- 3 Ocak 2020
- 289
- 720
- 30
Kuzum benim bebekte de gerilik var merak ettim ultrason ölçümünden farklı mı doğdu hemen hemen aynı mı?İyiyiz çok şükür benim epidural olduğu için uyuşukluk hemen geçmicek galiba o yüzden hala ağrı vs yok bebişte çok açtı bebe ucum yoktu pek o yüzden zorlandık mecbur mama verdik hazırlıklı gelmiştik sarılık olmasın diye mama verdik şimdi mışıl mışıl uyuyor gelişim geriliği vardı bizim bebişte 38+0 da 2680 doğdu boyu 49 cm çok şükür küveze vs girmedik
Meme ucu benimde yok ya bebeğin meme ucuyla işi yok kahvrengi kısmın hepsini alması gerekiyor zaten demişlerdi bana ama sanırım etkiliyor meme ucu olmaması noldu hiç kavrayamadimiİyiyiz çok şükür benim epidural olduğu için uyuşukluk hemen geçmicek galiba o yüzden hala ağrı vs yok bebişte çok açtı bebe ucum yoktu pek o yüzden zorlandık mecbur mama verdik hazırlıklı gelmiştik sarılık olmasın diye mama verdik şimdi mışıl mışıl uyuyor gelişim geriliği vardı bizim bebişte 38+0 da 2680 doğdu boyu 49 cm çok şükür küveze vs girmedik
İnşallah canım çok teşekkür ediyorumGözün aydın canım evladına kavuştunGüle güle büyüt. Kolayca toparlanırsın inşallah
Ultrasonda pazartesi 1681 demiştiler 1680 doğdu birde boyu 47 cm demişlerdi 49 doğduKuzum benim bebekte de gerilik var merak ettim ultrason ölçümünden farklı mı doğdu hemen hemen aynı mı?
Ya bende sabah 8/9 gibi uykuya dalıp 11 de uyanıyorum: eşimde ne güzel uyuyabiliyorsun diyor. Eee 8/9 a kadar ayaktayım o niye sayılmıyorNe olacaklar bilmiyorum ama anaları herhalde uykusuzluk hastası olacaklar gibi duruyor ırmakkkk
Biraz almaya çalıştı ama çok açtı doyurucu olmadı silikon meme ucu aldık hemen eczaneden ama yine de doymadı süt çok olmayınca sonra mama verdikMeme ucu benimde yok ya bebeğin meme ucuyla işi yok kahvrengi kısmın hepsini alması gerekiyor zaten demişlerdi bana ama sanırım etkiliyor meme ucu olmaması noldu hiç kavrayamadimi
Teşekkür ederim ağrım dün ameliyat sonrası vardı ama ağrı kesiciler çok rahatlattı , sezeryan sırasında aşırı korktuğum için fenalaştım, onun dışında kısa sürüyor zatenHayırlı olsun cnm ağrın çok mu sezeryan nasıl geçti ?
Gaz işi tamamGözünaydın canım doktorun daha iyi bilir ama 48 saat kalma şartı var diye biliyorum gaz çıkaramadı diye benim arkadaşım bir gün fazla kaldı
Evet sürüyorum ama yıkamıyordum yıkayım da. Gümüş kapak mı alsam diyorum çünkü fena canım acıyor yarıklar oluştuCanım bebek emdikçe kendi sütünle yıka uçlarını nemli kalsın emmeden önce de suyla yıka öyle dene
Onu görmezler uyuduğunu görürlerYa bende sabah 8/9 gibi uykuya dalıp 11 de uyanıyorum: eşimde ne güzel uyuyabiliyorsun diyor. Eee 8/9 a kadar ayaktayım o niye sayılmıyor
Offf offf niye anlayışsızlar anlamıyorum geliyorsanız yapın yemeğinizi kaldırın bulaşığınızı vallahi ben daha dün tembih ettim kayınvalidem gelen giden yer diye turşu yapmış götür kızım yemeğe gelen olur önlerine koyarsın dedi hiç kimse kusura bakmasın lohusa halimle falan kimseye yemek hazırlayamam dedim kim geliyorsa yemek yapmaya geleceğini bilerek gelsin ben bebeğe mi bakacağım onlara yemek çay çorba mı yapacağım kurabiye yaptım koydum dolaba gelene çayla kurabiye veririmTeşekkür ederim ağrım dün ameliyat sonrası vardı ama ağrı kesiciler çok rahatlattı , sezeryan sırasında aşırı korktuğum için fenalaştım, onun dışında kısa sürüyor zaten
Gaz işi tamamben kalmak istiyorum bizimkiler hastane ortamı deli misin ev daha rahat diyorlar. Eşimi tembihledim lütfen annenleri abinleri büyük oğlumun doğumundaki gibi yemeğe bize gelin deme dedim çünkü hastaneden geldiğim gün berbattı annem yemeklerini yapmış bulaşıklarını yıkamış yardım bile etmemişlerdi o yüzden biraz onun endişesi gerginliği var üzerimde. Bebeğin yüzüne eğiliyorlar ya daha dün doğdu
Evet sürüyorum ama yıkamıyordum yıkayım da. Gümüş kapak mı alsam diyorum çünkü fena canım acıyor yarıklar oluştu
Sen doktora gittin mi canım doğum için ne dedi sanki lekelenme geldi dedim gibi hatırlıyorum erkek bebeklerde son haftalarda görülüyor diye duymuştum ama cinsiyeti ne canımKizlar benm bebeğin sol böbreğinde genişleme varmiş 6-7 cm olduğunu söyledi doktor böyle bi duruml karşilaşan var mi
Benim de 5 gün kalmış diye gözüküyor .. o sancı gelince anlarsın benim ikinci gebeliğim ilki suyum gelmişti sancı yoktu hastaneye gidince suni sancı direk verdiler gece 2 de gitmiştim öğlen 2 doğmuştu .. o sancı saatleri gecmiyo ama inşallah hepimiz için tez vakitte sağlıkla kucağımıza almak nasip olur bende aşırı korku var yaKızlar sancı geldiğini nasıl anlıyorsunuz karnım çatlıycak gibi altta baskı var belde de hafif ama sancı gibi bi sıklık aralık fark edemiyorum ben. Devamlı bi ağrı gibi daha çok. Bugün yemeği abarttım ayıptır demesi lahmacun söyledik canım öyle çekmiş ki 3 tane birden yedim mide fesadı geçirecek gibi oldumçıktım yarım saat civarı yürüdüm ama ondan mı anlayamadım ya. Bir de hızlandırmak adına bugün buradakilerin deyimiyle parise gitmiştik of hepsi üst üste geldi yarın da 17.30da kontrolüm vardı
Erkek canım oluyor mu gittim bi sorun yok denildi gönderdi buhün gittim tekrar böbrekte büyüme var dediSen doktora gittin mi canım doğum için ne dedi sanki lekelenme geldi dedim gibi hatırlıyorum erkek bebeklerde son haftalarda görülüyor diye duymuştum ama cinsiyeti ne canım
Keşke kimse bu konularda konuşmasa yorum yapmasa en güzeli böyle olur aslında. Kimse kimsenin kafasını duygularını bulandırmasa. Ben zaten hamile bir kadın gördüğümde en son doğum şeklini konuşmak geliyordu aklımaAyyy bende aynı şekildeyim ama tam tersi annem dışında herkes sezeryan olmamı istiyor ben o kadar Allah bullak oldum ki ne istediğimi bile bilmiyorum ve normal doğumdan korkmam için ellerinden geleni yaptılar aman neyse yarın doğumum var Allah izin verirse bu kararsızlık bitiyor
Benim de son haftaya cuma, öğlen kızlar yürüyüşe gidiyordu gittim onlarla 3 dk sonra sıkıştım wc ye döndüm.Benimki bu hafta 3 kg olmustur.ayak bileklerim falan da ağrıyor yük ağır geliyor artık.6 gün daha dişimi sıkıcam bana da rapor otomatik devreye girer dedi İK ya sorduk.doğumda bi kağıt oluyormus galiba bide onu veririm tamam işteYok canım ama gidemiyorum işe patron da idare et artık dedi ama mümkün değil asansör bozuldu ben hergün 4 kat çıktım doktor da olmaz deyince eve geçtim evden yardım ediyorum işte benim de son haftaya cuma işte kuzum rapor otomatik devreye girer dediler ama ben nolur nolmaz çalışamaz raporunu alcam yine de ama işle herşey çok zor yaa hele de iyice ağırlaştık bırak sende artık
Bekar ve evli olup hamilelik geçirmemiş ablası yada kardeşi hamilelik geçirmiş herbologlar fazlaca var etrafta maalesef bitane de bende var doktora gitmeden bir gün önce arıyor doktora şunu sor bunu sor diyor niye diyorum sana kazım bunlar ablam da böyle olmuştu diyor doktordan geliyorum kaç kg olmuş diyor söylüyorum aaa biraz zayıfmı kalmış diyor ki haftası önde bebeğin en son illa sezeryan ol dedi bende bak arkadaşım dedim bilmiyorum bende sen gibi miydim hatırlamıyorum ama dedim normal yada sezeryan yeter ki sağlıkla kolaylıkla kavuşalım ben bi kokusunu içime çekeyim 9 aydır bekliyorum mucizemi sabırla ikisinin de kolayı zoru vardır ama bildiğim tek bir şey var oda kavuşmak dedim Allah sana da nasip etsin o zaman geldiğinde beni anlayacaksın dedimKeşke kimse bu konularda konuşmasa yorum yapmasa en güzeli böyle olur aslında. Kimse kimsenin kafasını duygularını bulandırmasa. Ben zaten hamile bir kadın gördüğümde en son doğum şeklini konuşmak geliyordu aklımaama bundan sonra daha da dikkatli olurum kendisi bu konulara girmeden asla konuşmam ama maşallah bizim çevremiz sürekli bir öğüt verme derdinde. Evli olup bu süreci yaşamış insanları geçtim. Bekar arkadaşlarım ya da henüz hamilelik yaşamamış arkadaşlarım bile inşallah normal olur inşallah şöyle olur gbi gibi başından beri konuşuyor. Herkese tek söylediğim nasıl sağlıklı olacaksa öyle olsun demekti ama yine de yok yol normal olsun sağlıklısı o cümlelerini duydum hep. Aslında düşününce ne kadar hadsizce geliyor. Şimdi sezeryan kararı verilince işte sanki yanlış bişeyler yapıyormuşsun gibi düşündürüyor insana
Hahahahah valla ben yavaştan gideyim oralaraSen acaba aralık annelerine mi geçsen bebişim
En son kaçıncı hafta da gitmiştin canım. Sen kaç kg dı ben dün gittim 35+5’ti ama 36+5 çıktı bir hafta önde 2776 gram dedi doktor 50 cm diye senin önden gidiyordu demi belki 3.500 gramda alalım diyebilirler sana benim de ayak bileklerim falan kütük gibi oldu o kadar su içiyorum yürüyüş yapıyorum ama ödem oluştu maalesefBenim de son haftaya cuma, öğlen kızlar yürüyüşe gidiyordu gittim onlarla 3 dk sonra sıkıştım wc ye döndüm.Benimki bu hafta 3 kg olmustur.ayak bileklerim falan da ağrıyor yük ağır geliyor artık.6 gün daha dişimi sıkıcam bana da rapor otomatik devreye girer dedi İK ya sorduk.doğumda bi kağıt oluyormus galiba bide onu veririm tamam işte
Yok yavrum doğurmadım buralardayımMesajı veredirler sabah doğuruyormuşsun bir de
Cnm ben gecen hafta cumartesi 35+0 da gittim 2750 dedi bana doktor bu hafta 36 da bi daha gidicem bu cumartesi yazarım tekrar.3 olmustur ama bence.Bana 20-21 kasımda alırım sezeryana dedi.o zamana 3500 olur mu kilosu ? Kafası falanda öndeydi…Ödem bu saatten sonra geçmiyor.Bende sezeryanda acı duyarsam korkusu yaşamaya başladım bir kaç gündür kendimi rahatlatmaya çalışıyorum.En son kaçıncı hafta da gitmiştin canım. Sen kaç kg dı ben dün gittim 35+5’ti ama 36+5 çıktı bir hafta önde 2776 gram dedi doktor 50 cm diye senin önden gidiyordu demi belki 3.500 gramda alalım diyebilirler sana benim de ayak bileklerim falan kütük gibi oldu o kadar su içiyorum yürüyüş yapıyorum ama ödem oluştu maalesef