- 27 Şubat 2024
- 331
- 450
- 27
Canım seninle aramızda bi gün vardı dünden beri aklım sende habersiz bırakma bizi. Rabbim sağlıkla kucağına alıp mis gibi kokusunu içine çekmeyi nasip etsin hayırlısıylaDün gece iyiydi canım biraz daha azdı kaşınma ilaç başlandı burda ama safra kesesinde ki asite bakmak için sabaha kadar beklettiler o bebeğe karışmaması lazımmış o kan da iki gün de çıkar dedi bekliyoruz bakalım öğleden sonra normal de alacaktı doktor ama kaşınma varsa mutlaka git canım kolestaz göründüğü gibi basit bir rahatsızlık değilmiş
Doktor kontrolünden geliyorum şimdi, pazar günü doluyor eger gelmezse pazartesi suni sancı ile yatisini yapalım dedi doktor. Açılma yok ama yumuşama var dedi. Tecrübesi olanlar ne diyorsunuz? 40 haftadan sonrasının riskini almak istemiyorum dedi doktor.Benim doktor bekletmiyor cannm
40 bitince alırız dedi
Kanala girmeyen bebeğe de sunni sancı vererek indirmeye çalışmaya gerek yok çünkü garantisi de yok dedi
Ne sen ne bebek stres e girmesin dedi
Benim de ilk bebek bende tamam dedim yani
Hadi bakalm yarın da senden haberleri bekliyor olacagm
Ritmik olursa kasılmaların gidersin canım, herkesin suyu evde gelmiyor bazen müdahaleyle geliyor onu kıstas alma. Bi süre tut bakalım kasılmalar kaç dakikada bir geliyorGünaydınKızlar bişe sorcam gece ilk kez bu kadar sırtım ağrıdı belime kramp girdi şimdi de kalktım kasığıma çok kötü sızlıyor bacaklarım falan her yerim. 1 saat oldu geçmedi. Acaba doğum sancısı mı ki? Su gelmedikçe doktoru da aramak istemiyorum nişan geldi suyu bekliyoruz çünkü. Kızım biraz tombik acaba onun ağırlığı mı ki? 37+4teyiz 3700 şuan
Kızlar değerlerim alt üst olmuşalt ast karaciğer yağlanması kaşıntım bundanmış hastane de yatış verdiler sabah erkenden kan alacaklar benden başka hastane de bi değere bakacaklar ona göre muhtemelen oğlumu yarın sezeryanla kucağıma alacağım üç kiloyu geçmiş ama ben yine de erken diye tedirgin oldum
Rabbim sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin canım inşallah güzel haberlerini alirizKızlar 37+2deyiz dün doktorum yarın tekrar bi gel demişti. Şuan yatışım yapıldı. Alttan fitil verdiler. Birazdan da suni sancı bağlıcaklar sanırım. Yüksek tansiyondan dolayı doğumu başlatıyorlar. Ne kadar sürüyor bu fitil ve suni sancıdan sonra doğum biliyormusunuz? Hemşire 48 saat içinde doğar dedi. Sezeryana almadılar normal deniyolar ilk başta.
Ben de ilk nst ye 37 de girdim ama girerken de ne gerek var ki diyerek girdim bir sonucu da olmadı zatenValla ben de şaşkınım, içimde kaldı nstye girememek
Nasıl anladın çok mu su geldi az mıKızlar suyum geldi hastanedeyiz şimdi. Dualarınızı esirgemeyin
38+1 suan ama benim diyabetim var bebek irileşiyor diye haftasini doldurmasini bekledikSen kaç haftalık oldun ben salı 41 haftalık olacam
Benim önceki doğumda suyum gelince kendi kendine akiyodu öksürük veya hapşırmak ile idrar geliyo .. yani bildiğin su bosaliyodu durmuyoduda ama gene de senKızlar dün baya mağaza dolaştım eve geldim çok yorgundum gece bacak aramda sıcak bi islaklik oldu ay dedim heralde isedim sonra tutum kendimi öksürdüm yine geldi hemen ayağa kalktım gerisi geldi tuvalete koştum idrarimi yapmaya dedim acaba bu idarar mı ben tutamadim yoksa bebek suyu mu çıkaramadım bellim biraz yine gelirse bebek suyu dur dedim bir daha gelmedi ne sancı ne su nede başka bir belirti bu normal midir. Her zaman su geldikten sonra belirtiler devam eder mi acaba
Gelen şey su olsaydı tekrarlar miyd
Gende bı acile git istersen acilman olmuşsa alırlarGelen şey su olsaydı tekrarlar miydi
Bencede idrardi çünkü devam etmedi şu olsa devam ederdi heraldeBenim önceki doğumda suyum gelince kendi kendine akiyodu öksürük veya hapşırmak ile idrar geliyo .. yani bildiğin su bosaliyodu durmuyoduda ama gene de sen
Bacaklarımı aç yere çömel yeri siler gibi egzersiz yap YouTube den bak var orda dene istersenKızlar merhaba,
37+5 olduk hala daha kanala girmemiş her şey yolunda şükür. Sizde doğum kanalına ne zaman girdi?
Belkide kemikler aciliyor doğuma hazırlık bebek kanala girsin diyeYa kalça kemiği ne kramp mi giriyo arada bı oluyo anlamıyorum diyorum sancı geldi ama yok acayip bı acı sanki o kemik yerinden çıkmış gibi
Teşekkür ederim kızlar tavsiyeleriniz için gene aradı bende rahatsızım gelemem soru sorulacaksa burdan sorar mısınız diğer sefer boşuna geldim biraz terse düşüyor gelmem zor oluyor dedim tm dedi telefondan 2 3 soru. Ondan sonra işte doğum çantanı hazırla yürüyüş yap vs ben de tm sağ olun bilgilendirme için dedim güzelce kapattık gene boşa gidecektim şükür hallettimYa aynı şekilde ısrarla gel diyo çok önemli bi işlem yapacakmış gibi yaptığı hiç bir şey yok saçma sapan sorular sorup saçma sapan tavsiyeler veriyo. Bende hemşireyim tecrübem yok ama ebenin verdiği tavsiyelerin çoğu literatürden kalkmış koca karı tavsiyeleri oluyo. Bide ben özele gidiyorum doktoruma sürekli çamur atmaya çalışıyo bi daha çağırdı gelemem tansiyonum problemim var evden eşim olmadan çıkmıyorum dedim valla en sonunda saçma sapan telaşlandırıyo bide beni sırf ayaklarımda ödem var diye öldürdü gömdü üstüme toprak attı ya tövbe tövbe
Her gün biri doğuruyor maşallah canım, umarım hızlıca atlatırsın bu süreci, bebeğini sağlıkla kucağına alırsınKızlar 37+2deyiz dün doktorum yarın tekrar bi gel demişti. Şuan yatışım yapıldı. Alttan fitil verdiler. Birazdan da suni sancı bağlıcaklar sanırım. Yüksek tansiyondan dolayı doğumu başlatıyorlar. Ne kadar sürüyor bu fitil ve suni sancıdan sonra doğum biliyormusunuz? Hemşire 48 saat içinde doğar dedi. Sezeryana almadılar normal deniyolar ilk başta.
Ya bende sinir oldum geçen telefonla aradılar sevk yapılcak pazartesi kesin gelmelisiniz sağlık bakanlığı sorun yapıyo dedi. Sadece sevk dedi bende sağlık ocağına kaydı falan sandım. 4 gün sonra bi gittim oğlumun topuk kanında bir değer yüksekmiş kalıtsal rahatsızlığı olabilme ihtimali varmış acilen hastaneye sevk edilmeliymiş takibi başlanmalıymış...ya bunu arayınca desenize kendimi hazırlayayımYa aynı şekilde ısrarla gel diyo çok önemli bi işlem yapacakmış gibi yaptığı hiç bir şey yok saçma sapan sorular sorup saçma sapan tavsiyeler veriyo. Bende hemşireyim tecrübem yok ama ebenin verdiği tavsiyelerin çoğu literatürden kalkmış koca karı tavsiyeleri oluyo. Bide ben özele gidiyorum doktoruma sürekli çamur atmaya çalışıyo bi daha çağırdı gelemem tansiyonum problemim var evden eşim olmadan çıkmıyorum dedim valla en sonunda saçma sapan telaşlandırıyo bide beni sırf ayaklarımda ödem var diye öldürdü gömdü üstüme toprak attı ya tövbe tövbe