2024 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti


  • Ankete Katılan
    281

emzirme sonrası 20cc civarı çıkıyorsa süt aslında oldukça var demek. 3 gün power pumping denemeni tavsiye ederim.

bebek emme gücüyle makine gücü asla aynı değil.
Bir de bebeğin çekişi ile, makinenin çalışma zihniyeti farklı. Göğüsleri düzenli olarak her emzirme sonrası sağarsan bir kaç gün fazla fazla artar.

Ben emzirme sonrası sağdığımda 40-50 cc civarı çıkıyor. Ki sadece anne sütü veriyorum oğluma.
3300den şimdi 5500e çıktı.
Makineden sağarsam da önemsemiyorum çıkanı artık o yüzden.

Ya da emzirme şekli hatalı olabilir çocuk yutkunmuyorsa, ememiyorsa. devlet hastanelerinin emzirme danışmanları var ücretsiz. Onları tavsiye ederim. oldukça da tecrübeliler. Sosyal medyada gezen 3 günlük sertifikalı danışmanlardan değiller

ben olsam direk danışmana giderdim. Makineye de lütfen takılma
 

Evet eds de gerçek meme akışı gibi değil kesinlikle. Ben önce memeden emzirirken hızlı ve istekli vakumluyor birkaç dakika. Sonra muhtemelen süt azaldığı için ağzında geveliyor uyukluyor yada çok açsa memeyle kavga edip kendini geri atıyor ağlayabiliyor. Ben o yüzden çok acıkmadan emdirmeye çalışıyorum hep. Sonrasında edsyi takınca emme modu anında değişiyor, sanki biberondan emer gibi oluyor çıkardığı sesler bile öyle. Memede önce sıkıştırıp sonra vakumlama yaparken eds hortumu gelince sadece vakum yapıyor gibi hissediyorum, en küçük 4 numara edsyi de denedim aynı durum. ya da ben eds yi doğru kullanamıyorum bilemedim benim oğlan daha yeni 2 ayllık oldu, Eller kollar hareketli ama eds hortumuyla çok problem yaşamadık henüz, senin bebiş kaç aylık oldu?
 
77 günlük bugün canım . Eds ben de 5 ve 4 no kullandım. Şu an 4 kullanıyorum . Emzirme danışmanına sordum geçen hafta eds uzun süre kullanılmaz bi de eds akışı fazla olmayacak dedi. Arada eds hortumunu falan elinle kıs akışı engelle falan dediler . Yaptım ama çözüm olmadı . Özellikle 2 haftadır çok zorlanıyorum eds yaparken. Zaten çok zahmetli bi iş yani başlı başına eds . Durmuyor eli kolu. Nereye kadar gider bilmiyorum .
 
Genelde gece bebek uyuyunca sağıyorum ama yine de çıkmıyor çok. Akşam 9gibi mama verdim diyelim. Memem sütle dolmuş olsa da 30dan fazla çıkmıyor. Elimle sıksam daha çok akıyor ama makine iyi çekmiyor anlamıyorum neden. Ameda hastane tipi üstelik.
 
Benim zaten o göğsüm diğer göğsümden büyüktü, şimdi mastit tamamen geçmediği için süt de çok dolmuyor, sol taraf zaten az süt veriyordu, çocuğa yetmiyor sağıyorum sıkıyorum yok bana mısın demiyor bir türlü çözülmedi sen nasıl kurtuldun tamamen sadece sağmak yetti mi sıcak soğuk hangisi daha iyi geliyor
 
benim de gelmiyor dün regl de oldum nasibi bu kadarmış diyorum ama regl olmak çok iyi geldi resmen hafifledim
Ben de regl gibi bişey oldum. Ara ara kan geliyor ama bitmiyor tamamen. Neyin nasibi bu kadarmış. Regl olunca süt mü kesiliyor?
 
Maaşallah canım çok iyi kilo almış kaç aylıksınız?
1.ayımızda gittiğimiz özel hastanenin emzirme danışmanından destek almıştım aslında. Emzirme pozisyonunu falan o sayede düzelttim biraz ( sadece çenesini dayaması ile ilgili sorun yaşıyorum illa çenesi havada eniyor dayamıyor memeye ). Geceleri süt fazla olduğunda güzel emiyor yutkunuyor, lıkırtı sesini duyuyorum ama işte uzun sürmüyor süt azalınca uyukluyor yada memeyle kavga ediyor düzgün emmemeye başlıyor.

Son günlerde şu videodaki gibi göğsü sıkıştırma yapmaya çalışıyorum sanırım işe yarıyor biraz

Power pumping denemedim hiç, daha önce burada bir konuşulmuştu sanırım. Bu hafta deneyebilirim inşallah vakit ayırabilirsem, çok sağol.

Her emzirmeden sonra pompa yapmak mümkün olamıyor benim için özellikle öğlen eşim evde yokken yalnızım çünkü. Zaten öğleden sonra akşama kadar sütüm çok az oluyor bebeğin sürekli emmek istemesi ve ağlamasından anlıyorum. O saatlerde pompa yapsam çok daha az çıkar sanırım
 

Hortumu elle kısmak iyi fikirmiş aslında, ben de deniyeyim bakalım
 

Video doğru kopyalanmamış. Umarım şimdi olmuştur :
 
Kızlar bebeğinizin gelişimini atak haftalarını falan takip ettiğiniz önerebileceğiniz bir uygulama var mı?
 
Kaç dakika sağıyorsun canım . Bende de ameda hastane tipi var şu an . Sağımda memeye dayadığımız flanş uç kısım var ya ? Onun ölçüsü meme ucuna uygun mu .
 
canım 2 saat arayla 90 lık istiyor aksam uyumadan 120 lik veriyorım hersey yolunda sen nasılsın büyüyoruz saçlarımız dökülüyor
Masallah canım, bn yatarken 80 verıyorum, bırde gün içinde verıyorum geri kalanı anne sütü, istıyor aslında dahada verırdım ama bni emsin dıye uğrasıyorum
 
Vala canım ben dırek acıle gıttım orda antıbıyotik ıgne yaptı birde hap verdi zaten onlardan sonra agrısı gectı sonra sureklı sagdım ve hep o gogsumden emzirdim o şekilde gectı. Iste bundan dolayi da o gogsum daha çok süt uretmeye başladı sende sık sık sag banyoda sıcak su tuttum hep bir de.
 

12 mart doğumluyuz, 2.5 aylık.
videonu açamadım ama aynısı sanırım.
ben bu video sayesinde öğrendim emzirmeyi ilk bebeğim, defalarca dikkatle izledim sonra mememde denedim nasıl tutunca, neresinden sıkınca süt geliyor diye.


her emzirme sonrası olmasa da, olabildiği kadar. Devleti neden söyledim, ben de özelde doğum yaptım ama oranın hemşireleri çok tecrübeli değildi.
Sarılık sebebiyle (19a çıkmış) hastaneye yattık ve ben devlete gittim. İnanılmaz bir ilgi gördüm. Saatlerce ağlarken, hemşireler bana psikolojik destek verdi resmen bir de :))

Bebeğin bu kadar yüksek sarılığı için sebep bulamadılar. Değerlerin hepsi normaldi çünkü.
Dr emzirme danışmanını da yanıma gönderdi ve 1 saat danışman beni ve bebeği takip etti, bilgilendirdi.
Sonrasında da eğer sütün azalırsa, bebek memeyi reddederse, ya da herhangi bir sorun yaşarsan hiç randevu vs almadan direk gel hallederiz dedi.
Yani doğum, emzirme, yenidoğan vb konularda devlet hastaneleri gerçekten çok çok iyi. Ben çok şaşırmış ve memnun kalmıştım.
O yüzden özellikle devlet önerdim

bence o kür bu kür değil de, bol su ve ısrarla emzirme/pompa en etkilisi. Power pumpingte o yüzden önerdim
Kızlar bebeğinizin gelişimini atak haftalarını falan takip ettiğiniz önerebileceğiniz bir uygulama var mı?

happy Kids kullanıyorum ama atak haftalarına takılmıyorum insan ister istemez geriliyor ve yansıtıyor bence. ama gelişim için bakıyorum
 
Kizlar bugün 2aylik aşılarini olduk , nasıl geçirdiniz , 3tane oldu, 6400 olmuş 61cm olmuş oğluşum keremim, bı arkadaş sormuştu unuttum yorgunluguma versinsadece 5 6dk emiyor hızlıca gündüzleri sık emiyor gece 2 3 emmeye düştü ,9civari yatıp 6 civarı kalkiiyor , benim gaz için diyeceğim kizlar hergun rezene kimyon anason hepsini karıştırıp iciiyorum hergun,tek tek vakit olmadığı için, gazi yok etmiyor ama ağlamadan kendi çıkarsın diye, bir de dut kurusu incir kayısı kurularini fırsat buldukça kaynatıp içiyorum onunds faydası var bence, yemeklerim çok düzensiz yalnız olduğum için tahin pekmez le gün geçiriyorum bazen 3litrr en az sui içiyorum
 

Ay aman maşallah
nasıl beslenmesi, sadece anne sütü mü?
mama takviyesi var mı? bir de kaç kg doğdu? ay bi sürü soru :))

biz 2 aylık aşılarında 2sini 1 günde, veremi ise dün olduk. sanırım ayrı ayrı olduğu için mi bilmiyorum hiçbir yan etki yaşamadık çok şükür.
ama zaten eskisi kadar ağır etki yapmıyormuş, sizin de rahat geçer inşallah
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…