2024 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    284
Cnm emzirme olayı çok iyi gdıyor benim, masallahh dıyelım🩷bn hafif yan yatırıyorum, smdı yıne agladım buyuk oğlumla 3 gündür ılgılenemedım dıye🤧duygusallastım bırden ayy resmen kndımı hamılelıkte tutmuşum sıkmışım, smdı katarsis boşalması yasıyorum gbı çok garip😱 dikiş agrım dün oldu pek yatmadım çunku, annem evde ama yınede bna ıhtıyac oluyor işte. Bugun su geçirmez bandı çıkardı doktor.
Oy maşallah canım emsin emsin 2 saate bir emziriyorsun dimi kuzum. Sezeryandan sonra önerilerin neler mesela. Evet bencede canım hamilelikte sıktın kendini şimdi boşalma yaşıyorsun ama yaşa her duygu çeşidini içine atma, ama çokta ağlama sütünü etkilemesin canım

Kızlarr biz dün kavuştuk Göktuğumuzla🥰 37+2. 3120 gr 50 cm tam bir minyatür😳 Dünyanın en güzel şeyi anne olmak 🥲 Spinal sezeryan oldum zorlukları çok evet ama 2.günüm yürüyebiliyorum oturup kalkabiliyorum yarın sabah taburcu olucaz inşallahh ❤️İlk emzirme zordu çünkü sürekli uyuyo emmeyi bilmio ama asla pes etmedim ameliyattan çıkar çıkmaz yapıştırdım memeye çok uğraş sonucu alıştı Elhamdüiillah şimdi öğrendi tutuyor emiyor🌸 2 saatte bir emziriyorum yaklaşık 45-50 dk memedenkalıyo memedeykrn ara ara gazını çıkarıp emzzirmeye devam ediyorum ❤️ Meme ucuma ayva jeli yapmıştım onu sürüyorum ve kalkan kullanıyorum şimdilik yara olmadı inşallah günler içinde olmaz🤲🏼 Doğduktan 6-7 saat sonra kakasını yaptı toplamda 7-8 kere yaptı siyah yeşil hala kakası altını doldurunca çok rahatsız oluyo ağlıyo 😂 Bizde durumlar böyle hastaneye gelen giden çok oldu anca fırsat buldum yazmaya ❤️ Rabbim mübarek Ramazan hürmetine hepimizin bebişlrrini korusun doğuracak arkadaşlarıma kolay sağlıklı doğum diliyorum ❤️❤️❤️. B Buddy x 7 Mart 37+2 / 50 cm / 3120 gram bizi eklersin tabloya canımm 😇😇
Cnm gule gule buyut bebişini saglıkla inş🌷🙏
Bnımde dün yara oldu hafif kanadı dedim eywahh. Zeytınyağı kullanıyorum şimdılık ama göğüs kalkanındaki o biriken süt, akan süt göğüs ucumu beslemiş, göğüsler pamık gbi oldu🥹😱

Kızlar çok uzak kaldım 😔 telefonu elime alamıyorum. 5 dk nefes almaya vaktım yok. Çarsamba gunu eve çıktık. Annemle bile ev işi, yemek, çamaşır, eşimde evde yetişemıyoruz yaff neden boyle oldu anlamadım, tamam bebişimle ılgılenıyorum çok sukur bı sıkıntı yok. Dünden itibaren sütüm bayaa çoğaldı. Göğüs kalkanı kullanıyorum, çok memnun kaldım, bıraz yara oldu, zeytınyağı sıkıyorum. Sütler göğüs kalkanına akıyor falan iyiki almışım dediğim tek ürün oldu. Günde 2 kez mama takvıyesi verıyorum, sütüm çoğaldı ama aranıyor yınede, sarılığı var, kara sarı bi bebek. Emzir yatır, uyuyor vs.. Mama içince çocuk pammık gbi oluyor, karnı doyup mışıl mışıl uyuyor resmen
Geceleri toplam 3 saat uyuyorum.uykusuzluk daha koymadı ama kaç gunden sonra koyuyor🤭 günduzlerıde uyuyamıyorum cunku hep baska bi iş oluyor. Çok presedur var,daha ilaçlarımı bugun aldım, bugun kontrolumuz vardı, sarılık 13 çıktı.17 sınır dedi, okadar emzırmeye, okdar çişli ve kakalı beze ragmen... Kakamız bol masallh🤗

Aldıgım en kucuk kıyafetler bol, şuan premature bez ve kıyafet gyıyor🥹 kabızlık çekıyorum, bugun duphalac aldık bıraz rahatladım. Yalancı emzik tutmuyor çokta zorlamadım ama.. Beşiğimiz yok, sallamıyorum, baby nest yanımda, yatır, emzir şeklınde ılerlıyoruz.

Bıraz duygusallık var baglama krızı geldı 2 kez. Annem busefer çok mudahale etmıyor ama yınede anlasmazlıklar oluyor sonra ona neden boyle dedım dıye oturup aglıyorum ama öyle böyle değil, bayaa boşalıyorum. Bayaa bı alınganım. 😪Eşimlede 2 kez tartıstık, aglama krızıne grdım, o da söylenılenlere takılmamam grektıgını, falan soyluyor işte.

Kımler doğurdu neler oldu hıç haberım yok, bıraz okumaya çalışacagım. Kadınlar gunumuz kutlu olsun buarada💐💐iyiki kadınız iyi ki anneyiz🤲🤲🪻🪻

Hastaneye bıkaç kişi gelmk istedi geri çevırdım, bu hafta yatılık yegenler gelmk istedı onlarıda haftaya gelın dedım. Grcekten kaldıracak gbi değilim misafir falan. Doğum yapan arkadaslar sizlerın lohusalık nasıl geçiyor 🥴 yahu daha karnımı sıkamadım, korseler olmuyor, daha bugun tartıldım düşünün hastaneden çıkınca, dün babam geldı isim koymaya bugun gitti. Kagıtlar, evraklar, başvurular off ne kdr çok şey varmış yaa..

Eksi 200 gr ile hastaneden gectık
Cnm bizde de aynı durumlar emzir alt degstr ev işi yemek büyük kızın ödevleri annem var benimde yanımda annem ev işlerini yapıyor eşim gundz okul akşamları özel ders çok gitme dediğim zamn ee neymiş para lazımmış sinir oluyorm neyse cidden zor bugünler ya memede ya ağlama ya da alt degstrme döngü böyle biraz dış dünyayı anlamaya baslasalar çok iyi olack

Cnm bn zorlasam tuttururum belkı ama, bnımkı mızırdanmıyor pek
Ayy nazar değcek dıye yazamıyom 🤭🤭🤭
Gece aglamamız felan yok bizim, emzir yatır, uyuyo, sallama falanda yok smdılık boyle, gaz sancısı yok daha oyle seyler.

İnş boyle devam eder, bugun bı arkdas aradı kesnlıkle emzık ver çok rahatlık dıyor o da. Hem emip hem emzik emen cok arkadasımın bebişleri var, çok kişiye knuştum cnm.
Anladım kuzum benimki gece hiç uyumuyor desem yeri sürekli meme istiyor meme de uyuyor yatırınca mızırdanıyor gündüz hep uyuyor benimki de zor bir bebek değil aslında . Korkum meme yüzünden beni emmemesi az emmesi yaşar mıyım ki böyle birşey

Cnm bn gunde sadece 2 kere mama verıyorum, bnıde guzel emıyor ama onlardamı yetmıyor acep.
Bu arada ben hiç sağım yapmadım,

Dedimya hastanede emzik, mama ve sağım yasak, hemşireler prosedur geregı bunu yapıyorlar, her vardıya değişen hemşire gelip, ayy yakaladım emzikmi verıyorsun felan bnı baydılar gercekten. Ki emzik zaten vermedım sadece beşiğin yanında durdu, mama desen gunde 1 kez zar zor verdım. Eşim bukdar yasagı duyunca bn sankı yanlış bılıyomuşum yanlışbısey yapacakmışım sanıp beni çol gerdi😔

Forumlarda okuyup okuyup, uygulayacan ama bak 6 hemşirede aynı şeyi soyluyor felan dedi neyse 3-5 gun sonra bnım lafıma oyle bi geldikiii annem ve eşim oh olduuu😠
Tüm bilgı bırıkımım, bırıktırdıklerım hepsi bi anda hiç oldu, yok oldu, düşünsene bndeki psıkolojıyı.
Yok canım hastaneden çıktığım gün bana dedi her 2 saatten bir mama ver ilk tabi anne sütü bende öyle devam ediyorum..sağlık ocağıda aynısını dedi..günde 2 defa çok az aç kalır bebişim zaten 15 ve ya 20 dk emiyor ve sanki dediğim gibi anne sütüyle doymuyor.Ben sağım yapmasaydım bu kadar hızlı gelmicekti sütüm sanki kanalları açtı.Zaten bildiklerimizi çöp ettiler

Oy maşallah canım emsin emsin 2 saate bir emziriyorsun dimi kuzum. Sezeryandan sonra önerilerin neler mesela. Evet bencede canım hamilelikte sıktın kendini şimdi boşalma yaşıyorsun ama yaşa her duygu çeşidini içine atma, ama çokta ağlama sütünü etkilemesin canım
Cnm hastanede o çok bilmiş hemşireler🤭 2 saatten önce emzirme dedi, ben emzırdım tabi arada uyuyor kalkınca verıyorum ama ilk 3 gun ne sütten haberım vardı nede bıseyden, çocuk sararmaya basladı anlıyorum ama bısey yapamıyorum. 4.gün süt bırden çoğalınca okdr bıle beklemıyordum. Bugun doktor sarılıgı 13 görünce mamayı çoğalt 60 cc ye çıkar dedi. Dedim zten 2 kez verıyorum cunku doymuyor, dediğim gbı mama takvıyesi ılk zamnlar şart, bunu hep soyledım

Cnm öneri derken bn kahve içmedım cunku bas agrısı, narkoz atamama boyke seyler olmadı bnde.
Önerebılecegım bol emzirmek, ama ilk 3 gün süt az oluyor, doktorlar hemşireler ne der bılmıyorum mama işine

Salı akşamı bna insaflı bı hemşire denk geldıde istersen bn bı mama getreyım dedi de gttı getrdı, çocuğun karnı doydu, çişi çoğaldı, uyudu bebişim ,

Anladım kuzum benimki gece hiç uyumuyor desem yeri sürekli meme istiyor meme de uyuyor yatırınca mızırdanıyor gündüz hep uyuyor benimki de zor bir bebek değil aslında . Korkum meme yüzünden beni emmemesi az emmesi yaşar mıyım ki böyle birşey
Cnm yaşayanda var ama bnım konuştugum çoğu arkadsım yaşamamış, hem emip hem bıberron hem emzik seklınde ılerleyenler var.. Bnımkıde sureklı aranıyor hep meme hep meme😊

Cnm gecmiş olsun🤲, sarılık neden arttıkı melisin o kısmı tam okuyamadım ama bugun bzımde 13 çıktı, hastane çıkışı 10 idi. 2 gun sonra gelın 17 üstu olursa ışına koyarz dedi😔
Sağol canım inşallah sizin de artmaz 🙏🏻
Beslenmeye bağlı değil kilo alıyor çok şükür enfeksiyon da yok kan uyuşmazlığı da yok ergen doğuma bağladı doktor en son. Anne sütü + mama veriyorum zaten kilo alıyor uyandırınca uyanıyor uyku hali yok yani 2. Saat kendi ağlatarak uyanıyor beslenme için. Şimdi kansızlıkta çıktı üstüne. Küvez çıkışı 9 du 2 günde 13 oldu sonra 14 de sabit kaldı bugün 12 çıktı cihazda ama kanda da bakalım dedi dr sonra kanda 15 çıktı kan transferi olacağı için küveze aldı sadece ışık alsa katta yanında yatırırdım dedi ama kan transferi küvez şartlarında yapılıyor dedi.

Sağol canım inşallah sizin de artmaz 🙏🏻
Beslenmeye bağlı değil kilo alıyor çok şükür enfeksiyon da yok kan uyuşmazlığı da yok ergen doğuma bağladı doktor en son. Anne sütü + mama veriyorum zaten kilo alıyor uyandırınca uyanıyor uyku hali yok yani 2. Saat kendi ağlatarak uyanıyor beslenme için. Şimdi kansızlıkta çıktı üstüne. Küvez çıkışı 9 du 2 günde 13 oldu sonra 14 de sabit kaldı bugün 12 çıktı cihazda ama kanda da bakalım dedi dr sonra kanda 15 çıktı kan transferi olacağı için küveze aldı sadece ışık alsa katta yanında yatırırdım dedi ama kan transferi küvez şartlarında yapılıyor dedi.
Anladım cnm. Bızdede kan uyuşmazlıgı yok, erken doğum değil, kndı mızırdanarak uyanıyor yani çok açlık bı durumuda yok, doktor olabılır, normal dıyor, çocuk doktoru bugun.

Şu 2 gun bzım içinde önemli, mamayı günde 3 keze çıkarablırsın dedi, sütğm var ama sırf şu sarılık muhabbeti için, sobra yawas yawas mamayı azaltırsın dedi

Cnm hastanede o çok bilmiş hemşireler🤭 2 saatten önce emzirme dedi, ben emzırdım tabi arada uyuyor kalkınca verıyorum ama ilk 3 gun ne sütten haberım vardı nede bıseyden, çocuk sararmaya basladı anlıyorum ama bısey yapamıyorum. 4.gün süt bırden çoğalınca okdr bıle beklemıyordum. Bugun doktor sarılıgı 13 görünce mamayı çoğalt 60 cc ye çıkar dedi. Dedim zten 2 kez verıyorum cunku doymuyor, dediğim gbı mama takvıyesi ılk zamnlar şart, bunu hep soyledım

Cnm öneri derken bn kahve içmedım cunku bas agrısı, narkoz atamama boyke seyler olmadı bnde.
Önerebılecegım bol emzirmek, ama ilk 3 gün süt az oluyor, doktorlar hemşireler ne der bılmıyorum mama işine

Salı akşamı bna insaflı bı hemşire denk geldıde istersen bn bı mama getreyım dedi de gttı getrdı, çocuğun karnı doydu, çişi çoğaldı, uyudu bebişim ,
Kuzum bende mama alayım çantama koyayım diyorum, beni spinal yapacak doktor. Oh maşallah kuzum sütün bol bol olsun inşallah 🙏 Mercan kızımıza şifa olsun. Bende mama işine sıcak bakıyorum bebeğin şekeri falan düşmesin diye.

Cnm sen naptın genel anestezi işini

Kuzum bende mama alayım çantama koyayım diyorum, beni spinal yapacak doktor. Oh maşallah kuzum sütün bol bol olsun inşallah 🙏 Mercan kızımıza şifa olsun. Bende mama işine sıcak bakıyorum bebeğin şekeri falan düşmesin diye.
Cnm bnce al bulunsun, zaten hemşirelerde getrıyor.

Cnm yaşayanda var ama bnım konuştugum çoğu arkadsım yaşamamış, hem emip hem bıberron hem emzik seklınde ılerleyenler var.. Bnımkıde sureklı aranıyor hep meme hep meme😊
Çok zor karar vermek şuan emzirdim memede uyudu yerine koyunca uyandı emzik verdim ama inanılmaz kararsız kaldım en iyisi doktoruna bir sorayım ben bunu bakalım ne diyecek

Cnm bnce al bulunsun, zaten hemşirelerde getrıyor.
Kuzum biz çarşamba kardiyoloji doktoru ile görüştük, şimdi kalbindeki deliğin yakılma durumu olabilir. Bende spinal olmaya karar verdim o anı göreyim diyorum, oğlumun doğduğunu. Doktorumda genelden yana değil hiç. Önceden o anı görmeyeyim diyordum ama şimdi görmek istiyorum, ne olacak en azından duyayım eşim de spinal olursa yanımda olacak.

Bugün garip bir ruh hali içinde geçirdim size de oluyor muu zaman zaman .. ne mutluyum ne üzgünüm böyle garip ortada kalmış bir his doğumu bekliyorum diye mi bilmiyorum. Allah'ım hayırlar versin

Kızlarr biz dün kavuştuk Göktuğumuzla🥰 37+2. 3120 gr 50 cm tam bir minyatür😳 Dünyanın en güzel şeyi anne olmak 🥲 Spinal sezeryan oldum zorlukları çok evet ama 2.günüm yürüyebiliyorum oturup kalkabiliyorum yarın sabah taburcu olucaz inşallahh ❤️İlk emzirme zordu çünkü sürekli uyuyo emmeyi bilmio ama asla pes etmedim ameliyattan çıkar çıkmaz yapıştırdım memeye çok uğraş sonucu alıştı Elhamdüiillah şimdi öğrendi tutuyor emiyor🌸 2 saatte bir emziriyorum yaklaşık 45-50 dk memedenkalıyo memedeykrn ara ara gazını çıkarıp emzzirmeye devam ediyorum ❤️ Meme ucuma ayva jeli yapmıştım onu sürüyorum ve kalkan kullanıyorum şimdilik yara olmadı inşallah günler içinde olmaz🤲🏼 Doğduktan 6-7 saat sonra kakasını yaptı toplamda 7-8 kere yaptı siyah yeşil hala kakası altını doldurunca çok rahatsız oluyo ağlıyo 😂 Bizde durumlar böyle hastaneye gelen giden çok oldu anca fırsat buldum yazmaya ❤️ Rabbim mübarek Ramazan hürmetine hepimizin bebişlrrini korusun doğuracak arkadaşlarıma kolay sağlıklı doğum diliyorum ❤️❤️❤️. B Buddy x 7 Mart 37+2 / 50 cm / 3120 gram bizi eklersin tabloya canımm 😇😇
Çok tebrikler canım Allah analı babalı sağ Salim büyütmeyi nasip etsin Allah sana da şifa versin 🤲

İlk bebişin miydi canım senin? Rabbim sağlıkla huzurla buyutmeni nasip etsin inşallah 🤲🏻😍

Anladım cnm. Bızdede kan uyuşmazlıgı yok, erken doğum değil, kndı mızırdanarak uyanıyor yani çok açlık bı durumuda yok, doktor olabılır, normal dıyor, çocuk doktoru bugun.

Şu 2 gun bzım içinde önemli, mamayı günde 3 keze çıkarablırsın dedi, sütğm var ama sırf şu sarılık muhabbeti için, sobra yawas yawas mamayı azaltırsın dedi
Bencede canım bende sütüm olmasına rağmen mama veriyorum hem kilolarını toparlıyor prematüre oldukları için hem de sarılık beslenme kaynaklı olmasın diye mama veriyorum bi öğün anne sütü diğer öğün mama. Hatta dr anne sütünü sağılmışlsrı vermem için anne sütü zenginleştirici sma nın toz proteinini aldırdı onu da kullanıyorum

Kızlar buraya yazmıştım dünden beri bebeğimin hareketlerini az hissediyorum diye, içim rahat etmedi sabah doktora geldim, iki tur kordon dolanmış bebeğin boynuna, nst çekildim, doktor nst yi beğenmedi, tansiyonum 15 9 a çıktı, hemen yatış verdi
Öğleden sonra spinal sezeryan ile doğum yaptım, bebeğim 2700 48cm olarak doğdu, 36+5 idik bugün
Çok şükür yanımda, sağlıklı
Benimde ağrılarım başladı artık
Yaa canım gözün aydın olsun iyi ki gitmişsin daha önce ciğer geliştirici falan olmuş muydun

X