- 13 Kasım 2023
- 271
- 623
- 38
Canım gelenler dayı hala olunca hayır gelmeyin diyemiyorsun. Yetişkin ve alıngan insanlar. Özellikle beni arıyorlar gerçi eşimi de arasalar gelmeyin diyemez.Canım kendine yüklenme, mümkünse konuş eşinle. Sütün azaltır stresten sinirden sana bunu reva görmesin. Zaten hamilelik zordu, lohusalık daha zormuş.. Ben müsait oldukça çağırmak istiyorum de. Eşin o konuda nasıl bilmiyorum tabi. Eğer laftan anlayabilen biriyse hiç bekleme konuş. Bebeğine iyi bakım verebilmen için hem duygusal hem mental hem de bedenen dinç olmalısın. Onun da çocuğu sonuçta. Hem seni hem bebeği önemsiyorsa bazı şeylere hayır diyebilmeli
Bende diyemiyorum malesef.
Sadece anlayış bekliyoruz. Ya o kadar kalabalık gelmeyin ya da sonra gelin.
Görümcemin kızı 8 aylık çocuğu var. Bana diyor ki senin yerinde olsam böyle kalabalık kabul etmezdim 40 mevlüdü okutucam orada görürsünüz deyip herkese bi arada çıkarsaydın keşke diyor.
Ulan bunu akıl verene kadar akıllılık edip anne o kadar kalabalık gitmeyelim kıza yük olmayalım desene.
İnsanlar değişik gerçekten. Akıl sır ermiyor.
Sütüm az zaten. İki memeden 30 cc anca çıkıyor. Mama veriyorum mecburen.
Ama doğru düzgün beslenemiyorum onun da etkisi var bence. Çocukla tek olunca kahvaltıyı bile 2 defada yarım yamalak anca yapıyorum. Bi meyve çıkarıyorum yiyeyim diye soyup bi ısırık almışım sonra kalmış oluyor akşama kadar. Eşimden çikolata istedim 2 gündür fırsat bulup da yiyemedim bu sabah attım ağzıma.
Kısaca yetemiyorum malesef. Destekçim de yok ki gün için de nefes alayım.
Sinir stresten de sütüm azalıyor farkındayım ama beni sinir eden strese sokan şeyler olduğu gibi devam ediyor.
Eşim çocuk hava atılacak bişey gibi sürekli her halini her tavrını ailesiyle birlikte paylaşmak istiyor. Gelen misafirlere saçma sapan benden çok uyuyor çocuk diyor ertesi gece çocuk sabahı sabah ediyor. Böyle değişik hallerde.
Benden daha lohusa ona eminim. Bir değil iki çocuk yetiştiriyor gibi sürekli onu frenlemekle uyarmakla geçiyor zamanım.
Bu süreçte beni en çok eşimin durumu idare edemeyişi yordu malesef.