Muayneden çıktım açıklık hala 2 cm oğluşum başını aşağı kaydirmadigindan açılma olmamış doktor evirdi çevirdi açmaya çalıştı baya zorlayiciydi normal doğum düşündüğümden 22sine kadar bekleyebilir olmazsa müdahale edecez dedi bakalım
Selam kızlar geçtiğimiz cumartesi 38+1 de tam 3 kilo olmuş benim bebiş. Nst baktı doktor bunun daha gelesi yok belli dedi. Kilo alımı da haftada 100 gr düşmüş. Suyu iyi doppler iyi, kilosu da zorlamaz bizi 41 sonuna kadar bekleriz gelmezse yatırırız seni dedi. Lavanta yağı ile perine masajı önerdi doğumda yırtık vs olmasın diye henüz yapamadım. İki gündür de gözümde batma vardı bu sabah kalktım hayko cepkin gibi olmuşum. Gözümde enfeksiyon oluşmuş tamamen şiş kapalı ağrıdan kıvranıyorum. Oğlum diyorum geçmeden gelme bu halde nasıl ıkınacağım Tam diyorum artık gelebilir, bir sorun çıkıyor ödüm kopuyor suyum gelecek diye. Doğum güç isteyen bir olay ama bende o güç yok
Kızlar biz de 37+3’de 3700 olmuşuz Doktor 40. haftayı beklerse 4300 civarı olur dedi ama ben korkuyorum artık vajinal doğumdan. Burda da 4500gr üzerinde artık sezaryen öneriyorlarmış. Doktor çok rahat bir şekilde 4kg üzeri vajinal doğum yapan bir sürü kadın var dedi ama bana riskli geliyor. Belki çevremde hiç öyle kimse olmadığı için bilmiyorum. Ebe de ultrason ölçümlerinin +\-500 gr yanılma payı var takılma ona diyor. Bende hiç karnımda 3700 grlık bir bebek var gibi de hissetmiyorum.
Canlar benim 37+2 de doğum olacak Peki sizce erken mi gelişim ve ciğerler için ? Doktor miyadında dedi bebek için ama yine de merak İçindeyim Tecrübeli anneler de tabiki daha iyi bilir veya karşılaştınız mı ? Küvözde falan konsun istemem korku saldı beni kilosu 3000