2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Banyoda her seferinde çığlık çığlığa ağlıyor ne yapsam alışamadı sarılıyorum kucağımda hiç sakinleşmiyor banyodan sonra da uyumuyo huzursuz mu oluyo nedir
Benim de en büyük kurtarıcım duş geçen gece uyutamadık ağlıyor sebepte yok hemen duş aldırdık 2 tas su ile üstünü Nike giydirmeden uyudu kaldı

Kızlar sünnet yaptıran yok mu ya hiç 🥹
Merhabalar, biz 23 günlükken sünnet yaptırdık. Lokal anesteziyle oldu ve 3 günde iyileşti. İlk oğlumda 4-5 aylıkken yaptırmıştık iyileşme süresi daha uzundu ve sünnet sırasında eli kolu tutulduğu için çok ağlamıştı. O yüzden ikinci oğlumda daha erken davrandım.

Akşam 8 buçuktan beri mücadeledeyiz emziriyorum dalar gibi oluyor yerine bırakınca kıpır kıpır
Gazları mı uçuşuyor karnında nedir uyandırıyor kendini. Masaj yap uğraş minicik bir pırt ancak atıyor. Alt aç değiş haydi tekrar emzir.
Aynı döngüyü 4 saattir tekrarlıyorum mememde süt kalmadı hala emmek istiyor. Acaba gece için depoluyor mu yoksa mememde süt gelmiyor mu bittiği için 😣sizlerde durum nasıl

Akşam 8 buçuktan beri mücadeledeyiz emziriyorum dalar gibi oluyor yerine bırakınca kıpır kıpır
Gazları mı uçuşuyor karnında nedir uyandırıyor kendini. Masaj yap uğraş minicik bir pırt ancak atıyor. Alt aç değiş haydi tekrar emzir.
Aynı döngüyü 4 saattir tekrarlıyorum mememde süt kalmadı hala emmek istiyor. Acaba gece için depoluyor mu yoksa mememde süt gelmiyor mu bittiği için 😣sizlerde durum nasıl
Aynı benim de öyle ama banyo yaptırdık diye sanırım

2 saatte uyuttuğum kızım ve eşim odada uyurken, salona geçip dakikalarca ağladım. Yatağa döndüm telefonu elime aldım ve bunu gördüm. Çok acı ama gerçek bu. Ben çok fena depresyona giriyorum sanırım yalnız kalıp sadece ağlamak istiyorum. Eşiyle iyi anlaşabilen, hayalimdeki evli çocuklu hayatı buydu evet diyebilen var mı ?

2 saatte uyuttuğum kızım ve eşim odada uyurken, salona geçip dakikalarca ağladım. Yatağa döndüm telefonu elime aldım ve bunu gördüm. Çok acı ama gerçek bu. Ben çok fena depresyona giriyorum sanırım yalnız kalıp sadece ağlamak istiyorum. Eşiyle iyi anlaşabilen, hayalimdeki evli çocuklu hayatı buydu evet diyebilen var mı ?
Hayalimdeki böyle değildi. Net. Aslında sosyal medya da kullanmıyorum yani oralarda tasvir edilen "mükemmel anne, baba, ya da eş" olamayacağımı biliyorum ama böyle de olmamalıydıı

Uykuya dalmıyor çocuk 😭😭😭
Biz de öyleyiz saatlerdir çok uzun saatlerdir 5-10 dakikadan fazla uyumadı en son uzun uykusundan 3 TE uyandı
Of hepsi mi aynı olur ya 🤣 bi de ağlamasına uyanıyorum altını değiştiriyorum (yine ağlıyor) buralarda eşim hep uyuyor, emziriyorum en son gazını çıkarırken sırtına pat pat vurmama uyanıp yavaş vur aşkım diye akılını verip geri uyuyo. bak yaa 🤣
Ahahaaa ne kadar benzer durum, eşim gece ben bebeği emzirirken bakarken falan şöyle bir bize bakıp kolumu sıvazlıyor sonra arkasını dönüp uyumaya devam. Ne oluyor empati mi oluyor bu şimdi ya da bana acımak mı oluyor geçen de öyle kolumu sıvazladı arkasını dönerken bir tane çakacaktım 😂
Kızlar bu bebeler bizi kokumuzdan bulacak diye ergenliğe girmiş liseliler gibi kokmaya başladım ben yaa🤣 hiç terlemezdim bile inanamıyorum ter kokuma 😄 sizde de öyle mi
Ben.. kocam bey ter kokuyorsun dedi bana, ne kadar koktuysam adam böyle demezdi kırılırım diye 😅 sürekli yıkanmama rağmen günlük dahi oluyor. Acıklayım da pis demeyin oralardan 🤣
Durum aynı. Hem dalmıyor hem öyle bir aranıyor ki aç mı diye içim içimi kemiriyor sürekli 😔

Canım göğsüne sür durmuş olabilir sıcak havlu koy damarlar yumuşasın sıcak duşa gir aksın göğsün orda sonra da soğuk kompres uygula
Galiba öyle oldu kuzum ya uyudum biraz oğlan uyurken olmadı sabah yapayim dediğini alınsa sıcak havlu koydum ama halim olmadiginsan işte bekletemedim uyumak iyi gelmiş 1 saatte olsa 🥰

Merhabalar, biz 23 günlükken sünnet yaptırdık. Lokal anesteziyle oldu ve 3 günde iyileşti. İlk oğlumda 4-5 aylıkken yaptırmıştık iyileşme süresi daha uzundu ve sünnet sırasında eli kolu tutulduğu için çok ağlamıştı. O yüzden ikinci oğlumda daha erken davrandım.
Bize doktor anestezi önermiyorum demişti 1 yaşına kadar sen nasıl yaptırdın canım herhangi bir yan etkisi oldu mu bebise

Bence çok yeniyiz herşeyde canım, biz annelikte eşimiz babalıkta, bebek alıştığı dünyadan çıktı farklı bi yerde hepimiz rollerimize alışmaya çalışıyoruz. İnan bende hergün ağlıyorum nerdeyse. Ama o hayalini kurduğumuz duyguyu ileride yaşayacağımızı düşünüyorum. Şuan birçoğumuz geçmiş hayatını özlüyordur

Değil mi bende öyle düşünüyorum herkes bana yazın yap diyor ama ben yok diyorum Ocak Şubat gibi Ankara'ya gidersek orda yaptıracağım gidemezsek burda
Bu arada bana anestezisiz yaptırın dedi sanada öyle bişey dedi mi doktor canim
Ben hiç konuşmadım bu konuyu hiçte birşey demedi bak sen böylr yazınca bende bşr araştırayım bakalım. Yaza bırakmam ben ya ayaklanmadan halledelim şu süreçte hemen iyileşiyor anlamıyorlar bile

Banyoda her seferinde çığlık çığlığa ağlıyor ne yapsam alışamadı sarılıyorum kucağımda hiç sakinleşmiyor banyodan sonra da uyumuyo huzursuz mu oluyo nedir
Ben müsline sarıyorum ilk suyu öyle döküyorum sonra yavaş yavaş müslini açıyorum istersen sende öyle dene canım

Of hepsi mi aynı olur ya 🤣 bi de ağlamasına uyanıyorum altını değiştiriyorum (yine ağlıyor) buralarda eşim hep uyuyor, emziriyorum en son gazını çıkarırken sırtına pat pat vurmama uyanıp yavaş vur aşkım diye akılını verip geri uyuyo. bak yaa 🤣
Yastıkla boğsaydın keşke 🤣🤣 bu aralar benim aklıma çok geliyor bu fikir inşallah yapmam 🤣🤣
Hemşire bi arkadaşım
Duş alırken kendini boşlukta hisseder be korkar bebek mutlaka elini tutun konuşun demişti biz öyle yapıyoruz
Bi de ayaklarından başlayın yıkamaya yavaş yavaş yukarı çıkın maksimum 5 dakika sürmeli be biri daima su dökmeli

Ben hiç konuşmadım bu konuyu hiçte birşey demedi bak sen böylr yazınca bende bşr araştırayım bakalım. Yaza bırakmam ben ya ayaklanmadan halledelim şu süreçte hemen iyileşiyor anlamıyorlar bile
Biri lokal anestezi ile yaptırdım yazmış gruptan
Bende başka doktora daha soracam hepsi farklı bişey diyiyor nasıl olsa

Kızlar sünnet meselesi için ürolog arkadaşım asla lokal anestezi önermiyor. Ben de yenidoğan döneminde çok istedim ama o bölge maalesef lokal anesteziye müsait değilmiş. Kanlanması bozulup Allah korusun organın ölümü gerçekleşebiliyormuş. Bir ihtimal ama ben çocuğum olsa bu riski almazdım deyince biz ertelemek zorunda kaldık 😬

Canım senin bu yorumu okumadan biraz önce ben de bi aydınlanma oldu ve internetten araştırıdm. M*stela şampuan ve krem kullanıyorum ben o bebeklerin bazılarına egzama gibi yapabiliyormuş. Krem mi yaptı şampuan mı ondan emin değilim ama bence onunla alakalı olabilir senin kullandığın marka neydi
Sebamed kullanıyordum

Bence çok yeniyiz herşeyde canım, biz annelikte eşimiz babalıkta, bebek alıştığı dünyadan çıktı farklı bi yerde hepimiz rollerimize alışmaya çalışıyoruz. İnan bende hergün ağlıyorum nerdeyse. Ama o hayalini kurduğumuz duyguyu ileride yaşayacağımızı düşünüyorum. Şuan birçoğumuz geçmiş hayatını özlüyordur
Evet aslında hepimiz çok yeniyiz sorun bu. Zamanla herşeyin daha kolay ve güzel olmasını umuyorum. Eşlerimiz baba olduklarını çözemedi bile bence. Benim eşim bana karşı dünyanın en iyi insanı olmasına rağmen bebeğimizi yük görüyor mesela hayatımızı engellediğini sürekli bi mesai içinde olmak zorunda olduğu için söylenip duruyor.tamamen tek başıma bakıyorum ama bu tavırlarından çok etkileniyorum. Ben şuan çok zorlanıyor olsam bile masum bi cana sadece merhametle yaklaşıp gayet sabırlı davranıyorum hep pozitif kalmaya çalışıyorum ama resmen verdiğim savaş eşimin eski hayatını özleme depresyonu 🫠

Biz de öyleyiz saatlerdir çok uzun saatlerdir 5-10 dakikadan fazla uyumadı en son uzun uykusundan 3 TE uyandı

Ahahaaa ne kadar benzer durum, eşim gece ben bebeği emzirirken bakarken falan şöyle bir bize bakıp kolumu sıvazlıyor sonra arkasını dönüp uyumaya devam. Ne oluyor empati mi oluyor bu şimdi ya da bana acımak mı oluyor geçen de öyle kolumu sıvazladı arkasını dönerken bir tane çakacaktım 😂

Ben.. kocam bey ter kokuyorsun dedi bana, ne kadar koktuysam adam böyle demezdi kırılırım diye 😅 sürekli yıkanmama rağmen günlük dahi oluyor. Acıklayım da pis demeyin oralardan 🤣

Durum aynı. Hem dalmıyor hem öyle bir aranıyor ki aç mı diye içim içimi kemiriyor sürekli 😔
Bizim mesai başladı 😂 kucakta uyuyor yerine yatırdığımda kıyamet kopuyor

X