- 3 Haziran 2023
- 4.316
- 4.808
- 24
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Oyy hadii bakalım geçsin deee artık beklemeye razıyımmmCanım doktorum doğumdan kırk gün sonra geçer dedi bekleyecez malesef daha benim doğuma var bakalım hayırlısı
Bak kendini nasıl biliyorTaş kafama geldi
Canım çok haklısın ama kendini böyle de perişan ediyorsun inşallah bitti herşey geride kaldı sağlıkla bebeğinde yanında önemli olan bu.. bebeğinin güzel kokusunu içine çek herşeye rağmen bebeğin seninle en değerli şey bu.. sonrasında yardım almak iyi gelecekse tabiki de yardım almalısın ama yıpratma kendini biraz dinlenmeye çalış eşin ya da ailenden kimse var mı yanında.. onlardan fiziksel ve psikolojik açıdan destek iste lütfen çekinme..Kızlar yazan herkese çok çok teşekkür ederim. Dün sezeryan sırasında uyumadan önce son duyduğum cümle kanaması durmuyor cümlesiydi ve bugün de kan takviyesi yapıldı yani ameliyathanede bir sorun yaşamışım belli ki ama ne bilmiyorum. Zaten çok fazla kontrole alınmamdan belliydi ki ilk yürüyüşte bayılmam da muhtemelen kan kaybındandı. Ben bugün taburcu olmak istedim ama doktor kan takviyesi yapacağını duruma göre taburcu edeceğini söyledi ve kan takviyesi yapıldı. Kızlar bende çok büyük travma oluştu. Hem bana hem de bebeğime bir şey olacak kaygısı beni mahvediyor. Dünden beri hiç uyumadım asker gibi nöbetteyim dakika gözüm dalsa irkilerek açıyorum gözümü. O anları tekrar tekrar yaşıyorum. Yardım alacağım çok kötüyüm. Bebeğime bakıp bakıp ağlama geliyor.
Maşallah canım, Allah analı babalı büyütsün yavrunu sağlıkla, gözünaydın
Kuzum ne yaptın acaba çok merak ettimKızlar yarın doktor beni sezaryene alıcak. Benim kızım 3. Turu dolamış kafayı yiyicem niye böyle oluyor . Yarın 11 gibi yatışım yapılacak. Nst ve suyu iyi yarın alalım dedi. Yoksa bugün acil alacaktı. Bi terslik olursa su gelmesi,bebek hareketsizliği gece de ara dedi. Bana da dua edin kızıma bişey olmadan kucağıma alayım.
Kuzum seni o kadar iyi anlıyorum kiKızlar yazan herkese çok çok teşekkür ederim. Dün sezeryan sırasında uyumadan önce son duyduğum cümle kanaması durmuyor cümlesiydi ve bugün de kan takviyesi yapıldı yani ameliyathanede bir sorun yaşamışım belli ki ama ne bilmiyorum. Zaten çok fazla kontrole alınmamdan belliydi ki ilk yürüyüşte bayılmam da muhtemelen kan kaybındandı. Ben bugün taburcu olmak istedim ama doktor kan takviyesi yapacağını duruma göre taburcu edeceğini söyledi ve kan takviyesi yapıldı. Kızlar bende çok büyük travma oluştu. Hem bana hem de bebeğime bir şey olacak kaygısı beni mahvediyor. Dünden beri hiç uyumadım asker gibi nöbetteyim dakika gözüm dalsa irkilerek açıyorum gözümü. O anları tekrar tekrar yaşıyorum. Yardım alacağım çok kötüyüm. Bebeğime bakıp bakıp ağlama geliyor.
Cıkkks daha olmamış bu benceKızlar nstye girdim de doktorum acil sezeryana gitmiş bende bekleyemedim haftaya geldiğimde gösteririm siz bakiverin hayriniza
Var canım eşim annem kız kardeşim var ama kimse benim gibi bakamaz gibi geliyor bu halde yetmeye çalışıyorum. Kızıyorlar ama elimde değilCanım çok haklısın ama kendini böyle de perişan ediyorsun inşallah bitti herşey geride kaldı sağlıkla bebeğinde yanında önemli olan bu.. bebeğinin güzel kokusunu içine çek herşeye rağmen bebeğin seninle en değerli şey bu.. sonrasında yardım almak iyi gelecekse tabiki de yardım almalısın ama yıpratma kendini biraz dinlenmeye çalış eşin ya da ailenden kimse var mı yanında.. onlardan fiziksel ve psikolojik açıdan destek iste lütfen çekinme..
Çok şükür canımKızlar meliskuş bunakşam taburcu oldu evine geldi çok şükür
Kan sonuçlarını Ankara’ya göndermişler prematüre anemisi varmış sanırım belli değil ama Allah korusun ilerisi için lösemi falan olmasında detaylı bakılacak çarşamba kontrolde kan sonuçları hakkında bilgi verecekler. Dr bir şey yok iyi dedi. Çarşamba yine bakılacak . Sarılığı 8 e düştü 14 dü. Rengi beyazlamış şükür. Yemesi de daha iyi sarılık 14 ken çok az yiyordu iştahı gitmişti resmen. Kan transferi olmuş 1 serum kadar belgeleri verdiler orada gördük. Çok şükür iyi yemesi falan kendinde rabbim bir daha aratmasın. Doktor sarılık yine artabilir artarsa normal odaya senle beraber yatırır yanında ışık veririz dedi
Bu lohusa psikolojisi oluyor hepimiz yaşıyoruz inan yalnız değilsin bende ilk doğumumda herşeyi yapıcam diye kendimi parçaladım ama aslında gerekirse yardım istemek hakkımız ve eşinde ailende eminim sanada bebeğe de ellerinden geleni yaparlar henüz çok yeni herşey alışacaksın sen güçlü bir kadınsın bunlarda geçecek..Var canım eşim annem kız kardeşim var ama kimse benim gibi bakamaz gibi geliyor bu halde yetmeye çalışıyorum. Kızıyorlar ama elimde değil
Bizim bugün yine bakıldı sarılık değerine 19 olmuş 6.gün .. Yatış yapıldı 1 gece Fototerapi alacak .En azından yanımdaCnm bugun 8. Gün. 5.gün deger 13tü.
Çok zor şeyler yaşamışsın cnm inşallah bi an önce psikolojik olarak da çok zor travma seni çok iyi anlıyorum benim ilk dogumum öyleydi cnm gerekirse psikolojik destek al mutlaka cnmKızlar yazan herkese çok çok teşekkür ederim. Dün sezeryan sırasında uyumadan önce son duyduğum cümle kanaması durmuyor cümlesiydi ve bugün de kan takviyesi yapıldı yani ameliyathanede bir sorun yaşamışım belli ki ama ne bilmiyorum. Zaten çok fazla kontrole alınmamdan belliydi ki ilk yürüyüşte bayılmam da muhtemelen kan kaybındandı. Ben bugün taburcu olmak istedim ama doktor kan takviyesi yapacağını duruma göre taburcu edeceğini söyledi ve kan takviyesi yapıldı. Kızlar bende çok büyük travma oluştu. Hem bana hem de bebeğime bir şey olacak kaygısı beni mahvediyor. Dünden beri hiç uyumadım asker gibi nöbetteyim dakika gözüm dalsa irkilerek açıyorum gözümü. O anları tekrar tekrar yaşıyorum. Yardım alacağım çok kötüyüm. Bebeğime bakıp bakıp ağlama geliyor.
Canım kuzumm inan bana bu yeni doğum yapan herkeste oluyor . Bu grupta da eminim çoğu kişi de de olmuştur . Lohusalık sendromu dedikleri şey tam olarak bu bence . Çocuğumu kaybedeceğim kaygısı..çok samimi bir şekilde söylüyorum ki ilk 10 gün sadece bunun için ağladım . Hatta babam geçenlerde ‘neyin var moralin bozuk’ dedi daha cümlesi bitmeden o kadar bağırarak ağlamışım ki ‘ya ilaya bir şey olursa’ diye .. yani hormonal şeyler . Bak bugün 18.günümüz ve o duygu durumun çok şükür artık azaldı. Çünkü vücut bu yeni duruma alışmaya başlıyor , hormonlar daha da bi düzene giriyor. İlk zamanlar saniye saniye nefesini kontrol ederken Şuan ilayı salonda bırakıp ‘nasılsa yan yatırdım bir şey olmaz zaten’ diyip mutfakta işlerimi halledebiliyorum. Ama bu pat diye 1 günde olmuyor . Kendine lütfen zaman ver. Ve inan bana çooook uzun süren bir şey de değil. En azından bi 10 gün tanı kendine . 9 ay boyunca yavaş yavaş arttı tüm hormonlarımız ve vücut bir şekilde adaptasyon sürecini tamamladı ama Şuan o kadar hızlı bir şekilde değişim oluyor ki hormonlarda vücudumuz da haliyle tepki veriyor . Seni rahatlatacak şeyleri yap . Ben o ilk 10 günü mesela bol bol okuyarak geçirmiştim . Sen çok güzel bir anne oldun lütfen anın tadını çıkar . Uzun zaman sonra değil bak şurada 1 ay sonra bu günlerimize de gülmeye başliyczKızlar yazan herkese çok çok teşekkür ederim. Dün sezeryan sırasında uyumadan önce son duyduğum cümle kanaması durmuyor cümlesiydi ve bugün de kan takviyesi yapıldı yani ameliyathanede bir sorun yaşamışım belli ki ama ne bilmiyorum. Zaten çok fazla kontrole alınmamdan belliydi ki ilk yürüyüşte bayılmam da muhtemelen kan kaybındandı. Ben bugün taburcu olmak istedim ama doktor kan takviyesi yapacağını duruma göre taburcu edeceğini söyledi ve kan takviyesi yapıldı. Kızlar bende çok büyük travma oluştu. Hem bana hem de bebeğime bir şey olacak kaygısı beni mahvediyor. Dünden beri hiç uyumadım asker gibi nöbetteyim dakika gözüm dalsa irkilerek açıyorum gözümü. O anları tekrar tekrar yaşıyorum. Yardım alacağım çok kötüyüm. Bebeğime bakıp bakıp ağlama geliyor.
Çookbgeçmiş olsun canım çok zor şeyler yaşamışsınKızlar yazanlara tek tek cevap veremedim. Bebeğim 15.40'ta doğdu ama acil sezeryanla. Suni sancıyı bebeğim kaldıramadı sancılarım çok şiddetlendi belim kasıklarım ayrıldı resmen çok kötüydüm ama dayanıyordum sonra nst bağlandı. O sırada doz bir tık artırıldı ve sancılarım şiddetli gelmeye başladı derken bebeğimin kalbi 90-80-70 derken birden cihaz alarm vermeye başladı ve bebeğimin kalbi 20ye düştü ben nasıl bağırıyorum çağırıyorum kesin alın diye. Çok ağladım hemen suni durduruldu başka bir serum verdiler o ne bilmiyorum ama bebeğin nabzı tekrar yükselmeye başladı ama eskisi kadar yükselmedi 110a kadar gelebildi doktorum hemen ultrasonla baktı ve Kordon boynuna dolanmış sancı geldikçe aşağı doğru itildiği için boğuluyordu çocuğum. Hala titriyorum yazarken etkisinden çıkamadım o nst nin alarmı sürekli kulağımda. Beni acele ameliyathaneye indirdiler tabii benim hala sancılarım geliyor şiddetli bir şekilde damarlarımda hala suni sancı gezdigi için ben kıvranıyorum ama ben kıvrandıkça çaktırmıyorlar ama ben telaşlarını hissettim her şeyi hızlı hızlı yapıyorlar spinal yaptılar ben zaten sezeryandan çok korkuyorum ama bir an önce bebeğimin iyi olduğunu duymak istediğim için sessiz sessiz içime içime ağladım. Sonra sesleri duyuyorum ama önümde önlük göremiyorum ve benim canım çok acıdı çekiştirerek bir şeyler yapıyorlar sonra doktorum yanındaki kişiye çıkmıyor çocuk dedi o esnada hareketler sertleşti ve bebeğim doğdu ağlamaya başladı onun sesini duyunca hüngür hüngür ağladım. Bebeğimi bana o an göstermediler ve doktorumun sesini tekrar duydum kanama durmuyor dediklerini ve o an beni uyuttular ne oldu orada bilmiyorum ama gözümü tekrar açtım ameliyathanede ben her şey daha yeni oldu sanıyorum tabii. Ailem çok merak etmiş bebeğim 15.40ta doğdu ama ben odaya geldiğimde 7yi geçiyordu. Beni odaya geçtiğim zaman gördüm bebeğimi. Altın saçlı altın kaşlı gamzeli güzel mi güzel bir bebişim olmuş maşallah. Ama kucağıma bile alamadım ağrıdan. Uyuşukluk geçtikten sonra ilk yürüyüşümde maalesef tansiyon düşmesi yaşadım beni oturttular ve orada bana bir şeyler oluyor dedim ve pat gittim bayılmışım uyandım kustum kustukça dikişlerim ağrıdı acıdan kıvrandım ağladım. Tekrar ağrı kesici yapıldı ve bir zaman sonra kalkıp yürüdüm daha iyiyim şimdi ama gaz çıkaramadım henüz. Ama bebeğim çok şükür yanımda ya her şey geçer çok ağladım hala aklıma geldikçe ağlıyorum ama şükrediyorum hep. O ağlıyor ya ben konuşunca sesimi duyunca susup beni dinliyor eriyorum. Allah'ım isteyen herkese nasip etsin. Çok şükür rabbime biz kurtulduk. Inşallah sizlerin çok güzel hikayeleri olur
AdChoices
ADVERTISING
Bnde gecelık ilk gun gıydım cnm, ıyıkı gıymışım, yarı baygınken, sondayı çıkarmaya geldıler,bez bagladılar aa gecelik varmış deyıp rahat yaptılar işiniNormal doğum yapacaklar kızlar her hastane aynı mıdır bilmiyorum yada doktordan doktora değişir herhalde. Ben çantama elbise gecelik koymamıstım doktor geldi yanıma ameliyat önlüğünü çıkar gecelik giy dedi. Yanımda yoktu gecelikte almamıştım açıkçası. Tesettürlüsün sen uzun bi gömlekte mi yok dedi baya bol uzun bir gömleğim vardı onu getirdi eşim onunla doğum yaptım. Sebebi de ameliyat önlüğü çok terletiyormus zaten bi efor sarfediyoruz en rahat olabileceğiniz bi geceliği de koyun çantanıza muhtemelen her doktor konforu gözetir
Cnm kanın düşmüş senin belliki oyuzden bu bayılma olayın. Spinal oldugun için konuşulanları duymanda cabası, senı çok iyi anlıyorum. Ama hemn taburcu olma, hastanede bebek hemşireleri çok guzel bılgı verıyor, bebeğine odaklan,guzelce emzir, bak çok şukur yanında ve saglıklıinşallh odan kalabalık değildır. Ve bu trawma demek istemıyorum ama unutacaksın inşallah hrsey gececek. Lohusa sendromunu bn yıne yaşadım. Oplum 12 yasında ama bn oğlumla ılgılenemedım ona yetemedım dıye agladım ve kndımı hiç tutamıyorum, hüngür hüngür agladım, hastanede yan odada kolik bebek vardı, onun babasının halını gorunce agladım. Durduramıyorum kndımıhastanede eşime kızıp agladım, şimdi de annemin lafları batmaya başladı artık yalnız kalmk istıyorumKızlar yazan herkese çok çok teşekkür ederim. Dün sezeryan sırasında uyumadan önce son duyduğum cümle kanaması durmuyor cümlesiydi ve bugün de kan takviyesi yapıldı yani ameliyathanede bir sorun yaşamışım belli ki ama ne bilmiyorum. Zaten çok fazla kontrole alınmamdan belliydi ki ilk yürüyüşte bayılmam da muhtemelen kan kaybındandı. Ben bugün taburcu olmak istedim ama doktor kan takviyesi yapacağını duruma göre taburcu edeceğini söyledi ve kan takviyesi yapıldı. Kızlar bende çok büyük travma oluştu. Hem bana hem de bebeğime bir şey olacak kaygısı beni mahvediyor. Dünden beri hiç uyumadım asker gibi nöbetteyim dakika gözüm dalsa irkilerek açıyorum gözümü. O anları tekrar tekrar yaşıyorum. Yardım alacağım çok kötüyüm. Bebeğime bakıp bakıp ağlama geliyor.
Nasil tanimlatcaz ne ywzicaz cikmasi icin birde calisan olmak gerekmiormuydu emzirme odenegi ciinKızlar bilgılendırmelerle geldım
Bnım dogum param yattıbukdr çabuk beklemıyordum. Beledıyeye gdıp doğum paketını aldım, hani burda konuşuyordukya, eve gelmıyormuş paket, gelın alın dedıler, ordan ilçedeki aile sosyal hiz. Müd. Gdıp bebegın tcsını verıp 1.çocuk 300 tl 2.çocuk 400 tl
Kayıt oldum, önumuzdeki ay ptt yatacak
Bırde 857 tl emzirme ödenegı yatacak
E devletten bnka hesabınızı tanımlatırsanız oraya yatıyor