2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    224
1 2 hafta onden veya geriden gelmesinde sıkıntı yok diye biliyorum
Önde yada geride olması önemli değil de boy ölçümü kafama takıldı.. Arkadaşa doktor büyük demiş.Sizlerde nasıl?
11+6 haftalık 14.2 cm
14+6 haftalık 16.7 cm çıktı
Bir anormallik yoktur inş..

Kızlar haftasına göre bebeğin öbde olması yada ultrasonda boy ölçümünün fazla çıkması şekerle alakalı olabilir mi?

Kızlar haftasına göre bebeğin öbde olması yada ultrasonda boy ölçümünün fazla çıkması şekerle alakalı olabilir mi?
Boyun şekerle alakası yoktur bence ama kilo karın çapı falan ilişkili oluyor. Karın çapının fazla olması benegin karacigerinin büyük olması demekmiş. Kilolu benek genellikle şeker agırlıklı beslenildigini gösteriyor mus

Üç hafta kadar ileri olma durumlarında doktorlar şüphelenebiliyor şekerden bebek fazla iri ve kiloluysa. Üç haftaya kadar olan ileri ya da gerilikler normal karşılanıyor. Benim bebem de 9 gün kadar ilerde muhtemelen tombalak olduğu için :) korkulacak bir şey yok yani 🌸🐣

Kızlar iyi Kadir geceniz mübarek olsun, bugün kananam oldu, hemen bi özel hastaneye geldim bebek iyi ama rahim ağzında kısalmam varmış, şuan marmara eğtm araştırmada yatırıyorum. Kendi doktorum karşıda o rahim ağzına dikiş atılması lazım dedi, devlet hastanelerinde şansıma bayramdan dolayı nöbetçi perinatoloji doktorlar bulunamıyor. Yarın sabaha kadar düşük önleyici ilaçlarla serumla idare edeceğim, yarın sabah Avrupa yakasına geçip oradaki özellerde şansımı deneyeceğim. Dua edin bana nolur.
17+5 im şuan. Başına böyle bişey gelen ve ya yakınlarının başına gelen var mı?
Çok geçmiş olsun canım inşallah hemen çözüm bulunur hallolur için rahat eder

Kızlar iyi Kadir geceniz mübarek olsun, bugün kananam oldu, hemen bi özel hastaneye geldim bebek iyi ama rahim ağzında kısalmam varmış, şuan marmara eğtm araştırmada yatırıyorum. Kendi doktorum karşıda o rahim ağzına dikiş atılması lazım dedi, devlet hastanelerinde şansıma bayramdan dolayı nöbetçi perinatoloji doktorlar bulunamıyor. Yarın sabaha kadar düşük önleyici ilaçlarla serumla idare edeceğim, yarın sabah Avrupa yakasına geçip oradaki özellerde şansımı deneyeceğim. Dua edin bana nolur.
17+5 im şuan. Başına böyle bişey gelen ve ya yakınlarının başına gelen var mı?
Hiç korkma canım çok geçmiş olsun erken fark edilmesi iyi olmuş

Hepinize çok teşekkür ederim canım kızlar, henüz dikiş atılmadı. Hastanede yatıyorum hâlâ. Kanamam devam ediyor ara ara. 27mm ölçülmüştü dün. Bugün de aynı boyda.. Dualarınızı beklerim 🤲
Çok geçmiş olsun. Dualarım seninle. Bu durumu çok duydum dikiş atılarak sonuna kadar götürülüyormuş. Gönlünü ferah tutmaya çalış öyle de olacak inşallah ben inanıyorum❤️🙏🏻

Dikiş atımı cok yaygın gönlünü ferah tut. Bi arkadasımda farkedilmemişti biraz erken dogum yaptı ama küveze girecek bi erkenlikte değildi ikiside saglıklıydı. Rahat ol kendini kasma

Çok geçmiş olsun iyi ki hemen fark edilmiş okumuştum bununla ülgili çözümü olmayan bir durum değilmiş umarım hızlıca müdahale edilcek ve her şey yoluna girecek üzülme 🙏🙏

Rahim ağzı kısalığında dikiş atıldığını duymuştum, farkedilmesi güzel birşey sanırım dinlenmen gereken bi hamilelik öneriyorlar doğuma kadar, korkma şu mübarek günde Rabbim korusun farkedildi tedavisi var şükür, tabi ki dua ederiz🌸

Ben canım. Rahim ağzı yetmezliği maalesef erken farkettin dua et . Benim serklaj için haftam geçmişti atılmadı hafta ilerledikçe rahim ağzı tam silinme oldu aylarca yataktan hic kalkmadan yattım. Dikiş atılırsa eğer çok rahat olacaksın ayakta fazla gezme hatta mecbur kalmadıkça kıpırdama dikiş atılana kadar

Çok geçmiş olsun canım inşallah hemen çözüm bulunur hallolur için rahat eder

Hiç korkma canım çok geçmiş olsun erken fark edilmesi iyi olmuş

İnan bende bırakmak istiyorum dediğin gibi instagramda falan yurtdışında doğum yapanlar çıkıyor karşıma nerdeyse doğuma kadar 3 4 kere ultrasona giriyorlar ve muhattap oluyorlar doktorla ben anlayamadım hangi taraf doğru yapıyor ama bırakmayada cesaret edemiyorum ne bileyim
İlaçları kafamıza göre bırakmamız doğru değil, önce araştırır soruştururum bir çok doktora ama multivitamin başka. O bir takviye. Ve tercihen içmeyen bir çok tanıdığım da oldu bugüne kadar.
Aylık takip ise çok güzel bence, 1 ay bile dayanamıyorum ben arada illaki yine görmek istiyorum bebeğimi ama şu ilaç ve takviyeler konusu bizde hep tartışmalı aynen

Hepinize çok teşekkür ederim canım kızlar, henüz dikiş atılmadı. Hastanede yatıyorum hâlâ. Kanamam devam ediyor ara ara. 27mm ölçülmüştü dün. Bugün de aynı boyda.. Dualarınızı beklerim 🤲
Allah şifa versin inşallah canım bebeğin ile birlikte sağlığınıza en kısa zamanda kavuşursunuz dualarimdasin 🫶🏻🥰

İlaçları kafama göre bırakmamız doğru değil, önce araştırır soruştururum bir çok doktora ama multivitamin başka. O bir takviye. Ve tercihen içermeyen bir çok tanıdığım da oldu bugüne kadar.
Aylık takip çok güzel bence, 1 ay bile dayanamıyorum ben arada illaki yine görmek istiyorum bebeğimi ama şu ilaç ve takviyeler konusu bizde hep tartışmalı aynen
Hangi multivitamini kullanıyordunuz? Ben Ocean mummy ve Ocean microfer kullanıyorum. Hamileliğimin başlangıcında kan değerlerime bakılmıştı sadece bu takviyelere 3. Ayda başladım. Ama demir ilacı olan microfer özellikle beni mahvetti zaten kronik kabizligim vardı bununla beraber daha da kötü oldu bugün itibari ile bende bir sorgulamaya başladım. Bayram sonrası kan tahlili verip değerlerime bakmayı düşünüyorum. Doktorumla da konuşacağım bakalım 🤔 değerlere bakılmadan ilaca başlatılması da gerçekten sorun aslında belki de ihtiyacımız yok bunlara hiç bakılmadan neden verilir ki? Biz zaten söylenen her şeyi yapma gereği duyuyoruz hassasiyetimizden dolayı 😁

Hangi multivitamini kullanıyordunuz? Ben Ocean mummy ve Ocean microfer kullanıyorum. Hamileliğimin başlangıcında kan değerlerime bakılmıştı sadece bu takviyelere 3. Ayda başladım. Ama demir ilacı olan microfer özellikle beni mahvetti zaten kronik kabizligim vardı bununla beraber daha da kötü oldu bugün itibari ile bende bir sorgulamaya başladım. Bayram sonrası kan tahlili verip değerlerime bakmayı düşünüyorum. Doktorumla da konuşacağım bakalım 🤔 değerlere bakılmadan ilaca başlatılması da gerçekten sorun aslında belki de ihtiyacımız yok bunlara hiç bakılmadan neden verilir ki? Biz zaten söylenen her şeyi yapma gereği duyuyoruz hassasiyetimizden dolayı 😁
Ben sadece Ocean mummy kullanıyordum ortalama 10 gündür. Artı 8 Marttan beri neredeyse 1 aydır progestan dex iğne ve günde 3 progestan hap (oral). Dahiliyeci Protestanlardan daha çok şüphelense de multivitamin de yapabilir dedi.
Yine de gerçek olan şu ki kullandıklarımdan bazıları mekanizmayı sarstı bozdu. Progestan 2 ye düşürüldü dün, iğne bitti. Multivitamini kendi insiyatifimle de kestim ama progestanı ilaç olduğu için kendime göre kesmeye cesaretim yok. Herşey normal giderse 1 ay sonra progestanı da keser umarım. Tabi ben bu arada boş durmayacağım. Başka bir kadın doğumcuya randevu aldım, gastroenterolojiye ilk yakaladığımda gideceğim ve bayram dönüşü yine daha detaylı kan tahlili isteyeceğim aile hekimimden. Sanırım biraz daha açık konuşmamız gerekecek doktorlarımızla, kendi adıma bunu öğrensem iyi ederim, yolumuz uzun zaten kaydı dolu bir süreç ☺️

Bu arada demir ilacı için kabızlık yaptığını çok duydum. Kesinlikle sormalısın, zaten şişiz kabızlık bu dönemde hepten zor. Ben onu başlamamıştım henüz, kendi doktorum vermedi hala. Devlet hastanesindeki vermişti ama özeldeki kendi doktoruma sormadım diye içmemiştim iyi ki de öyle yapmışım. Kan tahlilinde 175 çıktı demir. Bu da araştırılması gereken bir değer mesela. Demir depolaması olmuş bir şeyler ters gitmiş.

Kızlar merhaba 18 +1 iz bugün henüz hiç kilo almadım karnım çok az çıktı bence ama kıyafetlerle farkedilmez şuana kadar hiç kilo almayananınız var mı 😔 2 hafta önce doktor herşey yolunda sağlıklı dedi boyu uzunmuş hatta. Ama hissetmiyorum da sanki artık bebeğimi evham mı yapıyorum sizce

Kızlar merhaba 18 +1 iz bugün henüz hiç kilo almadım karnım çok az çıktı bence ama kıyafetlerle farkedilmez şuana kadar hiç kilo almayananınız var mı 😔 2 hafta önce doktor herşey yolunda sağlıklı dedi boyu uzunmuş hatta. Ama hissetmiyorum da sanki artık bebeğimi evham mı yapıyorum sizce
En sağlıklısı seninki, üzülme. Doktor dün beni ilk 3 ay 0 kilo hedefimiz var, çok kilo almışsın deyip uyardı. Benim yatmaktan ve progestandan bu kadar oldu ama korkuyorum bu 3 ayı çok iyi değerlendirmem lazım 🥹

Bu arada demir ilacı için kabızlık yaptığını çok duydum. Kesinlikle sormalısın, zaten şişiz kabızlık bu dönemde hepten zor. Ben onu başlamamıştım henüz, kendi doktorum vermedi hala. Devlet hastanesindeki vermişti ama özeldeki kendi doktoruma sormadım diye içmemiştim iyi ki de öyle yapmışım. Kan tahlilinde 175 çıktı demir. Bu da araştırılması gereken bir değer mesela. Demir depolaması olmuş bir şeyler ters gitmiş.
Evet benim mesela azalmış demir. Kan da düsmüs biraz üstelik demir hapını falan kullanıyorum 12 den beri. Hani bormal derecede ama düsmüs genede

X