- 18 Ağustos 2022
- 1.633
- 2.444
- 29
Ben de ekim annelerinde aynı durumdayım çoğu doğurmaya başladı. Ben en sonuncuyumBende 30+5teyim en sona biz kalıcaz sanırım zamanında sağlıkla gelsin tüm bebişlerimiz
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ben de ekim annelerinde aynı durumdayım çoğu doğurmaya başladı. Ben en sonuncuyumBende 30+5teyim en sona biz kalıcaz sanırım zamanında sağlıkla gelsin tüm bebişlerimiz
Amin canım inşallah Kasım 15’i görelim 38. Haftayı inşallahBende 30+5teyim en sona biz kalıcaz sanırım zamanında sağlıkla gelsin tüm bebişlerimiz
Yaaa maşallah çok az kaldı desene bende yarın bebeğim kıyafetlerini yıkayıp yerleştireceğim 31. Hafta itibari ile hazır dursun dedimvalla yarın 35 olcaz çiçeğim
Sonrasında şekerini yükseltmiyorsa demekki etki etmiyor sanaYa valla yerken bana baya az var gibi geliyor benim canım Nutella kaşıklamak falan istiyor mesela onunla kıyaslayınca cheesecake masum gibi. Ya da bitter çikolata ye abartmadan diyor o da o kadar tatlı değil mesela
Ailede var mı şeker? Benim bütün ailem diyabetik bende hamilelikten önce hiç kontrol ettirmemiştim gencim ya diye belki bende de vardı öncesinde bilmiyorum.
İşin kötü tarafı benim bebek de önde ve doktor hiç memnun değil bu durumdan inşallah biraz normalleşmiştir bu 1 ayda diyorum. Persentil eğrisine kafa atmıştı çünkü en son
Amin inşAllahAşağı yukarı 8 aydır beraberiz kızlar inşallah Rabbim hepimize sağlıkla kolaylıkla kucağınıza aldırsın sevinç gözyaşları döktürsün bize
Acildekiler ne dedi bu duruma ?selam kızlar. 34. haftadayım kaç gündür cok kötüyüm başım agrıyor ayakta 1 dakika bile duramıyorum elim ayagım tutmuyor sanki.acile gittim tansiyonum 13/8 gelmişti serum takıldı rahatladım. dün yine o şekilde kötü oldum başımı kaldıramıyorum ayaga kalkınca ayakta duramıyorum lavaboya gitsem bile nefes nefese kalıyorum dün de acile gittim tansiyonum 13/8 di yine. eve geldim çatlayacak gibiydim resmen iştahım da gitti. bi anda kolum uyuşuyor bi anda bacagım tutmuyor. bugun de hafif kasık agrım var ayaga kalkınca daha cok oluyor uzanırken veya otururken de daha hafif ama devam ediyor. kendi doktorum bugun yok başka doktora gidemiyorum yarın gidecegim. neden böyle oldum normal mi acaba benzer şeyler yaşayan var mı?
Benim garibim de 32. Haftada 40 cm 1500 grammaşallah doktorunuz iri dedi mi. 32. haftada 2000 gram 40 cm di bebegim doktorum korkuttu baya iri bebek şeker olabilir dedi
Ya benim açlık şekerim yüksek çıkıyor zaten anlamadım gitti bugün de doktora gittim bebek iri ama şekerin normal kontrol etmeye devam et deyip yolladıSonrasında şekerini yükseltmiyorsa demekki etki etmiyor sana
Bende nutellayı ekmege sürüyorum sürekli ama rüyamda
Bugün yine aglama noktasına geldim ama napalım sabrın sonu selamettir,
Benim ailemde bildigim kimsede yok,
Büyüklerde vardı ama oda yaş geçmiş yani normal sanırım o kadarı.
Kardeşlerimde falan da çıkmadı gebelik şekeri,
Bi bende çıktı
Çok korkuyorum üzerimde kalırmı diye
Nohut yurtdışındasın diye özellikle yazayım dedim. Ben de yurtdışındayım ben söylemeden bugün ilk kez bağladılar beni 32. HaftadayımKızlar nst yi bizmi söylüyoruz doktorlar mı diyor bu hafta baglayacagız diye ?
Benim tokluk yüksek ama oda dedigim gibi yediklerimle alakalı oluyor genelde.Ya benim açlık şekerim yüksek çıkıyor zaten anlamadım gitti bugün de doktora gittim bebek iri ama şekerin normal kontrol etmeye devam et deyip yolladı
Aslında sorduğum şey tam olarak da oydu. Yaşla birlikte olunca şeker tip 2 diyabet oluyormuş o da bizi gebelik diyabetine yatkın yapıyormuş işte. Bir de yaş da etkiliyor sanırım mesela ben 30 altı olsam belki çıkmazdı bende şeker diye düşünüyorum
Neyse bana bugün doktorum 9 hafta kaldı sonra hepsi geçecek dayan biraz dedi sen de öyle motive et kendini yakında her şeyi yiyebileceğiz gebelik bitince şeker de geçiyormuş
34 35ten itibaren doktor kendi bağlıyor sonrada haftada veya 2 haftada bir çağırıyor artık 46da çatı muayenesi oluyorKızlar nst yi bizmi söylüyoruz doktorlar mı diyor bu hafta baglayacagız diye ?
Ben 32.haftada kontrolüm vardı birşey demediler,Nohut yurtdışındasın diye özellikle yazayım dedim. Ben de yurtdışındayım ben söylemeden bugün ilk kez bağladılar beni 32. Haftadayım
Ben 34 te gidicem bakalım,34 35ten itibaren doktor kendi bağlıyor sonrada haftada veya 2 haftada bir çağırıyor artık 46da çatı muayenesi oluyor
Ben 32.haftada kontrolüm vardı birşey demediler,
Şimdi 34.haftada gidicem o zaman baglarlar sanırım,
Sorarım bende,
Ne kadar sürüyor bugün beni aradılar 20 dk önce gelebilirmisin diye onunlamu alakalı bilmiyorum.
Bence onla alakalı erken çağırmışlardır. çünkü 20 dk yarımm saat kalıyorsun nst de. Ay benimde bu gidişte çatı muayenesi var o soruyu bende merak ediyorum galiba vajinal muayene şeklinde yapılıyorBen 34 te gidicem bakalım,
Çatı muaynesi nasıl yapılıyor peki ?
Evet, vajinal ve el ile yapılıyor diye duymuştum. Benim de ilk gebeliğim. Daha önce olanlardan öyle duydumBence onla alakalı erken çağırmışlardır. çünkü 20 dk yarımm saat kalıyorsun nst de. Ay benimde bu gidişte çatı muayenesi var o soruyu bende merak ediyorum galiba vajinal muayene şeklinde yapılıyor
İşte normal doğuma elverişli mi pelvik tabanın onu kontrol ediyo elle muayene kimisi hafif scı hissediyo kimisi hiçbişey ama korkulacak bir şey değil her iki durumda da. Aynen bende 10una randevu almayı planlıyorum.Ben 34 te gidicem bakalım,
Çatı muaynesi nasıl yapılıyor peki ?
Ya ben birkaç arkadaşımdan daha duydum yaş mevzusunu ilk gebelik 20’li yaşlarda şeker yok. İkincisi 30’larda hep şeker çıkmışBenim tokluk yüksek ama oda dedigim gibi yediklerimle alakalı oluyor genelde.
Bende 30 üstüyüm
Kardeşlerim dogurduklarında 30 ların altındaydı alakası olabilir belkide.
İnşallah geçer hep beraber burda rahat ettigimiz günleride yazarız
Yoklayacaklar biziBence onla alakalı erken çağırmışlardır. çünkü 20 dk yarımm saat kalıyorsun nst de. Ay benimde bu gidişte çatı muayenesi var o soruyu bende merak ediyorum galiba vajinal muayene şeklinde yapılıyor