Canım mamayı doktor mu önerdi?Bebeği olanlar kızlar 1 haftalık olduk hiç kusmazdı bugün 2 kere fışkırarak kustu birde ilk 3 gün hep ağladı sütüm azdı 250 gram kaybetmiş şimdi sütüm var son 4 gündür de sürekli uyuyor zır uyandırıyorum sütümü sağıyorum her seferinde emzirip 30 cc ekstra veriyorum tok olduğundan emin olmak için 30 cc mama da veriyorum 2 kere gün içinde sizde durum nasıl çok korkuyorum bir şey olacak diye psikolojik olarak iyi değilim annem yanımda çok nadir yalnız kalıyorum kızımda daha kötüydüm bu konuda bugün kusana kadar iyidim bu konuda kustupundan beri psikolojim bozuldu tekrar göbeğine hiç bakamıyorum zaten daha düşmedi
Hayır canm dr hatta emzik mama biberon hiç bir şeyi bebeğe tanıttırma taraftarı değil bu kadar kilo kaybını da normal buluyor hiç bir şey yapma dedi emzirmeyi de iyi emerse 3 -4 saat emmemesini de normal buluyorCanım mamayı doktor mu önerdi?
Benim bebeğim de çok kilo verdi. Ama ben mama vermedim. O kadar çok beslersen yani kendi sütün + mama şeklinde bebeğinin Reflü olma ihtimalini attırırsın. Bebek kendiliğinden ayrılıyorsa göğsünden doymuştur. Bazen doymak için değil sırf seninle olmak için de emmek isteyebilir. Evham yaptıkça işler daha da zorlaşıyor onu anladımHayır canm dr hatta emzik mama biberon hiç bir şeyi bebeğe tanıttırma taraftarı değil bu kadar kilo kaybını da normal buluyor hiç bir şey yapma dedi emzirmeyi de iyi emerse 3 -4 saat emmemesini de normal buluyor
Bizim göbek bugün düştü. 9. Günde. Doktor yıkayabilirsiniz dedi bugün yıkarımBirde kızlar ben beneğe hala banyo yaptırmadım ilk 5 gün zaten sağ kulak işitmeden geçmediği için yaptırmayın dediler birde aminyon sıvısındaki tabaka varya beyaz o bağışıklık açısından çok iyi diye kadın doğumcum da banyo yaptırma dedi 5. Gün kontrolünde de banyo yaptırabilirsin dedi artık çoçuk dr ama ben kararsız kaldım yaptırmadım daha göbeğini bekleyeceğim sanırım siz hemen yaptırdınız mı yaptıracak mısınz
Bana göbeği düşüne kadar yaptırmayın dendi göbeği düştü ertesi günü yıkadım. 11. Günde düştü göbeği. Ayrıca benim bebeğimi de bende başta çok zor uyandırıyordum ama şöyle alıştirdim kundagindan çıkardım yatırdım yatağa göğsünü okşayıp 5 dk kendine gelmesini bekliyorum zaten geriniyor bu sürede sonra altını açıp ayaklarını hafiften okşuyorum gözleri açılıyor hemen sonrasında emzriyorum eğer 15-20 dk bandinda emiyorsa zaten kendi de ayrılıyor yada uykuya dalıyorsa doyuyordur artık çok fazla mama desteğine gerek olmazBirde kızlar ben beneğe hala banyo yaptırmadım ilk 5 gün zaten sağ kulak işitmeden geçmediği için yaptırmayın dediler birde aminyon sıvısındaki tabaka varya beyaz o bağışıklık açısından çok iyi diye kadın doğumcum da banyo yaptırma dedi 5. Gün kontrolünde de banyo yaptırabilirsin dedi artık çoçuk dr ama ben kararsız kaldım yaptırmadım daha göbeğini bekleyeceğim sanırım siz hemen yaptırdınız mı yaptıracak mısınz
Alt ast olayına üzüldüm cnm bende normal olmasına rağmen kaşınıyordum.başka hastanede bakacakları değer ne imiş ? Şimdi senin haftan kaç oluyor cmm yarın aldıklarındaKızlar değerlerim alt üst olmuşalt ast karaciğer yağlanması kaşıntım bundanmış hastane de yatış verdiler sabah erkenden kan alacaklar benden başka hastane de bi değere bakacaklar ona göre muhtemelen oğlumu yarın sezeryanla kucağıma alacağım üç kiloyu geçmiş ama ben yine de erken diye tedirgin oldum
Canım benim ebe göbek bağı düştükten sonra yıkayacağız dedi. Ben de o ne derse onu yapacağım.Birde kızlar ben beneğe hala banyo yaptırmadım ilk 5 gün zaten sağ kulak işitmeden geçmediği için yaptırmayın dediler birde aminyon sıvısındaki tabaka varya beyaz o bağışıklık açısından çok iyi diye kadın doğumcum da banyo yaptırma dedi 5. Gün kontrolünde de banyo yaptırabilirsin dedi artık çoçuk dr ama ben kararsız kaldım yaptırmadım daha göbeğini bekleyeceğim sanırım siz hemen yaptırdınız mı yaptıracak mısınz
Şekerini kontrol etme şansın var mı ya? Ben aşırı karbonhidratlı yedim 1-2 kez tam dediğin gibi oldum. Bende gebelik şekeri de var tabi ama böyle elim ayağım boşaldı resmen. Şekerimi ölçtüm hemen sınırda çıktı.Kızlar son günlerde bir anda açlık vuruyor ve sersemlik ve ellerimde titreme oluyor sanki açlıktan bayilacagim yani öyle bir his
Canım benim bizim aramızda 1 hafta var diye hatırlıyorum küçük haftalarda değiller artık gayet sağlıklı ve güçlü oğluşun. İçini ferah tut sakın moralini bozma. Hep kendileri gelecekleri zamanı, gelecekleri şekli seçiyorlar diyoruz ya gerçekten öyle. Neyde hayır var bilemeyiz demek ki hayırlısı böyle diye düşünmek lazım. Hiç sıkma canını sağlıkla kucağına alacaksın bebeğiniKızlar değerlerim alt üst olmuşalt ast karaciğer yağlanması kaşıntım bundanmış hastane de yatış verdiler sabah erkenden kan alacaklar benden başka hastane de bi değere bakacaklar ona göre muhtemelen oğlumu yarın sezeryanla kucağıma alacağım üç kiloyu geçmiş ama ben yine de erken diye tedirgin oldum
Bebeği olanlar kızlar 1 haftalık olduk hiç kusmazdı bugün 2 kere fışkırarak kustu birde ilk 3 gün hep ağladı sütüm azdı 250 gram kaybetmiş şimdi sütüm var son 4 gündür de sürekli uyuyor zır uyandırıyorum sütümü sağıyorum her seferinde emzirip 30 cc ekstra veriyorum tok olduğundan emin olmak için 30 cc mama da veriyorum 2 kere gün içinde sizde durum nasıl çok korkuyorum bir şey olacak diye psikolojik olarak iyi değilim annem yanımda çok nadir yalnız kalıyorum kızımda daha kötüydüm bu konuda bugün kusana kadar iyidim bu konuda kustupundan beri psikolojim bozuldu tekrar göbeğine hiç bakamıyorum zaten daha düşmedi
Ben henüz doğum yapmadım ama ilk bebeğim de göbek düşüp kuruyana kadar yıkamamıştım doktorum da öyle söylemişti.Birde kızlar ben beneğe hala banyo yaptırmadım ilk 5 gün zaten sağ kulak işitmeden geçmediği için yaptırmayın dediler birde aminyon sıvısındaki tabaka varya beyaz o bağışıklık açısından çok iyi diye kadın doğumcum da banyo yaptırma dedi 5. Gün kontrolünde de banyo yaptırabilirsin dedi artık çoçuk dr ama ben kararsız kaldım yaptırmadım daha göbeğini bekleyeceğim sanırım siz hemen yaptırdınız mı yaptıracak mısınz
Ah kuzum ya iyi ki gitmişsin dr aKızlar değerlerim alt üst olmuşalt ast karaciğer yağlanması kaşıntım bundanmış hastane de yatış verdiler sabah erkenden kan alacaklar benden başka hastane de bi değere bakacaklar ona göre muhtemelen oğlumu yarın sezeryanla kucağıma alacağım üç kiloyu geçmiş ama ben yine de erken diye tedirgin oldum
Valla şeker ölçme cihazı yok canım benimde şeker yüklemesinde 145 mi ne çıkmıştı ama tekrar şeker yüklemesi yaptırmak istemedim o sıra çokkk şekerli şeyler tuketmisgim doktor o etkilemiştir dedi çünkü başka şikayetim belirtim vs yoktu bebisdede herşey olması gerektiği gibiydi kilomda normal olunca üstünde durmadık ama son zamanlarda düşüyor sanırım biseyler yedikten sonra bile bir saatte anca kendime geliyorummCanım benim ebe göbek bağı düştükten sonra yıkayacağız dedi. Ben de o ne derse onu yapacağım.
Şekerini kontrol etme şansın var mı ya? Ben aşırı karbonhidratlı yedim 1-2 kez tam dediğin gibi oldum. Bende gebelik şekeri de var tabi ama böyle elim ayağım boşaldı resmen. Şekerimi ölçtüm hemen sınırda çıktı.
Canım benim bizim aramızda 1 hafta var diye hatırlıyorum küçük haftalarda değiller artık gayet sağlıklı ve güçlü oğluşun. İçini ferah tut sakın moralini bozma. Hep kendileri gelecekleri zamanı, gelecekleri şekli seçiyorlar diyoruz ya gerçekten öyle. Neyde hayır var bilemeyiz demek ki hayırlısı böyle diye düşünmek lazım. Hiç sıkma canını sağlıkla kucağına alacaksın bebeğini
Sağlıcakla al kucağına inşallahKızlar değerlerim alt üst olmuşalt ast karaciğer yağlanması kaşıntım bundanmış hastane de yatış verdiler sabah erkenden kan alacaklar benden başka hastane de bi değere bakacaklar ona göre muhtemelen oğlumu yarın sezeryanla kucağıma alacağım üç kiloyu geçmiş ama ben yine de erken diye tedirgin oldum
Çok haklısın beklemek çok zor. Ama Allah'tan senin ikinci bebeğin. Doğumdan sonraki sürece bizden çok daha fazla hakim olacaksınDoğuramayan kaç kişi kaldık yaa şurdakıpır kıpır hatun kişisi belime kasığıma ağrı gidiyo geliyo ama yok yani aktif doğum sancısı yok çok sıkıldım artık
Ya ben de gram uyuyamadım mide yanmasından, gündüz uyusam desem gündüz de devam ediyor yanma. bugun de uyuyamazsam boyle uyumadan nasil olacak dogum oncesi merak ediyorum.Bende aynıyım senle inan doktor alalım dese hayır demem herhalde sabaha kadar asla uyumadım ağladım resmen kaşınmaktan
Evet açıkcası doğum ve doğum sonrası paniğinin olmaması çok güzel bir o kadar da sabırsız yapıyo insanı hadi daa diyorum artıkÇok haklısın beklemek çok zor. Ama Allah'tan senin ikinci bebeğin. Doğumdan sonraki sürece bizden çok daha fazla hakim olacaksın