• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    106
Gebe okulunda bel bolgesine kuyruk sokumuna masaj erken dogumu tetikleyebilir. Gerçek doğum sancılari geldiginde yapilmalı dediler. Tabii hafif hafif ovalamadan pek sorun olmaz ama yinede onermiyoruz dediler. Bilginiz olsun 😊
Öylemi hemen başlayayım ozaman kurtulayım artık dayanamıyorum valla 😄
Sürekli bastıra bastıra yaptırıyorum ben bel ve kuyruk sokumuna çatı ağrısıda eklenince gece ağlatıyor bu ağrılar beni ne dönebiliyorum ne kalkabiliyorum tek başıma sabah annem çağırdı kalkıp gidene kadar çıldırdı içerde 😁

Öylemi hemen başlayayım ozaman kurtulayım artık dayanamıyorum valla 😄
Sürekli bastıra bastıra yaptırıyorum ben bel ve kuyruk sokumuna çatı ağrısıda eklenince gece ağlatıyor bu ağrılar beni ne dönebiliyorum ne kalkabiliyorum tek başıma sabah annem çağırdı kalkıp gidene kadar çıldırdı içerde 😁
Bende bu vaziyetteyim 😅 bebegin kafasi yukarıda oldugu icin kaburga acısı yaşıyorum bende ne oturabiliyorum ne kalkabiliyorum acidan aglayacagim artik o derece 🥹

Bende bu vaziyetteyim 😅 bebegin kafasi yukarıda oldugu icin kaburga acısı yaşıyorum bende ne oturabiliyorum ne kalkabiliyorum acidan aglayacagim artik o derece 🥹
Gebe okulunda doğumla ilgili neler anlattılar ben online eğitim almak istemiştim ilkinde gitme imkanım yoktu eşim bunun eğitmi olmaz diye izin vermemişti ama çok güzelde oluyormuş deneyimleyerek öğrendşk

Gebe okulunda doğumla ilgili neler anlattılar ben online eğitim almak istemiştim ilkinde gitme imkanım yoktu eşim bunun eğitmi olmaz diye izin vermemişti ama çok güzelde oluyormuş deneyimleyerek öğrendşk
Şöyle her hafta once fizyoterapist geliyor ve egzersiz yaptiriyor
Ilk hafta kadin dogum doktoru bebegin anne karnindaki gelisimi hakkinda bilgi verdi
Arkasindan ebe geldi dogum yapacagimiz yerler hakkinda bilgi verdi
Ikinci hafta egzersizden sonra diyetisyen geldi ve neler yeyip icmeliyiz nelerden uzak durmaliyiz kac kilo almaliyiz alamiyorsak ne yapmaliyiz onlar hakkinda bilgi verdi. Eger sorun varsa kilo ile alakali ozel gorusmeler ve ozel diyetler hazirliyor.
Üçüncü hafta dogum hakkinda konustuk. Dogum esnasinda neler yapmamiz gerekiyor ne zaman hastaneye gitmemiz gerekiyor. Kasilmalar esnasinda ne yapmaliyiz. Ne zaman ıkınmaliyiz nasil nefes alip vermeliyiz diye konustuk
Haftaya da dogum sonrasi hakkinda konusacagiz
Ozetle bu sekilde. Kendimiz gibi gebelerle bir arada olmak cok iyi geliyor

Herkese merhabaa nasilsiniz ? Ben hasta oldum baya öksürük kemik agrisi hersey var hic halim yok 🫠 inşallah cabuk atlatirim oksururken karnima sancilar giriyo 🥴
Geçmiş olsun. Öksürük çok kötü ben kaburga ağrısından mahvolmuştum bronşit olunca. İnşallah hemen geçer. Ben de nezle oluyorum 😢

Ya her şey çok zor geliyor artık. Ayak tırnaklarımı keserken resmen işkence çektim🤦🏻‍♀️ duş da çok zor. Her yerim ağrıyor artık. Çatı ağrısından yürüyemiyorum. Allah'ım sen güç ver yaa insanlar neler neler yapıyor hamileyken ben adım atamıyorum gülsem mi ağlasam mı bilmiyorum. Sinirlerim bozuk🤣

Ya her şey çok zor geliyor artık. Ayak tırnaklarımı keserken resmen işkence çektim🤦🏻‍♀️ duş da çok zor. Her yerim ağrıyor artık. Çatı ağrısından yürüyemiyorum. Allah'ım sen güç ver yaa insanlar neler neler yapıyor hamileyken ben adım atamıyorum gülsem mi ağlasam mı bilmiyorum. Sinirlerim bozuk🤣
Ah ayak tırnakları kesmek artık hayal oldu 😄 çokda titzlenirim ama yapacak bişey yok daha ağdaya gidilecek o işte halledilmiyor çünkü 😆

Kızlar dünden beri bebek düzensiz aralıklarla bir tarafa toplanıyor. Bazen sağ bazen sol küçük bir tepecik oluşuyor toplandığı yerde. Hafif ağrı da yapıyor bu durum, sizde de oluyor mu tehlikeli bişey mi ?

Kızlar dünden beri bebek düzensiz aralıklarla bir tarafa toplanıyor. Bazen sağ bazen sol küçük bir tepecik oluşuyor toplandığı yerde. Hafif ağrı da yapıyor bu durum, sizde de oluyor mu tehlikeli bişey mi ?
Evet oluyor çoğumuzda sertleşme kasılma gibi normalde bir sıkıntı olmuyor bücut alışıyor sanırım doğuma ama yinede için rahat etmezse doktora görün bu bendede çok sık olan bişey ama doğum sancısı daha ağrılı olur

Evet oluyor çoğumuzda sertleşme kasılma gibi normalde bir sıkıntı olmuyor bücut alışıyor sanırım doğuma ama yinede için rahat etmezse doktora görün bu bendede çok sık olan bişey ama doğum sancısı daha ağrılı olur
Dün doktordaydım daha her şey normal dedi de merak ettim iki gündür böyle olunca. Bir de doktorum bebek baş aşağı olmasına rağmen sezaryen öneriyor benim psikolojime güvenmiyor kaldıramam normali diye çok canım sıkıldı 😢

Dün doktordaydım daha her şey normal dedi de merak ettim iki gündür böyle olunca. Bir de doktorum bebek baş aşağı olmasına rağmen sezaryen öneriyor benim psikolojime güvenmiyor kaldıramam normali diye çok canım sıkıldı 😢
Doktorunuzla konuşun niye öyle düşünüyorsunuz diye, içinizde kalmasın. Eğer gerçekten istiyorsanız kendinize güvenin, tıbbi bir durum olursa zaten o durumda doktor müdahale eder. Psikolojinizin sizi yenmesine izin vermeyin.

doğuranların psikolojisi nasılmış ki isteyen her kadının yapabileceği bir şey insan seçerek yapılan bir durum değil vajinismusum ben muayeneye bile açıp çatala çıkmaya bile tahamülüm yok ama gene normal bekliyorum🥲

Kızlar 31+5 ikiz gebeliğim şuan hastanede yatıştayim. Acilmam varmış benim için lütfen dua eder misiniz hamile duası kabul olurmuş en azından 2 hafta daha kalsalar çok iyi olurdu.
Geçmiş olsun 🙏🏻 inşallah kalırlar biraz daha. İkizler erken gelmeye meraklı oluyor. Canını sıkma inşallah bir süre daha bekler sağlıkla doğarlar🙏🏻

Doktorunuzla konuşun niye öyle düşünüyorsunuz diye, içinizde kalmasın. Eğer gerçekten istiyorsanız kendinize güvenin, tıbbi bir durum olursa zaten o durumda doktor müdahale eder. Psikolojinizin sizi yenmesine izin vermeyin.
Konuştum tüp bebek olduğu için risk almayalım diyor benim kaldıramıcağımı düşünüyor ama ben ağrısı sancısı neyse yaşamak istiyorum normal doğumun

Kızlar 31+5 ikiz gebeliğim şuan hastanede yatıştayim. Acilmam varmış benim için lütfen dua eder misiniz hamile duası kabul olurmuş en azından 2 hafta daha kalsalar çok iyi olurdu.
Aa ikiz mi ? Bence yat hiç ayağa kalkma daha kalabilirler 2 hafta falan ama ikizler 32-33 sonu geliyor genelde ve gelişim de çok sıkıntı olmuyor gönlünü ferah tut

Hanımlar merhaba,
Benim de bugün kontrolüm vardı. Doktor dedi ki; ilk doğum yapacakların bebeği kanala doğru inince yani baş aşağı pozisyonu alınca artık değiştirmiyormuş. Ama sonraki gebeliklerde bebek inse de yer daha geniş olduğundan sonradan yer değiştirebiliyormuş. Bir de yine sonraki gebelikler için konuşuyorum, nst de çıkmayan sancıyı çok takma, sancı bir anda da başlayabilir dedi.

Sancı çıksın diye ne yapalım dedim. Yok bir şey yapma, daha zamanı var dedi. Yani hepimiz Allah'ın izniyle 37 yi görelim inşallah, ondan sonrası bakalım nasıl gelecekse hayırlısıyla gelsin. Erken doğum riski olan arkadaşların da umarım kalabileceği maksimum süreye kadar kalsın inşallah bebekleri yerlerinde.

Bir de diğer bebek 40.haftada doğduysa bu da 40 da doğacak diye bir şey yok dedi.

Back