2024 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti


  • Ankete Katılan
    282
İlk dogumumda özelde oldu normal doğumda doktoruna göre değişiyor sezeryanci olan doktor evet var önemli olan doktoruna denk gelmek ama sancıni filan özelde odanda çekiyorsun istediğin kisilwr yanında olabiliyor en büyük avantajı bence bu sonrasında evet biraz pahalı suanda ben yine özel muayenesine gidiyorum ve özelde olacağım bu bebisim tedaviyle oldu doktorumdan çok çok memnunum normal doğumdan korkuyordm ilki de zor olunca ama şimdiki doktorum yanımda olacağı için daha bir rahatm ve benim suandaki hastane fiyatı 30 bin ama yılbaşı sonrası fiyatın belli olmasını bekliyoruz ama özelde olacağım özelde daha bir nazın filn geçiyor tabi
 
Bende genelde sola yatmaya calisyorm ama sağa flnda yattgim oluyor açıkçası
 
Cnm bnde gördüm internette hem devlette hemde özelde doğumunu yapmış anneler devleti tercih etmiş. Bnce bu annelerın 2. Doğumlarıydı. Nasıl olsa devlettede doğuruyosun bısekılde deyip boşa para vermek istemeyen var. Her doktor sezeryancı değil,

Ben şahsen normalde bıle devlet hastanelerine gtmıyorum. 1 ay önce avrupa yakasında oğluma göz randevusu talebınde bulundum, halaa çıkmadı beklıyorum. Bn şuan özele gdıyorum. Konfor benım için çok önemli, sezeryan olacagım halde, belkide 1 gece kalacagım halde yinede önemli. 25 bın tl civarında ucreti. Sonuçta bin kere doğurmuyoruz. İllaki devlettede iyi doktorlar vardır ama hemşireler, çalışanlara da bakmak grek orda. Lohusalık, doğum çok hasssas ve yıllar gecsede unutulmayacak anlar. Kötü bi anı olsun istemeyız.

İlk gebelıgımde durumumuz yoktu, muaynelere özele, doğuma eşime yük olmim dıye arastrma hastanesıne gttım. Doğuma 2 hafta kala istanbulun göbegınde büsbüyuk bi arastrma hastanesı düşün.
5 dakıkada 1 doğum oluyordu, hepsıde normal doğum, sancıyla gelıyordu herkes. Bnada açıklık varmı dıye bakacaklardı ve nst ye grdım, uzanıyordum, amann Allahım bi odada kaç kişiydıkk, bırı bagırıyor, bırı doğuruyor, mahremıyet yok, nazını çeken yok. Muamele kötü.

Çıktım agladım dedım napıyorum ben.
Para bnden dahamı onemlı, borç harç gtttık özele sezeryan oldum. Çokta memnun kaldım.

Çok çokk nadirdır devlet hastanesınde anlayışlı, yardımsever ebelere denk gelmek.
İnşallah denk gelirsın
 
Hiç doğum yapmadım ama kendimce şöyle düşünüyorum. Kim kendini nerede güvende ve huzurlu hissedecekse ve gücü yetiyorsa orada yapsın.

Bir de her hamilelik aynı kişi için bile farklıymış. Ben ilk doğumu deneyimleseydim belki ikinciyi devlette düşünebilirdim. İLk doğumda yaşadığım tecrübeye göre. Zaten sezeryan olduysan ilkinde devlette de sezeryana alıyolarmış bana öyle dediler. Özele gitmenin bir mantığı kalmıyo o zaman bu doğruysa.
 

Tam olarak böyleyiz
Ay evet ya. Bana da habire böyle diyolar. Gıcık oluyorum. Napalım abi zamanı durduramıyoruz akıyo işte biz de sorunlarımızla ilerliyoruz bu süreçte.

Bana da doktorum soluna yat eğer çok sıkılırsam arada sağına ve sırt üstü yatabilirsin biraz dedi. Belki de çok uzunnnn saatler yatmadıktan sonra sıkıntısı yok.
 
Ay kuzum ben de çok fena terliyorum hamileliğin başından beri. İçim yanıyo resmen. Gece bakıyorum eşim üstüne yorganı çekmiş, benim üstümde hiç bişi yok. Atıyorum yorganı sıcaktan.
 
Benim de özeldeki doktorum neredeyse her gün normal doğum yaptırıyo ve instagramında paylaşıyor. Çok hoşuma gidiyor. Ama arkadaşın dediği de doğru. Bazı yerler gerçekten sezeryan yapıp geçme düşüncesinde olabiliyo. Bence hastane ve doktor faktörü çok önemli.
 
Ben de özelde yapacağım nasipse. İlk düşükle sonuçlanan gebeliğimde devlete gitmiştim. Gelen giden affedersiniz parmaklıyordu, denek gibiydim. Onun dışında doktorların çoğu suratsızdı. Gereği gibi ilgilenmediler. En sonki fiyaskom da kanama ile gitmeme ragmen plesantamin aşağıda olduğunu iki gün sonra özeldeki doktorumdan öğrendim. Ben iyi tecrübeler edinmedim maalesef. Özelde en azından parasiyla da olsa sana kendini iyi hissettiriyorlar, iyi davranıyorlar.
 

Eklentiler

  • 06B40707-BD47-4659-8F85-0B7EC4EFC1C7.jpeg
    118,9 KB · Görüntüleme: 75
  • 4C933A12-DEBA-4610-8233-E6E706A2A2E0.jpeg
    335,3 KB · Görüntüleme: 60
  • 88932D04-FD9B-41D6-9480-1AB03A1A8E7F.jpeg
    55,9 KB · Görüntüleme: 62
  • image.jpg
    123,3 KB · Görüntüleme: 71
Evet, o yüzden doktor seçimi çok önemli inşallah herkes içine sinen iyi bir doktora denk gelir. Çünkü gerçekten anne seçimini önemsemeyen pes ettiren sezeryan isteyen çok fazla doktor var maalesef. Özellikle gece doğumlarında sırf uykusundan uyanıp hastaneye geldiği için olsun bitsine getirip sezeryana ikna eden de var. O yüzden Allah iyisiyle karşılaştırsın. Doğum şekli sağlıklı kavuştuktan sonra önemli değil ama zorunlu durumlarda sezeryana başvurulmalı diye düşünüyorum ben
 
Kızlar sizin kan değerleriniz nasıl. Benim hgb 1 aylık ilaç.kullanımına rağmen yükselmemiş. Rbc falan düşük . Sağlık ocağı doktoru kanın düşük doğumda sana sıkıntı olabilir dedi. Wbc yüksek . Kadın doğumcuya gönderdim daha dönüş yapmadı.
 

Eklentiler

  • IMG_20231221_095532.jpg
    117,6 KB · Görüntüleme: 75
Benmde hgb 9.8di en son normalde kan ilacını günde 1 kere kullanıyordum ama gttgmde sordum yine tahlil istedi duruma göre 2 ye çıkarırız dedi ama birdaha da sormadım kontrolüm haftaya cumartesi gttgimde soracağım inslalah
 
Ben 2 içtiğim halde yükselmemiş canım . Diğer değerlerin nasıl rbc ,wbc gibi .
 
isimli bunları yaptırdık, kolonyaların kurdelelerini bağlamadım henü
Canım çok hoşlar o tarağı nereden yaptırdın . Dökülme yapıyor mu kılları

Burdan yaptırdım, yorumları güzeldi. Birkaç kıl döküldü ben deneyince ama normal sanırım
 
Benimkiler de referans dışı. Demir ilacımı günde 2 kere al dedi dr.
 

Eklentiler

  • IMG_0244.png
    96,8 KB · Görüntüleme: 77
Benim de kanım çok düşük hatta hgb 9,5 benim . Sidefer stick 2 ye çıkardık , tekrar baktırmadım ama çok yükseleceğini sanmıyorum. İlk doğumuma 11 le girmiştim hgb
 
Ay kuzum ben de çok fena terliyorum hamileliğin başından beri. İçim yanıyo resmen. Gece bakıyorum eşim üstüne yorganı çekmiş, benim üstümde hiç bişi yok. Atıyorum yorganı sıcaktan.
Kuzum ben donardım eskiden kat kat örtünüp yatardım . Bu sene üşümem azaldı. Annem hava soğuk diyip klima açıp duruyor. Beni sıcak basıyor. Aynı benim eşim de öyle yorganla örtüdüğünü görünce şaşırıyorum. Ben arada açıyorum üstümü sıcak basınca. Az bi üşüyünce örtüyorum sonra yine sıcak .. hormonlardan anormal olan benim. Kışın ortası çünkü üşümek normal :)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…