2024 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    284
Buda benim can kızım 🩷Mercan'ım🪸

Eklentiler

• IMG_20240312_165411.jpg
    IMG_20240312_165411.jpg
    162,9 KB · Görüntüleme: 148
Oy kızlar bugün rop göz muayeneleri vardı içim gitti o nasıl bir şeydi öyle gözlerine bir şeyler sokup durdular o yüksek ışıkta baktılar damlalar damlattılar kıyamam çok fena ağladılar çok şükür gözlerinde sorun çıkmadı sadece prematüre oldukları için normalde bir bebek 2 aylıkken anne babayı net görürken bizimkiler yeni doğmuş sayıldıkları için 3-3.5 aylıkken net etrafı göreceklermiş yani hep 1-1.5 ay gelişimleri geri olacakmış ama erken doğdukları için normal her prematüre böyle dediler daha erken de çevreye tepki verebilirmiş tabi bebeğe göre değişiyormuş adlında siyah beyaz kartlara anlık odaklanıyorlar. Doktor şisiyah beyaz kartların özentilik olduğunu o kartların özel durumlardaki bebeklerde aslında eğitim için kullanıldığını ama insanların popülerleştirdiğini anlamsız olduğunu gören bebeklere böyle şeyler uygulanmaması gerektiğini söyledi yani sen şimdi görüyorsan ben takip etmen için sana neden kart göstereyim ki mantıklı yanı nedir bunun dedi haklı geldi bana özentilik gibi popülerlik işte gerek yok dedi onun yerine kitap oku çocuğa dedi gelişsin istiyorsan.
Sonra hepatit B 2. Doz aşı oldular sağlık ocağında o iğne minicik bacaklarına girerken içim gitti yine ağladılar malum eşim ellerinden ben ayaklarından tuttuk fenaydı anlık tabi geçti sonra 🥰🧿🧿

Kızlar yazanlara tek tek cevap veremedim. Bebeğim 15.40'ta doğdu ama acil sezeryanla. Suni sancıyı bebeğim kaldıramadı sancılarım çok şiddetlendi belim kasıklarım ayrıldı resmen çok kötüydüm ama dayanıyordum sonra nst bağlandı. O sırada doz bir tık artırıldı ve sancılarım şiddetli gelmeye başladı derken bebeğimin kalbi 90-80-70 derken birden cihaz alarm vermeye başladı ve bebeğimin kalbi 20ye düştü ben nasıl bağırıyorum çağırıyorum kesin alın diye. Çok ağladım hemen suni durduruldu başka bir serum verdiler o ne bilmiyorum ama bebeğin nabzı tekrar yükselmeye başladı ama eskisi kadar yükselmedi 110a kadar gelebildi doktorum hemen ultrasonla baktı ve Kordon boynuna dolanmış sancı geldikçe aşağı doğru itildiği için boğuluyordu çocuğum. Hala titriyorum yazarken etkisinden çıkamadım o nst nin alarmı sürekli kulağımda. Beni acele ameliyathaneye indirdiler tabii benim hala sancılarım geliyor şiddetli bir şekilde damarlarımda hala suni sancı gezdigi için ben kıvranıyorum ama ben kıvrandıkça çaktırmıyorlar ama ben telaşlarını hissettim her şeyi hızlı hızlı yapıyorlar spinal yaptılar ben zaten sezeryandan çok korkuyorum ama bir an önce bebeğimin iyi olduğunu duymak istediğim için sessiz sessiz içime içime ağladım. Sonra sesleri duyuyorum ama önümde önlük göremiyorum ve benim canım çok acıdı çekiştirerek bir şeyler yapıyorlar sonra doktorum yanındaki kişiye çıkmıyor çocuk dedi o esnada hareketler sertleşti ve bebeğim doğdu ağlamaya başladı onun sesini duyunca hüngür hüngür ağladım. Bebeğimi bana o an göstermediler ve doktorumun sesini tekrar duydum kanama durmuyor dediklerini ve o an beni uyuttular ne oldu orada bilmiyorum ama gözümü tekrar açtım ameliyathanede ben her şey daha yeni oldu sanıyorum tabii. Ailem çok merak etmiş bebeğim 15.40ta doğdu ama ben odaya geldiğimde 7yi geçiyordu. Beni odaya geçtiğim zaman gördüm bebeğimi. Altın saçlı altın kaşlı gamzeli güzel mi güzel bir bebişim olmuş maşallah. Ama kucağıma bile alamadım ağrıdan. Uyuşukluk geçtikten sonra ilk yürüyüşümde maalesef tansiyon düşmesi yaşadım beni oturttular ve orada bana bir şeyler oluyor dedim ve pat gittim bayılmışım uyandım kustum kustukça dikişlerim ağrıdı acıdan kıvrandım ağladım. Tekrar ağrı kesici yapıldı ve bir zaman sonra kalkıp yürüdüm daha iyiyim şimdi ama gaz çıkaramadım henüz. Ama bebeğim çok şükür yanımda ya her şey geçer çok ağladım hala aklıma geldikçe ağlıyorum ama şükrediyorum hep. O ağlıyor ya ben konuşunca sesimi duyunca susup beni dinliyor eriyorum. Allah'ım isteyen herkese nasip etsin. Çok şükür rabbime biz kurtulduk. Inşallah sizlerin çok güzel hikayeleri olur🤲🏻
AdChoices
ADVERTISING​
Çok çok geçmiş olsun canım sancılı bir süreç olmuş sezaryen sonrası o kusma kaynaklı dikiş ağrısının tarifi yok gerçekten bende yaşadım iyi olacaksın bebişin yanında çok şükür hızlıca sende toparlayacaksın bak gör. Sağlıkla büyüsün inşallah

Ağzından bal damlıyor yaşasın yaşasın yaşasın sancı mi çocuk hareketi mi diye şüpheye düştüm de 😏
Yani ikisi de olabilir ama hiç sancı çıkmayan da var nstde bir umut işte 🤣🤣
Hiç ummadığın anda oluyor cnm yaa 🙂🙂 ahshsh
Ay sorma nişanım gelmedi sana foto atamadım bak o içimde kaldı işte 🤣🤣

Normal doğum yapacaklar kızlar her hastane aynı mıdır bilmiyorum yada doktordan doktora değişir herhalde. Ben çantama elbise gecelik koymamıstım doktor geldi yanıma ameliyat önlüğünü çıkar gecelik giy dedi. Yanımda yoktu gecelikte almamıştım açıkçası. Tesettürlüsün sen uzun bi gömlekte mi yok dedi baya bol uzun bir gömleğim vardı onu getirdi eşim onunla doğum yaptım. Sebebi de ameliyat önlüğü çok terletiyormus zaten bi efor sarfediyoruz en rahat olabileceğiniz bi geceliği de koyun çantanıza muhtemelen her doktor konforu gözetir

Ashahdhs kız senin acilman varmış yaa onu niye söylemedin nst sorarken 😂😂 artik açıklıktan da korkmaya başladım yazan kızların hepsi daha geç doğurdu 😂
Ahahaha bende geç doğuracam bence açılması olanlar daha geç doğuruyor 🤣🤣

X