Banada doktorum 20. hafta ve 32. hafta arasında sadece 1 doz vurulman yeterli dedi. Bende 1 doz olucamSelam kızlar, dün doktor kontrolümüz vardı Allah'a çok şükür her şey yolunda, oğluşum büyüyor :) Geçen gün sağlık ocağından aramışlardı tetanoz aşısı için çağırmışlardı, doktoruma sordum, bence yaptırma dedi. Doktorum perinatolog aynı zamanda, o yüzden onu dinleyeceğim ve yaptırmayacağım. bu konuda bilgisi yorumu olan var mı ?
17+6 dayım bende hala var canım çamaşırımda farkediyorumArkadaşlar sizde de şeffaf ve sıvı akıntı var mı?
Ya Allah korusun bebeğin suyu falan olabilir mi diye endişeleniyorum ben17+6 dayım bende hala var canım çamaşırımda farkediyorum
Bende bugün kan ve idrar sonucumu aldım alt ve ast değil ama diğer değerlerimde yükseklik vardı aile hekimi değerlerin normal ama tiroide baktır dedi anlayamadım dediğin gibi ilk yaptığım da benimde herşey olması gerektiği gibiydi gebeliğimizi takip eden doktor daha iyi anlar heralde ya vitamin vs kullanıyoruz belki etkili oluyordurKızlar dün verdiğim kan testinde alt ve ast değerlerim yüksek çıktı. Özellikle alt 129. Progestan kullanıyorum bir aydır ve iğnesini. Multivitamin de başladım bir haftadır. Bu ilaçlar mı yapıyor bilemiyorum ama çok kaygılıyım, çok korktum. Gebeliğin başında 7. Haftada yapılan tahlillerde tüm değerler normaldi oysaki. Başına gelen bilgisi olan var mı ?
Yarın doktor randevum var bakalım ne diyecek. Enginar zamanı şimdi, derin dondurucuya da stoklamayı düşünüyorum. Aklınızda bulunsun, kan değerlerine doktor demese de sık sık baktırmalıyız sanırım.
Ben olmayacağm kuzum sorun olmaz dimiBanada doktorum 20. hafta ve 32. hafta arasında sadece 1 doz vurulman yeterli dedi. Bende 1 doz olucam
Ben hamileliği öğrendigimden beri progrstan ve igne kullanıyorum enox. Coraspin de. 13. Hafta da demir ile multivitamine basladım. Bu hafta kan verdim normal sınırda ama hamileligi pgrendigim tarhte ocakta verdigim tahlilde tabi daha yuksek. Zaten kan degerleride düşecek zamanla o sebeple takviyelere basladık ama ast alt karacigerle ilgili. Bir sürü sebepten olabilir sadece hamilelik kaymaklıda olabilir bobrek degerleri va de bakılması lazım vitamin eksikliğindede olabiliyor. Dediğin gibi enginarı sık tüketmek fayda saglıyor. Takviyelerden kaynaklı değildir büyük ihtimalle. Yarında randevun var hazır doktora sorarsınKızlar dün verdiğim kan testinde alt ve ast değerlerim yüksek çıktı. Özellikle alt 129. Progestan kullanıyorum bir aydır ve iğnesini. Multivitamin de başladım bir haftadır. Bu ilaçlar mı yapıyor bilemiyorum ama çok kaygılıyım, çok korktum. Gebeliğin başında 7. Haftada yapılan tahlillerde tüm değerler normaldi oysaki. Başına gelen bilgisi olan var mı ?
Yarın doktor randevum var bakalım ne diyecek. Enginar zamanı şimdi, derin dondurucuya da stoklamayı düşünüyorum. Aklınızda bulunsun, kan değerlerine doktor demese de sık sık baktırmalıyız sanırım.
Evet, tiroit de çok önemli gebelikte. Mutlaka baktırmalıyız. Sabahtan beri okumadığım forum uygulama kalmadı. Alt, Ast ve Demir yüksek benim sadece. Bir çoğu multivitamini ve diğer ilaçları da kesince düzeliyor diyor ama komplike sebepli olanlar da var.Bende bugün kan ve idrar sonucumu aldım alt ve ast değil ama diğer değerlerimde yükseklik vardı aile hekimi değerlerin normal ama tiroide baktır dedi anlayamadım dediğin gibi ilk yaptığım da benimde herşey olması gerektiği gibiydi gebeliğimizi takip eden doktor daha iyi anlar heralde ya vitamin vs kullanıyoruz belki etkili oluyordur
Aynen ben de ecopirin kullanıyorum.Ben hamileliği öğrendigimden beri progrstan ve igne kullanıyorum enox. Coraspin de. 13. Hafta da demir ile multivitamine basladım. Bu hafta kan verdim normal sınırda ama hamileligi pgrendigim tarhte ocakta verdigim tahlilde tabi daha yuksek. Zaten kan degerleride düşecek zamanla o sebeple takviyelere basladık ama ast alt karacigerle ilgili. Bir sürü sebepten olabilir sadece hamilelik kaymaklıda olabilir bobrek degerleri va de bakılması lazım vitamin eksikliğindede olabiliyor. Dediğin gibi enginarı sık tüketmek fayda saglıyor. Takviyelerden kaynaklı değildir büyük ihtimalle. Yarında randevun var hazır doktora sorarsın
Bazı değerler gebelikte referans aralığından yüksek olsa bile normal kabul ediliyor öyle bir şeydir belki. Meyve tüketimin nasıl bazen meyve tüketimi de karaciğer enzimlerini yükseltebiliyor diye biliyorumEvet, tiroit de çok önemli gebelikte. Mutlaka baktırmalıyız. Sabahtan beri okumadığım forum uygulama kalmadı. Alt, Ast ve Demir yüksek benim sadece. Bir çoğu multivitamini ve diğer ilaçları da kesince düzeliyor diyor ama komplike sebepli olanlar da var.
Yarın doktorun söylediklerini yazacağım.
Benim doktorum da tek doz bizim için yeterli ısrar edebilirler saglik ocagindakiler sakın 1 den sonra vurulma dediSelam kızlar, dün doktor kontrolümüz vardı Allah'a çok şükür her şey yolunda, oğluşum büyüyor :) Geçen gün sağlık ocağından aramışlardı tetanoz aşısı için çağırmışlardı, doktoruma sordum, bence yaptırma dedi. Doktorum perinatolog aynı zamanda, o yüzden onu dinleyeceğim ve yaptırmayacağım. bu konuda bilgisi yorumu olan var mı ?
Canım günde birkaç meyve karıştırma demisti benim doktorum 1 cesit meyve ye ertesi gun farklı meyve ye meyve tabagi yapma demisti. Sen bunu ne icin yazdın kaçırmışım ama meyveden bahsedince aklıma geldiSanmıyorum referans aralığı 0-33. Benimki 129.
4 katı neredeyse. Meyveyi de gündüz bir kaç çeşit yiyorum abartmadan. Muz+elma+armut gibi örneğin. Suya da çok dikkat ediyorum. Hazır paketli ve yasaklı yediğim hiç bir şey de yok.
İçtiğimiz her ilaç karaciğerde metabolize edilip süzülüyor. 3-4 gündür el parmaklarım şiştiği için alyansımı takamıyorum şiştiler. Multivitamine de başlayalı da 1 hafta oldu. Ocean mummy. En büyük şüphe onda. Bakalım çıkacak inşallah ortaya.
Çok sağol canım fikrin için.Karaciğer enzimi Alt yüksek çıktı, bir arkadaş ta meyve de yükseltebilir çok yeniyorsa diye fikir vermişti. Onun üzerine yazmıştım.Canım günde birkaç meyve karıştırma demisti benim doktorum 1 cesit meyve ye ertesi gun farklı meyve ye meyve tabagi yapma demisti. Sen bunu ne icin yazdın kaçırmışım ama meyveden bahsedince aklıma geldi
Ya bunlar bizim burda yoktu sadece tulum ve tayt alabildim acaba sabah erkenden mi bitirdilerKızlar bugün a101e çok sevimli şeyler gelmiş fiyatlar piyasaya göre uygun bakabilirsiniz
Sanmıyorım bir sorun olacağını zaten çok önemli bir durum olsa doktorlar kesin olun her dozu derdi canımBen olmayacağm kuzum sorun olmaz dimi
Aa çok üzüldüm ben denk geldim saat 4 de gitmiştim belki daha da güzel şeyler gelmiş olabilirYa bunlar bizim burda yoktu sadece tulum ve tayt alabildim acaba sabah erkenden mi bitirdiler