Ne güzel sakin sakin anlatmışsınBekar ve evli olup hamilelik geçirmemiş ablası yada kardeşi hamilelik geçirmiş herbologlar fazlaca var etrafta maalesef bitane de bende var doktora gitmeden bir gün önce arıyor doktora şunu sor bunu sor diyor niye diyorum sana kazım bunlar ablam da böyle olmuştu diyor doktordan geliyorum kaç kg olmuş diyor söylüyorum aaa biraz zayıfmı kalmış diyor ki haftası önde bebeğin en son illa sezeryan ol dedi bende bak arkadaşım dedim bilmiyorum bende sen gibi miydim hatırlamıyorum ama dedim normal yada sezeryan yeter ki sağlıkla kolaylıkla kavuşalım ben bi kokusunu içime çekeyim 9 aydır bekliyorum mucizemi sabırla ikisinin de kolayı zoru vardır ama bildiğim tek bir şey var oda kavuşmak dedim Allah sana da nasip etsin o zaman geldiğinde beni anlayacaksın dedim
Yaşamazsın sal kendini Allah’a teslim ol sağlam bi uyuşturucu vuruyorlarCnm ben gecen hafta cumartesi 35+0 da gittim 2750 dedi bana doktor bu hafta 36 da bi daha gidicem bu cumartesi yazarım tekrar.3 olmustur ama bence.Bana 20-21 kasımda alırım sezeryana dedi.o zamana 3500 olur mu kilosu ? Kafası falanda öndeydi…Ödem bu saatten sonra geçmiyor.Bende sezeryanda acı duyarsam korkusu yaşamaya başladım bir kaç gündür kendimi rahatlatmaya çalışıyorum.
Kuzum 8 kasım son çalışma günüm işte 37 yi bitirince de en azından bir 10 gün evde de düzenleme temizlik vs yapayım eksik gidereyim istiyorum çalışınca hiç yapamadım.İşten cıkıp apar topar doğurmam herhalde demiYaşamazsın sal kendini Allah’a teslim ol sağlam bi uyuşturucu vuruyorlar20-21 kasıma kalmaz senin canım sen kendini böyle 15 Kasım gibi hazırla 4 kg ya koymazlar kilosu iyi önde cumartesiye bence 3’ü geçer
Çok haklısın sanki 9 ayda mide bulantısı koku hassasiyeti çekerken bir tas çorba ile mi geldiler kendilerinde bu hakkı görüyorlar bende açıkçası sakin kalkamamaktan çok korkuyorum birine patlarım daha ben doğurmadan lohusa zamanı gelecek olanlara yemek derdine düşmüş kayınvalidem ben en başından beri söylüyorum 40 gün geçince buyrun gelin ama ilk 1 ay 40 gün kimseyi istemiyorum tam kış zamanı hastalık aldı başını gidiyor ama kayınvalidem gelmek isteyecekler ben gelmeyin diyemem diyor ben derim sen canını sıkma dedim olmaz kızım sende deme gelirler kardeşlerim diyor 7 tane kardeşi var hepsinin bir sürü çocuğu torunları var hepsi Bebeği görmek isteyecek çocuğu kucağına almak isteyecek ama ben istemiyorum bunların olmasını eşime dedim bir kaç kere ben uyarırım gelemezler dedi inşallah dinlerlerNe güzel sakin sakin anlatmışsınbende kimsenin kalbi kırılmasın diye bişey dememeye çalıştım hep umarım lohusalık sürecinde de bunu korurum
Eşimin halası aradı kadını sadece düğünde gördüm bir kez o kadar. Neyse eşimle konuşuyorlarken sordu işte normal mi olcak diye bende bilmiyorum henüz belli değil dedim. Aa neden bir engel mi var bir sorun mu var diye sormaya başladıyani var ya da yok bu kadar yakın mısın ki bana 9 aydır neler yaşadım biliyor musunda sürecimin sonunda meraklı meraklı soruları sormayı hak görüyorsun kendinde. Bilmiyorum ben herkese gıcık oluyorum ya içten içe öf. Bir an önce geçsin gitsin dicem de doğumdan sonra da bitmicek boş konuşmalar alışmamız lazım sanırım
İnşallahKuzum 8 kasım son çalışma günüm işte 37 yi bitirince de en azından bir 10 gün evde de düzenleme temizlik vs yapayım eksik gidereyim istiyorum çalışınca hiç yapamadım.İşten cıkıp apar topar doğurmam herhalde demi
Maalesef kimseyi susturamıyoruz. Bana da vajinal istiyorum diye ne diye genişleteceksin kendini boşver ol sezaryeni geç diyenler oldukça fazlaKeşke kimse bu konularda konuşmasa yorum yapmasa en güzeli böyle olur aslında. Kimse kimsenin kafasını duygularını bulandırmasa. Ben zaten hamile bir kadın gördüğümde en son doğum şeklini konuşmak geliyordu aklımaama bundan sonra daha da dikkatli olurum kendisi bu konulara girmeden asla konuşmam ama maşallah bizim çevremiz sürekli bir öğüt verme derdinde. Evli olup bu süreci yaşamış insanları geçtim. Bekar arkadaşlarım ya da henüz hamilelik yaşamamış arkadaşlarım bile inşallah normal olur inşallah şöyle olur gbi gibi başından beri konuşuyor. Herkese tek söylediğim nasıl sağlıklı olacaksa öyle olsun demekti ama yine de yok yol normal olsun sağlıklısı o cümlelerini duydum hep. Aslında düşününce ne kadar hadsizce geliyor. Şimdi sezeryan kararı verilince işte sanki yanlış bişeyler yapıyormuşsun gibi düşündürüyor insana
Dün benimde 14/8 oldu hastaneye gitmek için eşimin gelmesini beklerken kustum kusunca rahatladım 12/8 e düştü ama dün gece yatana kadar çok halsiz ve kötüydüm. Bugün nst kontrolümde doktoruma söyledim enseden ağrı girerse tansiyonun normal bile olsa beni mutlaka bilgilendir dedi.38. Haftada olan randevuyuda haftaya çektiKızlar yüksek tansiyon yaşayan varmı aranızda? Bundan dolayı yüksek riskli bölümde 4 gece hastanede yatışım oldu. Biraz iyiye dönünce eve geçtik. Dikkat etmeme rağmen her randevuya gittiğimde yüksek çıkıyor. Dün gittim yine yüksek çıktı. 24 saatlik idrar toplanıcak tekrardan. Bugün onu yapıyorum yarın sabah hastaneye götürücem. Tansiyonum yüksek çıktığında bişey hissetmiyorum normal zamanlarda nasılsam öyleyim gibi geliyor. Bazen akşamları yemekten sonra kötü oluyorum ama tansiyonu ölçtüğümde normal çıkıyor. Yarın tekrar kontrol edicekler yine yatış verirlerse diye bugün artık bavulu hazırlamaya başladım.
Canım maşallah kilosu gayet iyi aslında neden az dedi ki doktor. Bak buna falan takılma . Bende 36. Haftamda 2350 gr dı. Sonra birden kilo aldı. 34/36. Haftalarda çok kilo almıyorlar. Sonra alıyorlar . Buna takılıp üzme bak kendini.Biz de 36+1 olmuşuz bebis 2550 olmuş doktor kilosu biraz az ama minyon olcak dedi. Yiyorum ama almıyor yahu kilo. 10 gün sonra gel dedi. Şu an normal doğuma engel görünmüyormus dönmüş bebek. Ama çokta anlamadım sanırım kasımın hakkını verip ortasını bekleyeceğiz:)(
Ödem bende de var ya bir türlü geçmiyor ellerim bile çok şişEn son kaçıncı hafta da gitmiştin canım. Sen kaç kg dı ben dün gittim 35+5’ti ama 36+5 çıktı bir hafta önde 2776 gram dedi doktor 50 cm diye senin önden gidiyordu demi belki 3.500 gramda alalım diyebilirler sana benim de ayak bileklerim falan kütük gibi oldu o kadar su içiyorum yürüyüş yapıyorum ama ödem oluştu maalesef
Ayy ne güzelmiş edep bilen bir yer demekVala kızlar bizim buralarda 40 çıkandan kimse gelmez. 40 mevlüdü olur davet edersin o zaman bebek görmeye hemde mevlide gelirler: işte sadece 1. Derece akraba dede anane babane dayı amca hala gelir. Onlarda çoluk çocuk getirmez. Ne şanslıyım ben bunalrı düşünmek zorunda değilim hazaten lohusa olacağız birde bunun derdine mi düşeceğiz.
Ay valla ben de şükrettim halime. Kimse 40 ı çıkmadan gelmeye cesaret etmez. Gelen kucağına almaz öpmez dokunmaz. Hamileliğimde bile kayınvalidemin şehir dışından gelen akrabasını ben ısrarla davet ettiğim halde çekindiler. Kayınvalidem tüm bulaşığı mutfağı halletti. Gidip elini öpeyim kadınınVala kızlar bizim buralarda 40 çıkandan kimse gelmez. 40 mevlüdü olur davet edersin o zaman bebek görmeye hemde mevlide gelirler: işte sadece 1. Derece akraba dede anane babane dayı amca hala gelir. Onlarda çoluk çocuk getirmez. Ne şanslıyım ben bunalrı düşünmek zorunda değilim hazaten lohusa olacağız birde bunun derdine mi düşeceğiz.
Ben doğrusu bu diye biliyorum kızlar yazınca çok şaşırdım. Eve gelir gelmez yemek derdi yok turşu yaptım gelene ver. Doğum yapılacak sonuçta bebek en savunmasız zamanında. Ne yemeğiAyy ne güzelmiş edep bilen bir yer demekwalla paldüt küldür gelmek isteyenleri anlamıyorum ben bebek daha küçücük yani hastaneye gelmekte pek doğru değil ben şahsen gitmeye çekiniyorum hastalık falan olur diye
Demi kız bende şükrettim .Ay valla ben de şükrettim halime. Kimse 40 ı çıkmadan gelmeye cesaret etmez. Gelen kucağına almaz öpmez dokunmaz. Hamileliğimde bile kayınvalidemin şehir dışından gelen akrabasını ben ısrarla davet ettiğim halde çekindiler. Kayınvalidem tüm bulaşığı mutfağı halletti. Gidip elini öpeyim kadının
Erkek bebeklerde olduğunu duydum takip ediliyor genelde geçiyor çok ciddi sıkıntı duymadımKizlar benm bebeğin sol böbreğinde genişleme varmiş 6-7 cm olduğunu söyledi doktor böyle bi duruml karşilaşan var mi
Yazarım kuzu cumartesi ben zaten minyon biriyim görsen iyice top gibi oldum yuvarlanarak geziyorumİnşallahama bence doğuracaksın 4 kg geçirtmezler sana bebeğin kafasının da göbeğinin de büyümesini istemiyorlar senin oğlandan bir an önce sana kavuşmak için koştur koştur geliyor bak gör cumartesi günü 3’ü geçmişi olacak
Son haftalarda geçmiyormuş canım benim bir de ödemli yerler kaşınıyor yaaÖdem bende de var ya bir türlü geçmiyor ellerim bile çok şiş
Bana da söylediler bunuMaalesef kimseyi susturamıyoruz. Bana da vajinal istiyorum diye ne diye genişleteceksin kendini boşver ol sezaryeni geç diyenler oldukça fazla