Kızlar hayırlı kandiller olsun hepinize
dualarımız kabul olsun, bebişlerimiz sağlıkla doğsunlar büyüsünler inşallah
Son durumu bildiriyorum
A adenliya Papatya0593 @kucuksusam M mervedk @verns Kadın doğumcum ilaçlardandır çok aşırı fırlama yok dedi ve multivitamin ve progestana, tüm ilaçlara devam et dedi. 1 ay sonra yine yüksek olursa keseriz bazılarını dedi. Sedece iğneyi kesti. Kanama ve lekelenme kalmadı çünkü. Aile hekimim ise ısrarla dahiliyeye yönlendireceğim dedi. Dahiliyeye gittim hemen ardından. Kesinlikle karaciğer değerleri ciddiye alınmalı ve senin ki 4 katı ihmal edilmemeli dedi. Gastroenterolojiye görünmelisin dedi. Randevu kovalıyorum şuan bunun için. Yalnız dahiliyeci hem multivitaminden hem de daha çok Progestan haptan şüphelendi. Fazla gelmiş olabilir sana dedi. Çünkü kanama geçirdiğimde rahim içi olmamıştı benim kanamam. Plesantanın konumundandı. Belki hormon fazlalığı da yaratmış olabilir bilemiyorum karaciğer enzim yüksekliğini.
Bu arada bir kaç şey daha söylemek isterim. Amerika’da bebeğini tedavi ettirmeye giden bir arkadaşıma doktor neden Türkiye’de bu kadar multivitamin ve içindeki folik asitten dolayı bu kadar takviye yapıldığını sormuş, yanlış olduğunu da ısrarla savunmuş. İkinci bir şey daha: Ekim ayında doğum yapan arkadaşımın bebeğinin ilk 3 ay karaciğer enzimleri çok yüksek çıktığı için kız aylardır ağlıyor. Gitmedikleri profesör kalmadı. Son ana kadar multivitamin ve doğumdan sonra da olan multivitamini de kullanmış. Tüm ilaçları kestikten sonra bebeğimin değerleri düzeldi diyor. Bugün sanırım bebeğimin de bundan oldu diye aydınlandı kızcağız. Bilemiyorum tam olarak ve herkeste elbetteki aynı şey olacak diye bir şey yok ama ben doktoru dinlemeyeceğim, multivitamini kestim. İlk fırsatta da yine kan vereceğim. Duruma göre düşmezse de progestanı kesip deneyeceğim. Yakalayabildiğimde de gastroenterolojiye gideceğim zaten. Durum bu kızlar. Uzun oldu ama önemli bir nokta. Karaciğer hayati organımız ihmale gelmez. Hepimiz dikkat edelim.