2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    224
Kesinlikle aynı fikirdeyim canım çok sağol. Mide bulantısınından ya da iştahsızlıktan hiç yiyemeyen anneler için mantıklı olabilir ama ben zaten iştahlı ve düzenli yeme alışkanlığı olan birisiyim. Çok şükür mide bulantım da hiç olmadı. Hiç olmadığı kadar sağlıklı beslenmeye çalışıyorum. Aşırısı vücutta bir yerleri, mekanizmayı bozuyor muhtemelen her şeyin. Bakalım bir sürece başladım araştırtacağım bu neden oluyor diye emin olmalıyım.
Bende onu diyecektim 22. Haftadan önce başlamıyor ki benim ilk gebelikte 30. Haftada başladı. Yinede aklınızda olsun takipte olun bir süre sonra yine yaptırırsiniz.. zaten kolestaz.kendini el ve ayak kaşıntısı ile.belli ediyor

Selam kizlar 2 hafta once 14 haftalikken ultrasonda dr dedi 16 cm boyu. Biraz buyuk dedi. İnternetten arastirdim evet fazla. Bu benim canimi sikti bir anormallik olur mu diye. Suan 16 haftaligim. Heralde bi 18-19 cm olmustir. Sizin boylar nasil? Varmi benle ayni olan?

Bende onu diyecektim 22. Haftadan önce başlamıyor ki benim ilk gebelikte 30. Haftada başladı. Yinede aklınızda olsun takipte olun bir süre sonra yine yaptırırsiniz.. zaten kolestaz.kendini el ve ayak kaşıntısı ile.belli ediyor
Hiç kaşıntım yok şuan. Doktorlar da kolestaz olamaz şuan dediler ama yine de takip ettirmem gerekiyor. Çok teşekkür ederim sizin de umarım çok güzel geçer süreciniz ve bir daha olmaz 🙏🏻

ARKADAŞLAR ÖNCELİKLE HEPİMİZİN KADİR GECESİ MÜBAREK OLSUN 🙏 ALLAHIM EVLATLARIMIZI SAĞLICAKLA KUCAĞIMIZA ALMAYI NASİP EYLESİN 🙏 EVLAT SAHİBİ OLMAK İSTEYENLERİN KUCAKLARINI BOŞ BIRAKMASIN. SİZDEN BİR RİCAM VAR. HAMİLELERİN DUASI KABUL OLUR DERLER. TEYZEM 5 AYDIR YOĞUN BAKIMDA. DURUMU KRİTİK. ELİMİZDEN DUA ETMEK DIŞINDA BAŞKA BİŞEY GELMİYOR. SİZDEN RİCAM BU HAYIRLI GÜNDE ONA ŞİFA NİYETİNE BİR FATİHA OKUR MUSUNUZ? ADI SEVDA KARDAŞ. ŞİMDİDEN HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM 🩵🙏
Rabbim hem teyzenize hem de şifa bekleyen tüm hastalarımıza acil şifalar versin. Dualarımız sizinle 🤲 çok geçmiş olsun.

ARKADAŞLAR ÖNCELİKLE HEPİMİZİN KADİR GECESİ MÜBAREK OLSUN 🙏 ALLAHIM EVLATLARIMIZI SAĞLICAKLA KUCAĞIMIZA ALMAYI NASİP EYLESİN 🙏 EVLAT SAHİBİ OLMAK İSTEYENLERİN KUCAKLARINI BOŞ BIRAKMASIN. SİZDEN BİR RİCAM VAR. HAMİLELERİN DUASI KABUL OLUR DERLER. TEYZEM 5 AYDIR YOĞUN BAKIMDA. DURUMU KRİTİK. ELİMİZDEN DUA ETMEK DIŞINDA BAŞKA BİŞEY GELMİYOR. SİZDEN RİCAM BU HAYIRLI GÜNDE ONA ŞİFA NİYETİNE BİR FATİHA OKUR MUSUNUZ? ADI SEVDA KARDAŞ. ŞİMDİDEN HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM 🩵🙏
Allah şafi ismiyle şifa versin inşallah

Sizlerden her ay kontrole gelmeden detaylı kan tahlili istiyor mu doktorlarınız ? Annem 30 sene önce istiyordu her ay benim doktorum, bu nasıl olur diye şaşırıyor kadıncağız.
Benden 12 haftada gittigimde bidahaki gelişinde yaptır die bi sürü tahlil istedi. İlk gebeligimde 12 de basladım bu doktora ozaman istemişti. Bu gebeligimde ogrendigim anda geldim randevuya genede 12. Haftaya kadar tahlil istemedi. İlk gebeligi ogrenince istenen tahlil var tabi onu hiçbi doktor istemesede saglık ocagı yapıyo ilkinde kalp atısı keseye falan baska doktora gitmiştim o da istememişti. Anladıgım kadarıyla ilk 3 ay cok tahlil istemıyorlar ama sonra her kıntrolde istiyorlar

Canım benim doktorumda bu görüşte ilk gebeliklerde genelde takviye vermiyor diğer doktorlara göre demiri hemen kesmişti öncekinde bende ama Şuan ben hem emzirdiğim hem hamile olduğum için 2 gebelik arası kısa diye multivitamine başlattı ama onu da ben her gün almam sanırım, ayrıca multivitamin çokta kilo yapıyor, en güzeli değerlere bakıp kullanmak bebeğiniz doğunca göreceksiniz 4. Ayda tr de direk demire başlatıyorlar mesela hiç bakmadan kana, bu gibi ezbere uygulamalar maalesef bizde çok var bende hep sorguluyorum
Kızlar iyi Kadir geceniz mübarek olsun, bugün kananam oldu, hemen bi özel hastaneye geldim bebek iyi ama rahim ağzında kısalmam varmış, şuan marmara eğtm araştırmada yatırıyorum. Kendi doktorum karşıda o rahim ağzına dikiş atılması lazım dedi, devlet hastanelerinde şansıma bayramdan dolayı nöbetçi perinatoloji doktorlar bulunamıyor. Yarın sabaha kadar düşük önleyici ilaçlarla serumla idare edeceğim, yarın sabah Avrupa yakasına geçip oradaki özellerde şansımı deneyeceğim. Dua edin bana nolur.
17+5 im şuan. Başına böyle bişey gelen ve ya yakınlarının başına gelen var mı?

Benden 12 haftada gittigimde bidahaki gelişinde yaptır die bi sürü tahlil istedi. İlk gebeligimde 12 de basladım bu doktora ozaman istemişti. Bu gebeligimde ogrendigim anda geldim randevuya genede 12. Haftaya kadar tahlil istemedi. İlk gebeligi ogrenince istenen tahlil var tabi onu hiçbi doktor istemesede saglık ocagı yapıyo ilkinde kalp atısı keseye falan baska doktora gitmiştim o da istememişti. Anladıgım kadarıyla ilk 3 ay cok tahlil istemıyorlar ama sonra her kıntrolde istiyorlar
Benden de ilk gebelik tahlilleri sonrası arada sadece tiroitlere baktır dedi. Başka istemedi. Bakalım ben bundan sonra her muayeneye gitmeden yaptırırım artık istemese de.

Kızlar iyi Kadir geceniz mübarek olsun, bugün kananam oldu, hemen bi özel hastaneye geldim bebek iyi ama rahim ağzında kısalmam varmış, şuan marmara eğtm araştırmada yatırıyorum. Kendi doktorum karşıda o rahim ağzına dikiş atılması lazım dedi, devlet hastanelerinde şansıma bayramdan dolayı nöbetçi perinatoloji doktorlar bulunamıyor. Yarın sabaha kadar düşük önleyici ilaçlarla serumla idare edeceğim, yarın sabah Avrupa yakasına geçip oradaki özellerde şansımı deneyeceğim. Dua edin bana nolur.
Çok geçmiş olsun. Dualarım seninle. Bu durumu çok duydum dikiş atılarak sonuna kadar götürülüyormuş. Gönlünü ferah tutmaya çalış öyle de olacak inşallah ben inanıyorum❤️🙏🏻

Dikiş atımı cok yaygın gönlünü ferah tut. Bi arkadasımda farkedilmemişti biraz erken dogum yaptı ama küveze girecek bi erkenlikte değildi ikiside saglıklıydı. Rahat ol kendini kasma

Benden de ilk gebelik tahlilleri sonrası arada sadece tiroitlere baktır dedi. Başka istemedi. Bakalım ben bundan sonra her muayeneye gitmeden yaptırırım artık istemese de.
Aynı benimde tiroid bakıldı sürekli doktor ona bakalım dedi. Dahiliyecide her ay kontrole gel dedi.

Çok geçmiş olsun iyi ki hemen fark edilmiş okumuştum bununla ülgili çözümü olmayan bir durum değilmiş umarım hızlıca müdahale edilcek ve her şey yoluna girecek üzülme 🙏🙏

Rahim ağzı kısalığında dikiş atıldığını duymuştum, farkedilmesi güzel birşey sanırım dinlenmen gereken bi hamilelik öneriyorlar doğuma kadar, korkma şu mübarek günde Rabbim korusun farkedildi tedavisi var şükür, tabi ki dua ederiz🌸

Evet aynen böyle, işte buna kızıyorum zaten canım ben de. Geçen hafta devlet hastanesine gittim orada da takipli olayım hem de bebeğimi göreyim diye. O doktor da demir hapı verdi. Ne kan istedi ne bir şey. İyi ki içmemişim. Demirim 175 mi ne çıktı iki gün önce. ALT gibi o da yükselmiş. 7. Haftada gebelik başı ayrıntılı kan tahlilinde her şey normaldi oysaki.
Tam 4-5 gündür alyansımı takamıyorum. Dediğin gibi aşırı kilo aldım şunları içtiğimden beri. Şişirdi resmen beni tüm bu içtiklerim.
Canım bu ayda yüzük olmuyorsa ödem de olabilir ,ödem için de erken aslında bence de bu değerler etkili olmuştur sen önlemini alarak uzmana giderek iyi yaptın gerçekten ben de kan tahlili isteyeceğim sonraki kontrolde başta yapılandan sonra yapılmadı bana da,
Bu şekilde sorgulamakta yorucu oluyor ama bende sorgulamadan birşey yapamayanlardanım çünkü bir doktorun dediğini diğer doktor gerek yok diyebiliyor mesela tetanoz aşısıda bunlar içinde var, inşallah karşımıza araştıran ve kendini geliştiren doktorlar çıksın🤲🏻

Kızlar hayırlı kandiller olsun hepinize 🤲 dualarımız kabul olsun, bebişlerimiz sağlıkla doğsunlar büyüsünler inşallah 🌺

Son durumu bildiriyorum A adenliya Papatya0593 Papatya0593 @kucuksusam M mervedk @verns
Kadın doğumcum ilaçlardandır çok aşırı fırlama yok dedi ve multivitamin ve progestana, tüm ilaçlara devam et dedi. 1 ay sonra yine yüksek olursa keseriz bazılarını dedi. Sedece iğneyi kesti. Kanama ve lekelenme kalmadı çünkü. Aile hekimim ise ısrarla dahiliyeye yönlendireceğim dedi. Dahiliyeye gittim hemen ardından. Kesinlikle karaciğer değerleri ciddiye alınmalı ve senin ki 4 katı ihmal edilmemeli dedi. Gastroenterolojiye görünmelisin dedi. Randevu kovalıyorum şuan bunun için. Yalnız dahiliyeci hem multivitaminden hem de daha çok Progestan haptan şüphelendi. Fazla gelmiş olabilir sana dedi. Çünkü kanama geçirdiğimde rahim içi olmamıştı benim kanamam. Plesantanın konumundandı. Belki hormon fazlalığı da yaratmış olabilir bilemiyorum karaciğer enzim yüksekliğini.
Bu arada bir kaç şey daha söylemek isterim. Amerika’da bebeğini tedavi ettirmeye giden bir arkadaşıma doktor neden Türkiye’de bu kadar multivitamin ve içindeki folik asitten dolayı bu kadar takviye yapıldığını sormuş, yanlış olduğunu da ısrarla savunmuş. İkinci bir şey daha: Ekim ayında doğum yapan arkadaşımın bebeğinin ilk 3 ay karaciğer enzimleri çok yüksek çıktığı için kız aylardır ağlıyor. Gitmedikleri profesör kalmadı. Son ana kadar multivitamin ve doğumdan sonra da olan multivitamini de kullanmış. Tüm ilaçları kestikten sonra bebeğimin değerleri düzeldi diyor. Bugün sanırım bebeğimin de bundan oldu diye aydınlandı kızcağız. Bilemiyorum tam olarak ve herkeste elbetteki aynı şey olacak diye bir şey yok ama ben doktoru dinlemeyeceğim, multivitamini kestim. İlk fırsatta da yine kan vereceğim. Duruma göre düşmezse de progestanı kesip deneyeceğim. Yakalayabildiğimde de gastroenterolojiye gideceğim zaten. Durum bu kızlar. Uzun oldu ama önemli bir nokta. Karaciğer hayati organımız ihmale gelmez. Hepimiz dikkat edelim.
İnan bende bırakmak istiyorum dediğin gibi instagramda falan yurtdışında doğum yapanlar çıkıyor karşıma nerdeyse doğuma kadar 3 4 kere ultrasona giriyorlar ve muhattap oluyorlar doktorla ben anlayamadım hangi taraf doğru yapıyor ama bırakmayada cesaret edemiyorum ne bileyim

Kızlar göğüs kaşıntısına bi çözüm var mı?Dışarda olur olmadık yerde acayip kaşınıyor

Selam kizlar 2 hafta once 14 haftalikken ultrasonda dr dedi 16 cm boyu. Biraz buyuk dedi. İnternetten arastirdim evet fazla. Bu benim canimi sikti bir anormallik olur mu diye. Suan 16 haftaligim. Heralde bi 18-19 cm olmustir. Sizin boylar nasil? Varmi benle ayni olan?
Ben geçen salı günü gittim doktora 16.7 cm 14+6 haftalık (1 hafta önde) çıktı... Ama bana bişey demedi doktor.
Bundan İki hafta önceki ultrasonda da 14.2 cm çıktı

Ben canım. Rahim ağzı yetmezliği maalesef erken farkettin dua et . Benim serklaj için haftam geçmişti atılmadı hafta ilerledikçe rahim ağzı tam silinme oldu aylarca yataktan hic kalkmadan yattım. Dikiş atılırsa eğer çok rahat olacaksın ayakta fazla gezme hatta mecbur kalmadıkça kıpırdama dikiş atılana kadar

X