattım. Sevmedi ya ağzını sıkı kapattı zorla yedirdim resmen.Ben tek sarısını veriyorum sarısını tek yemiyor su kattım zeytin kattım yine boğuyor ondan yoğurtla veriyorum..kendi yediğimiz yemekten hiçbir şey vermiyorum ayrı yapıyorum Instagram'da tarifler ordan görüp yapıyorum
Merhaba canım ben her sabah yarım avokado yarım yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı labne karıştırıp veriyorum 1 saat sonra emzirip uyutuyorum. Öğlen kalkınca yine emzirip 1 saat sonra marketlerde satılan kavanoz meyve püreleri var çok seviyor onlardan veriyorum akşamları da artık çorba tarzı şeylere geçmeyi düşünüyorum dün 7 aylık oldu benim de oğlumKizlar oğlum yarın 7 aylık olucak. Günlük olarak siz neler veriyorsunuz nasıl hazırlıyorsunz. Hadi bir birimize fikir olalım Günlük olarak ne verdiğimizi yazalım. Simdi ben şuan yumurta kaynattim ilk defa vericem. Sadece sarısını mi vermeliyim yoksa beyazda olurmu. Elma rendeledim akşama doğru onu vericem. Kendi yediğimiz çorbadan kaseye koyup pataetesini ezip karıştırarak iciriyorum.
Bizde ilk defa 6. Ay aşısını oldu oğlum. İlk gün çok ateşlendi üşütme titreme yüzünün rengi gitti resmen. Çok ağladı. Ertesi günde ateşler oldu gece emmedi iştahı kapandi ilk 3 gün ateş oldu. yakın çocuk Dr akrabamız var yakında ona götürdüm evine. Aşıyı sordum gülümseyerek ben torunlarıma aşı yaptirmiyorum istersen yaptır ama güvenli değil dedi. Bende artık yaptirmicam.Kızlar 6. Ay aşılarınız nasıl geçti. Çok huysuzlanmışmıydı bebişleriniz? Biz yarın olcaz. Hiç sevmiyorum şu aşı günlerini
Hayır bunu bende soracaktım buraya. Benimkide yapmiyor daha yarın 7 aylık olucak.Kızlar bebekleriniz by by falan yapıyor mu? Benimki tam 7 aylık oldu hiç taklit olayı yok öyle yaptıklarımıza bakıp gülüyor sadece
Ya ben Turkmenistan dayım Türkiye deki gibi avokado bol değil bulmam imkansız gibi bişey. Labne peynir demi. Onun yerine yoğurt versem olur mu peynirde bulmam galiba. Kavanoz mamayida 1 defa verdim sonrasinda hep kendim yaptım. Ne kadar yiyor bir kerede.Merhaba canım ben her sabah yarım avokado yarım yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı labne karıştırıp veriyorum 1 saat sonra emzirip uyutuyorum. Öğlen kalkınca yine emzirip 1 saat sonra marketlerde satılan kavanoz meyve püreleri var çok seviyor onlardan veriyorum akşamları da artık çorba tarzı şeylere geçmeyi düşünüyorum dün 7 aylık oldu benim de oğlum
labne evet peynir çeşidi canım olur ben bir gün labne bir gün kendi yaptığım yoğurttan veriyorum. Meyve pürelerinin ölçeği 1 çay bardağı üçte biri kadar kalıyor ertesi gün veriyorumYa ben Turkmenistan dayım Türkiye deki gibi avokado bol değil bulmam imkansız gibi bişey. Labne peynir demi. Onun yerine yoğurt versem olur mu peynirde bulmam galiba. Kavanoz mamayida 1 defa verdim sonrasinda hep kendim yaptım. Ne kadar yiyor bir kerede.
Benimki gel gel yapıyor elleriyle baba anni diyor ama bilerek dediğini sanmıyorumKızlar bebekleriniz by by falan yapıyor mu? Benimki tam 7 aylık oldu hiç taklit olayı yok öyle yaptıklarımıza bakıp gülüyor sadece
En rahat 6 ay aşısı olmuştu şaşırmıştım ateşi bile olmadıKızlar 6. Ay aşılarınız nasıl geçti. Çok huysuzlanmışmıydı bebişleriniz? Biz yarın olcaz. Hiç sevmiyorum şu aşı günlerini